hatta aşağılarda eskişehir'in grafikleri de varmış lakin süre yetmedi..:kahkah:
Printable View
Olmayacak vaz geçin şu şu inadınızdan, yerlerde sürünen iyi seçilmiş sanayi şirketlerine gömün şu benjaminleri ARTIK.
Yok üstad, öyle değil. Özellikle orta gövdesini imal etmek çok zor. Kaç derece sıcağa ne tip basınca dayandığı belli değil. Çin bile kendi 5. Nesil uçağında çok sıkıntı yaşıyor.
Yazılım da söylediğiniz gibi çok zor bir konu o zaten sizin konunuz iyi bilirsiniz ama f35 ile aynı özelliklerde yazılımı yapacağım demezsin olur biter. Biraz daha basit olur yenilenmiş f16 yaparsın geçersin. Kıtalar arası operasyonumuz mu var.
F35 ne kadar gerekli o da tartışılır bence bu arada çok pahalı bir program.
Araba motoru yapamazken dünyada sadece Rusya ve ABD nin bildiği uçak üretiminde kullanılan özel metalürji teknikleri bilmezken bizmi uçak yapacağız.
Bana hiç inandırıcı gelmiyor
*tcmb: Tanınacak limitlerle sınırlı olmak üzere gecelik vadeli repo işlemleri yoluyla kullandırılacak söz konusu likidite imkânına uygulanacak faiz oranı, merkez bankası politika faiz oranının 100 baz puan altında olacak şekilde belirlenecektir
*tcmb: Piyasa yapıcı likidite imkânı limitleri piyasa yapıcı bankalarca hazine ihalelerinden alınan devlet iç borçlanma senetlerinin tutarı dikkate alınarak belirlenecek ve toplam merkez bankası fonlaması içerisinde sınırlı bir paya sahip olacaktır
Genemi şapladan tavşan
rxpu üstadım bu son hamle ne demektir bir açıklayabilir misiniz ?
17 Haziran Pazartesi 12:04 TCMB: LİKİDİTE İMKANI FAİZİ POLİTİKA FAİZİNİN 100 BAZ PUAN ALTI OLACAK
17 Haziran Pazartesi 12:03 TCMB: PİYASA YAPICI BANKALARA APİ ÇERÇEVESİNDE LİKİDİTE İMKANI KULLANDIRILACAK
Evet gövde de kolay bir işdeğil ama tüm gövde teknolojisi 1990'ların teknolojisi. 100.000 tonluk büyük preslerde özel alaşım bir aliminyumun dövülmesi ile üretiliyor.
Ben mekanik imalat yaptığım için de biliyorum Gövdenin zorluk derecesi 10 ise elektronik kısmın atıyorum 880.
%10 daha az performanslı gövde ürettiğinde çözümü var. Ama 1:1 it dalaşında o yazılımı yapamadıysan çözümü yok.
Zaten buradaki sorun iyi bir uçak yapmak değil rakibin uçağı ile muadil ve baş edebilecek bir uçak yapabilmek . (SY-47 F16 F15 F35 v.b gibi)
ston, 100 baz puan iskontolu API'yi mi diyorsun.
PY'ler epey veryansın ediyordu hazine ihalelerinden zarar ettikleri için , bu hamle ile tcmb ihalelerden ettikleri bu zararı telafi ediyor.
Serbest piyasaya aykırı bir hamle.
Hafif dozajda bir monetizasyon olarak değerlendirilebilir.
Bu hamle piyasaya tcmb'nin hazine ihalelerine girdiği ve hazine'ye avans verdiği dönemleri hatırlatırsa hiç hoş olmaz.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonom...suphe-5174725/
Bak bak bazıları şüphe içinde imiş. Alo tüik'e güvenmeyen gitsin abd ye ab ye ...
Akape'nin PKK/hdp'i anayasaya aykırı olarak yasal yapması meclisde barındırması Atatürk'ün mirasçısıyız diyen diğer partilerin "Bu vatan hainliğidir" demek yerine "Evet PKK/hdp yasaldır' demesine bahane olamaz. Derlerse Akape ile aynı yolun yocusudurlar kavgaları da kayıkçı kavgasından başka birşey değildir..
N.Genç bu İspark söylentisinden sözetmişti.. Eğer ki gerçekleşirse bu resmen intihar demek olur..
Borsayı çıkar, doları düşür. Sonra tersini yaparak al paranı kaç ülkeden.
Bunu mu yapıyorlar? Yoksa sadece devlet eliyle manipüle mi ediliyoruz bunu çok merak ediyorum.
Kim bugün borsanın artıya geçmesini bekliyordu? Biz ne beklersek tersini yapıyorlar. Dolarımızı satalım onlara ucuz ucuz mu verelim.
Aslında zor değil, burada başka bir amaç var : pazarlama
Muhtemel müşteriler projenin ortağıymış gibi lanse ediliyor.
Böylece daha yüksek hacimli bir satış mümkün oluyor.
Yani *müşterilerin* üreteceği kısımlar için mühendislik ve imalat tekniği açısından müşterilere ihtiyaç yok.
Ancak pazarlama tekniği açısından ihtiyaç var.
Müşteri projenin üretim ortağı ise başka alternatiflere de bakamıyor doğal olarak.
Ayrıca müşteri ülkelerin politikacıları halka kendilerini üretim ortağı olarak lanse ettikleri için daha büyük bütçeleri koparabiliyorlar bütçeden.
Önemli not: Eğer müşteri müşterilikten çıkıp gerçek bir üretim ve tasarım ortağı olsaydı projeden *tek taraflı* olarak çıkartılamazdı.
rus motorları batı motorlarına göre neredeyse yarı ömre sahip onca bilgiye,tecrübeye ve üretime rağmen, çin korkunc yatırımlar yapdı(harcanan rakamların onda birini biz harcayamayız bile) herşeyi kopyaladı ama metalürjik olarak cuvallayınca motor ömrü
komik rakamlarda kalınca şimdilik rus motoru alıyor dolayısı ile bu işe öyle imam eriğine benzemez,önce ülkendeki eğitimi düzelteceksin, imam hatip goygoyu ile nesilleri köreltmeyeceksin,yandaşlık değilde yeterlilik usulune döneceksin sonra uzun cabaların ve maliyetlerin sonrası bizde kendi ucağımızı yaparız...
Kisaca aliye farkli veliye farkli tarife [emoji3]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence secimi artik tartismanin bir anlami yok. Bu saatten sonra secmenin oyu degismez.
Imamoglu zaten ondeydi ve zaferle bitirir. Akp de zaten o coskuyu goremiyoruz.
Onemli olan secimin nasil bir farkla sonuclanacagi. Imamoglu yuzde 50 uzerinde alirsa net bir zafer olur ve kimse ses edemez.
Erdoganin aciklamalari ve tutumundan da anliyoruz ki secim bitti artik.
Bir veri tabanı kopyalanması bu kadar ses getirdiğine göre, bence seçimin yenilenmesine bu kadar yaşamsal önem vermenin altında, seçimi kazanmaktan çok, kayyum döneminde bazı tatsız şeylerin gizlenmesi ya da örtülmesi yatıyor.
Erdoğan'ın ilk seçimdeki gibi meydanlarda höykürmeme kararı da bunu desteklemekte.
Seçimden sonra ne olacağı önemli. Kesin sonuçlar yine geç mi açıklanacak. Veya çok erken zafer açıklaması ile mi seçim sonuçlanacak? Mazbata verilecek mi. Bekletilecek mi? Yine itiraz sonucu yenileme kararı gelir mi? Veya oy sayımı bittikten sonra tüm oyların yeniden sayılma karar çıkar mı bu kez? Bu yeniden oy sayımı aylar boyunca sürer mi?
Deli sorular.
Ziraat Bankası Enflasyona Endeksli Konut Kredisi uygulamasını kullanıma sundu
https://www.haberler.com/ziraat-bank...152685-haberi/
Ziraat Bankası, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine "Enflasyona Endeksli Konut Kredisi" ürününü bugün itibarıyla kullanıma sundu
Bankadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"DÖNEMSEL OLARAK GÜNCELLENECEK"
"Kredi faiz oranı müşteriler tarafından kredi kullandırım aşamasında seçilecek periyotlarda (6 veya 12 aylık), enflasyon oranına göre dönemsel olarak güncellenecek.
"YÜZDE 80'İNE KADAR KREDİ KULLANDIRILABİLECEK"
Bu ürünle satın alınacak konutun yüzde 80'ine kadar kredi kullandırılabilecek. 120 aya kadar vade belirlenebilecek. Enflasyona Endeksli Konut Kredisi faiz oranı 1-120 aya kadar vadede TÜFE+0,19 (aylık) marj oranı olarak belirlenmiştir."
Olay bence bunun da ötesinde zira Ali'ye %24 Veli'ye %23 ''ten ibaret değil olay.
Bununla sınırlı olsaydı miktar da ufaksa bir bakıma görmezden gelinebilirdi.
Ama Veli'ye verdiği %23 ile Veli hazine tahvili alacak yani Hazine'yi fonlayacak.
İşin bu kısmını çok etik bulmuyorum.
Abi olmaz artik oyle seyler. Aksam 9 10 gibi sonuclanir ve ertesi gun mazbata verilir.
Sunu bir aciklayin ya ben anlamadim
Her ay odeme enflasyona gore mi olacak.
Seytan ayrintida gizlidir dostum. Erdoganin son aciklamalari soyle bak
39 ilcenin 25 bizde
Meclis bizde
Bu sadece bir belediye secimi
Bu ucunu bir araya getirirsen secimin sonunda akp nin soyleyecegi ana cumleyi bulacaksin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tacikistan dönüşü yıllar önce beraber siyaset yaptığı kişilerle bir araya gelecek. Buluşmaya 7 bin kişinin katılması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi'nde birlikte siyaset yaptığı 7 bin eski arkadaşıyla bugün bir araya gelecek.
Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde 19:00'da başlaması beklenen toplantı için salonun içinde ve dışında hazırlık yapıldı.
Toplantının ana sloganı ise "94 Ruhuyla" olarak belirlendi.
Bence partililerin morali bozulmasın diye öyle diyor.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ziraat Bankası enflasyon endeksli konut kredisi ürününü kullanıma sundu. Buna göre, satın alınacak konutun yüzde 80'ine kadar kredi kullandırılabilecek, 120 aya kadar vade belirlenebilecek.
Battı balık yan going durumu.
Kamu bankaları bir yandan enflasyondan korunmalı mevduat olanağı sunarken diğer yandan enflasyona endeksli konut kredisi sunuyor...
Artık TÜİK'ten, bu bazda, iki ayrı enflasyon açıklaması bekliyorum...:)
İBB yi kaybetsinler...Erken CB seçimi konuşulmaya başlanacak...İllaki kaçarı yok...Kendileri dyorlar İstanbul demek Türkiye demek...Özeti diye...