Var olan 11.00 leri bozdurmamız mı lazım acaba?
Var olan 11.00 leri bozdurmamız mı lazım acaba?
11 leri bozanın riski yok. Zira 61 gün kalmazsan yine 11 alacaksın
Bir itibar verdim 2 yeşiliniz birden arttı. Vay vay
Ben merkezin yerinde olsam acilen mevduat faizlerini cazip hale getiririm yada vergi kesintilerini sıfırlarım zira kimse TL ye bakmayacak yakında.
dün o kadar konuştuk nkolay bonoda bileşik faiz getirisini nasıl alırız filan diye adamlar bizim yerimize yapmışlar.burayı mı okuyorlar yoksa nedir:) 61 gün sabit tut sana 0.75 verelim sen hiç almakla satmakla ugraşma diyorlar.mantıklı geldi bana mevduat karşılıgı 12.44 diyorlar..ha riski varmı tabikide var..ama bize başka şansda bırakmıyorlar bu fiyatlardan ne dolara girilir ne altına gibi geliyor bana tabi kendi düşüncelerim bunlar.
Valla ben iki aydır bekliyorum faiz artışı ama biliyorsunuz ki iktisadi kurallarla yönetilmiyoruz, hele ki mantığa uygun işler yapmaya başlayın, işinizden olursunuz (bzk.eski mb başkanı)... O nedenle olmamalı ama faiz oranları enflasyon oranlarının altında... Üstelik o enflasyon oranları da pek gerçekçi olmadığı halde... Faiz işi bitmiş bana kalırsa ama oyalanıp duruyoruz işte.
Normalde faiz artışı lazım şu yangın durumunda ama ya sabit bırakırlar ya da ufak ufak indirmeye devam ederler aynı kafayla devam ederlerse...
Bazı dönemlerde hedef parayı korumak olmalı. Sağa sola yönelmek riskli sonuçlar barındırabilir diye düşünüyorum.
TL’yi cazip hale getirmeZlerse dolar TL de oluşacak çılgın rakamlara hazır olmalı. Dolar TL de oluşacak rakamlar dayanılmaz hale gelince mecburen faiz arttırımı yapacak zaten.ama kurun kontrolsüz yerlere gitmesi onarılamaz tahribatlara yol açacak.en yüksek seviyeden giren yabancı dolarını en yüksek seviyeden vatandaşa kirletecek kendisi yüksek faizde TL de beklerken dolar düşecek hem faizi alacak hem bu arada düşen dövizi alıp çıkacak bu döngü hep böyle devam edecek
Merkez faizi şu anda indiremez. Ayrıca uzmanlar nakitte kalın diyorlar yani döviz, altın, TL gibi çünkü bu zamanda gayrimenkül, borsa uzak durulacak şey zaten bence borsayı birilerine gene itekleyecekler ama ne zaman
Günlük alıp satsak yine 11.00 mi verecek yani? O zaman günlük olmanın bir avantajı kalmadı ki? 61 günlük mevduatta bağlamış gibi olacak. Ya 50. günde hoop faizi 11.25'e çıkardım derse, gitti 0.75 fazlalık. Ya da bu süre içinde borsa ikinci dibi yaptığında bonoyu bozup hisseye girmek istersen yine gitti. O riski almaya değer mi sizce?
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
60 gun 11 den 61.gun 11.75 e yukselticek degilmi ?ben satip yeniden aldım faizi de ekledim 60 gun kalırmıyım duruma gore bakicam.
Burgan 12.25 mi veriyordu 32 güne? O daha avantajlı olmaz mı o zaman?
Evet ama arada faizler uçarsa ve sen ondan çıkarsan % 12,44 den mahrum kalacaksın ve %11 den işlem görecek
mevduatçıyı çok üzdüler be.
şimdi mevduatçının sakalını kestiler ama mevduatçılar da onların kolunu kesecek.
mevduatçıları yükselen doları bozdurup bankaya getirmek için gereken ikna noktası çok yukarıda olacak muhtemelen.
enflasyona endeksli falan fasa fiso.
4 kasım 2019 da dolar kuru 5,68 di bu gün 6,84 5 ayda %20 çok iyi
Bağdat caddesinin yeşil parkalı bebeği bir chuky kardeşimiz vardı, faiz konusunda en deneyimli insandı. Sanırım artık bıraktı bu işleri. Konut, dükkan vb. takılıyor. Bizimde en sonunda olacağımız öyle gibi. Şu şartlarda %20 bile düşük. Gerçek enflasyon çok başka.
Dolar bu ayın sonuna kadar 7,24 olur mu olursa borsa 75.000 de kalır mı hiç zannetmiyorum
Vov hesap TL hoşgeldin 11.50 yapmış
Ama devam günlükleri 10.35 - 10.60 arasında düşük kalmış gibi
Bu kira işi biraz karışık. Gerçekten kazanamayan , elinde parası olmayan için eyvallah ! ( iyi kazanırken kötü gün akçesi ayırmayan basiretsiz esnaftır ) . Ama kenarda parası olduğu halde bu istinai durumu kullanarak borcunu ödemeyen insana da başka türlü şeyler düşünmek gerek.
Fayızlar artacak...
Bugun dunden...
Yarın bugünden....
Daha yüksek olacak!!![emoji3061]
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BİST 72 bin geliyor.
Bsn anlik fikir değiştirmem, faizler 30-35 olacak dedim mi ? Dedim.
İddiami tekrardan yeniliyorum