Yabancıya ve İstanbulluya aynı seviyede mi güveniyorsunuz? :)
Printable View
Güven konusu tamamen kişiye göre değişir. Yani , İzmirli İstanbullu olması fark etmez.
Ayrıca buradaki yabancı konusu, işinde gücünde olan insanlardan bahsediyorum (sığınmacı değil).
TL değersizleştiği için yabancılar daha yüksek kira verebiliyor. İstanbullularda aynı şekilde yüksek kiralar verebiliyorlar. O anlamda söyledim.
Bir daire için mesela atıyorum O dairenin ilandaki fiyatı 500.000 TL ise adama 340-350.000 e kadar düşersen ilgilenebilirim şeklinde bir mesaj küfür yemeden nasıl atılabilir?:cool: Var mı uygun mesaj önerisi olan :)
2020 inşat maliyetleri resmi gazetede yayımlanmış.
130*1190,22=154,728 TL.
Dolar bu kadar yukarıdayken sadece inşaat maliyeti bu.bu arada benim gördüğüm en büyük ev brüt 118 m2 idi.yaklaşık 600.000 ve üstüne para istiyorlar. karabükte yakınım var. 150.000 e alırsın demişti. Hey Allahım ya. aynı evi sök getir buraya koy iki katına sat. 300-360 yaptı. anadoludaki müteahit nasıl kar ediyor. yoksa birileri deniz suyu içmiş gibi parayı mı sürekli içiyor. zaten doldurmuş kasasını. pehhh
Betonarme Binalar İçin
Lüks İnşaatlarda Asgari 1.796,05 lira, azami 1.905,88 lira,
1. Sınıf İnşaatlarda Asgari 1.134,26 lira, azami 1.190,22 lira,
2. Sınıf İnşaatlarda Asgari 726,40 lira, azami 794,63 lira,
3. Sınıf İnşaatlarda Asgari 512,54 lira, azami 562,77 lira,
Basit İnşaatlarda Asgari 261,26 lira, azami 315,12 lira,
birisi pazartesi düşecek demiş konut kredileri. oran vermiş 0,88.
yapılandırmalarda açıklanacakmış.
bence bu kadar erken düşürmezler. ancak eylülde yaparlar.
Ondan önce ben küfür ederim...Verirsen ver vermezsen .iktir git derim :he:
29 Ağustos Perşembe 14:34 YURT İÇİ YERLEŞİKLERİN DÖVİZ MEVDUATLARI 23 AĞUSTOS HAFTASINDA 1,6 MİLYAR DOLAR AZALDI
29 Ağustos Perşembe 14:30 YABANCILAR 23 AĞUSTOS HAFTASINDA 132 MN DOLARLIK DİBS, 231 MN DOLARLIK HİSSE SATTI
Küfreden adam delikanlı değil terbiyesizdir. Ev de dahil olmak üzere birşeyin fiyatı genelde maliyet, rakip ürünlerin/evlerin fiyatı veya beklentiye göre belirlenir. Pazarlık stratejisi olarak mesela fiyat teklifinde bulunacağınız evin benzeri 50 TL ilanla yayınlanıyorsa bu evi örnek gösterebilirsiniz.
Sahibinden com üzerinden bilgisayar sattığım günler geldi aklıma.
Gelen aşırı düşük teklifler insanın tahammül sınırlarını zorluyor çoğu zaman.
Öncelikle şunu bilmek gerek. Bir insan 500 yazıyorsa kabul edeceği minimum rakam taş çatlasa 450'dir.
500 istenen ürüne 350 teklif edip de muvaffak olabilen bir Allahın kulu yoktur bence.
Teklifi istediğiniz kadar kibarca yapın sonuç değişmez.
(Mal o fiyatı eder veya etmez ap ayrı mesele.)
Öneride bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. Mesaj oluştururken bunları dikkate alacağım. Bu arada düşünceme göre teklif yaparken illa fiyatlar arasında uçurum olması gerekmiyor tabi ki. Kimi zaman %10-20 kimi zaman %30 fiyat farklılığı olabilir.
Yaşanan enflasyonun en iyimser %20 civarı olduğunu düşünürsek ben belli olmaz diyorum.
Belki satıcının yakın vadeli ödenmesi gereken çeki-senedi vardır ve o anda 600 lük dairelerinden birini 400 e bile satmaya razıdır. Pazarlık gücü için fiyatı yüksek tutmuştur..Sonuçta maliyeti 600 değildir...
Hisse senedinde bile 5 lira maliyetli bir hisseyi piyasaya çok ciddi bir haber düştüğünde 3,50 ye kendi isteğimizle satmıyor muyuz?(örneğin Rus uçağının düşürüldüğü zaman) Ki burada konutun maliyeti hisse senedindeki gibi 5 değildir 400-450 dir. Aslında adam zarar bile etmiyor olabilir..Karından ne kadar fedakarlık yapacağıdır önemli olan
Arkadaşlar bankadan ev alanlar oldu. Önerir misiniz?
Saygılar..
Yalnız ihtiyacı olan kişi siz olsanız 400 luk yere 600 yazıp insanların genelinin taş catlasa 60-70 düşer diye aramaktan vazgececegini düşünüp talebin azalacağını beklemez misiniz? Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uğraşmak lazım ilanları detaylı olmuyor şubeye gidip zaman harcayacaksiniz bir de beğenmezseniz emeklerinin boşa gidecek Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
500 olan ev gerçekten o değerde mi acaba önce onu sorgularım. Kazıklanmaya karşıyım. Sonuçta ev alıyoruz,ayakkabı değil. Değeri ne ise o teklif edilir. İnsanlar konut kredisi düştü diye neylerine güveniyorsa 250 300 kredi çekip 600-700 e ev alıyor. Sonra da benim evimin değeri bu diyor. Hayır kardeşim o değil.
Benim açımdan ev almak yıllarını umrunu buna çalışıp harcamak kadar anlamsız birşey olamaz ev alacağın paraya çocuğun eğitimine gelişimine harcamak o na kıçı kırık ev bırakmaktan daha iyidir kanımca ailecek köyde arazimiz var niyetim emekli olunca köye taşınıp ev yapmak şehir hayatından uzaklaşmak kendime gündelik uğraşlar yaratmak şimdi düşünüyorum da Allah razı olsun dedelerimden iyiki düşünüp de satmamislar yerleri evin olacagina arazin olsun bin kat daha iyidir yerin yurdun belli olsun
Bütün evlerin fiyatları yerlerde surunurken , bu evsahipleri aylarca belki yıldan fazla evlerine kimse talip olmazken telefonları calmazken, 500 bin liralık ev icin 300 binlik teklifler alırlarken, yada 500 binlik evlerin fiyatının genelde 300 bine dusmesini bekleyenler varken , faiz düşüşyle yada kendilerinin lehine bir takım sartların olusmasıyla bazıları evlerin fiyatlarını yukselttiler.
500 bilik evi 300 bine alan adam icin, satıcı ne düşünürse
500 binlik evi 650 bine satan adam icin de alıcı aynı seyi dusunebilir.
ikisi arasında pek bir fark yok . ikiside menfaatinin daha fazla olmasını istiyor.
Muhim olan alıcıların bazı seyleri onceden sezinlnleyip piyasa kıprırdanmaya baslamadan once hareket etmeleriydi..
Neticede arz talep.. adam 500 bine satamadaı evi 650 binede satamayacak buyuk ihtimal ama psikolojik olarak evinin degerini arttırdı kendince.
500 binlik evi 300 bine satan adam ile alıcı sohbet ese ve alıcıya bu evi 500 bine aldıgını ama 300 e sattıgını soylese alıcıda buyuk ihtimal piyasa sartları boyle diyecektir.
Şimdide piyasa sartları satıcıların lehine biraz kıpırdadı hepsi o kadar.
satıcıların şikayet ettigi donemden alıcıların şikayet ettigi doneme geciliyor gibi.
30 Ağustos zaferiyle Türk' e özgüvenini veren, Esaretten kurtaran başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit, gazi ve emeği geçenleri saygıyla minnetle anıyorum.
Bağımsızlık tıpkı ekmek- su gibi temel yaşam sebebidir. Kaybetmeyince değerini anlamayanlar, kaybedenlere bakarak aslında ders almalılar. Bu bayramda bile Türk bağımsızlığının sembolü bayrağımızı balkonuna asamayanlar kendileri utansınlar. Birde bayrağı çamaşırların , perdenin yanına asanlar var. Bayrağın olduğu yüzeyde başka bir şey olmamalı.
Ben hiç 500'lük evi 300'e satan görmedim de duymadım da.
Ama 500 olan eve 450 teklif ediyorsun,adam yok illa 500 olacak diyor. Ya kardeşim diyorum ki bak bu nedenlerden 450 iyidir diyorum, yok. Nuh diyor peygamber demiyor. Bunun sonucunda 1 senedir favorilerimde duruyor.
Şimdi soruyorum. 500 bine evini satarsa kârda mı zararda mı?
Zarar yada kar etmek umrunda mı ki bizim insanımız rasyonel düşünmez iktisattan alıntı yapalım fiyatı yükselen bir malın talebi düşer heee işte bizde öyle birşey söz konusu değil evin fiyatından çok ev olsun da fiyatı önemli değil diyen halkın durumundan o fiyatlar düşmüyor işte cevremde arkadaşlarım var banka kredisi 0.99 a düştü diye koşa koşa kredi çekip ev alma derdine dusuyorlar ülkede 2-3 milyon konut stoğu varken 10 sene sonra edeceği zararı umrunda mı saniyorsun maksat ev olsun işte altı üstü beton yığını
Tamda tersten dusunebilirsiniz aslında bunu .
ev 345 bin lirayken 250-300 e dusmesini bekleyene ne denir şeklinde :)
ikisinede bir sey denmez .
Piyasa kuralları koyar.
Dusukken almadıysan ( daha dusugunu beklediysen ) .. cıkıncada kızmayacaksın .
oncede yazdım ya muhim olan olumlu seylerden ( fazi indirimi gibi ) biraz once hareket edebilmek .
ayrıca belki ilgilendiginiz dairelerde cıkıs vardır ama aynı fiyatlarda olanda cok vardır.
1 ayda % 32 dogalgaz zammi geldi
millet zaten faturalari dogru duzgun odeyemiyordu
simdi 2000-3000 dairelik sitelere tek fatura geldiginden toplayip odeyebilecekler mi kisin ne sorunlar cikacak merak ediyorum.
Buradan aptal merkepleri uyardık zamanında... gün gelir o yüzme havuzları o saunalar o lüks eklentiler şatafat siteler, adama kol gibi girer dedik... ki daha doğalgaz USD bazında en az %20 prim yapacak benim baktığım teknik analize göre. Bu ne demek? TL bazında %50 minimum ek zam demek...
Bakınız..... KARATE KİD 1 filminden örnek bile vermişim...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...91#post3204891
`Memur zammı`yoksulluğu artıracak
Enflasyon yüzde 15, zam yüzde 8
enflasyon oranı yüzde 15`ler seviyesindeyken, memur zamlarının 2020 için toplamda yüzde 8 olarak belirlenmesi, milyonlarca insanın enflasyon karşısında fakirleşmesi anlamına geliyor.
Gıda ürünlerinde zam oranı yüzde 50`den fazla
``Memurların hak arama talepleri engellendi``
https://www.paraanaliz.com/2019/turk...tiracak-37910/
Konu başlığımızı verdikten sonra gelelim asıl meseleye, öncelikle beton beyin olmak ister ABD de yaşa Türkiye için ahkam kes, ister Türkiyede yaşa PEMBE hayal dünyasında kalmaya devam et beynin betonlaşmış bir nevi zombiye dönüşmüş olmasından dolayı gerçek dünyadan uzaklaşmaya sebep oluyor. Aksi olsa bazıları hala yukarıdaki durum gibi ülkede memur ve işçi ( ki buna beyaz yakalılar da dahil) alçak sürünmeye hatta 2020 de ölme durumuna geçecekken ( özel sektörde binlercesi işini kaybedecek) bazıları DEVLET bankalarının zarar etmesi pahasına ( devlet desteği olmasa çoğu topu dikecek ki hatta dikmiş olmalıydı ) 0.98 ile kredi faizi vererek elde kalan ve birilerinin bir yerlerine dibine kadar giren milyonlarca betona alış geleceğini ve bu sebeple uzun süredir satamadıkları betonları üstüne zamda yaparak satacağı hayalini kuramazdı. Beter olmadan yeter olmaz, herkes layık olduğu hayatı kendi yarattığı ülkede yaşar. 17 yıl boyunca destekledikleri din sömürücüsü emperyalist baronları bir eli yağda bir eli balda, 80 milyonun sırtından kanlarını emerek sarayda sefa sürerken kendileride onlara sunulan PARALI yolları, köprüleri , tünelleri , 50 katlı beton yığınlarını kemirerek hayatlarına devam eder. Hayırlı yaşamlar ...
Bakınız..... KARATE KİD 1 filminden örnek bile vermişim...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...91#post3204891
Bu adamlar survivor parklı, kovboy kasabalı proje yapıyorlardı... :) :-)
Tebernüşü susuz dikmek lazım. Az pazarlamadı bu projeyi... :) :-)
Cfr*Yapı*Colorist Şile'yi* Teslim Etmiyor
https://www.sikayetvar.com/cfr-yapi/...teslim-etmiyor
Kovboy kasabasının yer aldığı Şile Colorist Panorama projesinde sosyal tesis , teras gölet, survivor parkı, tarihi şato, basketbol, voleybol, futbol, tenis alanları bulunuyor.
https://emlakkulisi.com/sile-coloris...a-fiyat/577574
Bir ev gezdim alt kat 2 daire üst katlar 4 daire var .
Eşit arsa tapusu var ise ev yarı yarıya düşer değil mi yıkılıp yapılırsa bu konuyu bilen var mı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi