Ayhan gedik trader mağduruyum hiç bir şey yok gözükmüyor. Karanlık oda da saklambaç oynuyor gibi.
Printable View
Web sitesi açıldı
Asels dahil bir miktar azaldım.
Dışarısının kapalı olmasını klasik holy monday olayıyla şansa çevirdi gibi.
2023 te sekizli masayı yedili masaya indirdim...
7 li masada 50 lira altı ucuz olmaya başladı...
https://i.hizliresim.com/8pp28cn.jpg
Gedik yatırım da hesabı olup short olanlar baya zarar etti. Hâlâ hesaba girilmiyor
sosyal MEDYADA Ata YAZMIŞ
Bas bas paraları şahap la, bidaha mı gelecen sandıkla.. 2022 yılı, 104 milyar basarak atlatılmış görünüyor.
Seçim tarihi açıklandığı gün, bir devalüasyon daha yaşanacak, ücret artışları böyle geri alınacak.
Putin'in 20 milyar $ botaş ödemesini 2024'e ötelemesi, saraya yara bandı.
https://i.hizliresim.com/nd3u49a.png
EREGL alanı da satanı da pişman etmeye devam ediyor..
Banka petkm eregl agirlikli devam.. Gidenlerden realize edip az gidenlere yoneliyorum .. Bullish goruntude bir problem yok bence dalgasal ve sistemsel oalrak
big short asla zarar etmez beyler bilmiyor musunuz.. borsadaki en temel kural big shortun zarar etmemesidir, o çoktan shortları hedgeleyip altın düşmeden evvel mercedesini almış, hayırlarını yapmış şimdi altın düşerken de bir ev parası koymuştur :halay:
ben de azaldım, çok azaldım.. asels ve ulker kaldı az miktar, her ihtimale karşı biraz mal olsun diye
cuma kapanışta açtığım longları da kapattım, üste short açtım
bankalar hareketiyle günün fışkırması tamamlanmıştır diye umuyorum
artık aşağı/yatay süzülme olmalı
Gunluk alis limitimin son kismina ekgyo aldim bakalim.(cuma al sat yaptmistim) . Full oldum yine.. Banka celik petrokimya agirlikliyim.. Kismet.
ALTINS1 niye -1,5?
pala eksi kapatma da bugün..tadımızı bozma
TEKNİK ANALİZ SANATI ismi altında öncelikle soldaki grafiği yayınlayıp nasıl gerçekleşir diye sormuş bir kaç gün sonra da kendisi ihtimal dahilinde sağdaki grafiği ekrana koymuş bilginize
https://i.hizliresim.com/pnspedo.png
Cuma kapanışta ABNORMAL bi hareket oldu 11.45 e kadar 6 milyon lot çizdi TEB
Normalde gram altın XGLD ile arasında 4 - 5 kademe makas olurdu şu an gram altın 1100, ALTINS1 olması gereken 11.04 alış 11.05 satış ama şu an makas 15 pips yani ALTINS1 şu an 11.15
Piyasa yapıcı piyasayı yapamadı özetle...
Buralardan almaktansa bankadan almak bile mantıklı, çarşı ise çok daha mantıklı muhtemelen.
Ben alırken böyle değildi.
bu cehape kitle putin adını duyar duymaz öfkeden çatlayacak gibi oluyor, canlı yakalasalar putini lime lime doğrarlar, köpeklere parçalatırlar..
credit suisse başekonomisti zoltan pozsar son raporunda dünyadaki yarılmaya dikkat çekiyor.. G20 içindeki yarılmayı G7 +avustralya karşısında, BRICS +türkiye +suudi +arjantin olarak tarif ediyor.. arada kalan 3 ülke indonezya, meksika ve g.kore de batı ittifakından ziyade doğu ittifakına yakın.. zoltanın deyimiyle, "1dünya-1sistem"den, "1dünya-2sistem"e doğru bir gidişat söz konusu, bunun dolar hegemonyasına hiç darbe vurmayacağını söylemek ahmaklık olur diyor.. dünya ticaretinde ortaya çıkan bütün cari fazla brics+opec elinde toplanıyor, ve dolar sistemine çentik açan gelişmelerden biri majör EM ekonomilerinde ortaya çıkan döviz eksiğiniN BRICS ülke merkez bankaları eliyle giderilmesi.. çin herkesi fonluyor, rusya türkiyeyi, körfez ülkeleri mısırı, suud+çin pakistanı fonluyor.. globalisation vs friendshoring+BRI
çok ufuk açıcı bi yazı, herkese tavsiye ederim..
https://plus2.credit-suisse.com/shor...z2ndtomzsde0j0
Borsada geçen 26 senelik serüvenimde 18 sene aktif serseri mayın gibi alış veriş hisse senedinden, Viob, Varant dahil alım satımlar yaptım bu arada sosyal mecrada efsane sandığım, her dediğinde keramet aradığım, diyorsa vardır bir bildiği dediğim birçok ismin aslında bildiği bir şey olmadığını, işlemleri manipülasyon ile yaptığını, para gücü ile indiregandi işlere bulaştığını zamanla anladım bu arada kendimi bir şekilde eğitime almadığıma pişmanım sonuç elde var sıfır ....
Bankadan almak mantıklı ama bankaya satmak da aynı anda mı mantıklı.
Onu da hesaba katın diye tekrar yazıyorum.
Artik endeksin fiyat ekseninde ivme artirip yol katetmesi gereken fazda oldugunu dusunuyorum (dalgasal olarak itkisel hareketler gormemiz gerekiyor)
Son haftalarda grafigede yansiyan takozumsu kamburlasmis yapinin buyuk resimde upttrend olusturan bir duzeltme patterni oldugunu ve sonlanmak uzere oldugunu tahmin ediyorum. Ytd..
Putin dogalgaz borcunu dolar olarak atamıyoruz. Yasak.
Ruble atacaksın.
Ruble bulmakta zorlanıyorum demeni anlayışla karşılarlar. Amaçları şu an satabilmek. Ödeme almak değil.
Makas 45 guruştan 26 guruşa inmiş, geçen 20 guruşa kadar inmişti.
sanırım önce fışkırttırıp makası açıyor sonra yavaş yavaş makası kapıyor, şuan makas ideal bence alan varsa alsın pala zam yapmadan :he:
Hocam biraz daha gideri yok mu sizce
https://i.hizliresim.com/6n5i3ln.png
Aman abi ne hocasi :) ben yukari kirilim bekliyorum rosense bey tam ifade edememis olabilirim. Goruntu bence yukari...yukari trend devam edecek bence tahminim.. Aksi yonde muhakkak sinyaller var. ama benim sahsi dusumcem boyle ciddi anlamda yaniliyor olabilirim . Ytd
umarım dediğin olur :he:
menüde pırasa kavurmada güzel olurdu, yanii :kahkah:
Borsacı arkadaşlar, iyi gitti, herhalde viop short açan harici herkes imkanına göre bir şeyler elde etti.
Ancak çekmediğiniz para sanaldır.
Şükretmek, arada bir fiziksel bir şeye çıkmak çok iyidir.
Tarla olur Arsa olur Ev olur araba olur motorsiklet olur bilgisayar olur. Her neyse. Kendinizi ödüllendirin.
Naçizane düşüncemdir. Kendi işlemlerimle uygundur, yapmadığımız şeyi tavsiye etmiyoruz, zaten tavsiye de değil bi düşünce sadece.
Para arzı iki katına çıkıyor borsa fışkırtmasın mı?
Fışkırt ya borsa fışkırt.
Alper kardeşim sen yeni yıla ne yaparak girdin de bu Ereğli böyle.