Sert yukarıya hazır gibi enazindan %15_20 ?ytd
Printable View
Sert yukarıya hazır gibi enazindan %15_20 ?ytd
Vay efendim BofA almış rıza satmış vs bunları boşverin, ertelenip Haziran'da açılacağı söylenen yeni bina Haziran'da açıldı mı açıldıysa kapasiteyi ne kadar artırıyor bilen var mı?
Net Dönem Karı/Zararı
243.645.683,00. bilanço için ustalardan bir yorum alsak.
Bugüne kadar temetü ödemeyen bir şirketin daha iyi kar açıklaması gerekiyordu, yarın detaya bakmak lazım, genelde fazla güven olmadığı için yüzde 50 iskontolu işlem görüyor, herşey olabilir tahtacıya kalmış diyeyim (y.t.d.) :drunk:
KZBGY den zararı çok. Yoksa süper rakamlar. Başka birinin elinde olsa geleceğin SASA'sı olurdu...Kel, hisse alıp satarak şirkete zarar yazdırıyor gereksiz bir şekilde.
9 aylık bilançoda yaklaşık 245 milyon kâr var.. CEMAS ın uçması lazım. Bilanço kötü gelir diye satış olduysa bu fiyatlar alım fırsatı olur. Daha ne bekliyorlar acaba. GES i tamamlamış, kendi elektriğini kendi üretiyor, borcu yok, kârlılık desen süper, sektöründe öncü. Yazık valla bedava bu fiyatlar.
Son 3 ayda 200 milyon Tl ciro yapmış, kasada 480 milyon Tl keş para. Yatırımlar tam gaz.
FK 3.7, PD/DD 1.23
Bunun nedeni patrona olan güvensizlik. Şunu bir türlü aşamadı Rızacığım...:)
Finansal rapordan alıntı;
Üst yönetim kadrosuna ait ücretler ve menfaatler toplamı
Grubun üst yönetim kadrosu yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürlerden oluşmaktadır. Sağlanan menfaatler
ücretlerden ve diğer ödemelerden oluşmakta olup bu tutar konsolidasyona dahil edilen bütün şirketler için
30 Eylül 2022 tarihi itibarıyla 12.914.620 TL’dir (30 Eylül 2021: 5.610.603 TL).
Kaç tane genel müdür çalıştırıyorsun rıza üst yönetime 9 ayda yapılan ödeme rakamına bak.
BND Elektriğin 9 aylık genel yönetim gideri 8.241.143 TL, hiçbir faaliyeti-geliri olmayan Özışık İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım A.Ş. nin 9 aylık genel yönetim gideri 5.180.651 TL.
Cemaş ın içini böyle böyle boşaltıyor işte rıza. 2015 yılında BND elektriği 28 milyon dolara cemaş a satıp bi içini boşalttı. Dünya kadar da borç yükledi şirketin sırtına bedelliler ile borçları ödedi kalan para ile de şimdi hisse alıp satıp şirkete zarar yazıp, çocuklarına dolar ile euro ile maaş verip böyle böyle yine kuruşa kurşun atacak hale getirecek şirketi.
Şirketi kayyum yönetse 10 TL ederi var ama rıza oldukça al-sattan öteye gidemiyor.
...Yatırım tavsiyesi içermez...
Geçen yıl 40 milyon TL olan brüt kar bu yıl 120 milyon TL.
Mesaj bu kadar...YTD
Güzel tavan...İnanmak lazım.:)
Bank of America Corporation, devamlı alıyor neden acaba.
İnşallah şu KZBGY hisselerinden kurtulmuşlardır. Gereksiz yere kârımızı azaltacak yoksa ...YTD
Hissedarxd cemaşın
BND ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş 90 oranında sahibi acaba elektirik üretimine başladımı kar ediryormu bir bilgin varmı.
AvatarıHissedarx,hadi işallah hocam tüm umudumuz bunda ,50 cnt,ti görürmü sence.
https://i.hizliresim.com/3u8ikha.PNG
Bunun hakkını vermesi lazım Rızacığımın. O, bu işlerin piridir netekim...:)
Ben olsam 6 mWh'lık GES yatırımını BND Elektrik'e satıp halka arz ederdim. Borsadaki bir çok elektrik şirketinin kapasitesi bunun altında ve piyasa değerleri milyarlarca Tl...Rızacığım bu görüş ve önerimi değerlendirmenin tam zamanı, hazır enerji şirketleri revaçta iken aklını kullan abicim. Bundan güzel hikaye mi olur ?...:)Alıntı:
Bağlı ortaklığımız BND Elektrik Üretim A.Ş. nin 2021 yılı ilk dokuz aylık döneminde 14.564.057 kWh olan elektrik üretimi 2022 yılı ilk altı aylık dönemde % 40 artarak 20.337.472 kWh olarak gerçekleşmiştir.
ÖZIŞIK İNŞAAT VE GAYRİMENKUL YATIRIM A.Ş. yüzde 92 cemaşın ,karı nasıl acaba Hissedarxd.
Bir sürü ekipman alındı, GES yapıldı vs vs. Yılsonunda şunların "gerçeğe uygun" değerlemesini yaptırsalar PD/DD hoop 1 in altına düşecek. Valla resmen komedi...
Rızacığım şu hisse alıp satma işini bıraksa da şirketin önünü açacak girişimler yapsa, Türk Cumhuriyetlerini dolaşsa yeminle ikinci SASA olur. Ama heyhat, seans izlemek almak satmak genlerine işlemiş adamın...Yazık ediyor hem kendine, hem şirkete hem de yatırımcılarına...
Avrupa enerji krizi ile boğuşurken, Çin mallarına damping vergisi gelmişken, 6 mWh kurulu güç GES ile yardır git işte...Kağıdın her yeri beklenti ...
Satışlar geçen yıla göre %120 artarken Brüt kâr % 300 artmış. Bu durumu geride yazmıştım arkadaşlar. GES'in faaliyete geçmesi ile birlikte maliyet tarafı giderek düşecek ve kâr marjı artacak. Kısacası kullandığı enerji bedavaya geldi ve müşteri portföyünü azıcık geliştirse milyar TL kârlar içten bile değil...Yok, illa kağıt al sat....Ah Rıza ah !...
yarın için bu hissenin notunu verecegim (kendim için ).
Yavaş da olsa sadeleşme çalışmaları yapıyor Rızacığım. Bu Özışık'ın da holdinge devredilmesinin zamanı geldi. Herkes işine odaklansın...Yakın gelecekte müthiş fırsatlar var CEMAS adına...Alıntı:
Bağlı ortaklığımız Özışık İnşaat ve Gayrımenkul Yatırım A.Ş. (Özışık) 24.11.2022 tarihinde elinde bulunan 3.270.000 lot Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. (NIBAS) hisselerinin tamamını 43.415.865,92 TL bedelle Borsa İstanbul A.Ş. de satmıştır. Yapılan satış sonunda Özışık'ın, NIBAS sermayesinde payı kalmamış olup, NIBAS'taki konsolide iştirak oranımız tamamı şirketimize ait olmak üzere % 9,94' e inmiştir.
Saygılarımızla,
senin de zamanın geldi CEMAS
Endeks kağıdı..!!!!!:plc::drunk:
Düşen endeks kağıdı..,,.,..,..,...
İMKB,nin en belalı en zor patronları rıza,t.yılmaz,m.kutmandır bunlar havadaki sinegin yagını düşünürler.
Esenlikler, 2022 yılı için net kâr tahmini hesaplayan var mı acaba ?
bu şirket yeni halka arz edilse kaç tl den borsaya açılırdı kaç tavan yapardı.