yada diğer ortaklar nedersiniz
Printable View
yada diğer ortaklar nedersiniz
Sn taksi626, tam net aktif değerini bilmiyorum ama muhtemelen 1.5 tl civarıdır. Bunun anlamı şudur; 150 liralık banknotu 300 liraya satın alıyorsunuz demektir.. 100 lot alıyorsunuz mesela 300 liraya ama şirket bunun için 150 liralık yatırım yapıyor.. Bu 150 liralık portföye/banknota biz 2018de 75-80 lira veriyorduk mesela.. 1 liranın altına gelmeden ben asla almam çünkü net aktif değeri olan 1.5 tl den almak bile fon almak gibi birşey oluyor, ben yönetemiyorum al sen yönet diye parayı şirkete vermek demektir..
bugün itibari ile net aktif değer 1.4941 TL'dir. Bunun anlamı şudur: Şirket toplam varlığı hisse adedine bölündüğünde 1.49 TL çıkıyor. Bu varlıklar neler? elindeki hisse senetleri, tahviller, eurobondlar, swap kontrotları, altın kontratları, mevduat, fon ve benzeri menkul kıymetlerdir. Şirketin amacı bu menkul kıymetler ile varlığının değerini artırmak, bu artıştan kar elde etmek. karın içerisinden masraflar düşülerek (personel maaşı, prim, kira, komisyon, bağış ve diğer ıvır zıvır masraflar) kalanının büyük kısmının hissedarlara dağıtılmasıdır.
1 ocak net aktif değeri : 1.719684
9 ekim net aktif değeri : 1.4941
temettü olarak dağıtılan : 0.3430
9 aylık net değer artışı : 0.1174 TL
tahmini 12 aylık değer artışı 0.15 TL
varlık karlılığı %10 olarak gerçekleşmesi beklenir. oldukça düşük.
karın hepsini dağıtsa %5 temettü verimi olur. geçen yıl bu oran %30'lardaydı. o zaman alıyorduk. şimdi yıllık %5'i beğenen alabilir.
Eskiden buralar dutluktu.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Borsanın özellikle en çok düştüğü günlerde tavan yapması gereken yatırım ortaklıkları, çünkü her alım ve satımda komisyon gelirleri artıyor
Araci kurumların her gün rekor işlem hacimleri ve komisyon geliri elde ettigi bu son dönemde son 5 aydir yatay seyreden bu hissenin artık yavaş yavaş demir alma zamanının gelmiş olması lazım diyerekten ufaktan ufaktan pozisyon almak lâzım.
Kagitta bariz baskı var burada arkadaşlarda bahsetmiş. Gun ici anlik izleyince de çok bariz belli oluyor bu baskı. Ben temel analize inanan bir yatirimciyim. Bence temeli güçlü bir hissenin önünde hiçbir güç duramaz. Baskı bir yere kadar devam edebilir ama su akar yolunu bulur elbet .
1-Yatırım ortaklığı bir tüzel kişilik olarak anonim ortaklığı şeklinde kurulurken, yatırım fonları bir tüzel kişilik tarafından mal varlığı şeklinde kurulur.
2-Yatırım ortaklıklarında model “ortaksal çözüm”, yatırım fonlarındaki model ise “kontratsal çözüm” şeklindedir.
3-Yatırım ortaklığının kuruluşunda kurucu sınırlaması yokken; yatırım fonunu bankalar, aracı kurumlar, sigorta şirketleri veya emeklilik fonları kurabilir.
4-Tasarruf sahipleri yatırım ortaklığına yatırım yapmak isterse bunu hisse senedi almak şeklinde aracı kuruluş vasıtasıyla yapabilirler. Yatırım fonlarına yatırım ise fon kuruluşları vasıtası veya aracı kuruluşunuzun yatırım hesabından hisse senedi alır gibi alınabilirler.
5-Yatırım ortaklıkları diğer şirketler gibi kar dağıtabilirken, yatırım fonları kar dağıtımı yapmaz.
6-Yatırım ortaklığı hisse senetleri yatırım ortaklığına satılamaz ancak borsada satışı mümkündür. Yatırım fonu katılma belgesi ise fona geri satılarak nakde dönüştürülebilir.
Bistin en büyük ve en hacimli şirketlerin deki alım ve satım yapan aracı kurumların en büyüklerinden biri de İŞ YATIRIMDIR. borsanın her iniş ve çıkışı hacim, hacim de = KOMİSYON GELİRİ...( yanlışım varsa düzeltin lütfen)
İşyat (son dağılıma hakim değilim) ağırlıklı olarak eurobond ve döneme göre hisse tutan bir yatırım fonu.
Sizin bahsettiğiniz ise ismen, iş menkul kıymetler.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
KAPTAN ALDIM:
Şirketin Faaliyet Konusu
Mevzuat ile belirlenmiş ilke ve kurallar çerçevesinde sermaye piyasası araçları ile kıymetli madenlerden oluşan portöyün işletilmesi.
Sermaye piyasasında yatırımcılar şu sermaye piyasası araçları ile yatırımlarını gerçekleştirirler;
Hisse (Pay) Senedi.
Borsa Yatırım Fonu.
Devlet Tahvili.
Özel Sektör Tahvili.
Özel Sektör Bonoları
Kira Sertifikalrı
Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler.
Varlık Teminatlı Menkul Kıymetler.
İş Yatırım Ortaklığı A.Ş., 16 Ağustos 1995 tarihinde Türkiye İş Bankası A.Ş. tarafından 500.000 TL sermaye ile kurulmuş, faaliyet konusu, sermaye piyasası araçları ile kıymetli madenlerden oluşan portföyün işletilmesi olan bir menkul kıymet yatırım ortaklığıdır. Şirket Nisan 1996’da halka açılmış olup, paylarının % 94,8’i Borsa İstanbul’da işlem görebilir niteliktedir.
Şirketin portföyü, Yönetim Kurulu’nca belirlenen performans karşılaştırma ölçütü / eşik değer ile yatırım stratejisi çerçevesinde, 01.01.2013 tarihinden itibaren İş Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından riskin dağıtılması ilkesi doğrultusunda profesyonel olarak yönetilmektedir.
Şirketin 31.12.2019 tarihi itibariyle net aktif değeri 276.179.969 TL, ana ortağı olan İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin ortaklık payı % 28,93’dür. Çıkarılmış sermayesi 160.599.284 TL, kayıtlı sermaye tavanı ise 300.000.000 TL olan ve sektördeki en büyük portföye sahip olan Şirketin 2019 sonu itibari ile Borsa İstanbul’da işlem gören 9 adet menkul kıymet yatırım ortaklığının oluşturduğu sektör içindeki payı % 48,22 ’dir.
Adam mesajları okumuyor herhalde :kahkah: Sonra da borsada battık, bittik...
beklentim dahilinde
karlar eriyor. Faizler arttıkça düşmeye devam.
https://i.hizliresim.com/zsGrtE.jpg
Ismen önceki senelerde isyat kadar verimli değildi.
Bunu göstermek istedim. 2021 farklı olacak.
Örnek.
Sadece 300 lot isyat alırsam eskiden
Şimdi 150 lot isyat yanına 50 lot ismen ekliyorum.
2021 nisanda temettü verimlilikleri yarışabilir.
Isyat 24 kuruş verse 3 lira için %8 olur
Ismen 1.2 TL net verse 10 lira için %12 olur
Ortalaması 10% olur.SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fason yatırım ortaklıklarına bir bakın bakalım 6 ada % kaç gitmiş
9 aylıkta 100 milyondan fazla kâr yazan, aynı Zamanda marbaşın da sahibi olan GEDİK yatırıma bir bakın hele
Burda kimse kalmamışmı? Bir miktarla trene bindik ama iletimi verimi gider tren bilmiyorum görecegiz
Kimse yokmu burda destek dirençleri neresidir beklenti nedir hedef nedir bu aydınlatacak bir üstad yokmu?
günlükte destekleri 3.33 - 35.. 3.29 altı üzer,3.41 üzeri güzel.. 3.55 otobana çıkış gişesi (çıkamazsa döner) çıkarsa3.70 3.79 ilk hedef aralığı.. kasabın yanındakı dükkan kiralıkmış.. eğer 3-4 günlüğüne anlaşırsak, dükkanı açar, sonrada,kaparım.. iyi çalışmalar..
Beklemekteyiz bakalım isgsy ismen le karsilastirilinca dolaşımdaki pay ve defter değeri olarak sanki ona yetiştirilmeye çalışılıyor,,
Şahsi fikrim uv yatırımcıyı üzmez
Yatirm tavsiyesi değil tabiki iç sesim[emoji847]
Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://s12.directupload.net/images/201216/me7ijnbl.jpg
üç aylık takas
Maşallah yazalım ne olur ne olmaz​
Merhaba, son durum nedir ? Neden bugün düştü ?
SM-A515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kap açıklaması
“Şirketimizin 08.01.2021 tarihi itibarıyla net aktif değer tablosuna göre pay başına net aktif değeri 1.552331 TL dir. 08.01.2021 tarihi itibarıyla ortaklık payımızın BİAŞ'ta oluşan ağırlıklı ortalama fiyatı, pay başına net aktif değerinin 2 katını aşmıştır.”