https://www.reddit.com/r/Silverbugs/top/
Printable View
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...298231813?s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biz ne dersek diyelim. Şu anda alınan satılan future fiyatları bunlar.
Gümüş future'larının iki farklı grafiğini paylaşmak istiyorum.
İlki uzun vadeli bir grafik. Burada Gümüş 2011 den beri düşen bir trendde iken 2020 ortalarında bu alçalan trendi kırdı gibi. İşin garibi bu olmadan önce sizlerin de dediği gibi bi 12 küsür USD lere çekip, önce milleti yaktılar sonra yukarı yaptılar. Yani spekülatif bir durum var bence.
Bu uzun vadeli grafik.
https://i.hizliresim.com/OB3hVm.png
Son bir yıldır da şu şekilde bir trendin içinde bence.
https://i.hizliresim.com/uYiK1Z.png
Bu trend kırılmadığı sürece yukarı hareketin devamını bekliyorum. Bu grafikte benim için 26,14 trend desteği.
Ayrıca 70-80 li yıllardaki gümüş artışı tamamen spekülatif. İki kardeşim yaptığı spekülatif işlemler ile olmuş bir durum.
Madem hunt kardeşlerin spekulasyonu ile oldu aynı yıllarda altını 35 dolardan 850 dolara hangi kardeşler götürdü.
Sn Hkm Gumus Agx basliginda bunu daha once konusmustuk ve bir arkadas yazmisti
Fiziki gumus icin Izmirde bir firma vardi
Nadir in fiyati 7000 ise onlarin fiyati daha asagida idi ve soylede bir avantaji vardi ornek Nadir den aldiginiz
ihtiyac oldu satmak istediniz satacaginiz rakam cok asagilarda olur ama izmirdeki firmadan fiziki aldiginiz zaman
ihtiyac halinde satmaniz durumunda geri alimlarindaki makas nadire oranlara kat ve kat daha iyi idi
Nickini sanırım hatırlamıyorsunuz.
Vay gümüş 27 dolar üstü kapamış,maşallah o kadar baskıya rağmen çok iyi.
ben gumus grafigine baktikca gumus aliminindan bir o kadar uzaklasiyorum
Normalde haftada 1-2 kez bakiyordum dun ve bugun bir kac kez baktim 1 hafta once su fiyatlardan alim yaparim dedi isem bugun ayni seyleri soylemem
30$ uzerine atamayan gumus icin bekleyecegim rakamlari buraya yazsam linc edilirim :) 30$ uzerinde dusuncelerim tamamen degisir
Bugün biraz daha ekleme yaptim. Kismetse Pazartesi daha da yüksek miktarda yapmayi düşünüyorum.
Az önce bir video izledim. İlgilenirsiniz ilgilenmezsiniz orasini bilmem ama daha önce tutan tahminlerine rastladim. 11 Şubat’tan sonra hizli bir yükselis baslayacagini soyluyor.
Tabi ki buna dayanarak yapmiyorum yatirimimi baska temel sebepleri var fakat bu tip seylerde cesaretimi artiyor. Çünkü bazen insan ne kadar inansa da itici bir sebep bekliyor. Bakalim aylar sonra bu mesajlari geri dönüp okuduğumuzda neler düşüneceğiz. Umarim tatli ve mutlu bir tebessümle okuruz gümüş yatirimcilari olarak.
https://youtu.be/vBHigb9eFfI
12 şubatta sanırım gümüşte bir kontrat bitim tarihine denk geliyor.İlginç olmuş cidden
gumus haftalik grafikte 30 dolarla ikilu dltepe yapti. ilk 30 dolar denemsinde haftalik rsi 86 ken ikinci 30 dolar denemsinde haftalik rsi 60 civarinda. teknikten anlayanlar icin yazdim.
Son bir ayda sadece bu fon piyasadan 12 ton fiziki gümüş çekip stokladi takasbankta....
Gümüş Altın gibi Dünya genelinde yatırım amacıyla daha çok ön plana çıktıkça üretim ve talep arasındaki dengesizlik artıyor.
Ben şahsen sanal paralar, hatta ülke paraları bile sanal gibi, habire karşılıksız basıyorlar, ortamında Altın ve Gümüş gibi fiziki yatırım araçlarının çok aşağı geleceğini beklemiyorum ama burada önemli nokta yatırım yapanların eğilimi.
ABD de faizler artacak olurse Altın ve Gümüş bayağı bir aşağı gidebilir. Sonuçta trend en iyi arkadaşındır demişler.
Ağzınıza ,bilginize sağlık Sn hkm.1970-1980 arası dönemde ,insanları yine bugünkü gibi salak yerine koymaya kalkmışlar.Vietnam ve başka sebeblerle FED matbaaları 24 saat mesai yapmış.Altın sıtandartını kaldırıp ,Dolarının altından daha değerli olduğunu dikte etmeye kalkmışlar.Sonuç;Altın 35 den850 ye,Faizler %20 ye soluksuz gitmiş.Hunt kardeşleri de günah keçisi ilan ederek kendi kepazeliklerini örtüp,insaları şok ve dehşet içinde bırakarak,yaptıkları usulsüzluklerin ,yolsuzlukların sorgulanmamasını sağlamışlar.Geçmişte ne olduysa gelecektede o olur,olacaktır.FED faizleri % 8-9 lara çıkarana kadar,oyuna devam sabırla.
2001 den itibaren FED 400M dolardan ,8-9 trilyon dolara çıkardı parasal tabanı.20 yıl sürdü,bi yirmi yılda bu bozduklarını düzeltmekle geçer.Şu anda en güzel projeksiyon 1970 -80 arası olan çıkışın aynısını simüle edip beklemektir.
Nerden bakacağını bilmeyenler .Macrotrends yazarsa gogula sayfa açılır.değerli metalleri seçerek bakılablir.
#xagusd #silver Açık olsn israil gümüş etf son durum.Yarın için öncü gösterge. +2.29 https://t.co/c8HR9ZoRbu
Arkadaşlar Forum dışı bir soru...bu forumda nick değiştirilebiliyor mu yada birşey eklenebilir mi nicke tortumlu silver gibi....
Yönetimden rica topiği ne yazın sn tortumlu.
gunus ons cuma yuzde 2 kusrur artti sanirim. Tel avv cuma gunu kapali oldugu icin yansimasi bugun okuyor. hafta sonu reddit hareketi olur mu diyordum. bu veri hareketi olmadigini gisteriyor. zaten hareket olsada fon satiyir ucuza sorub yok yani
https://twitter.com/russian_market/s...597700611?s=19
Gümüş ons açılış 26.65 kapamisti cuma 18 de şimdi 27.29...dolar aynı...+1.5 cepte...
Tortumlu bu hafta çok önemli,artık eşeğin şeyine su kaçırdılar,tüm dünya bu gümüş işine uyandı.Aşağı basmak için geçen haftaki kadar montanlı bir satış yapıp olmayan gümüşü gene satmak gibi bir hata yaparlarsa gümüşte game stop kadar olmasa da bir kaç ay içinde tarihi bir harekete neden olurlar.Zaten yarın gmstr yi kimse satmaz.Artık net aktifle aradaki fark açılır da açılır.
Alıcılar zayıf....ak 25 bin sattı ....elinde 150 bin var....o satar finans da 100 bin satarsa eksiye geçer....
Usd 10 yıllık rekor petrol 60 üzeri....
Tortumlu finansın satışları fon satışları değil,onlar bireysel,fonun elinde lot falan yok,ben aradım,elde lot tutmuyoruz gümüş temininde zorluk var temin ettiğimizde de aynı gün satıyoruz
,uzun zamandır böyle dediler.
:cool:-----------------------DİKKAT %10 STOPAJ HAKKINDA---------------:cool:
Merhaba,
GMSTRF fonunda bildiğiniz gibi normalde %10 stopaj vardı ancak Cumhurbaşkanı kararnamesiyle kaldırıldı.
Fonun mail adresine yazdığımda şu cevabı aldım:
Sayın Yatırımcımız,
QNB Finans Portföy Gümüş Borsa Yatırım Fonu ve QNB Finans Portföy Altın Borsa Yatırım Fonu paylarından 23 Aralık 2020 - 31 Mart 2021 tarihleri arasında iktisap edilen paylarında uygulanacak stopaj oranı, ne zaman elden çıkartıldığından bağımsız olarak, %0dır. Belirtilen tarih aralığından önce alınmış payların satışında uygulanacak stopaj oranı %10 dur.
Saygılarımızla
Ancak 23 Aralık'tan sonra fonu(hisseyi) almama rağmen, aracı kurumum CEPTETEB %10 stopaj kesti, sordum ancak kendilerinin stopaj indiriminden haberi yoktu ben de fona tekrar sordum ve bu cevabı verdiler :
Sayın Yatırımcı,
Öncelikle fonlarımıza göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
Aracı kurumunuzla bağlantı kurmamız mümkün değildir ancak sorunuzla ilgili karar ve resmi gazete ilanı için linkleri aşağıda sizinle paylaşıyoruz.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0201223-21.pdf
Şimdi size de soruyorum; 23 Aralık'tan sonra hisseyi alıp satmanıza rağmen kardan %10 stopaj kesildi mi kesilmedi mi? Kararnameye rağmen kesildiyse faiziyle birlikte stopajı geri alma hakkınız mevcut olmalı !!! :rtfm:
hkm elde lot tutmuyorz dediler mi gercekten. eger oyleyse piyasadan gumus bulamazsa birkac gun neler olur merak ediyorum dogrusu
gukus kapanistan sonrada durmuyor. su anda gunun zirvesi 6280 lerdr
Bugün bir ara 97 bin lot QNB satış yaptı.(Yeni gümüş almış olmalı.)
Yaklaşık 1 lira düştü bu satışda. Gelen yeni lotlar eşit olarak hemen alınıp dağıldı.
QNB ,sonra bir kısmını aldı.Yaklaşık 66 bin lot satışla günü kapatmış .