Hiç birinin değil ağam. Zaman tasarruf zamanı :)
Printable View
Bulgaristan da görmüştüm zamanında dilimle karpuz satıldığını da bir tuhaf olmuştum üzülmüştüm adamlara. Demekki acımamak lazımmış. Acıyan acınacak hale düşermiş.
Sahi gıda enflasyonu 0.06 yahu. Karpuz niye parçalı parçalı satılıyorki. Amerigancı karpuzcu yandan faizci dolar lobisinin işi olmasın.
bankalara gayet alım geliyor. ralli başlar mı buradan diye geçiriyorum içimden...
IDLİB satışları ne zaman başlar ? Tahmini olan var mı ?
Hala bir bildiği vardır diye yazıp çizenler var. Bir bildiğini sandıklarının bir şey bilmediğini bilseler. Adam milletin inandığını gördüğü sürece aynen devam edecek. Ha görürse ne olur. Durumu düzeltir mi. Düzeltmez. Çünkü durumu düzeltecek bakış açısına sahip değil. Sadece ülkeyi mahveden uygulamalarda azalma olur.
MB. Bugün yaptığı açıklamada enflasyonda yukarı yönlü eğilimin sürdüğü Eylül ayında da enflasyonun artacağı beklentisinde olduğunu söylemiş. Uygulanacak faiz enflasyon ile bağlantılı olacağı için ve yıllık enflasyon %20 nin üstünde gerçekleşeceğini ARTIK MB de kabul ettiği için, ayrıca FED de faiz artışı yapacağını öngörerek faizin %25 e çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.
Bunu yapacakları için MB topa girdi. shortluyor.(arjantin i göz ardı etmiyorlardır umarım)
Ardından duruma göre (seçimlerden sonra) IMF ile masaya oturulur.
Ekonomi yönetiminin IMF nin istediği şartların bir kısmını seçimden önce kalanını da seçimlerden sonra anlaşma ile birlikte uygulamaya geçireceğini düşünüyorum.
su 116 altında kapatır mı cok merak edıyorum gercekten ?
hayır 116 altında kapatırsa yarın hemen hızlıca 111 gelir mi diye sormadan da edemiyorum..
acemi bakışı bu da :)
asıl önemli olan şuan üretici fiyat endeksi.
oradaki yükseliş ve oran daha fazla . hali ile tüketiciye max 2 ayda yansıyor. buna bağlı olarak zamların 2 ay daha devam etmesi beklenebilir.
2 aydan sonrasını görebilen yok zaten.
Yaşasın DAX, yaşasın USD/ZAR bizi belki biraz unuturlar
Zaten enflasyon rakamında bir gariplik var. Gıda enflasyonunun %1 in altında olması mümkün mü? Bu ancak 2+2 nin kaç olmasını arzu edersiniz efendim diye sordularsa olur.
75-76 bine gelecek düşüşe malda yakalanmayında.
kalp kalp fışfışlı kalp
Burdan vurabilir, 98-99 binlerden vurabilir, fantaaazi yapıcam derse 108-109 binden bile vurabilir 75-76 ya. Palanın tercihine kalmış. Yatırım batırım tavsiyesi değeldir.
Eger uluslararası fonlar MB ye karşı poz alacaklarsa bunu diğer vadeden veya bir başka yerden hedge ediyorlardır.
bugün takaslarda FED de görünüyormuş.
malum tl rezerv para olcak. fırsatı kaçırmayım demiştir.
Halen anlaşılmamış mb nin vob da oluşu.
Son kez yazacağım.
Mb sı piyasada para kazanma amaçlı bulunmamaktadır.
Piyasaları regüle etmek amaçlı bulunmaktadır.
Bu piyasalara bahşiş dağıtmak da olabilir, buna 2017 de başladı.
19 milyar bahşiş dağıttı 2017 de.
2018 de bahşişlerine devam etti. muhtemelen bahşişler 35 milyar civarındadır.
Bahşişlerine vob dan da devam etmek istiyor.
Mb sı bu işlemlerden kar edecek veya hedefi bu diye düşünüp, döviz işlemi yapmayın.
Karacaahmet bunlarla dolu.
Doların 6.30 lara doğru çekilmesi, endeksin 98-99 civarına gitmesi şukela olur aslında. Hem MB yi faiz artışından kurtarır:) Ben gideyimde tek ders sınavımı yapayım kızcağızı mezun edeyim.
'Dolar ve döviz, Türk literatüründen çıkarılsın' diyen Kayseri Ticaret Odası Başkanı Gülsoy'un döviz bürosu varmış
https://sptnkne.ws/j2Gt
Alıntı Originally Posted by hpy Yazıyı Oku
Saat 20 barı da geldi. Kafa döndü şükür aşağı. 5.30 bizi bekler artik
Bu quote de reply iletimiz;
Neyin kafası ? )).. Döndü derken madem )..
Film yeni başladı, dur bakalım daha finali bile mi yok diyosun..
Çok hoplatır zıplatırlar daha, macerası bol bu senaryonun..
Misal geçen per$embe eski topicten payla$ım..
Aklıma takılan bir konu var, döviz sözleşmelerinin vade sonu uzlaşması MB'nin o gün açıkladığı gösterge niteliğindeki döviz kurlarından yapılmıyor mu? Yani bu noktada MB pozisyon aldığı bir enstrümanın fiyatını kendi belirleme hakkına sahip olmuş olmuyor mu? 4-5 kuruş fark bile yüksek pozisyon adedinde ciddi kar/zarar yaratabilir, böyle bir durum olması enteresan geldi bana.
idlibi vurmuş ruslar.