5 yıl sonra piyasa faizi 13 olursa banka 9 ödemeye devam eder diye anlıyorum. Yani opsiyon tek taraflı olarak bankanın kullanımında. Teyit ederseniz sevinirim.
Printable View
Bilgiler için teşekkürler. Vade tarihinde 100den ödemesinde sıkıntı yok. Ama call yapmayıp devam ederse, elinde kağıt olanlara %9dan mı yoksa daha düşük faiz mi öder?
Anladığım kadarıyla banka açısından faydalı bir ürün. Tarihi geldiğinde faizler düşmüşse yüksekten faiz ödeyeceğine bunu kapatıp daha düşük faizle yenisini çıkarır. Tam tersi faizler çok artmışsa o günün şartlarına göre düşük faizi ödemeye devam eder.
banka kuponu öder...opsiyon bankada....call yaparsa banka düşük faizle borçlanma hakkını elde tutuyor....örnek odea 17 ile başladı şu an 11de...ama call yapmadı...10 yıllık çıkar...5 yıl sonra caall tarihinde yapmazsa yani call tarihi geçerse devam eder vade sonuna kadar...
hep ben cevap veriyorum....vergici yokmu....maliyet zararını 1.yıl tamamını matrahtan inen varmı...yıllara bölmeden yani...özel kağıtlara girince başınıza gelecek...çoğunluğu 100ün üzerinde..