Hocam hangi aracı kuruluştan aldığımızın ve ne zaman aldıgımızın bir önemi var mı? Bu bilgiyi bilmiyordum hiç.
Printable View
Aracı kurum farkı yok.
Fonlarınızın bulunduğu aracı kurum 3'er aylık dönemde muhtasar gelir vergisi beyannamesi ile kestiği stopajları maliyeye yatırıyor.
Siz stopaja tabi fonu zararına satmışsanız ve daha önce sattığınız başka bir fondan elde ettiğiniz kardan kesilen stopaj var ise bu zararın bir kısmı önceki kesilen stopajdan mahsup edilip size iade ediliyor.
Ktm ve zpe içeriği çok farklı.Ktm hisse oranı düşük zpe yüksek.Kıyaslanmayacak iki fon.Ktm nın eş değeri gma olabilir oda ktm den daha iyi bir fon bana göre.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancı para ile alınıp satılan fon tefasta var mı arkadaşlar bildiğiniz?
Bist100 0.05 açtı, bugün durgun geçecek gibi, -0.5e razıyım:)
hisse yoğun fon sahibi arkadaslarin bugun için hissiyati nasil?
http://www.strawpoll.me/20606870
Bu günkü aşı haberlerine bağlı herşey🙂
Bu günde aşı bulunursa ne ala yoksa durum tatsız
Ama olacak o kadar
Devamlıda artış mümkün değil zaten
Benim asıl merak ettiğim mesela mac hisseleri baya bir artış yaptı
Artık düşmeleri daha muhtemel
Fon bunları satıp daha gelecek vaadeden hisselere geçermi acaba
MAC ve TKF gibi hisse yoğun fonlarda hisse dağılım raporu KAP'ta açıklanırken Osmanlı Portföy'ün OPH ve OPI fonlarında bildirimlerde hisse kırılımı verilmemesinin bir sebebi var mıdır? Hisse dağılımı vermek zorunda değiller mi?
Yay ben aldığımdan beri eksi tam zamanında almışım.uzun vadeli düşünmezsen elinde patlayacak.ıpj fonu elinde olan var mı.
TKF'yi önceleri çok beğeniyordum.
Fakat son dönemde tatmin etmedi.
MAC'ın yanında emekleme dönemindeki bebek gibi duruyor.
Saygılar.
Arkadaşlar GMA fonunu bilen arkadaşlar yorumlayabilirse sevinirim sanki istikrarlı bir yapısı var Teşekkürler
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam yanlışmı bakıyoruz gma aylıkta % 4 getiri sağlamışken ktm % 1.6 getiri sağlamış.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GMA hisse oranı %28
Bu GMA dan memnunmusunuz?
Belki cok yeni kurulduğu için boyle tercih ediyorlar. Ama böyle tercih ederek bence kendi portföy büyümelerini engelliyorlar.
Dağılım aciklamadiklari için isterse muadillerinden %30 fazla getiri getirip fark atsın yine de tercih etmem.
Dönemsel olarak nasıl aksiyon almış yada tarzı nedir bilmeden almak ile Twitter'dan höstad kovalamak çok farklı değil.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TKF nin son dönem performansı muadillerine göre düşük kaldı.
Bu grafikte yılbaşından itibaren:
https://i.hizliresim.com/y5a59f.png
https://invst.ly/rh6or
xtumy nin zirvesi (gün içi 7 temmuz) 314.500 ler civarı. Şu aralar 311.000 ler zorlanıyor. Bir ara düşüş trendine girer gibi olmuştuk. (10. temmuz).
Şimdilik yine yükseliş trendine girdik görünüyor. 315 binlerde direnç yoğun olabilir.
ytd.
SUA yatırımcı sayısı çok artmış. Millette park edecek risksiz fon arıyor. Son zamanlarda PPF gibi oldu getirisi.
400m üzeri portfoy büyüklüğü olmuş, arttikca defansiflesiyor sanki
Bakıyorum SUC gerisinde kalıyor artık. Hatta birbirine oranlarsak ciddi geri kalıyor.
SUA portföyünde de bir miktar SUC taşıyor üstelik.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir fon için, yapılacak en doğru hareket içerik detayı vermemek kanımca. ( Bunun en az 10 tane haklı nedenini sayabilirim para piyasalarında ) Zaten mevzuat gereği ana hatlarını söylüyor. Şu oranda hissem var diyor, hangi hisseden ne kadar olduğu yatırımcıyı çok ilgilendiren bir kısım değil. Tüm açıklığı ile söylerse zaten, yatırımcının o fonu almak yerine , fonun aldığı şeyleri alması da mümkün.
Portföy büyümesini falan da engelleyeceğini hiç sanmıyorum.
İnsanlar karşılaştığın fırtınalarla ilgilenmez, gemiyi limana getirip getirmediğinle ilgilenir.
Yatırımcı getiriye bakar, onu nasıl elde ettiği ile pek ilgilenmez.
Ben tam tersi muadillerine göre ne getirdiğine bakarım.
Şahsi fikrim tabii, beklentisi başka olanlara saygı duyarım.
GMA , benim gözümde en iyi değişkendir. Bir çok kritere göre bunu söylüyorum. Çok getiriyor diye değil, kağıt üzerinde değil gerçekten aktif yönetilmesi, beta değerinin düşüklüğüne rağmen muadillerine göre iyi getirmesi. Trend dönüşümlerinde hızla oransal farklara gitmesi. Hem swing hem trandli piyasalara hızla uyum sağlaması. Gözde olmaya başlayan enstrümanları seri halde artırması. Günlük standart sapma oranı ( ki bence çok çok önemli verilerden biri ) vs. Piyasayı çok yakından izlediği çok belli.
Ondan daha fazla getiren 2 değişken fon var elimde . Bu trendde geçtiler, çünkü kürek kürek hisse doldurmuşlar portföye, her itkiye çoşkuyla katıldılar, ancak hisselerinin seçici olmadığı belli, en ufak sallantıda darmaduman oluyorlar. Tüm kriterlere göre baktığımda GMA'dan daha iyi diyemem açıkçası hiç birine.
Genel olarak Türkiye eurobondları artı
Elimdeki tüm EIB'leri HSA ile değiştireceğim pazartesi. Defansifleşti vs. dedim ama genel değişken fon ortalamasından dahi çok çok fazla uzaklaşmaya başladı. Yönetim mi değişti ( edit : değişmemiş sordum bu arada ) bilmiyorum ama belli ki bir sıkıntı var, üç aydır performansı çok zayıf. Sıradan bir değişken gibi.
azimin değişkenini geçmişe dönük incelediğimizde yataya sardığı da olmuş hemi de uzun süre 3 aydan fazla... şimdi o zaman neden öyle olmuş sonrasında sitraji değiştirmiş mi azimin değişkeni fona ulaşabilirsek sormak lazım... yani uzun süre yatay büyük montanlı alımlarda bunaltır insanı , zaten onun içün '' fonun kriterine göre '' iyi bir değer kaybı olmadan öyle paldır küldür , kasadaki kertiğin hepsini fona margarinlemek hatalı bir strateji olur herhalde... her gün al al al al al sonra baktın fonun kriterine göre ( mesela eurobond fonunda diyelim % 3- 5 , hisse yoğunda % 10 , değişkende % 4 , çoklu varlık değişkende % 3 mesela yani dedik ) eksi yazdığında alımlarını TL miktar olarak arttırırsın ... baktın kallavi bir düşüş oldu gene panik yapmadan bu sefer daha da çok fon alıyorsun elindeki adedi arttırıyorsun ... bence biriktirme mantığı iyi , birden agrasif alımlar getiriler düştüğünde hem piskolojini cümcükler , hem de kertiğinin yani sermayenin çoğalmasının önünde set olur...
yazıma eklemeler düzeltmeler yaptım... sayfayı yenilerseniz son haline ulaşırsınız ...