Ons altın 3342 dolar,bakalım sonuç ne olacak trampet,potin görüşmesi sonunda...
Printable View
Ons altın 3342 dolar,bakalım sonuç ne olacak trampet,potin görüşmesi sonunda...
Dolar 40.88...41 zorlanabilir...
Beyoğlu belediye başkanınıda göz altına almışlar,adamlar durmuyor,önceden beyoğlu aktayken yapılan yolsuzluklar ne olacak ?
Oldu olacak mecliside kapat,bunun sebebi CHP'dir diye,terörsüz Türkiye savsatasına ilave lazım değilmi...
İnterneti yavaşlattılar :seyt:
Aslında akp iyi birşey yapıyor. Seçimden sonra dışarda gezecek akp li kalmayacak. Zaman da uzun olunca baya öten olur. Bir bu kadar daha cezaevi yapmak lazım yetmez bunlara
MB piyasa Katılımcıları yıl sonu enflasyon beklentisi:
% 29.69
!
Haftasonu market fiyatları soğan, patates9, sivri biber 15, karpuz 5.95, çekirdeksiz üzüm 50, limon 75,şeftali 120,kavun11-12-15 , yerli muz 60 , yeni kararmaya başlayan yerli muzları da 30tlden kapış kapış satiyorlardı...
O 1.000 tl kimin aklına geldiyse soksun ..tüne
Bu parayla.!!!!
BAŞkan.!!!!
hemen git İskender Döner kebap ye!!!
Yemezsen,
1 hafta sonra ancak tavuk ekmek yersin.!!!!
Yemezsen,
1 ay sonra o parayla ancak bir şişe gazoz alırsın.!!!!
İçmezsen,
2 ay sonra o parayla küçük pet şişe Erikli ılık su içersin.!!!
Soguk Erikli su vermezler.!!!
Soğutucunun Elektrik maliliyetini kurtarmaz!!!
Kızılcahamamdaki beleş olan suya talim edersin.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Çelikkayalar ve çetinler fiyatları. 60 ve 30 TL olan muz fiyatı bozkırlılar. 30tl olan muzdan aldım son zamanlar demiyeceğim son yıllarda yediğim en güzel muz lezzet olarak...Gerçek anlamdaki muz , başka manalara çeken olursa 10 katı şey etsin ona 🤣 ...
Nargross da çarşamba , çelikkayalar ve çetinler de cuma, cumartesi,pazar manav günüya abi. Semt pazar fiyatlarindan şu aralar pek haberim yok .Marketlere de anca yolum dustukce hafta sonuna denk getirmeye çalışıyorum. Bugün 2.el valiz , gümrükte el konulan tişört, şort ve havaalanında unutulan kapşonlu sweetshirt , yağmurluk falan almaya çıktım 🤣 o arada marketlere şöyle bir baktım. Arada bir meyve sebze hariç market ihtiyacım hemen hemen yok. Kampanyalardan gelen puanlarla işimi hallediyorum. Bu arada çok güzel su böreği yapan yer var abi tavsiye istersen 😃 2 kez sipariş verdim gayet iyi. 3 tepsi kıymalı (3 x 2.7 kg) 2250tl peynirli de var da salla... Şu an kampanya olarak 1kg da tulumba hediye ediyorlar , eve teslim...
https://pbs.twimg.com/media/EaAqxAKX...jpg&name=small
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Valla Anadoludakilerin tuzu kuru, herşey ne kadar ucuz. Enflasyon demek ki sadece bize var
Konumuza dönersek, Herkes PPF da.
MB tek kale maç yapıyor.
Stopaj Yüzde 20 ye de çıkar 25 e de...
Ancak TL bana göre çok değerli hale geldi.
Ani bir dış şokta herkes makas falan dinlemez, ANİDEN altına ve dolara kaçabilir.
Bakınız. 19 mart hareketi...
Diğer yandan dolar bu kadar ucuzken (yıllık yüzde 10-15 daha para yapacaksın diye) neden risk alacaksın o da ayrı bir konu...
Çok parası olan bu saatten sonra TL ye geçmez....
O iş öyle değil.
Ankara Gimsada da meyva sebze var.
Pazarcının da yaptığı iş zaten böyle. Ya tadı tuzu olmayan sebze meyva getiriyorlar, ya da yarısı geçmiş, çürük mal veriyorlar. Güya fiyat düşük oluyor.
Citygross da da börek, baklava var. Berbat. (İlk açıldığında çok kaliteli idi)
Migrosda da pişirdikleri pizza var.
Ancak çooook kötü.
Cihangir kardeş ben yerli pazarı çıktıktan sonra sebzeyi onlardan alırım her gün menemen yiyorum yazın. Bağırsaklarıma iyi geliyor yoksa tuvalet ihtiyacı bana işkence oluyor. Ben fiyatları daha yüksek iken en güzel taze olanlardan kışlığımı alırım. Benim pahalı dediğimi Ayhan başkan rüyasında göremez. Bir ara hesap ettim Ayhan başkan Ankara dan arabayla gelip kışlığını alsa gitse daha uyguna gelirdi. Ama market konusunda çok alternatif yok araba yüzünden. Oğlan bizi arabaya bindirmiyor işim var diyor. Şunu al desen bir sene geçer. O yüzden buldukça stoklu devam ediyoruz. Hem hanıma sosyal aktiviteler için zaman kalıyor hem hesaplı oluyor.
Anladım abi , afiyet olsun
İşte burda çürük çarık ya da berbat değil. Konya'da faydalandigim şey pazar fiyatlarinin çoğu zaman marketlerde bile çok ucuz olması, yoksa binaya interneti getirtirken bile bir taraflarım çıktı, ufak birşey gerektiginde belediyeye çemkirmezsen halletmeye nazlaniyorlar. Zaten bahsettiğim yerel marketlerden birisi köken olarak Konya'nın en büyük hal esnaflarindan . İstediklerinde öyle bir domine edebiliyorlar ki. Geçen sene en azından bana yakın 2 şubelerinde kapya biberi sos yapma dönemi biterken en düşük 1.49tlden sattı ,30tlnin üstünde satmaya baslamislardı, aynı şekilde Rio domatesi en düşük yanlış hatırlamıyorsam 1.75tlden.O iki üründe anlarım bozulma yaklaşır falan, ama kesinlikle çoğu pazar saticilarindan katkat iyi ürünler marketlerde. Bu sene kapya 27,5 , Rio 10tlyle baslamiş marketler. Bakalim nereye kadar düşecek, sadece ihtiyaç kadar alıp , sos yapımını sezon bitimi yapıyoruz biz artık... Aynı şekilde turşu meselesini de. Jalopene biber 40tl civarından satmaya başlanmisti, başka marketten kgı 7 TL den almıştım kilolarca... Turşusu ,doğrayıp güneşte kurutması falan, hala tuketiyoruz, sos kavanozlarimizdan bile 5 ya da 6 tane daha varmış dolapta. Bu sene de Eylül başından itibaren çok gevseyecek mi fiyatlar bakicam. Havalar sıcak giderse , patlıcanından kabagina, mantarindan biberine, soğanından iri tarla domatesine her şeyi kurutmaya çalışacağız... Bu sene bahçeme fide dahi dikmedim, hem su parası arşa çıktigindan hem de zaten ucuza alınabiliyor diye...Sadece nanem ve kendiliğinden eski dökülen tohumlardan çıkacam rokam olacak
https://youtu.be/N4o7U4S5LHk?si=gpRh_7aZ-iw5yhRF
Işte hedef kitle. Ne güzel oynamış Rahmetli
Her yaz böyle oluyor,benim 3-4 ağaç yedi veren limonum vardı,iş için istanbula gitmiştim,o arada kar ve don olmuştu,hepsini don yakmış,meyvesi neyse ağaçlarda zarar görmüştü,kasalar arası limonu oluyordu,bu ağaçlar kendisine bir müddet gelemez,portakal,mandalinalara birşey olmadı,ama limonlar kurudu,neyse yakında meyer limonları çıkar fiatlar hızlan aşağıya iner,meyerde limon tadı ve aroması yok...
Migrosta bugün çekirdeksiz üzüm 70, red Globe ve diğer üzümler 80 ,90 , şeftali 100 , mango 50
Anladım para yok. Memura 1000 TL teklif edenlerde. Ama çiftçi bağkurlu olup 10 bin TL bile alamayacaklara 6 bin fazla veriyor bunlar memur sayısı kadar vardır. Bunu anlamıyorum. Bir tek bunlar silme akp ye oy veriyordur o yüzden onlara sürekli veriyor.
Geçen hafta dediğim olay gittiğim bazı banka ATM sinde de hayata geçirilmiş 185 bin üzeri para yatırma şube üzerinden gerçekleşecektir diyen artık .
185 bin ne anlama geliyor bilmiyorum ama o şekilde karar verilmiş bazı bankalar da ise unlimited devam ediyor ..
Piyasanın bir görünen bir de görünmeyen yüzü vay. Bir arkadaşımın tırı vardı. Düğün yaptı 500 Gr altın taktı. İkinci tırı aldı derken ikinci tırı sattı. Öbür tırı da garaja çekti. Oğluma sordum niye diye. Yüklü vergi sigorta borcundan dolayı bağlamasınlar diye.
Benim kayınço konuşurken günlük 20 bin alıyor. Tabi yüklü işler yapınca tokatlanıyor. 720 bin geçen günlerde sildi. Muhtemelen vergi vs bir şey de ödemiyor elinde bir sürü mal çaktı kaldı çoğunun faturası yok. Bir sürü banka hareketi var. Bir de Şimşek öperse bunu belini doğrultamaz. Şimşek tokatlandığına bakmaz. Ha beni dinlemiyor yüklü işe girme bu dönemde kimse milyonluk işin parasını alamazsın diyorum dinlemiyor. Adam işini yaptırıyor sonra paraya gelince araba teklif ediyor ederinden yüksek fiyata bizim ki de kakaladığı tutardan baz geçemiyor. Sonra adsm bunu içeri alınca köpek gibi peşinde dolanıyor. Eninde sonunda şimşek yada biri bunu tarihten siler geçer
Ege Üstadımız anlatıyordu ,
Bir grup kurnaz" işadamı "anonim şirket kurmuşlar kendileri sadece ortak olmuşlar, kapali çarşı yakınlarında bir handa bir ofisi de şirket merkezi olarak göstermişler.
Neyse yaptıkları üç kağıtlardan bir gün maliye şirkete gitmiş o zaman Rahmetli Adnan Kahveci Maliye bakanı , sormuşlar şirketin genel müdürü nerede , genel müdür (belki de yönetim kurulu başkanı şimdi unuttum ) çaycı demişler , bunlar tekrar sormuş Adnan Kahveci den dolayı her halde soyadı "Çaycı" o yüzden söylüyorsunuz
Hayır demişler bu şirketin bütün kendi kişisel mal varlığı ile de sorumlu kişisi bu hanın çaycısidir , kendisi aşağıda çay ocağında gidin görüşün demişler .
Anonim şirkette ortaklar sadece koydukları sermaye ile yükümlü olduklarından çayciyi başkan, müdür falan yapmışlar o bütün mal varlığı yani çayocagi gömleği ve donu ile sorumlu iken bizim uyanıklar salkımı yutmuşlar.Çayciya da salatalığı tutturmuşlar.
Yani bizim ülkede bu işler sasirtmaz pek çok kişinin kumaşı aynıdır rengi farklıdır kimi kırmızı renk giyer kimi yeşil renk :he:
Evvelki gün bir nedenle Gümüşhane Kelkit'te idim bir balciya girip bal fiyatı sordum adam beni görünce , samimi söylüyorum net en az 5 dk fiyat veremedi düşündü , arada dükkan icinde biriyle laf açtı konuştu , buna ne söylesem de yediririm diye düşünme için zaman kazandı, tabi ki almadım , işte bizim has evlatlar .
Başkası hep dürüst olsun, bunlar oynasın , yok emekli imiş, yok memurmuş, yok nasıl gecinirmiş .Vah vah miş , cart mış , curt muş.Her yerde edebiyat-ı cedide..
Olan helalinden kazanmaya çalışanlara oluyor .Yoksa kalanı ...
Canımı sıkmayın avratlar ikinizi birden boşarın.
https://www.youtube.com/watch?v=D_Zm...UlusM%C3%BCzik
https://pbs.twimg.com/media/FQRWO2gX...g&name=900x900
Ortadoğu coğrafyasının özeti.!!!
Arap kültüründe ahlak yoktur.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!