AKSGY Konsolide 2018/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 1049500337 Yıllık Değ%:278
Printable View
AKSGY Konsolide 2018/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 1049500337 Yıllık Değ%:278
Bu ne yaaa acayip bir kar geldi ve fiyat kazanç oranı 1 in altına indi.
1 tl nin üzerinde temettü verecek durumda ki her sene düzenli veriyor, fiyat bugünkü kapanışa göre sadece 2.38 tl
bugün o kadar niyetlendim almaya. tam aklımdan geçen bir rakam geldi. bugün 2,38 den 17 bin lot alacaktım ama maalesef burdaki bir kaç yazıdan etkilendim almadım. yarın elinde hisse olanlar için güzel bir gün olacak anlaşılan. herkese bol kazançlar.
bilanço ve faaliyet raporuna baktım, rakamlar güzel görünüyor. (benim baktığım bölüm en azından güzel görünüyor)
yukarıdaki bir iki arkadaş yeni sanırım. bildiğim kadarıyla bir uyarı yapayım. gyo ların kar görünen rakamları sanayi şirketleri gibi net kar değildir. atıyorum elinde 100 bin tl lik bir dairesi vardır, bunun kirasını alıyordur. yeni bilanço döneminde değerleme yaparak eldeki daireyi 120 bin gösterebilir, bu da karı % 20 artmış gibi anlaşılabilir. bu konuya dikkat edin. (ben böyle biliyorum, yanılıyorsam düzeltin)
benim baktığım bölüm daha gerçek rakamlar yani kira gelirleri. kira gelirleri geçen yıla göre % 22 nin üzerinde artmış, bu bana göre gayet güzel bir rakam. bu bilançoda satış yapılan önemli bir bölüm de yok 2017/3 e göre, gördüğümüz rakamlar kira getirisi, yeniden değerleme rakamları ve finansal işlemlerden doğan gelir giderler.
iç ve dış yatırımlarda faaliyete dönme yada yeni bir gelişme yok gibi. sadece bulgaristan arsaları için yer ismi vermişler, şu cadde mağazası olacak erenköy ve akapartman projeleri bir an önce hizmete girseydi iyi olurdu.
bilançonun bir kaleminde üst yönetime ödenen bir paranın geçen yıla ve bana göre epey yüksek olduğunu gördüm, umarım bunu düzeltirler. hissedar arkadaşlara bol sabırlar diliyorum. temettü için 0,30 kuruşa fit olan var mı? (hisse başına pay aşırı artmış, bunun sebebi dağıtılmayan karların içeride tutulması, bilançoda yada faal. raporda bedelsiz ile dağıtılabilir gibi bir ibare gördüm, ben bir iki sene içerisinde bir bedelsiz sermaye arttırımı bekliyorum)
net karı %278 artmış. esas faaliyet + özkaynak yatırım karı %69 artmış. hasılatı %26 artmış.
yılbaşına göre özkaynaklar %46 artmış.
yılbaşına göre kısa vadeli borçlanmalar %53 azalmış.
yılbaşına göre uzun vadeli borçlanmalar %8 azalmış.
kısa vadeli borçlanmalar/bu yılki esas faaliyet + özkaynak yatırım karı oranı 0,28.
uzun vadeli borçlanmalar/bu yılki esas faaliyet + özkaynak yatırım karı oranı 5,25.
PD/DD 0,28.
oldukça olumlu bilanço.
Genel de bu ara bilançolarsatış fırsatı olarak görülüyor.. dikkat edin atlamayın
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2.55 açıldı:)
hele şükür mutlu oldum 2.65
duseni kirmis,bakalım onceki bilanço gibi hareket edecekmi
Dün almadığımız kağıdı bugün 2.53 den aldık. Bu bilançoya rağmen haraket güdük kaldı. Belki sindire sindire gider. Günü 2.60 üzerinde kapatırsa süper olur bence. Ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yatırım faaliyetlerinden muhteşem bir gelir yazmış gördüm
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d81e2b67aa.jpg
Açıkçılar iş başında sanırım
görür tahta sahibi 1 aydır bekliyoruz burda :)
Akiş GYO, yılın üçüncü çeyreğinde 1 milyar lira kar etti
Akiş GYO hissesi yükselişte. İnşaat şirketlerinin zorda olduğu dönemde kar edebilen nadir şirketlerden olan Akiş GYO yılın ilk 9 ayında 1 milyar lira kar etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise şirketin karı 277.6 milyon lira seviyesindeydi. Kardaki yüzde 278'lik artış hisseye de pozitif yansıdı. Saat 10:53 itibariyle yüzde 7.14 oranında yükselişle 2.55 lira seviyesinde işlem görüyor.
Akiş GYO, yılın üçüncü çeyreğinde 1 milyar lira kar etti
Akiş GYO hissesi yükselişte. İnşaat şirketlerinin zorda olduğu dönemde kar edebilen nadir şirketlerden olan Akiş GYO yılın ilk 9 ayında 1 milyar lira kar etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise şirketin karı 277.6 milyon lira seviyesindeydi. Kardaki yüzde 278'lik artış hisseye de pozitif yansıdı. Saat 10:53 itibariyle yüzde 7.14 oranında yükselişle 2.55 lira seviyesinde işlem görüyor.
Kağıdın defter değeri 8.50 şu an. Fiyatlamaya bak birde. Bizim bilmediğimiz ama dinçköklerin çok bildiği birşey var sanırım. Yoksa fiyat mantıklı değil.
Vermeyince Mabut, ne yapsın Mahmut?
Kasa her zaman kazanır...
1 milyar tl kar eden şirketin hisseye bak. Normalde sermayesi kadar kar eden şirket 10 lira olur bu ne halde
30.09.2018 tarihli değerleme raporu hazırlatmışlar.
Yeni nesil kalpazanlık..
Her 3 ayda bir dandik değerleme raporları hazırlat.. Kağıt üzerinde çakma gelirler göster..
Sabahtan beri aynı aracı kurumlar aralarında alıp satıyor. Seans kapanışına 2.60 üstüne atacak mı göreceğiz
Metro yatırım gelip çizse şu tahtayı ne gülerim
https://i.hizliresim.com/dB6Rq4.png
Gelir rakamının 1.506.055.335 tl si değer artışlarından oluşmuş.(yani sanal)
YTD
Ne o zorunuza mı gitti?Patron akıllı adam.Elindeki varlıkları düşük değerden gösterip senin gibi uyanıklara ve çantacılara imkan tanımadığı için zorunuza mı gitti?Sen kazançları sanal olmayan UFUK yatırım hissesine ve topiğine git.Senden oradakiler faydalansın bizim ihtiyacımız yok.Bizim aklımız bize yeter.He he gelirler sanal ama burada herşeyi senin işine geldiği gibi yazman kadar sanal değil.
Ortaklar daha bir sene olmadı 3,15 ten mal almışlar.Gelip burada 2,3 larda kağıdı kötülüyorsun bir de yüzün kızarması gereken yerde hala konuşuyorsun.Bu 3,15 te mi sanal.Ya da 3,07 maliyetle alan yabancı fonda mı sanal?Sana benim olduğum yerde ekmek çıkmaz.Ha olurda etkilediklerin varsa ancak onlardan alabildiğin kırıntılar ile idare etmesini bil.
Bu sanal olayı bi garip. Sizin arsanız var 100 bin tlye almışsınız şimdi değeri 1 milyon tl olmuş. Bu kazanç sanal mı. Bence değil. Ytd
Sanal manal değil
Bilançoya laf yok
Bugün dökülen döküldü
Yarin hareketi yapar
Bence sen geç değil yanlış anlamışsın.Esas hesabı vereceğin yerde sana anlatırlar öğrenirsin.Yorma kendini git 1,80 lirada ballandırdığın UFUK yatırımı analiz et paranı da git ona yatır bizi de yorma.
Bilanço iyi falan diyoruz ama günü neredeyse en düşüğünden kapattı
burda cok birsey biliyormus gibi gorunen kimi at hirsizlarinin yorumlarina cok itibar etmemek lazim.
herkes kendince vermeli yatirim kararini.
benim aklima baska birsey geldi. bir ara eski forumda biri vardi, eskiler bilir sayin lunar hatirlar sanirim.
adam bu hisse 7 lira olacak bu hisse 7 lira olacak diye yaziyordu surekli. ozaman defter degeri 4 civariydi sanirim.
simdi tahtada 7 lira olurmu bilmem ama en azindan kagit uzerinde defter degeri olarak 8 lirayi gecti... :oleyo:
Tabiki şirket bizim değil ama ortada olanda bir değer var. 3 aşağı 5 yukarı satmak istese satar neden satılmasın. Şunu derseniz anlarım bu değerin sana bana ne faydası var hissesi sürünüyor deseniz anlarım. Bizde zaten hissesi aşırı iskontolu diye aldık. Bence bu hissenin eder 5 liralar. Oralar bile iskontolu aslında. Ytd
Var sayalım yukarıdaki varlıklar sizin bu piyasada yukarıdaki fiyatlara satma gerçekleğiniz ne kadardır?
Gayrimenkulde ödenen kredi faizleri %30 gelirler %5 maalesef gerçek olan güncelde böyle.(piyasalar düzelmezse bu durumdaki şirketler kendi içinden tüketirler-karpuzun içi gibi boş olur zamanla)
YTD