Alım mı T2
Satım mı T2
Alım T1 ise yarın sabah TEFAS'ta göreceğiniz fiyattan olacak.
Printable View
Bu gidişle sabah 6'yla uyanacağız galiba.
Yarına bir EIB artı gelecek sanırım tahminen %0.1 kadar
aslına bakarsan ben de öyle. 4 aya yakındır tcd bulunduruyorum. 4 kez falan sattım ortalm bulanık diye. Her defasında sattığımın ertesi coştu. O yüzden bu kez hepsini değil, yarısını satsam, ertesi gün yükselirse teseim olsa, düşüş devam ederse de sattığım kısımla daha aşağılardan alsam falan diyorum, tabi öncelikle yarına bakmak lazım. Ayrıca hanımdan yana çok şanslıyım. çünkü kendisi, madem bu şekilde güzel yönetilen bir fon aldık, günlük hareketlere takılma, zaten paramızın yarıdan fazlası likitte. Kafana takma, her gün takip edip sitrese girme. çok düşerse azar azar pozisyon artır. Bir yılda endeksin 5 katı fazla getiren bir fon alıp her gün satsam mı diye düşünmene hayret ediyorum diyor. Siz hanım dırdırından dertlisiniz. Hanım da benim ikide bir alsat yapmaya çalışmamdan dertli:)
Maas artmadan sute zam geldi:)
Böyle bir eşinizin olması büyük şans:) destekliyor ve öneri sunuyor daha ne olsun.
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fakat şu var. Fonun geçmişte iyi yönetilmesi gelecekte de iyi yönetileceği anlamına gelmez. Ama karar vermek için bir göstergedir. Zaten teknik analizin temeli de budur. Geçmişe bakarak geleceği tahmin etmektir. Demek istediğim takip sürekli olmalı. Bol kazançlar
acaba tcd, dövizde yükseiiş olduğu dönemlerde pozisyon artıramaz mı? Sonuçta bizim gibi banka makası dertleri yok. Madem yükseliş mi var dövizde? Pozisyon artırıp bu durumu fırsata çevirecek. Acaba bu tür durumları değerlendiriyorlar mı merak ediyorum. Veysel beyciğimle uzun zamandır görüşmüyorum. Bi arayıp hal hatır etsem. Bj mevzuyu ve yakında 200 milyonu da devirecek olmaktan dolay neler düşündüklerini falan sorsam iyi olacak gibi
Yaklaşık 2 ay içinde, 3 kere de ben sattım. Hepsinde de sattığımın üstü fiyattan geri aldım. Bunda 20 yıllık Hisse Senedi geçmişimin de etkisi oldu. Fon yatırımı böyle bir şey değil, bu mantaliteden kendimizi kurtarmamız lazım. En azından 1 aylık periyotlarla değerlendirmemiz lazımken, günlük değerlendiriyoruz.
sn admustafanın yatırım fonları tanıtım rehberi başlığından alıntıdır.
"Altın fonlarına bakıldığında ise son 3 ayda ortalama yüzde 0.51 değer kazandıkları görülüyor. Aynı dönemde cumhuriyet altınının getirisi yüzde 1.30 oldu. Altın fonlarının getirisi cumhuriyet altınının altında gerçekleşti."
https://www.hisse.net/topluluk/showt...03#post3982303
Buna göre Cumhuriyet altını yada gram altın fonları nerdeyse 3'e katlamış.
Fonda birde %10 stopaj var.Getiri dahada törpüleniyor.
Üstüne üstlük T1 sıkıntısı da var.
Sonuç;
Gram altın, altın fonundan daha kazançlıdır.
Anında alım satım kolaylığı da cabasıdır.
arkadaslar bır sorum olacak.tefas fonlarında ıngılız ve çn hısse senedır ıceren fon var mı?rallı yapacak dedı bı arkadas bu fonlardan arıyor..tesekkurler
Sadicim
Tcd kac gelir canigi yidigim
Dolarcilara guluyorum
5.95 olursa mb dusuremez yorumlari baslamis...6.23 oluncada oyle demislerdi 😂😂😂😂