Galiba sen de 2.70'lerde satanlardasýn. Aþaðýya gelse de alsak diyorsun :)
Printable View
Mart 31euro 6.16 haziran 30 6.56 40krþ kur farký zararý çok, zarar ondan.Fakat böyle giderse 1temmuz6.56 kur bozulmazsa çok kur kârý yazabilir.ve bu arada mutlaka bir satýþ daha açýklar bu da beklenti olarak alýnýr unutmayýn güvenli bölge hadiseleri varken mutlaka kullanýrlar bence dökülenleri alýyorlar unutmayýn bu hisseyi parasal derdi yokken millet 10liradan almaya çalýþýyordu.
Geçmiþ olsun
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Beklentiler önceden satýlýr
Bu yarýyýlda üretilen 30 adet Hýzýrýn 10 tanesi, 35 adet Kýraçýn hiçbiri bu bilanço döneminde teslim edilmemiþ.. Demek ki 3.çeyrek bilançoda görülecek onlardan gelecek paralar...
Buna raðmen (!) ciro yýllýk bazda %158,9 artýþla 65,7 mn TL gelmiþ... Geçen yýl ikinci çeyrekte 13,6 mn TL seviyesinde gerçekleþen FAVÖK, 2Ç19’da yýllýk %55,8 artýþla 21,1 mn TL seviyesine yükselmiþ.. Þirket net zarar kaydetmesine karþýn, ciro ve FAVÖK tarafýnda yýllýk bazda kaydedilen artýþ çok olumlu.. Kýsa vadeli yükümlülükleri aþýrý azalmýþ, böylece Cari Oran %100'den fazla artmýþ, 1.31'den 2,91'e yükselmiþ, süper olumlu bir geliþme.. Cari oran 1'den küçükse o þirket için iflas riski vardýr, 1'den yüksek olmalý, ne kadar yüksekse o kadar iyidir...
Bilançoya sadece "net kar" diye bakýlmaz...
3.çeyrekte aþýrý tatlý bir bilanço bekliyorum.. Muhtemelen kasým ayýna kadar (bilanço öncesinde) fiyatlara yansýyacaktýr..
Þu yüzde 5 geri gelir düþüncesinde olanlarý toplamaya çalýþýyorlar tahmin ederim satýp o niyetle bekleyenlerde yavaþ yavaþ alýyordur.
Teslimatlarin hepsi tamamlanmadan ciroda o satis kalemlerini goremezsin. 110 tane kiracin hepsi satilacak ki tum bedel gelir hanesine yazilsin. 35 tane kirac bilmem kac tane hizir teslim edildikce sirket avans alir onlar da gelecek doneme ait gelirler hanesinde gorulur
Ben mi eksik anlattim acaba ?
Bir firma 100 adet ekipman satacagim der ve 10 m tl ye anlasir.
50 adedini teslim ettiginde 5m tl alsa bile o 5 m tl ciroda gorunmez. Gelecek aylara ait gelirlerde gorunur. Bu nedenle o isin karini goremezsin.
Ne zaman ki 100 u nu teslim eder. 10 m tl gelir hanesine gecer. Kar i zarari o zaman ortaya cikar.
Katmerciler de hizir, kirac, karayollari 100 adet kar kureyici kamyon ve ucak yakit dispenser lerinden hicbiri henuz tamamlanmamistir. Tamamlaninca ciroda gorulecek. Su an gelecek aylara ait gelirlerde gorunmekteler. Isteyen sirketi arar sorar hem teslimatlardan hem de gelire yansyip yansimadgndan emin olur.
Haksizlik edilen bir durum yok. Super gelecek bir kar da yok. 2017 yilinda 450m ciro gelecek diye hisse pazarlandi. Inandik. Olmadi. 2018 e sarkti dendi yedik. Yetismedi. 2019 dayiz hala teslimatlarin bitip bitmeyecegi mechul. Haksizliga ugrayan bu hisseyi alirken bu tatavalara inananlar oldu. 2017 de 4 2018 de 4 2019 da 2 bilanco olmak uzere 10 bilancodur super kar bekliyoruz :). Illa ki baskalarina pazarlayacaklari bir donem gelecek. O zaman biz de zarardan kurtuluruz heralde. Benim sahsi beklentim artik bu yonde. Ytd
Katmr arastirmalarima gore 3 ceyrek bilancosu pozitif durumda oldugunu dusunuyorum. yeni bir anlasma haberi gelirse cok hos olur. Katmere buyuk basarilar diliyorum. Uluslararasi anlasmalari yapmasini duymak istiyorum. Beklemek zorundayim Katmr guveniyorum Bedelliden kasaya nakit girisi var ve siparislerden vs bundan dolayi Ucuncu ceyrek Cok Cok POZITIF Katmr Katmr
cikacak insallah Sabir ile beklemek gerekiyor.
Baskýyý býrak dünya komisyon verdin sað cepten sol cebe býrak gitsin tahta
Savunma Sanayi Ürünler Kataloðu
Syf.28/... 1) HIZIR
syf.29/... 2) KHAN
Syf.33/... 3) ZIRHLI AMBULANS
Syf.36/... 4) KIRAÇ YENÝ NESÝL OLAY YERÝ ÝNCELEME ARACI
Syf.39/... 5) ZIRHLI LOW BED TREYLER
Syf.39/... 6) ZIRHLI ADR' LÝ AKARYAKIT TANKERÝ
Syf.41/... 7) UZAKTAN KUMANDALI ZIRHLI PALETLÝ EKSKAVATÖR
Syf.41/... 8) UZAKTAN KUMANDALI ZIRHLI BELDEN KIRMALI YÜKLEYÝCÝ ÝÞ MAKÝNASI
Syf.42/... 9) ZIRHLI DAMPER
Syf.43/...10) ZIRHLI KAZIYICI YÜKLEYÝCÝ ÝÞ MAKÝNASI
Syf.49/...11) UKAP
Savunma Sanayi Baþkanlýðýnýn Bu seneki Ürünler Kataloðunun Kara Araçlarý bölümündeki 87 adet araçtan 11 tanesi Katmercilerin olmuþ.
Geçen seneki katalogda Katmerciler ya 1 idi yada sýfýr. Bu sene kataloða dolu dizgin girmiþ.
Bu da önemli gibi duruyor.
Bankalarla anlaþtýðýnda EURO 6,30 imiþ. Haziran sonu da 6,56. Þu andada 6,27 civarý.
Bu da önemli gibi duruyor.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ek 230463
Benim önceden bahsettiðim DESTEK çizgisi.. Turuncu çizgi..
Sayýn Katmerci bakalým ne zaman hisse yapýcýyla paslaþýp artýk bir haber daha lazým diyecek inþallah buralar artýk yeterlidir.Belki sayýn dediðim için bir çoðunuz bana kýzýyordur. Esasýnda ben de bana kýzýyorum.
turuva atý Euro nolduu 6.3 lara geldii yeniden daha da üzerine giderr atýp tutuyordunn euro düþünce borç gýrlaktaa gelen geliride gider kýsmýna yazdýrýp þirketin içini boþaltýyorlar dipnotlara baktýmm ÞÝRKET 2019 içerisinde 7 milyon deðerinde duran varlýk satýþý yapmýþþ gizliden gizliye ne bi haber ne biþey patron her daim mokoko ytd
Ek 23055
Faaliyet raporunda DURAN VARLIKLAR azalmýþ olarak mý görülüyor???
Yukardaki tabloda 2019'da (ilk 6 ayda) Duran Varlýklar 7 milyon TL artmýþ olarak görülmüyor mu ??????
Üstelik dönen varlýklar da artmýþ 141 milyon TL...
Ya benim gözlerim bozuldu, ya da sizinkiler bozuk.... Ya da ard niyetli bir sahtekarsýnýz... Takdiri forum üyelerine býrakýyorum...
Ms Katmerci önce kendi cebini doldurmadan para kazandýrmaz. bunlara para versen dinlerini bile deðiþtirebilir kendilerinden baþka kimseyi düþünmezler sonrada her ortamda da haktan hukuktan bahsederler Rabbim bunlarý bildiði gibi yapsýn.
SM-J610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
artan gelirler karþýsýnda bi türlü bilançoda kara geçmedii çok gider yazýyorr artan birþey yok aslýnda kagýt üzerinde kalýyor hepsii borç arttýyor euro ya çevirdiði borçlarý kur arttýnca borçta arttýyor durduk yere sonra da arrtan gelirleri kur farký diye hiç edecekk neresinden bakrsan bakk urumsallýktan yoksun bi þirkett sen habire þöyle arttý böyle arttý vs diyosunn
Yuh artýk diyorum.... Akýlsýz bir adamla uðraþmak çok zor...
Amacýnýn ne olduðu az çok belli.. Beðenmiyorsan sat, kurtul.. Ama hisse sahibi deðil, besbelli.. Musibet gibi çöktü foruma....
Satýþ olmuþsa nakite geçmiþ iþte, þirket için iyi birþey bu.. Dönen Varlýk kýsmýna geçirmiþ adamlar o satýþtan gelen parayý... Para kasada demek ki.. Þirket kasasýndan alýp cukka yaptýklarýna dair elinde bilgi, belge var mý?.. Kesin konuþuyorsun, büyük konuþuyorsun, yalan konuþuyorsun...
"belki þöyle yapmýþ olabilirler" desen cevap yazmazdým, ama kesin konuþtuðun için ard niyetli olduðun belli oldu...
sen 15 liradan ky nýn kucagýna kademeli oalrak verdiðinden beri buradasýn senin patron namýna burada hisseyi övdüðün pof pof ladýgýn bes belli kanýt istiyorsan grafiðe aç bakk 14 15 lira iken hisse patron medyada sanatçý gibi demeçler veriyordu yok þöyle yok böyle diye kur riski yok falan diye sonra bedelli + bedelsiz yapýcaz dediler buda yalan çýktý hisse satmýcaz dedi patron yapýlandýrma haberiyle beraber birde o geçirdi gariban ky ya sonra bi baktýk bedellsiz vermiyor % 200 BEDELLÝ veriyoruz dediler hesapsýzca yönettikleri þirketin borçlarýný ky dan çýkarttýlar bunlarýn hepsi kanýtt yalancý arýyorsan furkan katmerciye ulaþþ bu dediklerimi ona hatýrlatt deli gibi maaþ alýyorlar yk da kilerr 3 aylýk yönetim giderine bak borçlu harçlý þirketi nasýl hiç ettiklerini görürrsün
ben bu hisse 15 lirayken yazmýyordum ki, nasýl "patron namýna 15 lirayken pohpohladýðýmý" iddia edebilirsin?.. göz göre göre yalan söylüyorsun... ben hisse zirvedeyken misafir olarak takip ediyordum bu sayfalarý... hisse alýyordum ama foruma birþey yazmýyordum...
bak eski yazýlarýma, bu sene mart ayýnda yazmaya baþladýðým görülüyor !!!!!... Patronu Cimer'e þikayet edelim diye kampanya baþlatmak için yazmaya baþladým... Patronu CÝMERE þikayet için diyorum bak, iyi oku eski yazýlarýmý...
Ve bu hisseyi ne zaman övmeye baþladýðýma dikkat et, HÝSSE EN DÝPTEYKEN en ucuz halinde iken ÖVMEYE BAÞLADIÐIM görülüyor arþivde... O sýrada sen "inþallah batar" diye beddua ediyordun, milleti korkutuyordun... Yani çoðu kiþiye para kazandýrmýþým... Sen ise en dipteyken (patron hisse toplarken) milleti korkutuyordun... Acaba hangimiz patronun adamý?.... Üyeler karar versin....
ama iftira, yalan dolan içine iþlemiþ senin... senin kadar çirkef adama az rastlanýr... pes doðrusu...
dostums en oalyý hala ýsrarlaa kiþiselleþtiriyorrsun sen beni ben seni taanýmýyorumm biz burada þirketi deðerlendiriyoruzzz benm senin kiþiliðinle iþim yok yazdýklarým sana ne den dokunuyorr hisseyle ilgili yanlýþ birþey söylediðimi düþünmüyorumm þirket þeffaflýktan uzakk kurumsallýktan uzakk þu sn 2 3 yýldýr ky ya övdüler hisseyi yapacagýmýz iþler vs çok var diye diyee piyasada saðlmaýz diye diye dolandýrlar patronda dahill heerkes maðdur edildi patronun ddiði hiç birþey çýkmadý tam tersi hisse yerlere çakýldýý þimdi sen neyi savunuyorsun onu bi söylee dediklerim yanlýþþsaa bi daha yazdýklarýma müdahil olmazsýnn olur biter
Bu adamlar birde siyasete girdiler þirketini yönetemeyen siyasette nakadar uygundur oda ayrý bir soru
Arkadaþlar þirketten darbe yiyen herkes twitterdan yazsýn furkan beye belki insafa gelirlerde kendilerine güvenen insanlardan helallik alýrlar.
Bazen kýzamamk mümkün deðil oyunu kurallarýna göre oynayýn ..
https://postimg.cc/ZWnyrwHk
Bakýn bu yukarýdaki grafiði senedin 2,83 bandýnda yazdým sýrf millet yem olmasýn diye yazdým buralardan trade yapan yapsýn diye adamýn birisi özele mesaj atmýþ sen ky nin elindeki malý neden satrrýyorsun diye....
https://postimg.cc/FfrhpSh9
Bu grafikte þimdi ki hali bakýn bakalým fiyatlar nerden dönmüþ emimin ki 2,80 lerden mal alan olmuþtur þimdi dert yanýyýr tamam þirket sahiplerinin niyeti de belli uzunculara da lafýmýz yok ama söverek hýrs yaparak kim para kazanmýþ beddua ederek yatrýrým mý yapacaz lafýmý üzerine alýnacak kendini biliyor daha buraya yorum yapmak yok sevdiðimiz 1-2 arkadaþ yazýyor diye geliyorum buraya yoksa umurumda olmaz
bu da son 2 günün açýðý sýrf bir arkadaþ rica etti diye atýyorum bana özelden mesaj atan adam sende bak teknik yok takas yok açýk nedir bilmez sonra afedersin b..k atar alýn sizin olsun bu tahta yani þuraya yazdýðýma yazacaðýma piþman etti beni
https://postimg.cc/LYB93V16
Sn.Brokers hocam, zaten amacý da bu bazýlarýnýn...
"15 lira iken pohpohlayanlar" ile "dipteyken korkutanlar, yükseliþ tezlerimizi yýldýrarak susturanlar" ayný amaca hizmet ediyorlar... Temel veya teknik gerekçe sunsalar içim yanmayacak...
Biz sizi seviyoruz, lütfen devam edin yazmaya... Saygýlar...
"Sermaye artýrýmý kapsamýnda elde edilen fonun þirketin finansallarýnýn açýklanmasýný takiben
30.06.2019 itibariyle kullaným yerleri ise aþaðýdaki þekilde gerçekleþmiþtir.
- 25-30 Haziran 2019 tarihleri arasýnda gerçekleþen iþlemlerde 6.303.724 TL mahsuben,
7.791.742,40 TL nakit giriþi saðlanmýþtýr.
- Bu süreçte saðlanan 7.791.742,40 TL nakit ile 30.06.2019 tarihi itibariyle fon kullaným
raporunda belirtilen söz konusu yerlere iliþkin herhangi bir kullaným yapýlmamýþtýr."
Dünkü Kap a yollanan açýklama.
Yani 36 mln TL. 30.06.2019 bilançosuna girmediði için Nakit - 59,7 mly TL. Özkaynak - 81,2 mly TL. gözükmüþ. Olmasý gereken Nakit- 95,7 mly TL. Özkaynak- 117,2 mly TL. dir. Sermaye arttýrýmýný 30.06.2019 da bitiremedikleri için Bilanço 36 mly TL. küçük gözükmüþ. Yani þu anda görünen PD/DD 2,2 deðil 1,6 dýr.
30.06.2019 tarihi itibariyle yaklaþýk 500 mly TL döviz borcu var. Ortalama % 8 Faizi olan 6,56 kur ile. 2 Sene anapara ödemesi yapmayacaðý için yýllýk ödeyeceði faiz 40 mly TL. 6,56 kur ile. Faizler 3 er aylýk yada 6 þar aylýk dönemlerdir heralde.
30.06.2019 da ne kadar kur farký ne kadar faiz ödediði dipnotlarda belirtilmediði için net birþey söylenemiyor.
Kur eðer 6,56 nýn üzerine çýkmaz ise durum iyi gibi. Eðer 6,56 nýn altýnda kalýrsa hem ödeyeceði faiz düþecek hem de kur farký geliri yazacak. Ne kadar düþerse o kadar çok.
Bu þirketle ilgili benim en önemli gördüðüm mevzu ; Savunma Sanayi Baþkanlýðýnýn, bu seneki Ürünler Kataloðuna 11 adet ürün sokmuþ olmasýdýr.
Temennimiz Euro nun 6,56 nýn altýnda kalmasý ve hatta mümkünse 6,00 ýn biraz altýna sarkmasýdýr.
3/7 Eylül de Rusya da 11/12 Eylül de de Ýngiltere de fuarlara katýlacak.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
bu euro 5.80lere bile gelebilir. tl borçlarýný yüksek kurdan euroya döndüler ve o zamandan beri þanslarý iyi gidiyor çünkü euro hep düþtü. gelir tarafýnda kredilerin vadesine kadar muhtemelen daha fazlasý döviz geliri olacaðýný hesap etmiþlerdir diye umuyorum. ytd