An itibari ile kap‘a gelen bildiri şurda dursun
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/900938
Printable View
An itibari ile kap‘a gelen bildiri şurda dursun
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/900938
Merhaba Arkadaşlar,
Son 1 haftadır hissemiz değer kaybediyor. Oysa ki BIST artıyor. Çoğu sanayi hisseleri tavan gidiyor. Bizim hisse de geri çekilmenin sebebi nedir ? Şubat ayına doğru yönümüz yukarı çevrilir mi ? Temettü beklentisi ile alıcı toplayabilir mi ?
SM-A515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
9 aylık kârlılığı, geçen seneye göre düştü. Bu en önemli etken aslında.
Ben 7 yıldır taşıyorum. Ekleye ekleye devam ediyorum.
Bence güvenli bir liman.
Temettü olarak yılsonu kârlılık önemli.
Temettüde stopaj olmaması en önemlisi.
Hareketini yapar, diğer yo hisselerine göre ağır, ama en verimlisi...
https://i.imgyukle.com/2021/01/13/a7yvCN.jpg
Bilanço hakkında tahmini olan var mi ne zaman gelir ne kar açıklar
Ismen 3 şubat ise ondan önce gelir.
Kâr 30 milyon TL gelse iyi derim.
Faizler düştükçe hisse öne çıkar.
Temettüde stopaj yok.
Temettü tahminim 18-20 kuruş
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Makul bir yorum umarım fiyata yansır. Teşekkürler. Y.t.d.
İki gündür bu kadar agresif yükselmesini yorumlayabilecek var mı?
Bu yorumu 5 Mayıs 2020 tarihinde yapmışım.
Ben bu hisseyi 6 Temmuz 2015 tarihinden (0,94 TL'den) beri taşırım. Ara sıra nakte ihtiyacım olduğunda bir kısmını satıp sonra yerine koymaya çalıştım. Bugün hala taşıyorum ve şükür maliyet ortalamam iyi.
Bu hissenin özelliği en iyi temettü ödeyen hisse olmasıdır.
Temettü verimliliği olarak yüzde 16'dan %22'lere kadar farklı yıllarda temettü aldım.
Emekliliğimi bu hisse ile planlıyorum.
Paylaştığım tabloda ödediği temettü tablosu var.
Mart ayı temettü ayıdır. Unutmayın.
Şu andaki ilginin bu yüzden olduğu inancındayım.
Temettüyü ödedikten sonra aylarca uykuya yatar. Hatta bir süre sonra da bir miktar realizasyon gelebilir.
Ben temettümü alır, düşmüş olan fiyattan sermayeme biraz daha bu hisseden alırım.
Hem temettü öder, hem yükselir. Sabırlı olan kazanır.
Herkese saygılar ve bol kazançlar.
Yatırım tavsiyesi vermiyorum, zaten haddim de değildir. Herkes kendi kararını kendisi vermelidir.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ISYAT
Vay be arkadaş. Ne hareketti. %10 yukarıdan şelale düşüşü %-3 'e kadar verip yatay kapattı. Çok sert.
Aynısı bugün Alkim, Alka ve Karsan'da da oldu. Bu sadece ISYAT'a has bir şey değil.
Bu olayı yorumlayacak bir bilge aranıyor.
Gördüğü 4,57 TL zirvesinden an itibarıyla 1 gün içinde %15 geri geldi. Bu hareketi yapan vur kaç uzmanları yıllık temettüyü 1 günde cebe indirdi. Ne diyeyim? Aslında bu gibi adam çarpmaların hesabını soracak merciiler koltuklarında rahat oturuyorsa bana bir şey demek düşmez. Ben uzun vadeciyim. Oturur seyrederim. Temettü gününü beklerim. İsterlerse 1 TL'ya düşürsünler, daha çok alır, duacı olurum. Yatırım tavsiyesi verecek değilim, herkes kendi kararını verir.
ISYAT Borsa yatırım fonunun 2020 yılı 12 aylık bilançosu
syg.
https://i.hizliresim.com/TiCRxn.jpg
Onceki senelerdeki problem yine basimizda, viop’da kaybedilmis 21 milyon.
Muthis portfoy yonetimi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne olmuş bu İşyata böyle 0.80 kuruşlardan 4 liraya fırlamış.Temettü verimi düşmeyecek mi bu fiyatta.
Eski temettü verimini yakalaması için 0.50 kuruş aşağı temettü vermemesi gerekiyor.
Cazipliği bitmiş pay başı aktif değerlerde 2 katını geçmiş hikayeyi bilen var mıdır neden bu kadar yükseldi ?
Tasfiye olabilir mi yada başka bir sebep şu an değeri çok yüksek değilmi.
Bilen varsa bi yeşillendirsin mübarekler.
Temettü hikayesiyle hüstadlar tavana sürüyor sanırım.
Bir süre uzaktan izleyeceğim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1) Oyak YO pd/dd 5,x ISYAT 2,t
2) Oyak YO f/k 35, ISYAT 23
3) Oyak YO FD/Favök 29, ISYAT 14
Temettü ise ISYAT > OYAYO
Temettü verimi ISYAT > OYAYO
OYAYO 10 lira oluyor, ISYAT neden olmuyor.
Temettü de stopaj yok.
Kârını ISMEN ‘e aktarıyor, o da dağıtıyor.
Kimine göre güvenli liman.
Kimine göre alternatif maliyetten kaçış.
Kimine göre öngörülmez biçimde sağımlık inek.
Kaldi ki, ISYAT dediğiniz faizler düştükçe oluşacak konsolidasyonlarda görev alacak.
Sanırım tek suçları bedelli yapmamak. Onu da yapsa çift hane otoban olurdu.
Oyak yo nun pahalı olması bütün yo ların pahalı olacağı anlamına gelmez.
Elle tutulur bir hadise var mıdır onu merak ettim. Nedir bu çıkışın sebebi ?
Temettü 0,50 kuruş mu verecek ?
Yıllık kar oranımı arttı ?
Fabrikamı kurdu ?
Bugün tasfiye etseler pay başı bugünki fiyatın yarısını vermezler adama.
Yanlış anlamayın yükselmez demiyorum ama neden yükseliyor sebep arıyorum.
Karşımızda Rızanın kağıtları yok yada Galip in.
Koskoca İş yatırım var mantığıma oturmuyor bu fiyatlar.
Bu fiyatlarda güvenli liman olamaz bence.
Sağımlık inek de olamaz temettü oranı baya bir düşecek( bu fiyatlar için )ç
Çok dikkatli olmak lazım sanki yönetim piyasadan malları topluyor yoksa bu fiyatlar piyasa için bence cazip değil
0.50 kuruş temettü vermediği sürece. Var bir olay ama çıkar kokusu illaki.
Bu kağıdı yaklaşık 7 yıldır taşıyorum. 2019'a kadar temettüye göre düzeltilmemiş verilere bakarsanız yılın genelini 0,65-0,85 aralığında geçirdiğini, Kasım gibi hareketlenmeye başladığını, temettü öncesinde 1,15-1,30'lara geldiğini ve buradan da kabaca 0,20TL civarında temettü verdiğini görürsünüz. Yani bu hisseyi elinde tutanlar için 5-7 yıl arasında maliyet sıfırlanır(dı)
Sıkıntı 2019 sonrasında başlıyor. Twitter'da ya da başka ortamlarda borsanın son 5 yılda / son 10 yılda en yüksek temettü ortalamasına sahip şirketlerinden biri olarak paylaşılıyor ISYAT. Bu doğru, Yıllarca kağıtta 1TL'nin altında maliyet yaparak her yıl 0,15-0,20TL arasında (bazen daha da üstünde) temettü alabiliyordunuz.
Ama son dönemde borsaya girmiş herkes malumunuz "temettü emeklisi" olma hayaliyle işleme başlayıp, 1-2 ayda yüksek kar elde edemeyince sövmeye başlıyor. Pek çok borsa acemisi de %20'lik temettü verimine bakıp bu hissenin neredeyse 1 TL temettü vereceğini hayal ediyor. Haksız da sayılmazlar. Bir çok piyasa profesyoneli bu şekilde tablolar sunuyor önlerine (Benzer durum birleşme sonrası durumu değişen OYAKC için de geçerli mesela). Haliyle 30 mn TL ve 0,20'nin altındaki hisse başı kar hayal kırıklığı sonucunu doğruyor.
Unutulmaması gereken şu ki, ISYAT bir sanayi şirketi değil, bir fon. Dağıtabileceği temettü de kasasındaki nakitle ilgili. Çok fazla temettü vermesi, yıl içindeki işlem hacmini ve dolayısıyla gelecek yılın karını düşürmesi anlamına gelecektir. Zaten şirketin özsermayesine bakın, yıllar boyunca kayda değer bir büyüme görünmez. Çünkü kazandığını temettü olarak dağıtır, her yıl tabiri caizse sil baştan başlar.
ISYAT'ta yüksek temettü verimi hayaliyle 4TL'den pozisyon açmak isteyen yeni ortaklarımızın bunları gözönünde tutarak, 15 KRŞ temettüye saydırmamalarının gerektiği kanaatindeyim :)
Herkese bol kazançlı bir ISYAT ortaklığı dilerim.
(NOT: 7 yılın ardından kısmetse bu yılın temettüsüyle maliyetimi sıfır yapacağım. İnşallah, tüm ortaklarımızın sıfır maliyetli günlerini kutlarız beraber)
biz üç kuruş paramızla üç-beş kazanıyoruz, koskoca ISYAT bu parayı mı kar olarak kazanmış. gülünç.
Yine de çıkmayacağız, inşallah çocuklarımıza bırakacağız bu hisseyi.
Bu bilanço ile 18.7 kuruş temettü verir.Bu rakamı sever işyat.
Şu anda 1.5 altı olmalı eski hesap geçerli olsa.Ama son zamanlarda borsada matematik falan boş işler elbet.
Haftalik karin neredeyse tamamini terste kalarak borsada vermisler.
Ceyrek milyar liralik fon yaklasik 250.000 lira artiya gecmis sadece.
Sik sik yaziyorum ama kendimi tekrar edecegim, muthis fon yonetimi isyatirim, bravo!!!
1.56 lira olan pay değerini şu an 4.20 den satıyorlar.
Daha açık yazayım belki bilmeyenler faydalanır
251 Milyon lira nakitlerini 674 Milyona satıyorlar.
Şaka gibi 20 Liramız var biz bunu 54 liraya satıyoruz var mı alan ?
Üretim yok fabrika değil 251 Milyon lirayı vadeye koysan paranın bu kadar değerli olduğu bir zamanda zaten sene sonunda
En az 40 Milyon kar var Yönetim tekrar özüne dönüyor anlaşılan.
Mantığın almadığı fiyatlardayız vesselam.
20 de olsa 30 da olsa ederinde alınır bir kağıt.
Sırf grafiği güzel diye fk 35 lerde gezen senedi alanlar dikkatli girsinler.
İşyatı O bahsettiğin manipüle edilen kağıtlar ile bir tutma.
Bilmeyen yatırımcı kazandı diyosun ya maden çok biliyorsun aydınlat buralarıda
Neden 4 lira üzeri bu kağıt karımı arttı ? Fabrikamı kuracak ? Bedelsiz mi bölünecek ?
sadece teknik güzel 10 lara gidebilir dersen yukarıda bahsettiğin bilmeyen yatırımcıdan ne farkın kaldı ?
Altını doldur Grafiğin neden 10 liralara gidebilir ?
Şimdi hatırladım evini satıp işyat alan dünyanın parasını kazanan arkadaşsınız siz.E o zaman doğru hareket yaptığınıza dair yazı yazmıştım,benim eski nick hakem.Bu kağıdın her şeyini çok ama çok iyi bilirim,o yüzden son bir yıldaki işine çok ama çok şaştım.Bu hareket işbankın haberi olmadan olamaz,işbank bu işe nasıl izin verdi çözemedim cidden.
Siz çıkmışmıydınız işyatdan.Valla ben çok erken çıktım,unutsaymışız keşke.
Hatırı sayılır bir miktar kazandım çok şükür. Nakit paranın değerleneceğini faizlerin artacağını o zaman öngörmüştük.
Bana çok cesursun yada çok aptalsın diyenler oldu.
Yaklaşık 2.10 civarı çıktım. %180 gibi bir oran ile çok şükür aracımızı ve evimizi değiştirdik.
İkimizde yanlış bir hareket yapmadık çoğunluk aynısını yapmıştır.
Zaten azınlık artıkça kağıdı yukarı taşıdılar. Ama anlamsızca kağıdın fıtratı bozuldu.
Yıllardır güvenerek girdiğim tahtaya yaklaşmaya korkuyorum.
Sebebi malumunuz saçma fiyatlarda, tasfiye edecekler desem neden bu fiyatlara getirsinler kafamda deli sorular ?
Valla bu hissede son bir iki aydır çok al sat yapan var. Zaten hisse hareketlerinden bellidir. Bir hissede fk pd cok önemli değil bana göre. Öyle olsa amerikan hisse senetlerine kimse dokunmazdı. Onların fk ları bizimkilerin 30 katı. O yüzden fk ve pd değeri eskide kalan şeyler. Şu an önemi yok.
Amerikan piyasaları ile Türkiye farklı yerler uber alakasız aynı şeyler değil.
Amerikada bir bankayı 4 fk ile alamazsın.
Ayrıca bana işyatın ne ürettiğini neye yatırım yaptığını açıklarmısın ?
Örneğin siz neden işyata yatırım yapıyorsunuz ?
Seneye karı katlanacak mı ? Fabrikamı kuracak nedir beklentiniz ?
Neye göre fk pd önemli değil diyorsunuz...
Bu şirketin 1.5 lirasına 4.00 lira veriyosunuz neden ? Bana bunu açıklarmısnız.
Temettümü yükselecek desem bu kar ile oda olmaz.
Lütfen altını doldurmadan beklentiler yaratmayın.
Bu fiyatlardan bu kağıda giren ütopik etkilenebilir çok riskli bana göre.
Yükselmez demiyoruz ama manipüle ediliyor dikkatli olalım.
Kimse 1.60 lirayı 4.00 liraya alacak kadar zengin değildir sanırım.
Beklentisi yok ise fabrika kurmayacak ise.
Velhasıl yönetim fonu tasfiye ediyorum dedi ne yapacaksınız sadece bir örnek veriyorum.
Tasfiye edeceğinden değil elinizdeki 1 işyat hissesi ne kadar ediyor baktınız mı hiç ?
Evet borsaya yeni gelenlerin paradıgmaları farklı,o açıdan grafiklere bakarsak ve amerikanın rakamlarına uyarlarsak işyat 10 falan olabilir,düzenli temettü veriyor 2 den 4 e çıkan 4 den 8 e niye çıkmasın.Umarım eski paradıgmalar gene çalışmaz,çalışırsa kağıdın ederi 1.5.
Kar payi aciklamasi gecikti bu sene sanki.
Aynen katılıyorum. Ancak temettü vereceği garantiye yakın olduğu için kafayı kırıp yine aldım. İŞ in kağıtlarını anlamak mümkün değil.
Örneğin ISFIN. 0,89 dan alıp 1.00 civarında tekrar düşer diye sattım. 3 e gitti. ertesi yıl temettü vermeyeceğini açıkladı 9 a gitti. 3 yıldır da temettü vermiyor. Finans şirketi, onun da fabrikası yok, asansör gibi gidiyor geliyor ama 4 yıldır 1,50 den aşağısı yok. bu yıl da temettü vermiyor ve simdilerde 4 civarında geziniyor.
Demem o ki, bu aralar İŞ hisselerinin yönü hep yukarı. ISYAT ta bu trendden nasibini alıyor sanıyorum.
Yılların cam şirketleri SISE de birleşti. Yılların çimentoları OYAKC de birleşti. Yeni bir şeyler oluyor ama ben anlamıyorum.