Döviz borcu var mı?döviz artarsa bilançoya nasıl yansır?YTD
Printable View
Döviz borcu var mı?döviz artarsa bilançoya nasıl yansır?YTD
Nedir bu sermaye borc sermaye kar sacmaligi anlayamadim bir turlu thyao nun borcu sermayesinin 16 kati turs in borcu sermayesinin 44 kati ne alakasi var sermaye ile borcun
.... sacmalik alim icin bekleyen cakallarin bok atma operasyonu
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
*şeker yatırım, zorlu enerji hede fiyatını 1,64 tl'den 1,74 tl'ye revize etti, tavsiyesini 'al' olarak sürdürdü
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Oyak Yatırım, Zorlu Enerji hedef fiyatını 1,8 TL'den 2,0 TL'ye yükseltti
Oyak Yatırım, Zorlu Enerji hedef fiyatını 1,8 TL'den 2,0 TL'ye yükselttirken 'AL' tavsiyesini korudu.
Oyak Yatırım'ın ( http://www.oyakyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"ZOREN: Zorlu Enerji 4. çeyrekte büyük oranda 92mn TL’lik ertelenmiş vergi gideri nedeniyle bizim beklentimiz (138mn TL) ve piyasa beklentisinin (261mn TL) altında 64mn TL net kar açıkladı. FAVÖK 417mn TL ile bizim beklentimizin %12, piyasa beklentisinin de %2 üstünde gerçekleşti. FAVÖK’deki %108’lik büyümeye rağmen artan amortisman ve vergi giderleri net karda daha ciddi bir iyileşmeye engel oldu. Net borç güçlü FAVÖK sayesinde geçen çeyreğe göre %14 azaldı ve net borç/FAVÖK 9.4’ten 6.2’ye geriledi. Bu oranın önümüzdeki yıllarda daha da düşmesini bekliyoruz. Şirket ayrıca rüzgar enerjisi santralleri ve gaz dağıtım varlıklarının satışı ile ilgili görüşmelerini sürdürüyor. Satışın bu sene içinde bitirilmesi planlanıyor. Söz konusu satışın ardından net borç/FAVÖK’ün daha da azalmasını bekliyoruz. Net borçtaki azalmayı dikkate alarak şirket için hedef fiyatımızı %11 artırdık ve 2.0 TL’ye yükselttik. %31 yükselme potansiyeli ile AL önerimiz devam ediyor."
https://www.oyakyatirim.com.tr/Repor...n_20190307.pdf
Hedef fiyat verenlere inanmayın piyasadaki arz talep fiyatı belirler fiyat şu an 1,49. Madem 2 olacaksa şeker yatırımmış, Oyak yatırımmış, vakıf yatırımmış neden saldırıp almıyorlar? hepsi hikaye ben yediğim zarara bakarım zarar kol gibi
*zorlu enerji/ak: Satışlardan toplam 250 milyon dolar beklentimiz var-bloomberg ht
*zorlu enerji/ak: 2019'dan itibaren bilançomuz iyiye gidecek-bloomberg ht
*zorlu enerji/ak: Finansman giderlerini, refinansmanlarla en az 2-3 puan aşağı çekebileceğimize inanıyoruz-bloomberg ht
*zorlu enerji/ak: Yabancı bankalar nakit akışı türk firmalara ilgi gösterecektir-bloomberg ht
*zorlu enerji/ak: Yatırımlarımızı tamamlıyoruz, nakit akışımız güçleniyor-bloomberg ht
*zorlu enerji/ak: Sektörde en büyük sorun tl gelirleri olan şirketlerin döviz borçları-bloomberg ht
*zorlu enerji/ak: Nükleer santral süreçleri önemli-bloomberg ht
*zorlu enerji/ak: Enerji sektörü elektrikli araçlar altyapısına yönelmiş durumuda-bloomberg ht
*zorlu enerji/ak: Elektrikli araç, şarj istasyonları ve araç paylaşım alanlarında öncü olmak istiyoruz-bloomberg ht
Demek ki döviz yükselmesi şekilde görüldüğü gibi etki yapıyor muş.YTD
Endeks paraleli git baba gidelim dön baba dönelim vestel uçtu gitti peeee
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahta sahibi teknik yapacam diye kagıdı perişan etti. iyi madem yap 1.30 da aşağidan alalım. Böyle kağıtlarda spekle sidik yarıştırılmaz. Yatırım tavsiyesi değildir
hee yapsında alak ..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katarlıların oldukca yüksek fiyata tamamını aldığı iddia ediliyor....Sanki fiyat baskısının olması hisseyi kötü göstermek istemeleri bu yüzden olabilir....ytd
bu haberi siz duyduysanız başkaları da duymuş olabilir mi
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ah bu KATAR lilar. Onlar olmasa ne yapacağız acaba? Nerde satılacak bir şey var, ordan KATAR lilar çıkıyor. Geçen gün eski bir bisikletim vardı LETGO ya koydum. Bir de baktım KATARLİ biri almak istiyor. Ah bu KATAR lilar[emoji6][emoji6][emoji6]
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar benim bildigim ve aşağıda detayları bulunan ihale olacak Katar'da. Başka da bir şey duymadim, gormedim, bilmiyorum
HABER: Katar Elektrik ve Su İdaresi*(KAHRAMAA)ülkenin ilk büyük ölçekli güneş enerjisi projesinin ihale süreci hakkında açıklama yaptı.
İdarenin Başkanı Essa Bin Hilal El-Kuvari tarafından Katar medyasına yapılan açıklamaya göre Mayıs ayında alınan ön başvurular sonucunda aralarında Zorlu Enerji’nin de olduğu 16 şirket ön elemeyi geçti.
Elemeyi geçen diğer şirketler arasında Enel, Total, Engie, Innogy, KEPCO gibi enerji devleri ile JinkoSolar, Hanwha Q Cells ve GCL gibi Asya’nın en büyük güneş enerjisi şirketleri de yer aldı.
El-Kuvari’nin açıklamasına göre 700 MW gücünde olacak projenin 350 MW’lık ilk fazının 2020 sonuna kadar devreye girmesi gerekiyor.
*
*

قناة الريان الفضائية
[emoji818]@AlrayyanTV
أعلنت كهرماء عن مناقصة لإنشاء محطة طاقة شمسية كبرى لإنتاج الكهرباء بتقنية الخلايا الكهروضوئية#برنامج_الصباح_رباح#قناة_الريان#قط ر
11
09:43 - 8 Eki 2018
قناة الريان الفضائية adlı kişinin diğer Tweetlerini gör
Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik
Yap-Sahip Ol-İşlet-Devret modeli ile gerçekleşecek projede Katarlı Siraj Power Energy şirketi stratejik ortak olarak yer alacak, 25 yılın ardından ise santralin mülkiyeti Kahramaa’ya geçecek.
Mayıs ayında ihale için yapılan ilk duyuruda projenin 500 ila 1.000 MW kapasiteye sahip olacağı, ihaleyi kazanan firmanın en az %40, stratejik ortak Siraj Power Energy’nin ise en fazla %60 hissesi olacağı bildirilmişti.
Siraj Power Energy şirketinde Katar Petrol şirketi %40, Kahramaa ise %60 hisseye sahip.
*
BU HABER 10 EKİM 2018 TARİHLİ... ASAGİDAKİ LİNKTEN İNCELEYEBİLİRSİNİZ:
https://yesilekonomi.com/zorlu-katar...elemeyi-gecti/
bir hafta daha hareketsiz geçti :))
Satım haberinde hiç gelişme yok mu ? Ne bu sessizlik ?
Zoren bunların şirketi değil mi? Vesbe, vestl uçtu gitti...
Hale bak yatırımcının illa bela okuması, ana avrat dümdüz gitmesi lazım bizim borsada.
Bir kere bist ten bağımsız hareket et yukarı da yüzümüz gülsün, dua edelim...
Topik çok boş kimse bişey yazmıyor ben bari bişeyler yapıyım.
Turkıs yatırım bir hafta önce stoplasu 1.39 yazmıştı. Bugün 1.38 ortalama ile 1 M satış yapmış. Ak 1.40 ile 900 B alım yaparak ilk sırada.
Zorlu Enerji Üzerine Düşüncelerim...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...i-uzerine.html
YTD
vestel yıllık % + 22
vesbe yıllık % + 80
zoren yıllık % - 37
Neden? sen zorlu holding şirketi değilmisin?????????
Bir kere de sen onlardan önde git de sevindirik olalım.