Global Tahvil Piyasası büyük volümlerle Abd Tahvillerine yürüyor.
Likidite hızlı kurumaya başladığında hangi EM ülkesinin rezervi balon ? hangisininki sağlam belli olur.
Sonuç: Tarihte her zaman İllüzyonist rezervlerin eline, Papazı vermişlerdir.
Dünya piyasaları haftaya iyi başlamıyor, Nasdaq vadeli işlemlerde %2.9, S&P 500 %1.6, EUROSTOXX 50 % 0.8 ekside. Japon Nikkei %8 düştü. Riskli varlıklardan güvenli limanlar altın ve ABD tahvillerine kaçış var. Temel mesele Amerikan ekonomisinin durgunluğa gireceği korkusu.
https://twitter.com/barissoydan/stat...WtFH1aJ9g&s=19
au çok sakin....
S&p 500 vıx
50,89
+27,50
(+117,57%)Ek 30321
Bugün fibabank kkm dönüşü var dün mt aradı yenilersek en fazla 3 ay yapabiliriz dedi itiraz ettim bugün netleşecek bakalım.9 veya 12 ay vadeli kkm yapmak istiyorum.Uzun vade konusunda bankalarda sıkıntı yaşayan arkadaşımız varmı yoksa keyfi bir uygulama mı yapıyorlar.
Bir kamu bankasi calisani arkadastan uzatmayi 3ay olmadi en fazla 6 ay yapin denildiğini duydum
Zorda olsa 12 ay vadeli olarak yeniledim ddkkm'yi.
Yılanoğlu da tıslamaya başladı
Daha önceki 3 aydı evet.Ayni numarayı bana da yaptılar.Uzun bağlamak istemiyorlar. Araştırdım sordum yetkili kişilere böyle bir tebliğ veya karar yok keyfi iş yapamazsınız dedim ısrar edince 12 ay bağladılar.Hatta en son köşeye sıkışınca mt tamam 12 ay bağlarız ama vade dönüşü hafta sonuna denk gelirse 12 ay yapamayız 3 ay bağlarız gibi komik birseyde söyledi.Anladigim kadarıyla hiç bir banka uzun vade ddkkm yapmak istemiyor ama yaptıkları keyfi bir uygulama ısrar edince bastırınca geri vites yapıyorlar
Dolar çaktırmadan 33.60 demiş. Varmı mevduat bozup dolara geçen eden. Yoksa herkes bişşşii olmaz diyerek izlemede mi?
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe kurun seviyesiyle ilgili şikayetlerine devam ederken, "Türkiye pahalı değil, çok çok pahalı. Türkiyede şu anda en ucuz şey döviz. Karpuzdan da ucuz" dedi.
https://www.ekonomim.com/is-dunyasi/...-haberi-759075
Benim görüşüm Türkiye gibi bir ülkede 12 ay vade ile para bağlamak kumarın dik alası tebrik ederim ..
Benim fikrim
12 ve 14 Ağustos vadeli iki dkkm hesabım var bunları usd olarak elimde tutup sonbaharda beklenen dövizdeki artış sonrasında TL ye geçip piyasa durumuna göre %40-50 arası vadeli hesap açmak ..
sizce nasıl fikir ..
% 35 dolar faizi diye bir şey yok.
Öncelikle % 5 stopaj olduğu için yıllık faiz net % 33,25 yapar. Ama bunu da alamıyorsunuz. Anca dolar kuru bir yıl sonra bugünkü seviyede olursa yani bir kuruş bile artmazsa % 33,25 dolar faizi almış olursunuz. Dolar kuru bir yılın sonunda % 33,25 ve üzeri bir artış sağlarsa dolarınızı 1 cent bile arttıramamış olursunuz. Bir yıl boyunca paranızı DDKKM’de kilitlersiniz.
Prim veren banka da kalmadı. Yani DDKKM dönüşü olanlara yenilediklerinde prim veren banka yok.
O günleri çok iyi hatırlarım şef, cenk kardeşim pazarlık yapardı cadde bebegi sende vardın o dönem eski forumda baya mücadele verdik ,10 sene dolar altın sabit kalmıştı yaklaşık tek çare faiz borsaydı.ayvalıktan hesaplı ev aldıkta kurtardık.şimdi adalarda balıktayız poyraz musade edince.
bir iki ay sonra gelecek devaulasyona hazırlık yapmak laızm dövizin son halleri buralar al sat değildir
2024 yılı temmuz ayında yabancı yatırımcılar BIST’te toplam 105 mn $ net satış gerçekleştirdi.
Borsa İstanbul’da 2024 yılı temmuz ayında yabancı yatırımcılar toplam 105 mn $ net satış gerçekleştirdi. Bu ay dikkati çeken gelişmeler;
Yabancı yatırımcıların en çok net alış yaptığı hisseler BIMAS (68 mn $), MGROS (45 mn $), THYAO (45 mn $) iken, en çok net satış yaptığı hisseler sırasıyla TCELL (104 mn $), TUPRS (104 mn $), YKBNK (56 mn $) olarak gerçekleşmiştir.
Bankacılık endeksi hisselerinde temmuz ayı toplamında gerçekleşen net satış miktarı 59 mn $ olarak gerçekleşirken, en çok satılan banka hisseleri sırasıyla YKBNK, AKBNK, TSKB oldu.
Yabancı yatırımcıların temmuz ayı genelinde yaptıkları işlem hacmi miktarı 51,4 mlr $ olurken, toplam işlem hacmi içindeki payları ise %31 olarak gerçekleşti.
Yabancı yatırımcıların temmuz sonunda toplam BİST payı %38,34 olarak gerçekleşti.
Iscep ten kkm zaten yoktu simdide ddkkm kaldirilmis yada ben goremedim
Anketi yenileme zamanı geldi...
https://onlinepoll.me/poll/vote/faiz...once-son-cikis
Ben de ddkkm yi yenilemeyi düşünmeyenlerdenim. Prim yok. Olası kur-faiz farkında faizle başabaş noktası için artık %5 vergi var.Olur da kur artarsa zaten 3 ay ya da 6 aylığına kilitleyip eline ilave bir şey de geçmiyor. En azından prim varken risksiz opsiyon+prim oluyordu
Sizib yaptığınız da bir şans olayı. Prim harici tabi dediğim. Prim olmayınca ve stopaj gelince bana pek uymayacak artık. En azından bir kısmını risksiz döviz fonuna bir kısmını da eurobond içeren fonlara aktarım bir ortalama yaparım diye düşünüyorum. Ya da tamamen risksiz fona... Tabi son dakika fikir değiştirmezsem.
Bu çok büyük kumar, iyi kazanç.
Kabaca, 20 Mart'ta 32,45'ten $41,5k bozup 180 gün sonra (18 Eylül'de) kur da 33,53 olursa $52,0k.
Türkiye gibi bir yerde 1 gün bile uzun vade. İki gün önce VIX 65 olduğunda Dünya sallandı.
Çökmüş bir sistem de iyi bir uyku için "sade" vatandaşın fiziki doları ve fiziki altını candır.