Teşekkürler hocam, kendinize iyi bakın lütfen, size de hayırlı ramazanlar
Printable View
Koy bag bahce havasi cok guzeldir, sizede kucuk bir tatil olur Sn Cautionary. Tadini cikartin. Simdiden hayirli ramazanlar ve iyi bayramlar
Evimin manzarası, benim için dünyadaki cennet burası
https://i.hizliresim.com/8xR5uV.jpg
https://mobile.twitter.com/kivancozb...87700166561792
Herkese saglikli mutlu günler dilerim
Matriks kullanan arkadaslara bir soru sormak istemistim...
Acaba yukaridaki twitte Kıvanç Beyin gosterdigi para giris cikis indikatöru bist100 bist30 endeksinin grafiginde ve dolar/tl kurunun grafiginde de çalisiyor mu... belki islem hacimlerinden bilgi alarak calisabilir ve yorum yapmaya yardimci olabilir diye düsundum ...
Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.. tekrar saglikli huzurlu günler dilerim ... saygılar
Neresi hocam, Ege gibi duruyor. FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rize, merkez...köy diyoruz ama, merkeze 5 dk mesafede. Müşterek tapu olduğu için sorunlar var. Bu nedenle satış sıkıntılı. Yoksa Araplar ne var ne yok satın alırdı. Dışarıya satış yapılamadığı için doğallığını koruyor. İnsallah böyle devam eder.
Resime dikkatli bakılınca ağaçlar dışında kalan yeşillikler yeni filizlenen çay bahçeleri. Uçurum gibi gözüken yerlerden yağmur çamur toplanan ve taşınan çaylar satılıp para kazanıyor çiftçi.
Önceki nesil zorunluluktan, bizim nesil de hobi diye yapıyor bu zor işi...1-2 nesil sonra pek yapan kalmaz bu işleri. Zaten bu yıl yabancı işçiler gelmeyince büyük sıkıntı olacak çay tarımı.
Çok güzelmiş gerçekten. Karadeniz kıyısına benziyor ama emin olamadım. ?
Bu arada bağ bahçe ekimi işleri için size yeni organominal gübremizden gönderebiliriz.
Hektaş gübreleri ile toprağınız zenginleşir ve fidelerinizi beslenir. :)
Sipariş verirseniz bilançomuza hareket gelir,
Milli tarıma destek, Biz bize yeteriz...
Batuhan
Olsun :)
Bugün gübrelerimizi hobi bahçesi ile denersiniz.
Yarın büyük tüccar olup büyük parseller ekip biçersiniz. Hayatta kimin ne olacağı bilinmez.
Ayrıca sizde biliyorsunuz ki, tarım gelecekte daha bilinçli beyaz yakalılar tarafından yapılacak.
Gelecek Tarımda, Tarım ....... :)
Batuhan
Iyi aksamlar is yatırım üzerinden boeing hissesi alımı girdim 25 dolar komisyon alındı başka ücret yada vergi varmi teşekkürler
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=2366&page=257
Yukarıdaki son sayfası verilen sitede bunlarla ilgili bilgiler vardı. burada çok doyurucu bilgiler edinebilirsiniz.
Ama kısa özet geçmek gerekirse yakın bir zamanda Türkiye'deki aracı kurumlar aylık sabit mkk ücreti gibi kesintiler çıkardılar ve bizdeki gibi çok cuzzi rakamlarda değil malesef bunu aracı kurumunuzla konuşun.
Esas sıkıntı ise vergilerde ülkeden ülkeye ikili anlaşmalara gorede değişiyor, dediğim sayfada bunlarla da ilgili ayrıntılı bilgiler var.
Sizin hevesinizi kırmak istemem ama bu işle çok yakından ilgilendiren hatta aylık düzenli hisse alan bazıları bile bu yüksek mkk ücreti ve vergilerden yilip yurtdışı borsalarda alimlarini durdurdular. Bende hesap actirmiatim ama ek ucretlerve vergiler den dolayı alım yapmadan geri kapadım.
Çoğu kişi yurtdışı borsa yerine yurtdışı borsalarında yatırım yapan fonlara yöneldi. Tek kesintisi yüzde 10 Luk stopaj.
Bol kazançlar dilerim. İyi aksamlar
Bilgi için teşekkürler ortalama 3000 dolar yatırım için aylık 9 cent saklama parası alınıyor 25 dolar alim ve satımda toplam 50 dolar komisyon var ancak belki normal piyasalarda bunlar yüksek ücret olabilir ancak tekel olan boeing fiyatı 3 te bir bizde pegasus thy yarıya bile düşmemişken havayolu şirketleri 3 te bir 4 bir fiyatında aa ua bunlar çok büyük şirketler 2 3 yılda eski fiyatlarına gelse dolar bazlı ciddi gelirler olabilir
Abi nasıl gittin Rizeye. Kimseyi almiyorlardi covitten dolayı. Babamlar kaldı buralarda gidemiyorlar. Bende Rize merkezden Veliköy denim. Sana iyi tatiller dilerim Allah'a emanet olun.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsada akıl almaz kazanç, 70 hisse yüzde 100'ün üstünde getiri sağladı
Borsa İstanbul'a son 7 ayda 251 bin yeni yatırımcının yönelmesi ile borsada işlem gören küçük şirketlerin hisseleri uçuşa geçti. Borsanın son dönemdeki en düşük noktası olan 17 Mart'tan bu yana 2 aylık süreçte 70 hissenin getirisi yüzde 100'ü aştı. Öyle ki bu hesaba kitaba sığmayan olağanüstü kazanç başrolünü Russell Crowe'un oynadığı Akıl Oyunları filmini akla getiriyor. 2 ayda Ekiz Yağ hisseleri yüzde 2 bin 200, Güler Yatırım ve RTA Laboratuvar'da hisse fiyatının tırmanışı yüzde bini geçti. Olağanüstü yükselen hisselerin tümü küçük şirketlerden oluşuyor. Borsa İstanbul 100 Endeksi'nin yüzde 14.7 yükseldiği 2 ayda yüzde 50'nin üstünde değer kazanan şirket sayısı ise 256. Aynı dönemde borsanın amiral gemileri Garanti, Akbank, İş Bankası C hisseleri değer kaybetti. Sabancı Holding yüzde 7 Koç Holding ise yüzde 11 değer kazanabildi. Özellikle derinliği az kolay hareket ettirilebilecek hisselerde astronomik yükseliş olurken derinliği fazla olan Endeks 100 hisselerindeki durgunluk küçük yatırımcılar açısından riskli bir durum olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar özellikle hisselerde açığa satış yapılamamasının bu hisselerin sürekli yükseltilerek suni fiyat oluşumu sağlanması için önemli bir etken olduğunu belirtiyor. Rahim Ak'ın haberi
https://www.haberturk.com/70-hissede...677350-ekonomi
Günaydın dostlar,
Konuya vakıf arkadaşlardan cevap bekliyorum.
Bir şirket sermaye azaltımı yaparsa elinde hisse bulunan yatırımcı zararmı etmiş olur?
her yeri okuyorum kimisi herkes para basiyor su ucar bu kacar modunda.
kimisi de hersey durdu batan cikan muhabetti yapiyor.
sizce ne olur abiler?
biraz garip fiyatlamalar yok mu sizce de?
Sayın Tbey, yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Çok haklısınız. Benim kastettiğim aşağıdaki gibi olandı. 251 bin yeni yatırımcı gelir, sonra 250 bin tanesi gider, sonra 201 bin tane yine gelir. Bu döngü böyle devam eder sanırım.
"Borsa İstanbul'a son 7 ayda 251 bin yeni yatırımcının yönelmesi....."
https://www.haberturk.com/70-hissede...677350-ekonomi
MKK kapali olan hesaplari silmiyor bence.
31 mart nedir peki .
Bakiye kırılımları ile gönderebilir misiniz .
PC bende değil de
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Sayın forum sakinleri cümleten hayırlı akşamlar, malumunuz üzere öz sermayesi başlangıç sermayesinin altına düşen şirketler dahi makul bir gerekçe olmaksızın son 1 ayda absürt fiyatlara gitti. Son yaşadığımız krizden önce Eylül-Şubat arası da özellikle 86.000-122.000 yükseliş hareketinin sonlarına doğru benzer bir fiyatlama olmuştu. Acaba mevcut absürt fiyatlama yaşanması muhtemel ikinci düzeltme dalgasının(ya da çöküşün) ayak sesleri olabilir mi?
Öz sermayesi ne başlangıç sermayesi ne. ?
Burası tam anlaşılmadı.
Kavramı yanlış kullandım affedersiniz, başlangıç sermayesinden kaçtım tedavüldeki hisselerinin nominal değeri.Misal X şirketinin 1 TL nominal değerli 1.000.000 hissesi var fakat özkaynak toplamı 100.000 TL yahut eksi değerlerde.
Bir şirketin ödenmiş sermayesi vardır. ( Çıkarılmış sermaye limitleri içindedir.)
Öz kaynakları vardır.
Piyasa değeri vardır.
İsterseniz buradan başlayalım.
Ya da sorunuza doğrudan cevap vereyim.
Absürt fiyatlamalar her zaman olur. Yükseliş trendlerinde (oyuncu/seyirci sayısı çok olduğu için ) daha fazla göze çarpar.
Dediğiniz absürt fiyatlamalar BIST'in ağır abilerinde olsa belki belki haklısınız diyebilirim.
Ama öyle değil.
En azından henüz değil.
Öz kaynaklarının ödenmiş sermayesinin altına düşmesini anlatmaya çalışmıştım, Sayın Delikan. Yakın izleme pazarı, gelişen işletmeler pazarı ve piyasa öncesi işlem platformunda bulunan şirketlerin hisselerinin çoğunluğunda süregelen ve benim anlam veremediğim tavan serilerinin yarattığı tedirginlik beni bir düzeltme hareketinin yakın zamanda başlayacağı düşüncesine götürdü. Yanıtınız için teşekkür ederim Sayın Delikan.