Gökten para yağacak heralde .................
Printable View
Gökten para yağacak heralde .................
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne yatay bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmini -68, ortalama tahmin ise 0 oldu.
Foreks'in 35 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +740 puan olurken, en düşük beklenti -575,50 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 35 analistin 18'i pozitif, 17'si ise negatif
açılış tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 36,90 puan düşüşle 122.283,87
puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili
gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : -68
Ortalama : 0
Maksimum : +740
Minimum : -575
Katılımcı: 35[(+18)(-)17]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(07/02/2020 - 09:23:16)
Analizinize katılıyorum. Ancak bu hisse de enteresan nokta son yıllarda hakettiği değeri yakalamak için savaş vermesi ve bizleri sadece ederine gelebileceğine inandırması. Benim bildiğim geleceğe yönelik beklentilerin alınması önemli ve şirkete olan güvene işarettir. Yani bu zaten ederi. Gelecek için pompalanan habererin etkisi maalesef şu anda hiç görünmüyor. Gerçekleştiğinde bile hisse sadece ederini yakalamaya uğraşıyor. Fiyat daha önce 4'lere çıktığında da (bölünme öncesi) yabancı payı o zaman da 40% lara çıkmıştı ve sattılar 5% lere kadar. Yabancı olmuş olmamış bence önemli değil, bence önemli olan şirkete güven ve patronun söylediklerini gerçekleştirme olasılığı. Ben bu hisseyi onun için hep orta-kısa da düşündüm ve o şekilde düşünmeye devam edeceğim. Ne zaman yurtdışı işlerini aldığını teyit ederse o zaman uzun vadeli düşünürüm. İnancım artar.
Sağlıcakla kalınız
ytd...
Sn.küçükyatirimcı.
Yorum doğrudur. Bilanco konusunda ben de aynı düşünuyorum. 11.mn.u biraz gecebilir belki. (Gayri menkul degerlemesi şilede yapılan villalar idi.)
Ancak durdurulan metronun tekrar baslayacak olmasi, ki 11 mn.euro luk teklifin hayata geçmesi demektir, yurt dışı beklentileri, yeni islerin alınmaya devam etmesi, yabancı alimlarinin devamı gibi beklentiler hissenin gelecek icin umut vermesini sagliyor.
6.40 lar gecmişi ve bu günü karşılıyor ancak yukarıda saydığım beklentiler geleceğe ışık tutuyor. Şu metro işi yada katar olayından gelecek haberler daha yüksek fiyatları görmesini saģlayacaktır hissenin.
İnşallah oyle de olur.Ytd
Sn.Emrecant.
Yabancının satma sebebi metro islerinin o zamanaskiya alınması ve temettü vermemesiydi diye hatirlıyorum.. Simdi durum olumluya kaymış gibi görünüyor. İnşaat sektöründeki canlanma ihtimali de var.
Ben teşekkür ederim.
Beklentimin sebebi 2019 son çeyrekteki ekonomik düzelme
Bu tabii olarak nakit akışına da yansıyacak.
Ve son çeyreğin tahsilat dönemi olması bu elbetteki bilançoya olumlu yansıyacak
Şimdi size uçuk gelebilir onuda anlıyorum ama az bir zaman kaldı bekleyelim görelim
Sn. Emrecant,
Yorumunuz için teşekkür ederim. Şirketin önünün ben de açık olduğunu düşünüyorum. Faizlerin düşmesiyle birlikte F/K'lar da yükseldi ve daha da yükseleceğe benziyor. Şirketin önünün açık olması ve F/K'lardaki yükselişi de dikkâte alırsak 8 F/K'nın şirketin şu andaki değerini karşıladığını, 9 ve 10 F/K'ların da yıl içinde görülebilecek noktalara işaret ettiğini düşünebiliriz.
2019/12 net kârının 11M olması durumunda yıllık 40M net kârla 9 F/K için 40*9=360M piyasa değeri ve 360/50=7,2 lira hedef fiyat, 10 F/K için 40*10=400M piyasa değeri ve 400/50=8 lira hedef fiyat orta vadede takip edilmesi gereken noktalar diye düşünüyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam 2018/12'de gelen faaliyet raporunda CEO Nevhan GÜNDÜZ, 2019 yılında 2018 yılındaki kârlılığı korumayı hedeflediklerini söylüyordu. Bu yüzden şimdiye kadar açıklanan 28.3M kârı olumlu buluyorum. Çünkü şirket 2018'de (gayrimenkul değerlemesini saymazsak) yaklaşık 40M kâr etmişti. Yine benzer bir kâr gelecek. 2019/12'de toplam kâr 40M civarına gelirse CEO'nun hedefine ulaştığını ve güven oluşturduğunu söyleyebiliriz.
Ben 2019/12'de gelecek faaliyet raporunu ve şirketin gelecek hedeflerini bekliyorum. Bunlar 2020'de şirketin durumu hakkında çok daha net bilgiler verecektir diye düşünüyorum.
dün hisseye atlayanlar kol kesiyordur.
cıty 3.428 milyon
deuche 2.322 milyon
toplamda artılar, deuche biraz vermiş.
..........
Giden hisseye atlamam fezaya gider, gidecek diye umutla tutarım kanser eder
şu gübrenin yaptığına bak
dünde doğru karar vermişim krtek'e gitmekle! Kapıldım bir kere orgedeki yabancı alışına vardır bir bildikleri diye
duramayıp döndüm, krtek'in tekniği güzeldi
ah birde temeline güvensem
hissemiz bir yere uçup gitmiş değil
15 gün olmuş 5.95'i göreli.
city 3.448 milyn oldu.
lanet olsun %20 kaçırttın bir günde
Sn.kitapçı naptınız sattıniz mı? Yabancı durumu nasıl bugün?
https://resmim.net/f/07JWON.jpg
aylık takas
Bu sefer fena çarpıldım, 900 hisse eksikle geri döndüm
bugün
deuçhe
credit
y. finas
toplamda 150 k'yı geçtiler
yabancılar toplamda 5.850milyon olur, dünü bilmiyorum.
macera aramak anlamsız ve kayıp sabırlı olmak gerek
son zamanlarda yabancının en çok ilgilenip topladığı hisse takip ettiklerimden
elbet göremeyip gözümden kaçırdığım hisse olabilir
bilanço tertemiz, 40 MİLYON GAYME KAR GELİR FAZLASI OLUR EKSİĞİ OLMAZ İNŞALLAH.
sadece 17 milyon borcu olmak ne demek böyle bir ortamda:cool:
istesin bugün sıfırlar.
1 hisseye lot demeye alışamıyorum bir türlü
eskiden 1000 hisseye 1 lot derdik.
şöyle
1000 kilo 1 ton'dur ya! öyle:)
https://www.youtube.com/watch?v=1CZeYPu4iLQ
patron bugün parasal 100 tv. de idi, beni yönetim 12 saatliğine nezarete almıştı:cool:
Halka acıklık 46.18% = 23m
5.85/23 = 25% civarı
Daha önce yaklaşık yabancı oranı 40% cıkmıstı gibi hatırlıyorum
O zaman yabancı daha tatmin olmamalı bu toplamayla
arttırma isteği olmalı sanki
Hayırlısı olsun
ytd.
dolaşımdaki mal miktarı
25.749.235.
marbaş dün 6.20 üzerinde aldıklarını verdi, fırsatçı.
şimdilik yabancılar tahta da yok mery teyze var ama o kumarbaz, akşama muhtemelen bilanço gelir kapanışa doğru ciddi hareketler olabilir.
credit ve yat fin geldiler.
city deuche birbirlerine virman yapmaya devam ediyorlar
city 3.506.807
deuche 2.135.996
dün yabancılara alan kurumlar 150 k üzeri idi
bugün de toplam da 50k net alıştalar
Nevhan Bey'in son açıklamasında 2019 için %20 net satış artış hedefinde olduklarını ve bunu gerçekleştirdiklerini belirtti. 2018/12 faaliyet raporunda ve Nevhan Bey'in önceki açıklamalarında hep dile getirilen bir şey var: Kâr marjlarını sabit tutmak.
Eğer bu iki şart gerçekleşirse 2019/12'de net kâr beklediğim gibi 40M değil, 50M oluyor. 8 FK ile hesaplasak 400M PD yapar. Şu anki PD 310M. Yani daha hissenin gidecek yolu var gibi görünüyor.
Nevhan Bey'in konuşmasında dikkâtimi çeken bazı noktalar daha var.
1) İspanyol şirketlerin Türkiye'de petrokimya tesisleri kurmak istediğini, ORGE'nin de bu tesislerde iş alabileceğini söyledi. Acaba bu işin detayları ne olacak?
2) Elektrik tesisatını yenileme potansiyeli olan firmalar üzerinden bir hesaplama yaptıklarını ve 10 Milyar TL pazar payı hesapladıklarını söyledi.
3) Metro elektrik işlerinden 4 küsür Milyar TL pazar payı hesapladıklarını söyledi.
4) Yanlış hatırlamıyorsam 14 Milyar TL'lik bu pazardan %10 pay almayı hedeflediklerini söyledi. 1.4 Milyar TL'lik bu pay acaba kaç sene içerisinde alınacak?
5) Şirket backlog'unun 240 Milyon TL olduğunu söyledi. Acaba bu backlog kaç seneye dağılarak bilançoya yansıyacak?
Yatırım tavsiyesi değildir.
metro işlerinde totalde 6 milyar tl lik iş hacmi olduğunu, bundan minimum %10 pay alabileceklerini aslında daha yüksek alabiliriz de temkinli davranıp rakamı düşük söylüyorum mealinde bir şeyler söyledi.
beni cezb eden yabancı alışlarıdır.
şimdilik dünkü pozisyonuma göre pahalıya patladı, eczyatı en dipten verip geldim.
45.307.000 kar.
Ben beğendim.
V1809A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha da buralarda eglenirse yuhhhhh diyorum
Daha ne olsun adam bu ortamda sermaye kadar kar getiriyor
Sirket iyi iyi de fiyat istikrarı bir turlu oluşturulamıyor
ytd..
Aman aman bir fiyatlama olmayacaktır
bir zirveyi dener, gerisi gelecek haberlere bağlı.
2013 zirvesinden geçen yapılan zirveye bir çanak yapıldı, çanak formasyonları malın toplandığının işaretidir, işarete de gerek yok onu artık an be an görüyoyoruz(eskisi gibi haftadan haftaya dergi takip ederek görmeye çalışmıyoruz. şu an o çanağa kulp takılıyor gelecek güzel bir ihale haberiyle de kopar gider, hissede olurmuyum bilemem.
bugunde yabancılara alım yapan kurumlar 78 k aldılar