İstese bu ortamda çok rahat tavan yapabilir, ancak ısrarla mal satıyorlar.. Kaldıkı altının önü bu kadar açıkken..
Printable View
İstese bu ortamda çok rahat tavan yapabilir, ancak ısrarla mal satıyorlar.. Kaldıkı altının önü bu kadar açıkken..
Tuh acele davrandı...dolarda kayış koptu....94 değilde 702 den versek 30 bin gitti...
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katarlilara swapta dolari kactan saymislar inanamazsiniz...kimseyi etkilememek icin yazmiyorum...sonucta duyum..
Gümüşten sonra burada tavan olurmu..
Gldtrf deki eleman finans banki batirmazsa iyi..gelene gecene veriyor.sonra bi bakiyorsun...karsilikli degilse yandi keten helva
Aslinda zgold alsaymisiz daha iyiymis..o daha iyi
Bilemem Reis....Gümüş ü spekülatörler ele geçirmiş götürüyorlar.....Burada da SALI günü piyasa ile % 5 e çıkardılar....Ama sonra qnbfb bastı malı düştü sonra gldtr normale döndü....
İlerleyen zamanda dediğin olabilir....Paraları çok ise götürebilirler bunu da...
Elimde oldugu için benim için iyi olur...:cool:
Dolar saldı aşağı ama ons coştu ve 2058 de.....
Ons altında asıl hikaye 1924 dolar kırılınca başladı .8-9 senelik direnç kolay değil yani OLAY....:halay:
2060 İLE yeni bir rekor........!!!!!!!!!:halay:
Z gold ve usdtrf de bugun çorba kaynadı....+37 bin...inşl parite düşer , ons düşer heryer kızarır....dolar artar....onsun riskine giremiyoz....
Ons saldı 2053 e.....Ama dolar 7.300 üzerinde ....
GLDTR güvenli limanım benim......!!!!!!
Kapanışımız 43.70.....!!!!!!
Bugun gldtrf 1.5 milyon finans satmış....zgoldda 500 bin ziraat.
.ky 2 milyon altın almış....korkunç alım....dönerse pala biçer bunları...
Altın tavan güm0ş tavam bir usd tavan değil ben varımya....
Şu doları satıp niyetim %10 düşen asels ve ttkom almaktı....satamadık....18 de 7.30 geçmesine rağmen alıcı çıkmadı....gldtr ve gmdtrf yamyam gini saldıranlar dolara saldırmadı....neyse masa sahibi düşüşdede kazanır....bin lottan zarar eder 4 bin lot dipten alır ....kasayı yine doldurur....SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar altın fonu dünyadaki ve Türkiye deki altın piyasasına paralel hareket eder....Piyasa giderse bu da gider...Düşerse bu da düşer...!!!
qnbfb bu fonun sahibi tahta yapıcısı...Altın düşse dahi piyasadaki düşen fiyattan alım yapmak zorunda...Ha elindeki malı bitirip de yükseldiğinde satışa mal koyamazsa orasını ben bilemem .....Gördüğüm o ki gümüş fonunda bu olmuş...Altın fonunda böyle birşey olacağını zannetmiyorum ben....!!!!
ons altın şu an 2066 dolar ,ülkemizdeki dolar da 7.268 de anlık olarak...!!!
Altın tl ise 483 tl de...!!!
Dolar formunda bir arkadaş paylaşmış....yararlı kenarda dursun....7 ağustos kritik gün....
İşin aslı, veri/haber gürültüsü filtrelendiğinde; Dolar/TL zamanı ve yönü en kolay tahmin edilen finansal enstrümanlardan biri. Çok önceden, 07 Ağustos öncesi tarihini ve 7.30 fiyatını (Sanırım ülkede bu kadar isabetli başka bir paylaşım yapan yok) üstü kapalı şekilde foruma yazmıştım. Dolar/TL'deki hareketin sebebini de anlatayım.
7 Şubat'ta, kurun 6'yı aşmasıyla birlikte ABD'de yüklü miktarda 6.50-7.30 covered call pozisyon açılıyor (Meali, Dolar/TL uzun pozisyonu 6.50'de kar yazmaya başlıyor ve 7.30 seviyesinde maksimum kâra ulaşılıyor). Yerel ekonomi politikalarımızın anti tezi olan Bloomberg, bunu haber yapıp (Kaç kişinin egzotik para birimindeki türev pozisyonu ekonomi camiasına haber olmuş) cümle aleme duyuruyor. Pozisyonun vadesi yaklaştıkça, inat üzerine kurulu politikalarımıza yön verenler, kuru, bu pozisyonun orta noktasına sabitliyorlar. Bu aşamada, piyasadaki spekülatörleri yendiklerini ve güçlü bir spekülatif atağı da, daha önce yaptıkları gibi TL likiditesini tamamen kurutarak savuşturabileceklerini düşünüyorlar.
Ancak hesaba katmadıkları gelişmeler oluyor.
1) Sabit kur güvenden çok korku yaratıyor. "Üstü yok"tan çok "altı yok" algısı yaygınlaşıyor - vatandaş kayıp korkusu duymadan dövize hücum ediyor.
2) Emtialardaki global yükseliş ve yerel kredi bolluğu 1. durum ile birleşerek altına ve gümüşe de hücuma yol açıyor. Öyle ki, yerel talep global piyasayı etkiler hale geliyor ve trendler şiddetleniyor.
3) Pozisyonun vade bitimine kısa bir süre kala, yabancı ekonomik basından o ana kadar olmayan kadar yüksek perdeden "negatif rezerv" haberleri başlıyor. Tüm piyasa TL'nin üzerine gelmeye başlıyor.
Son birkaç günde iş öyle bir hal alıyor ki, bir sonraki spekülatif atağı hemen, çıktığı yerde, reel müdahale ile bastırmaya çalışmak geri dönülemez sonuçlara yol açacağından, yenilgi kabul ediliyor ve karşı tarafın istediği fiyat yani 7.30, pozisyonun vade bitiminde test ediliyor.
Bu fonlardan kârdan kesilen stopaj %10mu yoksa %15mi
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu fonun garip hareketleri ile ilgili bilgi verebilecek olan var mı arkadaşlar? Altına korele makas odemeyelim diye aldım , hisse senedi gibi hareketler yapıyor.. Macera arasam gidip kozal alırdım...
Bi ara saldı satış yedi göstergeye yakın 4288 den 15 bin lot alıp 4369 dan sattım....paraya bak....5 dk da....20 bin oldu kar gunluk usdtrf ile
Yukarı yaparken iyi de , altın rekor kırarken gümüs fonunun yaptığı spekülatif hareketin tersini yapma ihtimali varsa ben yavaş yavas uzarim burdan , gider altinimi başka biyerde biriktiririm...
Sn tortumlu ve varsa bilen değerli forumdaslar , sizin trade şekli gösterge fiyata yaklaşınca al , uzaklaşınca sat şeklinde sanırım... Bu fonun gösterge fiyatın altına inmeme şeklinde bir yasal garantisi var mıdır? Bir de gösterge fiyatı 0,088x gram altın fiyatı şeklinde manuel mi hesapliyorsunuz? Cevap veren olursa şimdiden teşekkürler..
Usdtrf ler gitti yüklü miktarda gldtrf ve zgolda girdim....
Göstergenin önünde y.kredi zgolda gelene veriyor beleş mal....
Teşekkürler cevam için sn tatardemir...
Gram Altındaki düşüş - 1,18
Bu fondaki düşüş ise - 3,55
Fon yönetimi iyi bir yönetim göstermiyor gibi geliyor bana
Bende izliyorum bir miktar aldım ama keşke gram alsaydım saçma sapan hareketler yapıyor altın ile gram ile alakası yok
Zgold çok daha paralel işliyor
Keşke onu alsaydım
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
41.04 alış 41.40 satış tortumlu abi makas hep böyle açık mı biraz bana bilgi verirmisin
Ben uzuncuyum ama direk altın mı alsaydım yada almalıyım
Birde ons eksi 1.5 dolar eksi 0.20 toplam 1.70 eksi ama zgold eksi 2/3 ama bu eksi 6 neden acaba
Zgold karanlık odaya 47.00 ile girip 47.25 ile çıkıyor eksi 2 civarı yani ons artı dolar ortak düşüş kadar
Ama bu karanlık odadan daha aşağıdan çıkıp eksi 5 civarı kapatıyor
Tortumlu abi zgold ile bunun işlem yaptıkları altınları kalitesi mi farklı