Sn. Tınaz polyester fiyatlarında yükselmeyi neye bağlıyorsunuz . :)
BASCM SASA PSDTC ALARK FONET altın platin gümüş bakır olarak değerlendirilmeli .
Çelik tel soda potaya girebilir mi ?
Printable View
Sn. Tınaz polyester fiyatlarında yükselmeyi neye bağlıyorsunuz . :)
BASCM SASA PSDTC ALARK FONET altın platin gümüş bakır olarak değerlendirilmeli .
Çelik tel soda potaya girebilir mi ?
Sevgili dostlarım forumdaşlar ,
Benim trade yani al sat yaptığım doğrudur ama asla kağıdımın tamamını verip beklemeye geçmem . Ama trade yaptığım kağıtları iyi seçerim ve verilerinin mükemmel olması benim için son derece önemlidir . Bunun sebebi 1986 dan beri borsada olduğum için bağımlılık gibi olması denebilir .Bu bağımlılığın altındaki en önemli sebep faizden getiri elde etmenin yanlışlığıdır . Hisse elimde patlarsa huzurla tatile bile gider bekleri. Hisse yatırımları her daim faizden fazla getirir . Bunu yaparken borsanın en değerli kağıtlarını kendimce kriterler formüller kullanarak seçerim .
FK oranı benim için Pd/dd oranından daha değerli değildir o yüzden formüllerimde Pdddd oranları ile karlılık oranlarını tercih ederim . Fk sadece hangi hissenin iyi olduğunu göstermesi dışında fiyat konusunda faydası yoktur . Yani yükselecek olan hissenin pddd düşük iken fk sı yüksek olması mantıklıdır .
Bu yüzden seçtiğim kağıt ile trade yaparak beklemem gereken süreyi eğlenerek geçirmeyi tercih ederim . Hasbel kader nadir de olsa hisse uçup elimden kaçarsa diye eküriler her daim vardır . PSDTC de bu yüzden benim en çok beklentimin olduğu kağıtlardan biridir . FK sı hiç çıkmaz ve fiyatı da uçmaz her verisi sabittir ve yıl boyunca sadece sinüs eğrisi çizer . Tek beklentim gelecekte ihracat yapan firmalara kolaylıklar getirilmesi kağıdımızı extradan etkileyecektir .
Tek temettü kağıdıdır BASCM egeen sasa gibi Alarko fonet gibi şeker bilaçosu var .
Psdtc yakında 9.22 - 9.46 aralığına geleceğine inancımı hala koruyorum .
https://i.hizliresim.com/M1O4z7.png
Yani demek istediğim şu : Kağıdımızı satıyor olmam kağıt hakkındaki fikirlerimin değiştiği anlamına gelmez . Bazı arkadaşlar baygeorge sattı mendil sallıyor kağıdımız gidiyor söyleminin geçerli olmadığını ve bu kağıtta bu söylemin asla çalışmayacağının belli olduğu gibi . Gene geri aldım kağıtta gitmedi gitseydi de siz kazanacaktınız değişen hiç bir şey olmayacaktı bende sasa da devam edecektim vs vs . Herkese bol bol sağlık dilerim para işi zaten kolay ...
hubvc ne dersin baygeorge dün arkadaşların ısrarı ile 50 lot aldım 24 saat geçmeden sabah 300 tl kar verdi 15 gündür o hisseye geçmem için ısrarlar var bende kumar kağıdı diye gitmiyorum bir arkadaşım 500 lot aldı işyerinde 5.60dan şimdi gülüyor 500 lotla günlük 2000 tl kazanıyorum üstüne koya koya diyor 30 tl geçti gerçektende kıçı kırık 500 lotla günlük üstüne 2000 tl koyuyor.biz memnunuz hissemizdende sağlam kağıtları biliyorsun .hubvc ne dersin peki
1.Ben cok iyi Temel Analiz yaparim.
2.Sirket ust yonetimini didik didik ederim, benim icin esas olan durust olmalari. Yamuk adamlarla kazanmasam da olur.
3.Sirketin ne sattigina bakarim, bu urunun pazarda rekabet sartlarini arastiririm.
4.Birim urun basina dusen, enerji ve doviz maaliyetine bakarim, eger bunlara bagimli bir sirketse, hic isim olmaz.
Bu kriterler beni hic yaniltmadi bu gune kadar.
Ne PNSUT te ne GUBRF te ne POLTKte ne LIDFA da ne de PSDTC de.
Bu 5 hisseden en cok LIDFA dan kazandim.
Su anda hangilerini tutuyorsunuz?
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gecen yazdik.
Bunu yapanlar day trader olmaya calisan kucuk yatirimcilar.
Hep derler ki, Borsalar, sabirli olanlarin, sabirsizlardan para kazandiklari bir piyasadir.
Ben pek buna katilmiyorum, bence, bilenlerin, bilmeyenlerden kazandiklari paradir.
Bilse, okusa, ogrense, gecen haftaki 400.000 lotu kaptirirmiydi ky cilar.
O kadar yazdik, satmazsan yukselir dedik.
Malina sahip cik dedik.
spek geçen yaptığı gibi arada verdiği 30-40-50 krş boşluğu verse emin ol sayın tınaz millet daha hızlı dökülebilir spek ara boşlukları 10 krş aşağı yukarı yapınca kımıldamak isteyende kımıldayamıyor.geçen tereddütlerimi giderdiniz hissede tekrar uykuya yattım tşk.ler
investing de bir satış haberi dolaşıyor nedir bu arkadaşlar bilen duyan varmı
Esbye06 sakin..,
seytani kov kafandan, sakin..
Ky bi 400 bin lot daha verdi.
Ve devre kesilir.... :halay:
9.62 den devre kesti.
Islem hacmi 500 bin lotu buldu,
45 dakika daha var.
Oyle harika ortaklar var ki, hayret edersiniz.
Ozelden yazmis, her yil zekat borcumuz var diyor, senin adina zekat verdim.
Sattirmadigin icin.
Sagolsun.
Toplam lot sayisi 7.425.000
Halka aciklik orani %45.10
Bu hesapla dolasimdaki hisse adedi 3.348.675 lot.
Sadece bugunku islem adedi 825.008 lot.
Dolasimdaki hissenin %24.6 si el degistirmis.
Yani 4 te 1 i.
Alir basina giderse bu tur hisseler gider, 1 Milyar lot hisse, %37.9 u halka acik olanlar degil.
379 Milyon dolasimda hisse var, adam soruyor, ya bu hisse neden gitmez.?
SODA. ( kusura bakmasinlar.)
Alirken temel analizi iyi yapin dememiz bundan.
Tınaz kardeş küçük yatırımcılar gevilmezdi tahta
Ne oldu bizim küçüklere sanki hepsi satmışlar
Tahtadan kaçan kaçana daha harkst yeni başlıyor
Bu pergomon daha çok yolu vardır çok ne dersin
Tınaz kardeş kazancın ve mutluluğun daim olsun
.pergomon aşkı bir başkadır bende.nokta utd
Tınaz kardeş bendede bu deneyler üçüncü Senem
Üç bin lotla başladım ilk üç bin lotla maliyet 3.000.ortalama 4000.li rakamlar son üç bin koruma ortalama 6000.li rakamda .geçen yıl güzel temmettumuzu verdi.bu senede verirse.duser kalkar fakat kısa orta ve uzun da nereye gideceği belli olmaz
Şirket sahibi iyi bir insan.arkadasim İzmir'de araştırma yaptı sıkıntı yok dedi.yalniz tahtaya ara ara sukilatif hareketler için giren Lee oluyor. Benim hesabım iş yatırımda.neyse.tekkeyi bekliyen çorbayı içer.insallah tahta hakettiği yere gider.kazancin daim olsun sağlıcakla kal.ytd
En son aldigim hisselerimi gecen gun okudugum bi yoruma aldanip ort 840 maliyetle ilk hareketle verdim ayni hisselerimi 895 ort ile zor yerine koydum arada cok gidip geldim ama her gittigimde kaybettim burdan yillardir takip ettigim forumdaki degerli abilerime selamlar iletiyorum guzel analizleriniz ile bizi aydinlattiginiz icin tesekkurler
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnvesting'te PSDTC'nin TGS'ye satılacağı haberi dönüyor. Bu nedir neyin nesidir bilen var mı? Geçen sene 2.5 net temettü vermişti ve temettüye 9.2'den girmişti. Gerçi düzenli temettü veren bir şirket olarak hakkı 18-20 arasıydı. Ekonomik kriz falan filan anladık...Yalnız şimdi satış haberi doğruysa şirketin temettü politikası değişir mi??Öyle birşey olursa 13-14'ün üstüne çıkamaz endişem var.
POLTK toplam hisse sayisi 3.750.000 lot, dolasimdaki hisse sayisi %19.35 yani 725.625 lot, bugun kapanis fiyati 73 TL.
FMIZP toplam hisse 14.276.790 lot, dolasimdaki hisse sayisi %14.98 yani 2.138.690 lot, bugun kapanis fiyati 58.10 TL.
Ornekler cogaltilabilir.
Bu hisse gider, dedigimiz bu.
KAP a dusen haber disinda bu tur haberlere itibar etmeyiniz, korku salip asagidan alma derdinde olanlarin yazimlari bunlar.
PSDTC hizmet sirketi, yonetim ve uzman elemanlar kazandiriyor parayi.
Bu sirketi alacak olan, bu profesyonel ekibin ayagina zincir mi vuracak ?
Yoksa sirketin DTSS belgesini mi alacak.
Hisseyi once bi taniyin bence.
Bu bilgileri http://bigpara.hurriyet.com.tr/borsa...-piston-detay/ sitesinden takip edebilirsiniz.
devam basgan devam beklemeye. maliyet parası bu gidişle bu hızla 15-20 gün içinde 12 görür ise ki bugün alımları inceledim son zaman alımlarüst düzeyde hızlanmış alan turşusunu kurmayacağına göre 12 olur . 18000 lot satıp maliyeti çıkartamasamda kalanlada emin ol bakmamacasına borsayı bırakacam 18000 lot ALLAH bozdurtmak nasip etmez ise benim ikinci emekli ikramiyem olacak.şirket 17 senedir kiramı veriyor bu hissede rahat olmam zaten evim olmamasına rağmen kira derdim olmaması .emekliyim çalışıyorum birde bu hissede kar almışım daha ne isteyim.hatuna bir ev alayım dırdırından kurtulayım bu hisse artık eminim bana bu fırsatı verecek.2 sene sonra işi bırakacağım öyle anlaştık şirketle burdan alacağım temettü ile memleketimi diyar diyar gezerim . hayaller bakalım şimdilik güzel:)
gördüm baktım kendimce şunu diyeyimki bana sorulmamasına rağmen investingte bir kişinin sallaması ile ortalık bulanmaz bu kişi ciddi biri olsa tgs ye bolca ama cidden bolca yazmış sabah psdtc alın diye yırtınmaz burda nickini yazmaya bile gerek duymadım. bu işler üst düzey kişilerin yazması ile ortaya dökülürki onlarda sır vermeden döner bu işler yani rahat olun.
Hayırlı olsun tüm yatırımcılara bizde trenden inenlerdeniz
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kalanlara bol kazançlar dilerim. Yolun açık olsun pergamon. Koyduğum hedefin çok daha yukarısından sattım. Başka güzelleri öpmeye gidiyorum. Temel analizde emeği geçen tınaz abim ve bygeorge, teknikte bilgi veren umut beye, hisseyi paldır küldür aşşa basmaya çalışırken her kademeye destek atan sevgili zeck'e, ve diğer adını sayamadığım ve mal taşıyan tüm pergamon yatırımcısına sağlıklı bol kazançlar dilerim.
Yolun açık olsun pergamon.
Selâm olsun pergamon yatırımcısına
en de kaçtım katılıyorum , ayrıca extradan SASA larımı da verdim ascm de de az mal verip kenara çekildim .Bu çıkış beni aşar sanki birileri bokunda boncuk bulmuş gibi gözükmekle beraber bokunda boncuk var . Geri gelirse takılırız . Oldukça verimli bir kağıt ama borsa devamlı çıkmaz veda etmeyi de bilmek gerek . Alarko ve soda dışında ilgi göstermem gereken kağıt kalmadı .
Hala sasa ve psdtc ucuz ama borsa tekin durmuyor.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4cff675d78.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c596c980f5.jpg
İyi akşamlar;
Pergamona bir de bu açıdan bakın. Grafik haftalık ve USD bazlıdır. Benzerleri iyi işler yaptı. Eğitim amaçlı çalışmalardır. Asla yatırım tavsiyesi olamaz
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yapmayın bay George kademeleri inceliyorum inanın 9 62 den sonra 150.000 lot üstünde alım var siz aslında bunları incelerdiniz ama neden çıktınız bir anlam veremedim neyse hedefinize ulaştı iseniz sizin adınıza sevindim kalan bizlere de bol şanslar diliyorum selam olsun pergamon yatırımcısına
gittiğim filan yok . Sürekli borsa çıkıyor merkez Bank para basıyor , bütçe açığı sürekli artıyor her şey pembe diyorsa birileri sıkıntı buyuk demektir . Merkezin açığıda devam ediyor . CDS ler iyiye gidiyor . ViX volalite harika . Baltık dry oldukça iyi .
Halk bank sorunu da çözülüyor . Bu da beni şüphelendiriyor .
Her şey fazla güzel değil mi .
Bir Vietnam kuralı vardır şüpheleniyorsan yoket .
Biraz sakin sakin uzaktan seyretmek lazım . Tatile gitmek lazım . Vs vs
Bu yazinda tum kafa karisikligini dokmussun Baygeorge.
Burada konu en iyi hisseyi secmek. Merak ederim, baska ufuklara yelken acacak olanlar 122.540 endekste hangi hisseyi alacaklar.
Endeksin cikisi ile ilgili endiselerle, ulkenin yalanlarla suren yonetimi ile bir alakasi yok PSDTC nin.
O takibe aldigin ALARK in dolasimdaki hisse sayisi 128 Milyon lot, SASA nin 126 Milyon, SODA nin 379 milyon lot.
PSDTC nin dolasimdaki hisse sayisi ise 3.348.000 lot.
Bununla alakasi var.
Yukarda yazdik bunlari.
Okudugum kadari ile cok erken ve oldukca asagidan sattin, 6.20 den yeniden girmeyi dusundugune gore.
Simdi de bu tur yazilarla, malda olanlari tedirginlige surukluyorsun.
Yazdiklarin, PSDTC satiliyormus yalanini ortaya atanlardan pek farkli degil.
Bu hafta basindan bu yana ky cinin sattigi lot sayisi 400.000 + 825.000 = 1.225.000 lot.
Bu kadar mal bana trenin gectigini gosteriyor.
Herkes icin hayirli olsun.
Simdi bunlari yazdik diye yanlis cikarimlar yapilmasin
ALARK, SASA, SODA kotu hisseler demiyoruz, tabiki iyi hisseler.
Ama dolasima bu kadar cok mal koyarsaniz, yabancinin olmadigi, para girmeyen bir borsada cok beklersiniz.
Benim kendi degerlememe gore sermayesi 30 Milyonun ustunde hic bir hisseye para koymadim, koymam.
Bunun bir tek istisnasi LIDFA oldu, o da %50 bedelsiz verdigi icin, sermaye 30 dan 45 Milyona cikti. Ancak ben aldigimda sermaye 30 Milyon, dolasimdaki pay orani %8.5 idi. Yani dolasimda 2.550.000 lot vardi.
Belki bunlari gelecekte hisse secereken dikkate alirsiniz diye yaziyorum.