Kimse kalmadı dejawu26...dükkani kapatıyoruz artık...gitmekte haksız değiller adam olacak çocuk değil bu çocuk...Sayg
SM-J700H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kimse kalmadı dejawu26...dükkani kapatıyoruz artık...gitmekte haksız değiller adam olacak çocuk değil bu çocuk...Sayg
bilenler bilir daha öncede yazardım bu sayfada benim emeklilik hissem...degişen birşey yok sadece bu seneye mahsus hayal kırıklıgı oldu ama ne yapalım arada bir olur böyle şeyler...çok olumsuz olmaya gerek yok zamanında Tav Atatürk'ü kaybettiginde nerelere gelmişti...sonra nerelere geldi...zaten benim maliyetim bayaga düşük oldugundan fazla bir zararım yok...beklemeye devam...
Peki halen yabancı oranı neden %30 altına düşmüyor?
petun da mı tam anlamadım sorunuzu...
Evet petundaki yabancı oranı %30 hisse düştü yabancı halen hissede temettüde yüzde güldürmedi ama yabancıda kaçmadı
Yabancı ile aramızdaki fark bu biz istiyoruzki aldığımız hisse seneti 3 ay içinde %100 veya daha yukarı yapsın. Yabancı 5 yıl 10 yıl vade ile alıyo. En basit örneği tüpraş yanancı 11 liraya aldı bekledi bak şimdi 11 lira temettü alıyo . Biz Millet olarak kısa yoldan zengin olma hayaliyle yaşarken 27 yaşındaki çoçuk milletin bu zafiyetini bilerek 511 milyon dolandırdı kaçtı. Millet olarak biraz takkeyi önümüze koyup biraz düşünelim bence... Son olarak İşaallah herkes çok kazanır diyerek bitireyim....
ya şar lar dan u zak durun.bir gün beni anlayacaksınız.ülkemizde henuz,taze olay.çiflik bankların eski versiyonlarıdır yaşarlar..
Arkadaşlar selamlar,
Petun'un 2017 yi iyi atlattigini düşünüyorum malum boykot olaylarından dolayı. Hissenin sıkıntı tarafı 2017 yılında yerinde saymış olması. Eflasyonu kurtaracak kadar kazandiramamis. A grubu hisselere hikaye lazım güçlü bir hareket için. Hissenin şu an için bir hikayesi yok. Hacimden anlaşılıyor. Yatay bandında ne kadar süre kalır tahminde bulunamıyorum. Ytd
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aralık 2017 de , 9.30-9.40 bandından PETUN almıştım , ama 10.40 ve 10.70 ve en son 11 seviyelerinden olmak kaydıyla pozisyonlarımı realize etmiştim.... sonra 10.20 olsa da alsam diye her gün alış giriyordum ama 1 aydan fazla düşmemişti, bir an için unutmuştumki 16 Martta bir baktım PETUN 9.88 de .... ve düşürme bahaneleri açıkladığı düşük temettü rakamı.... F/K oranı 7 olan bir Gıda şirketi kaçmaz fırsat deyip direkt seans başında kuvvetli olasılıktır ki Mr SPEK in yazmış olduğu 1500 ve 2000 lot satışları cart cart çizdim :) direkt ilk 5 dk da 7250 lot alış yaptım :) Kuvvetli olasılıkki oradan tepki yapacaktı ama adamın mallarını çizince yapamadı :) Bugünde 1600 lot daha aldım... Niye mi yazıyorum , hani spek benden bu malları geri almayı bekliyorsan avucunu yalarsın :) Defter değeri son bilançoda 11.57 olan PETUN , her sene ortalama 1.40 tl kar ederken ve ben bunu 9.90 ortalama ile almışken bana yıllık kar getirisi %14 civarında yani tahvil faizlerinden daha iyi ..... Kaldıki yakında 0.49 brut temettü den sonra dahada cazip olacak.... O yüzden spek , yapacağın iskontolar , benim için artırım nedeni olacaktır..... hani sen kesin buraları okuyorsundur diye yazdım :)
----------------------------------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir.....
HERkes para kazanırken bizde sadece izliyoruz acaba biz ne zaman para kazanacaz ki sabır sabır sabır
Hakikaten ilginç bir hisse pörtföyün %15 ile burdayım ama uzun zamandır 1 krş para kazandırmadı...Tebrikler Petun...
pınar ın uzun soyulmuş sosisinde baş eti tespit edilmiş, bu listelere ara sıra girer pınar :)
https://www.ntv.com.tr/galeri/ekonom...wkmVjOS9W81OLw
Bu haberler hiç hoş değil. Zaten çapsız yöneticileri yüzünden boykot yedi. Bir de adının buralarda geçmesi oldukça kötü. Gıda sektörü rekabetin yoğun olduğu bir sektör. Sadık müşterilerini kaybettin mi geri kazanman kolay değil.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4-5 yıl öncede yuzde100 dana eti eti diye sattığı sucuktan kanatlı et çıkmıştı.
https://m.sabah.com.tr/ekonomi/2012/...i-sosis-yaniti
Baş eti girsin bu çapsız yöneticilere ne diyeyim ki
PD/DD=0.8,F/K=7.1,FD/FAVÖK=7.2,FD/satışlar0.7,Özsermaye=501,5 milyon,Net kar=59.3 milyon,yabancı oranı=30.91,piyasa değeri=422,5 milyon...İş yatırım hisse değerleme sayfasından.
OBO formasyonu oluşuyor,3 aylık bilançoda bozulma olursa 8'in altına gelebilir....
bozuldu zaten bozulacağı kadar herkes bilançoyu bekliyor sanırım...hacimsiz biçimsiz çelimsiz bir kağıt...Allah yardımcımız olsun ufaktan ufaktan kağıttan çıkabilrsem başka da bişey istemem:)
OBO MOBO hikaye , sürüleri yönetme masalları.... TEMELE bakarım .... defter değeri ve F/K oranlarıyla oldukça ucuz fiyatlardan işlem görüyor.... Ayrıca OBO boyun çizgisini zaten 10.50 lerde aşağı kırmış , az temettüyü bahane etmişler.... 10 gün önce 7250 adet almıştım bir günde.... ,burada tuttukça 17000 e çıktı elimdeki PETUN miktarı.... Görünüşe bakılırsa 10 günlük takaslardaki Emeklilik fonlarının satışlarını ben karşılamışım .... Takaslarda yılbaşından bugüne dikkat çeken yaklaşık 145 bin lot yabancı alımı ümit veriyor....
Sonuçta endeks pek olumlu sinyaller vermiyor..... Ama Banka borcu olmayan , ve Gıda sektörü ortalamalarının çarpanlarına göre oldukça iskontolu işlem gören PETUN da , geceleri rahatça uyuyarak , yatırımımın karşılığını almayı bekleyebilirim....
Petun speki hani okuyorsan ve bendekileri istersen , yukarılara götürmen lazım , hani beni silkelemeyi düşünüyorsan , aşağıda pasif alışlarıma verebilirsin :) :P
----------------------------
Yatırım tavsiyesi değildir....
İskontolu olduğu doğru,ama ne yazık ki alan yok.OBO konusunda ise ben 20 kasımda başlayan ve oluşumunu sürdüren ve omuz-baş mesefesi 2 Tl civarı olan bir OBO görüyorum.Elbette asıl olan temel rakamlardır,ama petun'daki durgunluk ta ortada,bu beceriksiz patronlardan pek umudum yok.3 aylık Nisanda gelecek,geçen yıl 15.5 milyon gelmiş,altında gelirse sıkıntı olur, oluşumdaki omuz da o zaman tamamlanır....Keşke 15 lira olsa,sonuçta aynı gemideyiz.
OBO konusunda hem fikir değilim. yani senin gördüğünü iddia ettiğin oluşumu ben göremiyorum . yani öyle bir oluşum yok şahsımca.... Bu arada 15.5 un altında gelip gelmemesi beni pek bağlamaz.... yani tek önemli gösterge kar değildir bilançoda... Bir çok detaya bakmak gerekir...
Ayrıca şöyle örnek vereyim , Banvit yıllarca zarar açıkladı 2 tl lerde süründü...... 3-3.5 tl iken batıyor söylentileri yaydılar. ama Brezilyalı gıda devi satın aldı ve şu anda inanılmaz kar rakamları açıklanıyor...... Bence Banvit satılmadan öncede kar ediyordu ama edilen karlar ustaca saklanıp kamufle edildi, sürekli yatırımlarla büyüdü........
Neyse PETUN da son 1 saatte sabah aldığım pozisyonları kaptırdım.... 14.000 tane kaldı elimde... Yani SPEK 4 gözle beni bekliyormuş :)
---------------------------------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir.....
Banvit yanlış örnek,Görener yırtıcı,yatırımcı bir patrondu,durmadan işlerini büyütmek için kredi kullandı,borçları çoktu,kar ediyordu ama şimdiki gibi değil tabi.Satılınca borçlar kapandı,yeni patron iş hacmini de çoğalttı,faiz ödemeyince kar süper arttı.bizimkilerde o vizyon yok,marketlerde pınar ürünü kalmadı,üstüne üstlük geçende bir de bakanlığın hileli ürün listesinde yer aldılar utanmadan...herkesin en az %30 büyüdüğü 2017 de bile yerinde saydı...bu şirket el değiştirmeden atılım yapması çok zor...
2016 temmuzda banvt 2 tl iken çok düşündüm banvt ile değiştirmeyi,cesaret edemedim...
Sayın efe78; ilk çeyrek karının önemi görüşünüze katılıyorum, artırma veya aynı düzeyde kalması zor görünüyor..(keşke artırabilse) Kar esastır nitekim kardeşi PNSÜT de karın düşmesi ile nasıl geldiği aşikar... 1.çeyrek bilançosu karar zamanı yaklaşıyor.. Şirketin satılması yerli şirketlerin azalması yönünden üzücü yatırımcı için sevindirici belki yukarı hareket yapar... Her şey gönlünüzce olsun.. Saygılar.
Sayın son,ben de Pınar şirketler grubunun önünde sonunda satılacağına inanıyorum,çünkü bu sahiplerinden bir şey olmaz,ancak böyle mirasyedilik yaparlar.Ancak bu iş ne zaman olur bilemem,şu an öyle bir fikirleri olduğunu sanmıyorum.Keşke bir anda "satılık" deseler.
Pınar şirketleri ancak grup halinde satılabilir. Çünkü ortak bir marka değerini kullanan 3 tane şirket var ortada. Marka değerleri bir şekilde şirketlere dağıtılsa bile Et, Süt, Su şirketleri farklı kişilerde olup aynı markayı kullanamazlar. 3 şirketin piyasa değeri toplamı 1.043mn TL bugün. Ancak olası satış durumunda çok daha yüksekten fiyat geçeceğinde herkes hemfikirdir.
Yaşar Holding'in elinde kalan 2 tane adam gibi şirket var, Dyo ve Pınar. Bunları da satarsa Holding'in elinde kıymetli bir şey kalmaz. Dyo'yu da elimine edersek en değerli varlığı Pınar şirketleri. Bunu satmazlar diye düşünüyordum. Ancak elindeki en değerli şeyi medya grubu olan Doğan'ın hepsini paket yapıp sattığını görünce bunun imkansız olmadığını düşündüm. Selçuk Yaşar'ın zaten yaşı geçti ve şirketlerimi sattırmam düşüncesinde biriymiş. Çocukları da az çok yaşlandılar. Belki onlar babalarından sonra satarlar. Hiç belli olmaz.
Syg.
Durup dururken,ortada hiç bir belirti yokken bir satış muhabbeti çıkardık.Nedeni tabi ki yönetiminden memnun olmadığımız şirket sahipleri.Satarlar mı?Sanmam.Şu anda satmaya kalksalar petun hisse başı en az 30 tl eder.
Ne satması arkadaşlar kendimizi kandırmayalım....Bunlar altın yumurtlayan tavuğu satarmı.
Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş ...sözüm meclisten dışarı
epey uzun bir aradan sonra temettüyü 25 nisan tarihinde ödeyecek...genelde hep mayısın sonunda öderdi bu sene bldigimiz diger senelere benzemiyor bakalım...yedek akçelerde bayaga güzel acaba %25-50 arası bedelsiz yapar mı
Değerli arkadaşım inşallah alınmamışsındır nükde yaptım sadece keşke dediğin gibi olsa bu hisseye geçmekle ne kadar zarar ettim bi bilsen direk bana akılsız dersin hektaştaki hisselerimi sattıp da geldim aranıza hemde inan tahtanın şeklini bozabilecek bi tutarla o yüzden çok kederliyim ama herşey nasip nasipsiz hiçbirşey olmuyor Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah güzel şeyler olurda bizde çoluk çocuğumuzun rızkını elaleme (yaşarlara) yedirtmeyiz kal sağlıcakla.
Benim için söylüyorsan dejavu26 kardeş alınmadım,çünkü zaten öyle bir fikrim yok,benimki temenni,çünkü mevcut yöneticilere inanmıyorum.
Pınar'ın F/K sı önceden9-10 civarı olurdu en az...şimdi çöp senetler içine girdi...7.26,prestiji kalmadı demekki....
Ey Pınar et ve süt yöneticileri: bakın gazetelerde körfez ülkelerinde Türkiye'de hayvancılık,et,süt üretimi konusunda yatırım yapmak isteyen bir sürü yatırımcı ortak arıyor...ortak alın,sermayeyi büyütün,tahsisli sermaye artışı ile elde ettiğiniz kaynakla yeni yatırımlar yapın,ciro,kar artsın,hem siz kazanın hem bizler...ama ufuksuz adamlar...yapmazlar...oysa fırsat çok büyük!
temettü gelecek desek,ona da daha 15 güne yakın zaman var...
Temettüden sonra kaça kadar iner fikri olan var mı?
Atmasyon, temettü 9.90-10.00 girip, 9,40-9,50 çıkıp, 8,90-9,00 inebilir YTD
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.