Bazi evropa ulkeleri artik transit vize istemeye baslamislar..
Yani diyelim Frankfurt uzerinden kuzey amarikaya ucacagiz bir de transit vize almamiz gerekiyormus..
Syg,
Buradan UK' e uçarken arada Almanya'da aktarma yapınca Schengen (ya da transit vize) gerekmiyor mu normalde?
Darmstadta bosporusu ziyarete gidecek olsam, BİST’ten bir kaç milyonluk portföy göstersem, bist çökebilir diyerek vize vermeyecekler mi yani? Bence verirler.
Ülker 1 milyar zarar açıklamış, nereye gidiyor bu gofret paraları?
Bide,
Gürcüler, sarp sınır kapısından teneke teneke ayçiçek yağı götürüyorlarmış....
https://m.youtube.com/watch?v=hjcf1UzkjKg
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!!
Ülkede vergi vermemenin ve parayi yurt disina cikarmanin yollarindan biri. TR'de üretim yaparsin (televizyon, kücük ev aletleri vs.), üretim icin gerekli tüm malzemeyi Isvicre'de olan kardesinin/akrabanin/arkadasin sirketinden alirsin (yüksek masraf ile), üretimden de 1 TL kar yapmazsin, üstüne istihdam yarattin diye tesvik alirsin, üstüne üstlük devlet nisani bile alabilirsin. En sonunda vergi sorunu cikmasin diye birdenbire muhasebe belgelerinin oldugu bina yanar (simdi öyle olmuyor tabii). Tertemiz olursun ve Isvicre'ye yerlesirsin.:oleyo:
Ben yazacaktım açık açık da başım derde girer diye yazmadım.
Bunları merkezi burada olan şirketler bile yapmıyor mu?. :kahkah: Normalde kimse bunların peşinden koşmaz da bahsi geçen şirket malum nedenlerden dolayı biraz göz önünde olduğu için İngiltere'ye taşımıştır merkezi. Taşımasalardı onların hesabını kitabını iştahla denetlerlerdi
https://mobile.twitter.com/RobinBroo...Co0cvx-KUrAAAA
Whenever Turkish Lira hugs an important threshold - like $/TRY is hugging the 18.00 threshold now - it tends to end with devaluation. Markets now draw similarities with August 2020, when $/TRY was anchored around 6.80 in June and July but then explosively devalued above 7.00...
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://pbs.twimg.com/media/FaXw0JYU...g&name=900x900
Fransız banka Société Générale, dolar patlmazda çatlamazda demiş.
Yani dolar uçacak kaçacak diye bir durum yok, yıl sonu 22 olur diyor.
https://www.bloomberght.com/
Buna göre durum kontrol altında, turizm gelirleri iyiymiş.Vadesi yaklaşan borçlara da takla attırırız, bir tur daha dönerler.
Kur şoku falan yok anlayacağınız.
İçiniz rahat olsun.
Bugün ne oldu da bankalar coştu.
Sebebi yokmuş....İzah edilemiyormuş.
"Bloomberg HT Araştırma’nın ulaştığı piyasa oyuncularının önemli bir bölümü, yükselişin somut gerekçesini bulmakta güçlük çekildiği görüşünde.
Hisselerde yaşanan yükselişin bir bölümünü, bankalarda açık pozisyonu bulunan bazı fonların açıktaki hisseleri yerine koyma çabasına bağlanıyor. Alımların önemli bir bölümünün tek aracı kurumda yoğunlaşması da bu teze gerekçe olarak gösteriliyor."
https://www.bloomberght.com/bankalar...ne-var-2313060
Bati sirketleri de yapar böyle seyleri de, genelde vergi yükünü azaltmak icindir. Ancak sonunda sirketin bagli oldugu ülkede bilancoya girer ve vergisi ödenir. GER neden VW, Siemens vs. gibi sirketlerinin ABD (Delaware), Virgin adalari gibi ülkelerde yüzlerce posta kutusu sirketlerinin olmasina ses cikarmiyor. Aynisi ABD veya diger ülkeler icin de gecerli.
Ancak TR'de yapildigi gibi cok yüksek degerlerle yurt disindan ara malzeme almayi kisitlayan/deneten sistemler/kurallar var (AB icinde var, ABD'de de vardir) TR'de ne kadar var bilmiyorum.
Sorun biraz burada, biraz devlet de ahlakli olacak ki (hic olmaz sa bir noktaya kadar) kimse yurt disina gitme cabasi icinde/zorunda olmasin.
Devlet düzgün olursa yapani da oyar zaten.
Nufusun 1/3 unde yesil pasaport varmis.
Kendi icimizde imtiyazli bir sinif yaratiyoruz.
O zaman baski da olmaz tabii yonetene bu ise bir care bul diye.
Syg,
Bosporus a gidiyorsan vize vermezler. Bizim gibi düşünmeyenlere gidersen vize yok diyebilirler.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İngiltere kesin veriyor vizeyi para verirsen. Paraya bakıyor kızıl gotlu İngiliz. Parayı bas iki saatte bile vize veriyor 3 6 12 aylık vs. Uzun süreli vize daha pahalı.
Bi keresinde vizem mizem yokken sabah başvurup akşam uçağa bindim o derece. ( uçuk bir para idi, şirketten tabi )
İngiltere gidecekseniz mutlaka yazın gidin. Kışın güneş yok, sabah karanlıkta kahvaltıda kuru fasulye yedik ( mecburen başka yemek yok ) hem psikolojiyi hem motoru bozduk daha da gelirsem iki olsun sarayına bir kraliçesine iki dedik daha da gitmedik harbi.
Artık hiç bir şeye şaşırmıyordum
aha buna şaşırdım , vay be !! gerçekten vay be
millettin parasıyla git ABD de oku , bunu haber yapanlara
--------------------------------------------------------------------------------
Ravza Kavakçı'nın, ABD'de okumak için İBB'den aldığı 2.161.291 ₺'yi kamuoyuna açıkladıkları gerekçesiyle;
İBB Metro A.Ş.'ye 40.000 ₺,
Cumhuriyet Gazetesi'ne 30.000 ₺ ceza verildi.
umarım doğru bir haber değildir ,
Dunyanin en emperyal milleti.
Emperyalizmin en cok yakistigi, hakkini en iyi veren millet.
Derler ki: Dunyanin her yerindeler. ABD icinde bile bir kucuk Ingilazya vardir, onlari da bu kizil gotlu, domuz renkli ingilazlar yonetir.
Biraz irkci oldu ama kusura kalmayin artik. :)
Kim demis? Dunyanin herhangi bir yerinde iki balik biribirleri ile kavga ediyorsa bilin ki az evvel oradan bir ingilaz gecmistir.
Syg,
Köşe başlarının hepsini ya mafya, ya cemaatler, ya da yurtdışından fonlanan tipler tuttuğu için vatana faydalı bir şey yapanı yaşatmazlar bu saatten sonra.
Bu arada izlememis olanlar icin Netflis'e Lawrence of Arabia gelmis..
Mutlaka izlenmesi gereken bir film.
Syg,