Olası bir bölünmeyi engellemeye çalışıyor.
Bence İstanbul seçimlerinin önüne geçti bu durum.
Selamlar.
Printable View
Dolar yine beni ters köşe yaptı.
Ya benim ayarım ya da doların ayarı bozuk.
Selamlar.
Başlığın adını
Gara gara düşünmek kaçınılmaz
olarak mı değiştirsek.
[emoji3]
17 Haziran Pazartesi 14:21 OCAK-MAYIS 2019 DÖNEMİNDE FAİZ DIŞI AÇIK 20,1 MİLYAR TL OLDU
17 Haziran Pazartesi 14:21 MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ OCAK-MAYIS 2019 DÖNEMİNDE 66,5 MİLYAR TL AÇIK VERDİ
17 Haziran Pazartesi 14:20 FAİZ DIŞI AÇIK MAYIS'TA 4,12 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞTİ
17 Haziran Pazartesi 14:19 MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ MAYISTA 12,1 MİLYAR TL AÇIK VERDİ
Ekranin basina maymun koysan al sat dugmelerini gostersen rastgele bassa kazanma ihtimali (%50) biz akil mantik ve bilgiyle hareket efenlerden yuksek olur
Fed kararini hangi gun ve saat aciklayacak?
Ekonomi süpermiş vallahi. Dağılın millet
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkezi yönetim bütçesi ocak-mayıs 2019 döneminde 66,5 milyar tl açık verdi
ocak-mayıs 2019 döneminde faiz dışı açık 20,1 milyar tl oldu - bloomberg ht
Öyle olacak tabi ne olacaktı [emoji23][emoji23][emoji23]
E böylede vurulmaz ki, not düşürme takviyesi de gelmişken.
GAYA telif hakkı istemez se ''DOLAR 5 GAME OLACAK'' imzasını kullanmak isteyem.
Bence moodys raporuna ve ekonominin kötü gidişatına rağmen dolar yükselmiyor bilinçli olarak bisti yükseltip malı elden çıkarmaya çalışıyorlar sonra gümletecekler herşeyi seçimden sonra olma ihtimali yüksek..
yine tipini şeyettim cıkar cıkmaz solugu burda almış
nede olsa gidişikli (kaşıntılı) aranıyor yine salyalarını akıtarak
bu hafta sonuna kadar akıt salyalarını
nasıl olsa kuyrugunu bi tarafına sıkıştırarak gidersin
hakaretin eksiksiz fazlasız iade edilmiştir.
https://i.hizliresim.com/NL5qAP.png
kalın yeşili geçerse hareket hızlanacak.:whistling:
daralma devam ediyor.
şansmıdır bilemiyorum ama bitiş zamanı seçimin ertesi gününe geliyor.
aşağıdaki ince çizgiye geçmedikçe telaşa gerek olmadığını düşünüyorum..
heyecana kapılmayın arkadaşlar, bu görüntüler kısa vade.
uzun vadede zaten yön belli.:one:
Biraz gevşeyip sakinleyim bu akşam. Sabah akşam posta [emoji846] okuyayım yani
200 milyar $ yakın dth varken dolarda asiri yükseliş beklemenin bir anlamı yok.bu yıl MB tahminleri civarı bir hareket daha mantıklı duruyor bakalım.
Dolari baskilamak icin ne yapiyorlarsa MB raporlarinda gozukmesi gerekmiyormu?
Neden biz bir sey goremiyoruz?
Secime kadar hatta ,Reisin Trumpla gorusmesine kadar dolara rahat yok anlasilan. Birde vatandasa 6 civarindan cok mal vermisler. Etrafimdakilerle konustugumda gordugum duydugum bu. Onlari terletmeden dolari yukari cikarmayacaklar gibi.
Birde yabanci dovizleri var onlarin yogun bozdurma donemi. Bunun etkisinide dusunmek lazim.
Lakin 1 temmuzdan sonra isler degisebilir. Abd S400 lerle ilgili esas baskiyi bence Temmuz / Agustosta yapacaktir.
Ornek teskil ediyoruz diger ulkelere (ornegin hindistan daha yeni siparis asamasinda)
Onlari korkutmak icin bize sert yaptirimlar uygulayabilirler.
Benim en buyuk korkum F 16 lar onlarla ilgili teknik sorunlar cikartirlarsa hava savunma zaafiyeti yasayabiliriz.
Milletimize devletimize zeval gelmesin . Su S400 sikintisi en hayirli bir sekilde cozulsun
sabah 08.00 'da (5.92500) zirvesinden yönünü aşağı çevirdikten sonra,
an itibarıyla, 5 haziran'da (5.66) dibinden başlattığı mini trend desteğini,
bollinger bandı orta çizgisiyle buluştuğu noktada test ediyor.
https://twitter.com/…bel/status/1140618979427454977
Arkadaşlar doları hisse senediyle karıştırıyorsunuz.Şu fiyattan çok mal alındı çok mal satıldı falan.Söyledikleriniz hissede geçerli olabilir.Çünkü hisse sayısı bellidir.Kimde ne var aşağı yukarı bellidir.Hisse sayısı belli olduğu için hisseler güçlü ellerde toplandığı zaman yükselir.Dolarda böyle bir şey söz konusu olamaz.Hiç kimse veya kurum şu fiyattan çok dolar alan oldu onlar satsında yükselteyim gibi bir düşüncede olacak kadar hakim olamaz.180 milyar dolar bizim için büyük para olabilir ama genel döviz piyasası için küçük birmiktar.
Enflasyon % kaçtı, 3 gaymelik ekmek 3.5 gayme olmus!:box:
Ekşi maya tam tahıllı Salihli ekmeği alırız...
4 liraydı.
5 Lira olmuş.
Ama ekmeğin gramajını % 33 düşürmüşler...
1,5 kilo ekmek tarttık 1 kilo kalmış. :)
Ne kadar zam yaptılar şimdi...
Erdoğan'a göre % 25...(4 liradan 5 liraya çıktı)
Esnafa göre enflasyon kadar...(Her şeye zam geldi malum)
Bize göre % 88...
Hangisi doğru. :)
Fazla hesap yapma devri değil , 5 liraysa 5 liralık alacan hocam , öbür türlü can sıkar [emoji6]
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Fed faiz indirirse ne olur bizdeki ic dinamiklerin etkisiyle dustukten sonra yine yukselir mi bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum cevap verirseniz sevinirim topigi zevkle takip ediyorum sayenizde dolar ruh hali birakmadi artik sahsen bende tl de dursak eriyoruz borsaya girsek cok sakat gercekten berbat hale geldik ulkece ne yapicagini sasirdi insanlar 6.20 lerden dolar alan tanidigim var sirf korkudan yok devaluasyon olucak yok yaptirimlar gelicek 94 lerde 2001 lerde soyle olmus boyle olmus iyice delirttiler bizi
Devamlı kötü haber akışı var işte ve dolar tersine düşüyorsa bunu yerli shortlayamaz demekki birileri bizden farklı birşeyler bilip bunu açığa satabiliyor.
Bu hafta fed + seçim beklentisinin sonuçlanması vs. derken 5,40 lar bile gelebilir.
Ben 5,87 den bütün dolarları verdim gitti alan hayrını görsün. Seçim sonrasına kadarda 1 dolar bile almam.
sene olmus 2019 halen disaridan mi ekmek aliyorsunuz ?
Isim geregi firin ve pastaneleri dolasiyorum hergun.Ve firin unlarinda bildiginiz kabarmasi ve hemen pismesi icin kimyasal mevcut.
8 senedir sinbo ekmek makinesinde kusursuz ekmek yapiyoruz organik saf un ile..