evet. bireysel alicilarin oranida 1 aya yakindir bu seviyelerde,eskisi gibi dusmuyor.
Printable View
evet. bireysel alicilarin oranida 1 aya yakindir bu seviyelerde,eskisi gibi dusmuyor.
her gün düşen hisse senedi icat etmişler ne mutlu bize
Herkese selam; güvendiğim bir arkadaşım içimi kararttı :Sad: , alımlarda aceleci olma dedi,sebep dedim,kendine göre bir sürü gerekçe gösterek fiyatların 33-34'lere geleceğine inanıyor,bakış açısı borsadaki diğer kağıtlar gibi, ben 36,14'ten alış yazıyorum denemelik dedim, hemen verirler eline yaz gör dedi, bende tırstım 40 lot yazdım hakikaten gerçekleşti, tabiki bende moral bozmamak için :ok: , 36'ya kadar zaten her fiyata verirler dedim. bahsettiğim olay 2 gün önceydi. ben 36 altını beklemiyorum dedim ama o düşecek konusunda ısrarlı. paylaşayım istedim. ileriye dönük buraya not düşeyim bakalım benim öngörümmü, arkadaşımımınki gerçekleşecek. ben 36 altı beklemiyorum. yatırım tavsiyesi değildir. saygılar
Sayın MR.No.Name gerekçeleri yazalım lütfen
https://i.hizliresim.com/DdGMQy.jpg
Neyi kastettin anlamadım ama ekran görüntüsünü paylaşayım.
Arkadaşlar borsa rekorlarda, bu hisse arz edildiğinden beri hiç düşüş olmadı, rekor üstüne rekor. Genel hava bu halde. Bu böyle iki - iki buçuk sene devam etmeyecek, eninde sonunda borsada sağlam düşüşler olacak. O zaman bu kağıt da satış yiyecek. Diyeceksiniz ki bu hisse diğerlerinden farklı. Tamam ama borsa tecrübesi olup kriz zamanlarını yaşayanlar bilirler, kaçış başladı mı iğneden ipliğe herşeye satış gelir ayakta hisse kalmaz, bu da mutlaka nasiplenecektir.
Diyelim bu gece Allah korusun beklenen büyük marmara depremi oldu, bu hisse düşmeden kalabilecek mi?
Kısacası kötü zamanda neler olacak daha görülmedi, moralinizi bozmayın ama böyle bir şeye de psikolojik olarak hazırlıklı olun, eninde sonunda bu konuda da mutlaka test edilecektir sabrınız.
(Benim hissem yok, düşüşün çıkışın bana karı-zararı yok, arada meraktan takip ediyorum, sadece görüşümü belirtmek istedim, buranın takipçileri epey gergin biliyorum, görüşümü yazdım diye bana sinirlenmeyin)
Herkes ne kadar kötülemeye meyilli.
Hep beraber alım yapsak yükselir kağıt.
Ben hala alıyorum. Satmak isteyen satsın serbest piyasa :rules:
Sonra fiyatı 52 olduğunda bugün kötü senaryolardan bahsedenler düşecek diyenler ortalıkta kalmaz. Tecrübeyle sabittir.
Herkese iyi hafta sonları.
Bu mantik dogru ancak yaklasim hatali. Bahsettiginiz durumda reel piyasadaki ev fiyatlari kiralar vs dusecektir. 2008deki istanbuldaki durumu hatirlamak yeterli ev fiyatlari ve kiralar dibe vurmustu. O zaman herkes parasini gotursun mevduata faize yatirsin. Boyle yatirim anlayisi olmaz
LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Radyoda parkmavera 3 reklamını dinleyince internette kısa bir araştırma yaptım. İnternet sitesi yenilenmiş http://parkmavera3.com/ ve tanıtım filmi yayınlanmış https://www.youtube.com/watch?v=4AeWzWSQDmM ilginçtir bir daha bahsettiğim reklama rastlamadım. Özellikle ödeme planlarındaki daire fiyatlarına bir bakın.
Benden size tavsiye sertifikanıza sahip çıkın bu fiyatlara satacaksanız bir kere daha düşünün. Mal meydan da
dostum selamlar; anlattığı kadarı, benimde anladığım kadarı ile, kredi fazileri ve konut birim fiyatı üzerinden hesap ediyor, teorisi şu, diyorki inşaat firmaları inşaat için bankadan kredi alıyorlar, bunun maliyetini yazıyorlar, sonra bir konut üretim maliyetini çıkarıyorlar bu ne kadar 200K, ilk günden 1 yıla kadar 200 ile 480 arası fiyata ne tuttururlarsa(pazarlık satışı mümkün) fiyat dalgalanıyor ve ucuz olması esas amaç daha fazla nakit çekebilmek için, 1 yıl sonunda inşaatın ilerleme durumu ile ilgili 300K-480K arası 2 yıldan sonra gerçek fiyattan satış. halka arz söz konusu 209 daireydi galiba buna harcıyacağı faiz gideri olmuyor çünkü arzdan gelen nakit ile finansman sağlanıyor. halka arz olmayan kısımlarda şirkete kalıyor. sanki biz toprak sahibiyiz kat karşılığı bize daire veriyor müteahit mantığı. ben ilk duyduğumda yok daha neler dedim. niye 33-34 dediğimde hesapladım bu rakamlar ilk sene görecek diyor, benim görüşüm 36 altı yok, düşsede hemen çıkar. YTD.
ay sonunu hecanla bekliyorum maaşı alsamda bu fiyatlardan daha fazla sertifika alsam :oleyo:
sabah ise giderken radyoda park mavera 3 reklamini duydum,oyle bir ciglik attimki kendimden utandim:))) sabrederek kazanacaz ins
http://www.milliyet.com.tr/konut-sat...onomi-2490010/
sektör durgun. habere bir göz atın. YTD.
[QUOTE=Mr.No.Name;681327]http://www.milliyet.com.tr/konut-sat...onomi-2490010/
sektör durgun. habere bir göz atın. YTDfinansfinanshttp://parkmavera3.com/finans-4?t=2+1&s=G,GB,GD-GB,GD-KD,KB-GB,KB-KD,KD&b=B2,C2,D2&f=ZEM%C4%B0N%20KAT,1.KAT,2.KAT,3. KAT,4.KAT,5.KAT,6.KAT,7.KAT,8.KAT,9.KAT,10.KAT,11. KAT,12.KAT,13.KAT,14.KAT,15.KAT&p=1,2,3,4,5,6&a=2, 3,4,5,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22 ,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,4 0,41,42,43,44,45,46,47,48,49,50,51,52,53,54,55,56, 57,58,59,60,61,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71,72,73 ,74,75,76,77,78,79,80,81,82,83,84,85,86,87,88,89,9 0
[QUOTE=Kimyacı;683170]Dostum selam;
bugünün şartları ile 37 üstü pahalı 36 altı ucuz demektir, yanlışmıyım?. 6 ay sonra şartlar değişir(evler peynir ekmek gibi satılmaya başlar) orasını bilemem, oturup tekrar hesap etmek lazım, ama şöyle bir durumu gözardı etmemek gerekmezmi, alımda ne kadar aceleci davranırsak o kadar zarar etmiş oluruz. nedeni, neticede proje bitiş tarihi yaklaştıkça satış için kapmanyalar ve fiyat indirimleri artacaktır, satılamayan her daire maliyet demek şirket için, yanlışmıyım? ama şimdiden satın alıp bitirirsen satılmayanlar için yapılan kampanyalardan faydalanamayacaksın demektir. şu anda alımı tamamlayan ve parayı bağlayan, 2018 yılında alacak birinden daha pahalıya almış olma riski vardır. tam terside mümkün ama satışlar pek iyi gitmiyor, yani sonra girecekler şu an için karlı gözüküyor. YTD
Halka arzdan giren ile(42,50tl) şu anda giren(36,12tl) arasındaki fark gibi bir durum olması 2018 yılı içinde geçerli olabilir. tam terside mümkün ama konut'a olan talep azalmış,konut satışlarıda öyle hemen değişen bir trend olmadığı için, yatay seyirli bir fiyat 2018 içinde geçerli olması, yüksek ihtimal. konut satışları, krediye erişim,faiz oranları ve iş imkanları ile direk orantılı,malesef bu 3 kriter şu an için sıkıntılı. YTD.
Kıymetli arkadaşlar uzun bir tatilden sonra tekrar döndüm, değişen bir şey yok. fiyatlar dar bir aralıkta git gel yapıyor. Lakin fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor gibi. Bakalım ne olacak. Emlak sektöründe deneyimli bir arkadaşımdan aldığım duyum, sertifikayı piyasaya sürenler bu süreçten rahatsız, ellerinde patladı, bunun için çeşitli çözümler arıyorlarmış, her an kıpırdama olabilir dedi. Ne olur bilinmez tabi.
zaten fiyat dip yaptı, ben 35.92 ile 37 arasında baya bir alım yaptım, son atımlık kurşunumu da harcayıp yine buralardan alım yapıcam, çıkarsa sevinirim, kalırsa da burdan aşağı düşmez herhalde, mal dibin dibinde. nasip artık.
yatırım tavsiyesi değildir.
evi almak için ne kadar hisse almamız lazım
kademeyi nerden görebiliriz
36,14 ten yüklendik ,,, tak düşmeye basladı
gecen haftalarda istanbul daydım ,, 70 m2 kare ev sordum ,, 350 bin tl istediler ,, ev üstelik 60 yıllık ,, horhor da
istanbul suriyeli dolu ,, ev fiyatları yakında patlar ,,, bu suriyeliler ev fiyatlarını yüzde 30 artırır ,, gecenlerde bir suriye li komple apartmanı satın aldı ,,
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...de3e0ea088.jpg
Vakifbank in elindeki paylar azaliyor. Bunları bitirmeden zor
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kıymetli arkadaşım 998.235 adet sertifika vakıf ın saklama miktarıdır.yani halka arzda ky nın alıp asli edim le eve dönüşmeyen+vakıfın kendi halka arzda aldığı miktar toplamıdır.zaten saklama dağılımı toplanınca toplam 3.300.000 civarı toplam sertifikayı veriyor.
Karanlığın en koyusu aydınlığa en yakın olan yerdir.
Az daha sabır....
Sabır acıdır meyvesi tatlıdır....
Doğru söylüyorsun ama şunu da unutmayalım bu proje ölü doğdu bir daha hangi yüzle halka arz edecekler merak ediyorum. Faizsiz krediyi aldılar ky den güzelde bir kazik attılar. İş olsun diye almıştım zaten ama birde utanmadan talebi tam karsilamadilar onu hic anlamadım.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben bankaların 42,5 tan aldığına inanmıyorum ,, 35 ten aldıklarını düşünüyorum ,,, insan bile bile ilk günden zararına satar mı,, 36 ya kadar sattılar sürekli,, bankalar kar etmeden satmaz ,, bunu açıklamaları lazım ,, bankalar kaçtan aldı diye
bankaların kaçtan aldığını bilen var mı