https://resmim.net/f/NiXgYE.jpg
https://resmim.net/f/eYowao.jpg
Bu kabul olmaz mı hocam :whistling: :whistling:
Printable View
https://resmim.net/f/NiXgYE.jpg
https://resmim.net/f/eYowao.jpg
Bu kabul olmaz mı hocam :whistling: :whistling:
Bence yeterince sisman, olur:)
Bu aniden başlatılan sunni hareketten anladığım, ne hedefleniyorsa ya da plan her ne ise artık, öne çekildi, bir an önce gerçekleştirilmek isteniyor. Maalesef ben de sizlere katılıyorum planın bedelli olduğuna iyice ikna olmaya başladım. Tabi 11 senedir hisselerimin peşinde olan Mondi başka nasıl alacak onları benden değil mi? Ama yok... bedelliye de katılırım, hiç kusura bakmasın beni buradan bir ayakkabı parasına yollayabileceğini zannediyorsa yanılıyor. Ha, herkes bedelliye nakit koyamaz o doğru, o nedenle yine payını arttıracaktır ama şahsıma benimkini alamaz.
Kottan çıkarken geri çağrıma katılmazsak ne oluyor bilen var mı? İlla geri çağırımda hisseleri geçmiş ayların ortalamalarına göre belirlediği bedelden alıyor mu yoksa satmayanın malı kottan çıktıktan sonra da elinde kalabiliyor mu?
Hayırlı işler...
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Bedelli yapma olasılığı çok acımasız ve zor çünkü hissenin neredeyse 4 de 3 kendilerinde bunların bu hareketi daha öncede oldu ben düşüşün bittiğini düşünüyorum çok çok 5 10 kademe daha salar sonra yavaş yavaş çıkışa döneriz 2 3 milyon zarar açıkladı diye şirketi kendi elimizle mahvettik ben şirkete güveniyorum ve patron alımının yakında ocağına eminim.Bu düşüşle çok ky sattı orta vadede tekrar zirveyi deneyecektir
Al sat turşusunu kur tavsiyesi değildir.
Entrikaya gelince bırakın adamı eleştirmeyi hayallerine engel olamayız
Senelerdir tutan kyleri bekle bekle belkide SPK üstüne ekşimeden kendine başka yol göremedi. Bedelsiz işini görmez yine aynı yerinde saymış olur, burada 10-11 senedir hisse tutanlar var, bu adam satmaz ki, e Mondi de almak istiyorsa adamın hissesini başka yol kalmıyor şirket için. Şirketin %80i KAP kayıtlarına göre kendinde ama bu konjektürde fiyatı da en diplere çekti ve bedelli yaparsa bu fiyatlar üzerinden kendi de para koyacak, zaten bence sırf şirketin payı çok, hisse toplu bu nedenle de bedelli olursa şirkette ortaya çıkarabileceği en az parayla bu hisseleri toplama işlemini yapsın diye hisse %40 düşürüldü. Ben bu durumdan memnun değilim çünkü bu Mondi kötü niyetli demektir, hepimizin elinden hisseleri yok paraya almak istiyor demektir, ama bütün bu yaşananlardan aklıma başka bir açıklama gelmiyor. Citi ve iş yatırım üzerinden yapılan zararına 3 milyonluk satış işlemi de bunu destekler nitelikte.
Bu benim nacizhane fikrim, katılmayan arkadaşlar da neden 3 milyon zarara böyle absürt bir düşüş yaşadığımızla ilgili fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Birilerinin artık sabrı kalmadığı çok açık şekilde fiyatlara yansıyor. Olabildiğince düşük seviyelere getirip elimizdeki hisseleri almak tek amaçları olduğu açık ve net. Bakarsan sanki şirket batmış...Yok öyle bir şey...Bir kaç hususa dikkat çekmek gerekiyor.
1. Finansman Giderleri
2. Stoklardaki 40 milyon azalış olmasına rağmen kara yansımaması ciddi bir soru işareti
3. İlişkili taraf ilişkileri?
4. Ticari alacaklardaki artış (Bir 30 Milyon vardı kayboldu gitti)
Beklentiler;
1. Yeni Hal Yasası
2. E Ticaretin gelişmesi
3. Poşet ve plastik kullanımının sınırlandırılması
Piyasa beklentisi Pazartesi günü YSK seçimler için yapılan itirazları artık netleştirecek. Borsa genel olarak yönünü çizecektir. Tahtamızdaki oyuncu grubu muhtemelen buna göre güçlü pozisyon açtılar. Hisse bu kadar kötü ise neden her kademe alışlar güçlü oldu? Sadece bir hesaptan diğer hesaplara transfer edildi. Bence...
Siyasi alanda belirsizliğin giderilmesi ile uzun bir icraat dönemi olacak. Piyasaya gireceği söylenen 50 Milyar Dolar sıcak para ile (Adı IMF olmasa bile bence IMF) kurlarda ve faizlerde gevşeme sonucunda piyasa çarkları tekrar işlemeye başlayabilir. Bunun yansımaları hissemize mutlaka olumlu olacağını düşünüyorum.
Hisse değerimiz 3.** olana kadar ''Şişman Kadın Sahneye Çıkmaz'' Oraya kadar sabır...
Spek veya tahta yapıcı grup 1. perdede güzel iş çıkardılar. Unutulmamalıdır ki bu oyun 4 perdeden oluşuyor.
Tahta yapıcı grup bilmelidir ki daha uzun bir süre beraberiz. ''Ben bitti demeden de bitmez''.
Entrika Katolik Nikahına Devam Ediyor...
Katarlılar (bazısı BAE diyor¿) alacak diye bir dedikodu var ama mondi çok yüksek fiyat çekmiş milyar doların az biraz üstü ancak başka bir kaynaktan teyid edemedim...
Bunun öncesinde bu radikal fiyat düşüşünü planlamışlar deniyor katarlıların hisse toplamasına izin veriliyormuş...
Birkaç yeri daha arayıp teyid ettirmeye uğraşıyorum...
Eğer bu senaryo olursa fiyat çılgın olur....
Tabiki ytd....
1. Finansman Giderleri: 10 milyon türev zararı yazmış YERSEN TABİKİ AT GIRGIZLARI
2. Stoklardaki 40 milyon azalış olmasına rağmen kara yansımaması ciddi bir soru işareti: AYNEN NEREDE BU PARA?
3. İlişkili taraf ilişkileri? YÜKSEK MALİYETLE BCERME TM HIZLAN
4. Ticari alacaklardaki artış (Bir 30 Milyon vardı kayboldu gitti)?????!!!
Oooo bu çok bambaşka bir konu, inşallah bu dediğiniz olur, uçarız.
Mondinin Türkiyeden çıkmak isteyeceğini açıkçası hiç düşünmemiştim. Hesap verme yükümlülüğü azalsın diye borsadan kurtulma peşindedir en fazla demiştim. Hani şu ilişkili taraflara olan kısa vadeli yükümlülükler gibi olan şeylerle alakalı soru cevaplamak zorunda kalmayıp ülkemizin güzelim fabrikasını bedavaya çalıştırıp tüm etinden sütünden vergisiz sepetsiz faydalanma peşindedir diye düşünüyordum.
Katarlıların mal toplaması için fiyatı aşağı çekmek ne işlerine yarayacak ki, fiyat çok aşağı inince bir sürü ky de girer hisseye. Hem fiyat çok düşerse kendi satış fiyatları da etkilenir
Bu çok ciddi bir iddaa ama Katar'lıların Türkiye sevdasını bilmemek saflık olur. Piyasaya gireceği söylenen 50 Milyar USD belki bu aracı ile girebilir.
Avusturyalılar satar mı? Bilmem...
Bu iddia benim sınırlarımı gerçekten zorlar....Gerçek olma durumunda benim çılgın hedef 14 TL ilk durak olur. Bence Tire Mondi satsa en az 450-500 Milyon USD ister. Benim 14 TL hedefim bu analizde saklı idi...
Nasılsa daha uzun bir süre buradayım. Olursa kısmet olmazsa canım sağolsun....
Katolik Nikahı bunun için var.
KAP'a yapılan açıklamaların tam tersi ile karşı karşıyayız. Şikayette bulunmak gerekiyor. Birileri farkında değil belki ama bu gidişle kollarına kelepçe takılabilir. Ava giderken av olmayın. Nedir bu rezalet?
Stoklardan 40 milyon düşür. Bedava verdiysen çık söyle.
Stoklardaki azalmanın kar olarak yansımaması yönetimin kasti operasyonunun göstergesi. Ya zoraki bedelli ya da kağıdı öldürüp toplama veya fabrikanın satışı...başka açıklaması yok.
Cuma günkü işlemlerin AKD ...Tahtada 2 gündür yoğun satıcı olmamasına rağmen ,fiyatı indirmek için büyük çaba var...
En büyük alıcı görünen kademeye oynayan Unlu mamüller..Cuma günü sabah seansı perşembe alışlarını satmaya çalıştı.
https://resmim.net/f/y3bBqp.png
Burada yazdıklarımız tepkilerin çok bir anlamı yok...
Şirketin tavrı net arkadaş %80+x bende ben ne dersem o...
Kimseyi tanımam blançoyu istediğim gibi gösteririm...
bknz sayın Tenesis çok yazdı...
Her bir bilançoda çakallık had safhada hep şapkadan tavşan çıkartılıyor...
Neyse Genel Kurula az bişey kaldı... Kimler GK fiziksel veya internetten katılabilecek?
Organize olursak tutanaklara bu çakallıkları yansıtabiliriz gün olur devran döner kan alınabilir en azından...
Özetle kimler katılabilir?
Şerh maddelerimiz nelerdir?
Ben yazmaya başlayayım
%maliyetler neden çok fazla artmış
%finansal giderleri neden şişirdiniz
%stoklarda erime neden bilançoya yansımamış hokus pokus niye yapılmış
%danışmanlık royalty bok püsür ile soygun ne zaman bitecek
%ne zaman doyacaksınız
KALEMİNE SAĞLIK
Neyse Genel Kurula az bişey kaldı... Kimler GK fiziksel veya internetten katılabilecek?
Organize olursak tutanaklara bu çakallıkları yansıtabiliriz gün olur devran döner kan alınabilir en azından...
Ben yazmaya başlayayım
%ne zaman doyacaksınız
KALEMİNE SAĞLIK
Ben yazmaya başlayayım
%ne zaman doyacaksınız
KALEMİNE SAĞLIK
Ben yazmaya başlayayım
%ne zaman doyacaksınız
Y.T.D.
Stoklardaki azalışa karlı satış yapamadık diyecekler ne diyecekler... her zaman bir şeyler derler kılıf hep hazır bunlarda, baksanıza önceki sayfalarda da yazıldı durmuş durmuş ne hikmetse 50 milyon tl ödeme yapmaya karar vermiş kendi şirketine. Vadedir değişmez deniyor ama geçen sene böyle bir vade ile ilk üç ayda ödeme yapılmamış şimdi ne değişti?
Belkide Sayın DahaFazlaOlmaz ın dediği gibi bir şirket satışı ihtimali söz konusu ve bu nedenle kendine şişirdiği hammade bedellerini ödüyor önden önden... bu bir ihtimal. Bir diğer ihtimal zaten direk Sayın tenessih in söylediği örtülü kar transferi meselesi.
Baksanıza işlem hacmi ölmüş durumda satan da yok adam gibi, kimsede de alttan alacak para yok. Yani bedelli olursa ben katılacağım ama bu yaptığı kalleşliğin de ötesinde bir hareket olur.
Şirket satışı konusu konuşulmadan önce benim de fikrim bedelli yönündeydi ama şimdi inşallah satılır şirket diyorum pis Avusturyalılar kanımızı emdiler lanet olasıcalar.
KALEMİNE SAĞLIK
Ben yazmaya başlayayım
%ne zaman doyacaksınız
Y.T.D.
Y.T.D.
KALEMİNE SAĞLIK
Ben yazmaya başlayayım
%ne zaman doyacaksınız
Y.T.D...
KALEMİNE SAĞLIK
Ben yazmaya başlayayım
%ne zaman doyacaksınız
KALEMİNE SAĞLIK.
Y.T.D.
Bir diğer konu daha var.
1. Şirket 2018 Yılında Vergi Dairesine sunulan karı : 113 Milyon açıkladı.
2. Konsolide edilen kar : 75.700 Milyona düştü. (Burada 22 milyon Lira geçmiş yıl zararlarına mahsup edilmedi mi?)
Şimdi bu kar 2019 yılına devredildiğinde 75.700-22.000 : 52 Milyon civarında geçmiş. Yanılıyorsam düzeltin. Bu bilanço bence başlı başına operasyon görmüş. Yanlış bir şeyler var.
Bilanço ve faaliyet raporu üzerinden yaptığım tüm incelemelerle +50 Milyon TL'den fazla gelmesi muhtemel kar okus pokus olmuş 3 Milyon zarar.
1. Stoklar (Buradan 40 Milyon operasyon çekilmiş)
2. Duble mahsup edilen 2018 öncesi dönem zararı (22 milyon)
3. Türev araçlar : 10 Milyon
4. Dosta acilen ödenen : 50 milyon
En iyisi 2018 dönem sonu ve 2019 1. çeyrek bilanço ve faaliyet raporunu bir uzmana inceletmek olacak. Bunların bir acelesi var ama ne? Dur bakalım kokusu ve bizim ''Şişman Kadın'' yakında ortaya çıkar.
...Yanılma riskim olabilir ama inceleteceğim...
Geçmiş olsun hepimize ne diyeyim. Maliyet 2.05 zarar 40 bin tek doğrum bu.
Diğer forumlarda Tire Mondi ile ilgili sansasyonel iddialar var. Bir arkadaşımızın bahsettiği konu hakkında...
....Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Hangi konu hakkinda
Katar mevzusu ise hayal derim şahsen.Elin gavuru altın yumurlayan tavuğu ne diye satsın istedikleri gibi at koşturuyorlar zaten
Bence Eğer şirket satılacak olsaydı aşşağı değil yukarı yönlü hareket beklenilmeliydi.
bence bu bir hayal olabilir sadece....
Bunlar satsa bile olmaz da hadi olsun diyelim şirketi yüksek değerde göstermezler masa altından parayı alırlar gene bize üçün biri kalır..
Yıllardır herkes biliyor zaten her türlü dalavere var Bilançoda giderlerde vb...oynama yapıldı..
buna nasıl göz yumoluyor anlamış değilim...
Birilerinin buna dur demesi gerekmiyomuydu..
Ben hep diyorum zaten şirket sahipleri bunun tek sorumlusu dur...
Bizler Çok doğru şirkete yatırım yaptık fakat yanlış patronun elindeyiz Yapmadığı Üç kağıtçılık kalmadı bizlere....
Bedelsiz vereceğini hiç düşünmüyorum,keşke verse çok zor bir ihtimaldir ölüden şey istemek gibi birşey.... mecbur kalmazsa hiçbir şey vermez onlar bu çakallar....
Zaten kayıtlı sermayesini 2021 kadar 400 milyona yükseltecekti sanırım....
Bunuda şimdiki planlarıyla zararda gösterip Şirketin borçlarına geleceğini yatırımlarını öne sürüp vb... bunlarda yalan çok...bedelli yapmayı planlıyor olabilirler veyahut Gene baskıyla aşağıdan mal toplamaya çalışacaklar başka yolu yok gibime geliyor....
Sadece kendi düşüncelerimdir.....
Kimseye al sat tut tavsiyesi asla değildir...!!!
Arap veya katar dedikodusu sakince mantıklı düşününcede bana görede GERÇEKÇİ DEĞİL MANTIKLI DÜŞÜNÜNCE benim açımdan değeri yoktur.
ör vakko için yıllardır yapılır katar dedikodusu çoğu zaman belli ki birileri taş atıyor kırk akıllı çıkarmaya çalışıyor... haa keşke olsa yadA kayyum atansa...
SEBEPLERİ ŞUNLAR:
1-)
%80+x mondide ve mondide etimizden sütümüzden sonuna kadar faydalanıyor ve bu sözleşmeye bağlanmış
mondi avusturya çakal firması avro üzerinden sonsuza kadar,
%royalty
%giderlere katılım
%danışmanlık
% kıl tüy...
avroları her sene aksatmadan alma hakkına sahip
yani taş atmadan yorulmadan iliğimizi kurutuyor ve o sözleşmeler iptal edilmeden de buna devam edecek...
Bu tuzak ülker firmayı satarken anlaşmalı olarak kurulmuş belliki...
2-) Türkiyede ky sıfır korunaklı ve bilanco oyunları vb konusunda ülkemizden daha rahat hareket edilebilecek
müstemleke ülke bulmak çok zor yerli işbirlikçiler de bonus
bu bilanco oyunlarını akmanyada imgilterede vb yap vucudunuzda kan bırakmazlar net
3-) mondi Türkiyedeki firmaya niye bu kadar maliyetli hammade satıyor iki taraflı soyg
4-) tirenin ihracatı neden kuş kadar tutuluyor belli ki döviz pozisyonu hep negatif olsun isteniyor
özetin özeti benim açımdan önemli olan bilanço oyununu ortaya çıkarmak burada özellikle sayın Tenessis arkadaş bilanco konusunda çok iyi bize Genel Kurul öncesi bir değerlendirme sunsa çok makbğle geçer
Veya tanidığınız biri varsa iletin incelesin
Genel Kurul
Tire
Hazırlık yap: 22-05-2019
gk: 23-05-2019 9:30
Önerim her kişi yatırımcı ilişkilerini arasın hesap sorsun adap çerçevesinde
sevgili arkadaslar,
forumda herkes fikir beyan ederken kendi bildiği uzman olduğu konularda yazarsa birbiri icin faydali olur, anlamadığı sagdan soldan duyduğu beklentileri yayarsa ise yanilticı olur.
31.12.2018 ve 31.3.2019tarihleri arasında dolar kuru ve hammadde/ mamul fiyatları hiç degişmezse, sirket hic uretim, satıs ve satinalma yapmaz ise ancak ozaman stoklar nasıl bukadar azalmış sorusunu sorabilirsiniz.
kağıt fiyatlarindaki degisim zaten bir ayonce forumda paylasilmisti.
Dolar kurlarini da zaten hepiniz gorup biliyorsunuz. Donem sonu stoklar bu iki parametreyle degerlenir.
Gelelim katar mevzusuna, malda yakalanan ufak bir hissedarin eline yıkilan mali maliyetine yakin bir yerden cikabilmek icin tahtaya yeni musteri cekebilme beklentisiyle uydurdugu bir hikayeden ibarettir. Kağıt sektorunu bilen birine bunu sorarsaniz, adam size gülmekten cevap veremez bile.
Kağıt sektörü butun dunyada monopol piyasa gibidir 100-150yıllık köklu sirketlerden olusur bunlar disinda dışarıdan kimse hiçbir sirketi alamaz.
o dedikoduyu cikaran arkadasa birdahaki sefere enazindan ortaavrupada bir ülke ismi soylemesini oneririm.
sevgili arkadasim,
istanbulda oturan ve genel kurula katilacagini beyan edecek arkadaslarla , genel kurul oncesi belirleyebilecegimiz bir tarihte oturup yuzyuze sektor ve tire, bilancolar ve neyapabiliriz konularinda dilimin dondugunce seve seve yardimci olmaya calisirim
Geçen senede bu fiatlara düşmüştü o zamanda böyle stratejiler geliştirmişlerdi sonrası patron alımı ve 2.70 bence kötü senaryo üretip patronu ve spek efendisi ni daha fazla güldürmiyelim
İstanbulda olsam kesin görüşmek isterdim ayrıca bu dedikoduyu ilk ben yazdım malesef kağıt sektörüne de uzak olduğumdan dedikoduya direkt atlamış oldum...
Bu nedenle hata bende dedikoduya balıklama atlamak saflığında bulundum...
Ben yinede stokların kara yansımamış olması
ve diğer konularda firmanın kötü niyetine kesin bir inanç duyuyorum sayın Tenessih de zamanında belirtmişti diğer kalemi altındaki çakallıkları...
Genel kurulda bunların canına okunması gerek...
Sayın tenessih, bedelli ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz? Şirket kendisinin yüzdesi fazla, dolayısıyla totalde olabildiğince az nakit koyarak bedelli yapabilmek için fiyatı aşağı çekiyor olabilir mi?
Gerçi fiyatın aşağı çekilmesi mevcut yatırımcının da bedelliye katılabilmesini kolaylaştırır ama neticede ekonomik sıkıntı varken şirkete daha da fazla para bağlamakta istemeyebilir yatırımcılar, bu ekonomik konjektürü kullanacaktır diye düşünüyorum, bu sayede açıkta kalan lotları alarak pay arttırma peşinde olabilir mi, siz ne dersiniz?
Bir futbol takımının sahadaki ilk 11'leri nasıl ki çok önemli..
Takım oyunu düşüncesinden yola çıkarak
Öylesine bir bakış açısı adına
bir çeşit istatistik..
son iki/üç yıldaki yönetim kadrosundaki değişimler
http://i66.tinypic.com/xol11x.jpg
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sevinç Yener Çimecioğlu
* https://www.marketingturkiye.com.tr/...ni-ceosu-oldu/
* http://4bgencprofesyoneller.net/etkinlikler-02.htm
* http://www.twipu.com/omud_omud/tweet...35927527763969
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wolfgang Berger
çıkan sayfada yönetim kurulu'na TIKLA ..
* https://e-sirket.mkk.com.tr/esir/Das...ilgileri/10741
Mehmet Olcay Hephız
Mondi tarafından 2016 yılında satın alınan şirketin kurucusu
* https://www.star.com.tr/guncel/ambal...haber-1115764/
* https://www.marketscreener.com/busin...B-E/biography/
Gülçin Turgut Saygı
Mondi Tire'ye gelmeden evvel en son çalıştığı yerdeki iş deneyimi Coca-Cola İçecek 13 yıl 8 ay ...
* https://tr.linkedin.com/in/g%C3%BCl%...C4%B1-8ab56035
Ayşe İlik
Mondi Tire'ye gelmeden evvel en son çalıştığı yerdeki iş deneyimi Coca-Cola İçecek 17 yıl ...
* https://tr.linkedin.com/in/ayseilik
* Türkiye’nin en etkin 50 CFO’su açıklandı!... ( 6.Sırada)
https://www.takvim.com.tr/ekonomi/20...fosu-aciklandi
* http://www.fortuneturkey.com/en-etkin-50-cfo-2019
Oluklu mukavva sektörünün bir hayli hareketli zamanlar yaşadığı dönemlere girilirken ki ;
2015 sonrası yönetimdeki değişimler ve şirket bilançosuna varsayılan etkileri ,
.....................TOPLAM KAYNAKLAR .......... Özkaynaklar ........... Satış Gelirleri ........... Dönem Net Kar/Zararı
2015 YILLIK : ... 419.499.162 ...................... 166.865.626 ............. 486.311.935 ................. 1.573.576
2016 YILLIK : ... 505.048.755 ...................... 169.256.593 ............. 521.375.369 ................ 1.968.317
2017 YILLIK : ... 645.491.697 ...................... 189.658.864 ............. 761.509.030 ................ 22.177.008
2018 YILLIK : ... 886.443.444 ...................... 265.519.161 ............. 1.121.962.798 ............. 75.736.359
Wolfgang Berger ve Ayşe İlik için mevkileri
Finans Direktörü denilmekte..
Finans Direktörü ne iş yapar? deyip
netten arama yaptığımda karşıma çıkan örnekler;
* https://www.youtube.com/watch?v=rGcAKTRiqFk
* https://www.youtube.com/watch?v=XaK9jq6ulac
* Satışların Maliyet oranının yüksek olmasının sebeblerine belki cevap bulunabilinir..
*** Ayrıca OMÜD başkanı Kipaş Kağıt'dan bahsediyor..
* http://www.isfikirleri-girisimcilik....e-devam-ediyor
*** http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/a...ruyor-41075812
Bedelli konusu içinde şunu belirtmek isterim,
madem ki Mondi Tire kötü niyetli deniliyor
Halka açıklık oranının düşürülmesi adına ;
o vakit düşünülen senaryolarda Tahsisli Sermaye artışı neden yok ? ..
Geçmiş yıllardan aklımda kalan en çarpıcı örnek ; Vestel Elektronik ...
http://bigpara.hurriyet.com.tr/haber...uyor_ID662584/
Eğer Tahsisli Sermaye artış sistemi Tire'ye uygunsa,
Mondi'de 1 TL'den değil de 2 TL'den yapsın / 3 TL'den yapsın ya da daha yüksek
Artık hangi fiyattan uygun görüyorlarsa ...
Sonuçta seçenekler mevcut..
Bedelli - Bedelsiz - Tahsisli Sermaye artışı ..
Burası Türkiye
Yabancıların dokunulmazlığı var gibi ..
Yabancı fonların Migrosa yaptığınıda hatırlatmak isterim..
sene 2009'da nakit temettü dağıtıldı .
Brüt ; 2.492.420.000 TL ..
04.08.2009 'da o tarihte Nakit dağıtılırken Abd Doları 1.45 TL..
2.492.420.000 TL / 1.45 TL = 1.718.910.344 abd doları yapıyor..
1.7 milyar dolar dile kolay ..
Ve Migros
o zamandan bu zamana kadar hala belini doğrultmaya çalışıyor..
bedelli ve Temettü konusunda sadece 2 örnek ..
Vestel Elektronik ve Migros ..
Sonuçta Bistte olmaz olmaz diye bir şey yok ..
her şeyin oluru var ..
onun içindir ki Nasip ...
.
Cümleten Sağlıcakla ..
.