Efendum?....
Printable View
Bide pc den denecem beceremedik abi
GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi viopcu o kadar cok seye bakiyor ki haliylen kafalar karisiyor tabe...Dahiler bilem bu kadar cok seye bakamaz abi...
Bence Mert hocamin basliginda, katilimcilarin herbiri bir seye bakabilirler. Herkes sabah, aksam, oglen birer rapor yapusturur.
Daha iyi olma mi?
Ahanda kredi de geldi...Alıntı:
Sözcü
@gazetesozcu
·
1 sa
Rusya, Türkiye'ye kredi verecek! “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin her şeyi söyledi, koşullar onaylandı, evraklar imzalanacak. Anlaşma imzalandıktan hemen sonra kredi sağlanacak”
https://i.hizliresim.com/7yjWGr.jpg
Bu sene girnizi trend galiba...Asagida bir bankanin reklam filmi var.
https://i.hizliresim.com/jQdrdG.jpg
Disil guc abi...Tanrica İstar...
https://i.hizliresim.com/qJzQVW.jpg
Abi sinci buyume var...Kgt'ye dayandigindan surdurulebilir degil. Buyumeye bir onceki yilin ayni doneminden bakilir, boyle bakarsan dunya rekoru var.
Ceyrek ceyrek bakarsak ve teknik analez yaparsak, Turkiyaya kurulmus buyume tuzagindan cikacak gibin bir noktada duruyor.
Bunun uçun yeni kredi lazim. Sinci kredi huberleri takip etmek lazim.
Mevcut buyumeden en buyuk payi insaat aldigindan, yukaridan asagiya herkes nasiplenecek demektir.
Sinci bu noktada Malezya'dan gelen huber dikkat cekicidir.
Malezya huberinde diyor ki, Malezya Ordusu, Kudus icin her daim hazirdir .
Bir huber de Sri Lanka'dan geldi. Secimleri Çin destekli Gomonistler kazandi. Anlami, Hindu-Budist Medeniyetin icinde ve Hindistan cemberindeki bir ulkeyi, Çin, kendi eksenine yerlestirmis oldu.
Gecenlerde Cin, Hindistan'a ait bir sihayi dusurmustu. Bir seyi daha biliyoruz, Hindistan ve Israil'in iliskileri neredeyse stratejik ortaklik seklindedir.
Gelismeler bence cok olumludur.
Burada nerede duracagini bilirsen uzun vadedenin kazanani olursun.
Yapman gereken tek birsey var, buyumeyeceksin.
Kisa vadeyi kurtarmak icin buyumeyi secersen, kaybedersin.
Pakistan, Banglades, Malezya, Endonezya bunnar Sunni Islam ulkeleri, ekonomilerini Çin ayakta tutuyor. Nufuslarinin toplami, Hindistan'daki Muslumanlarla birlikte 1 milyarin ustundedir. Çin eksenindeler.
Hindistan, Muslumanlarla derin sorunlari olan bir ulkedir. Ayni sekilde Rusya'nin yumusak karni radikal Islamdir. Hindistan-Rusya iliskileri mukemmeldir, neredeyse stratejik ortaklik bicimindedir. Ayni sekilde Hindistan-Israil iliskileri de stratejik ortaklik bicimindedir.
Hindistan-Çin iliskileri sorunlu, aralarinda sinir catismalari var. Son zemanlarda daha da artti. Hindistan-Pakistan iliskileri ise heran savasa donmeye meyilli.
Rusya-Cin iliskileri iyi gorunuyor. Bu sadece goruntu, Rusya'nin en buyuk dusmani Çin'dir. Çin'in Sibirya'ya siniri var ve istedigi tum dogal kaynaklar orada. Ortadoguda Çin'e karsi bir kapan kuruldu, Hurmuz'u dikacekler, Rusya'nin buna karsi bir girisimi ya da tepkisi yok.
Abd-Rusya iliskilerinin ittifak halinde oldugunu bir yildir yazdim. Simdi Trump suclaniyor, Flynn ise mahkemede yargilaniyor.
Abd-Almanya iliskileri, Trump'un Merkel'i Rusya'ya yaklasiyor diye suclamasi sebebiyle gergin gorunuyor. Emme Trump zati kendi Rusya'ya yaklasmis.
Demek ki danisikli dovus.
Almanya-Fransa ve Ingiltere'yi daha once yazmistim, uzatmayalim.
Rusya-Japonya iliskileri, Rusya'nin Japonya ile 2.dunya savasindan beri sorun olan Kuril adalarindaki haklarindan, Japonya lehine vazgecmesi sebebiyle tarih boyunca en iyi doneminde.
Iki ehtimal var. Ya Muslumanlarin da dahil oldugu bir Çin-Hindistan savasi cikar.
Ya da Çin, Rusya'ya saldirir.
Malatya-Kurecik'teki radar icin Iran'a karsi, Israil'i korumak icin oldugu masallarini dinlemistik.
Goruyoruz ki, Çin fuzelerine karsi Avrupa'yi korumak icinmis. Bir tane de gecenlerde Polonya'ya koydular.
Bu radar Akp doneminde yerlestirilmedi mi?
Borsa'ya grafik cizerek bakabilirsin, makroekonomik verilere bakarsin, bankacilik penceresinden bakabilirsin, siyasi gorusun sebebiyle bir ekonomik kriz ciksin diye de bekleyebilirsin, pozisyonunu da buna gore alirsin netcede kaybedersin abi.
Biz suya bakanlardaniz, hep kazaniriz.
Hecaz mukamindan bir ezan okuyan didim...Alıntı:
Alıntı Originally Posted by narin
Hidayete erdin mi abi
Helvanizi yecem...
https://www.aydinlik.com.tr/mhp-lide...ka-aralik-2017
:))))))))))))))))))Alıntı:
“Kimin cumhurbaşkanı olacağı sonraki aşama” diyen MHP Lideri Bahçeli “Sistem önerirken, ‘Kim olacak?’ sorusuna cevap arayan bir hale sokarsanız, ne ittifak kalır, ne de cumhurbaşkanı adayı. Sırrın ‘s’sini de söylüyorum. ‘Cumhur ittifakı olursa cumhurbaşkanlığı seçiminde de devam eder’ diyoruz. Anlayan anlar” açıklamasını yaptı
Suriyede savaş bitti (en azından öyle gösteriyorlar) . Şimdi pastayı paylaşma zamanı. Evvelden paylaşılmıştır da şimdi duyuyoruz biz. Türkiyeyi sıkıştırmaya çalışıyorlar gibi geldi bana .30 milyar dolar harcadım payıma düşeni alırım dedi ama . pek bişey vermiyecekler gibi geliyor bana.
Gzl analize teskur
Abi duam
Minimum can kaybı hangi şekil olcaksa öyle olsun be
Min. can kaybi = min. Gözyaşı
Bu ahvalde kazanım dan ziyade dua tercihim bu yönlü olur
Yoksa maks. Itlaf = maks. Bu dünyadan öteye byn göçü
Medeniyet inşası daha uzun sürer o durumda herhal
Yani hem teknik taktik hem estetik
Bu yön daha bi yeğdir galiba insaniyet ve hayvaniyet namına
https://www.cnnturk.com/sm/turkiye/i...ampaign=buffer
Alıntı:
İçki ve yemek sözünü yerine getirmedi diye arkadaşını pompalı tüfekle öldürdü
http://haber.sol.org.tr/toplum/kulel...li-oldu-220606
Alıntı:
15 Temmuz sonrası kapatılan ve hakkında birçok iddia ortaya çıkan Kuleli Askeri Lisesi'nin, Kara Harp Okulu Komutanlığı’na bağlandığı ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere planlamalar yapıldığı öğrenildi.
https://tr.sputniknews.com/amp/turki...mpression=true
Alıntı:
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar'ın yaşamını yitirdiği gece gittiği hastaneden 'gaz sıkışması olabilir' denilerek eve gönderildiği ortaya çıktı. Eve dönerken yeniden rahatsızlanan Çağlar hastanede geçirdiği ikinci kalp krizinin ardından yaşamını yitirdi.
Gazete Manifesto
Gazete Manifesto
@ManifestoGazete
·
2s
Savcılık kararı: 'Hırsız AKP, işbirlikçi YSK' demek suç değil
http://sendika62.org/2017/12/yeni-za...mpression=true
Alıntı:
Ekim’de kaynağı bilinmeyen 3,8 milyar dolar Türkiye’ye giriş yaptı. Kaynağı bilinmeyen para girişinin artışı ve Türkiye’nin bu yılki altın ticaretinin 2012-2013 yılları ile benzerlik göstermesi dikkat çekiyor
Bugun seytan kilidi 3000 puvan asagida...long devam...
http://www.gazeteyenigun.com.tr/onla...valina/173772/
Alıntı:
Umre turu için başvuran 120 civarında müşterisini Rio Karnavalı için Brezilya’ya götürdüğü ortaya çıkan Sadi Erkılıç’a ait Keyf Tur isimli firmada sular durulmuyor. Umre’ye gitmek üzere evlerinden ayrılan dedelerini, dünyaca ünlü Rio Karnavalı yürüyüşü sırasında samba okulu kortejlerinin içerisinde gören ailelerin ihbarıyla ortaya çıkan skandalın ardından şirketin merkez binasının önünde toplanan öfkeli kalabalık bir an önce hatanın düzeltilmesini isterken, suçlamaları reddeden firma, aileleri sağduyuya davet etti
Alıntı:
Kafilede akrabaları bulunan ailelerden gelen tepkilerin ardından mikrofonların karşısına geçen Keyf Tur Acentesi Yetkilisi Sadi Erkılıç ise suçlamalar karşısında firmasını savundu. “Bizim dedemizi nenemizi bu yaştan sonra yoldan çıkardınız†şeklindeki değerlendirmelerin kendilerini son derece üzdüğünü belirterek sözlerine başlayan Sandırı “Bakın belki de bunu da bir nevi imtihan gibi görmek lazım. Şu an Rio’da bulunan vatandaşlarımızın imanları yeterince sağlamsa zaten hiçbir şey olmaz merak etmesinler. Ha insanlık hali, şeytana uymuş olan varsa ordan dönüşte bir de Umre turu satarız. Gider tövbe ederler olur biter… Ayrıca Umre fiyatına Rio’ya gittiler. Firma olarak bizim de maddi yönden mağduriyetimiz var ama sesimizi çıkarmıyoruz…†diyerek ortada büyütecek bir durum olmadığını savundu
https://i.hizliresim.com/4GNOEp.jpgAlıntı:
“Televizyondaki görüntüleri ben de izledim. Net bir şey söylemem zor ancak müşterilerimizden bazılarının cennete düştükleri yanılgısıyla karnaval kortejine katıldıklarını düşünüyorum. Siz de takdir edersiniz, o yaştaki insanların kafası çok kolay karışabiliyor…†diyen Erkılıç, Rio sokaklarına yayılmış durumda bulunan kafilenin toparlanması için yetkililerle temasa geçtiklerini açıkladı. Erkılıç, şu ana kadar Rio esnafına hacı yüzüğü, tespih ve ezan okuyan saat gibi ürünler soran 6 kişinin tespit edildiğini belirtirken, “Oradaki konsolosluk çalışanlarının da yardımıyla bu şahıslara ulaşmaya çalışıyoruz. Kalp krizi teşhisiyle hastaneye gelenler içerisinde henüz bir Türk’e rastlanmamış olması da bizim için umut verici…†diyerek aileleri sağduyuya ve sabra davet etti.
https://i.hizliresim.com/8NjoVA.jpg
https://i.hizliresim.com/lbARJB.jpg
Ha ha ha...Nahhhh toplasin sen o kafileyi...Nolcek gusul alip, tovbe ettin ni temam...Kafilede Tovbekar abi de vamiss...
:))))))))))))))))))))) Gercek abi, zaytung felan degil....
entegral huber ajansı çalışmalı.
Ha ha ha...Nahhhh toplasin sen o kafileyi...Nolcek gusul alip, tovbe ettin ni temam...Kafilede Tovbekar abi de vamiss...
:))))))))))))))))))))) Gercek abi, zaytung felan degil....[/QUOTE]
zinhar yalandır ankarada görevimin başındayım. üstelik hac başvurusunda bulunacağım için umre talebim yoktur...
Efenim 1 Rio karnaval turu muhtemel parasal büyük eşit 1 umre seyahati
Yani çalışan biri ya dikkatsizlik ya muziplik
Eskiden hep olurdu
Gelirdin havalimanda check in kontuvara
Bi fırça kayardin çalışana
Sen biletle New York a valizler kargo Endonezya ya
Şey kem kum bi karışıklık olduydu da
İnsan nazik varlık hacı
Ona karınca ya davrandığın gibi davranacan
Bel bölgesi özelliklen hiç incinmiycek nokta
Beşeri ilişkilerde esas budur - Budha ele buyurur
Petrol fiyatlarini arttiracagimis da, uzakdogudaki petrol peralarini korfeze ve Suud'a cekcegimis de kapitalizmi kurtarttiracagimis...
Hadi urdan...
Suud'un nufus artisi ve petrol tuketimi incelendiginde ve gelecege donuk proceksiyon yapildiginda 2027 yilinda petrol ithal etmek zorunda oldugu hisaplaniyor. Adamlar su gibin petrol tuketiyorlar.
Once petrolu koruyacan, unun icin de petrolu, petrol bolgesinin ustunde yasayan 3 milyon Şii'ye teslim etmen lazim.
Geri kalan 33 milyon Sunni deve dotu yaglayacek.
Kapitalizme birsey ulmaz.
Ludwig von Mises kapitalizmi calistiririz.
Avrupaya fuze dusmez, cunku Malatya Kurecikte radar var.
Emme Abd'ye dusecek. Nerelere dusecegini de soyleyem, gocmenlerin yasadigi liboş cennetlerine dusecek.
New York, Los Angeles, Boston...Uralar Trump'a oy vermedi...
:)))))))))))))))))))))))))))))))
http://www.zerohedge.com/news/2017-1...e-bakers-alone
Alıntı:
Some people claim that forcing the bakery to bake the cake is consistent with libertarianism. The reason they make this claim is they view the bakery’s actions as rooted in bigotry toward homosexuals. But even if this were true, it would not justify government intervention. Bigots and others with distasteful views have the right to use their property as they choose. The way to combat bigotry is through boycotts and other means of peaceful persuasion.
Instead of considering whether Colorado has violated the bakery’s rights of property and contract, the Supreme Court is considering whether Colorado’s actions violate the bakery’s religious liberty. The argument for a religious liberty violation is based on the fact that the bakery owner’s refusal to bake the cake was rooted in his religious objection to same-sex marriage. Looking just at this argument means that a victory for the bakery would implicitly accept the legitimacy of laws dictating to whom private businesses must provide services, as long as an exemption is made for those with religious objections. This reduces property and contract rights to special privileges held by business owners with “sincere religious convictions.” It also allows judges, bureaucrats, and politicians to determine who is really acting on sincere religious convictions.
Just as business owners have the right to decide who to do business with, individuals have the right to form any arrangement they wish as long as they do not engage in force or fraud. This includes entering into what many consider unconventional or even immoral marriage contracts. What no individual has the right to do is use government to force others to accept his definition of marriage.
http://m.gazetevatan.com/amp/son-dak...25920-ekonomi/
Alıntı:
ASGARİ ÜCRET YÜZDE 10 ARTABİLİR
Yaklaşık 20 milyon çalışanın yarısı asgari ücretli olarak görünüyor. Ocak ayı ile birlikte asgari ücret de değişecek. Bu yıl uygulanan 1.404,6 TL'lik asgari ücretin en az yüzde 10 artması bekleniyor. Bu durumda net asgari ücret 1.550 TL'ye yaklaşmış olacak.
Kemal Öztürk
@kemalozturk2020
·
1 sa
Bir kez daha söylüyorum:
Ekranda işkenceyi savunan, gazetelerde herkesi tehdit eden, cahil, muhteris, tetikçi, lejyoner meczupları yönlendiren, koruyan kimlerse, ne @Akparti ne de Türkiye’nin dostudur.
Alıntı:
Cem Küçük: '17-25 operasyonunu yapanları konuşturmak için sallandır ayağından camdan aşağıya. Havlu tekniği var, yüze havlu atıyor, yukarıdan aşağıya suyu döküyor ağzına; boğuyor. Bir sürü şey denersin' diyeli birkaç saat oldu
Alıntı:
İsmail Saymaz
@ismailsaymaz
·
7s
İnsan içine çıkarılmayacak iki meczubu, alıp televizyona çıkarırsanız, o da kalkar canlı yayında, şüphelilere işkence yapmayı önerir. Siz de "Neden dünya bize FETÖ davalarında hak vermiyor?" diye ağlar durursunuz.
Adami hem Akpliler hemi de Chpliler elestiriyor. Elestiriyi birak, twitin altini okursaniz her iki taraftan da nasil kufurler edildigini gorursunuz.
Niye kimse birsey yapamiyor?
https://i.hizliresim.com/rJGbR1.jpg
Alıntı:
İbrahim Erkarakaş
@ibrahimerkaraka
Şimdi size şu güzelim aracı tasarladık tan sonra belediyeler de yaşadığım saçmalıkları flood yaparak anlatıcam ama okumasanız da olur.
Alıntı:
Aklımda hep farklı birşeyler yapma planları vardı, bir de kahve içmeyi çok seviyordum. Sonra baktım İtalya,Almanya,Ukrayna vs bunlar dan kaynıyor dedim oha çok güzel ben de yapıcam.
Alıntı:
Tanıdığım bir kaç tane girişim üzerine çalışan gençleri teşvik eden hocalar vardı ilk onlara sordum, dediler yapma çok üzülürsün belediye sana yedirmez bunları
Alıntı:
Dedim, ne demek yedirmez. Ben yapıcam izin de alıcam... Bir yandan aracın tasarımı başladı bir yandan izin almaya çalışıyorum belediyelere koşturuyorum falan
Alıntı:
İlk gittim ilçe belediyesine, dediler çok güzel harika bir proje çok beğendik ama bizim elimizde değil ilçe zabıtaya git. Sonra gittim ilçe zabıtaya dediler oha harika çok da güzel olur ama bizim elimiz de değil il zabıtaya git
Alıntı:
Sonra gittim il zabıta müdürlüğüne onlar da dedi harika olur işte genç girişimcileri desteklemek lazım ama bizim elimizde değil büyükşehir belediyesine git. Büyükşehir belediyesin de de buna benzer diyaloglar geçti onlar da beni ruhsat müdürlüğüne yolladı
Alıntı:
Ruhsat müdürlüğüne gittim dedim böyle böyle olay sizde bitiyormuş projeyi anlattım sunum yaptım vs dediler ki bana dilekçe doldur ama emsal teşkil eder izin çıkmaya bilir falan.. Her yer de sucuk ekmek kokoreç satıyorlar at etinden onlar nasıl izinli dedim
Alıntı:
Rüşvet veriyorlar görmezden geliyorlar dedi sen de ver seni de görsünler dediler. Ben rüşvet vermem zaten işi kurmadan daha bi ton vergidir odur budur aldınız para kalmadı ayrıca kaçak göcek iş yapmıyorum ne rüşveti vericem dedim böyle mi destekliyosunuz ++
Alıntı:
Ardından ruhsat müdürlüğünden cevap geldi, izin verilmesinin uygun olduğunu ve bunun için yasalar olduğunu vs vs yazmışlar. Bir iki sayfa daha var bu özeti
Alıntı:
Bende aldım bunları çıkardım yazıcıdan, bu işi yapabilceğime dair yasaları vs tekrar belediye ye gittim. Dediler onlar sadece görüş belirtmiş bu onların elinde değil bizim elimizde bizde böyle birşeye izin vermicez. Dedim aq o zaman neden bizim elimizde değil dediniz
Alıntı:
Bunlar bunlar yapıyor dedim onlara neden karışmıyorsunuz ayrıca bunun ilimize yakışacağını düşünüyorum seyyar diye değil konsepti güzel diye yaptım kokoreççi değilim üstelik dedim. Onlar da bana onlar bağış yapıyor(rüşvet) sen de yaparsan çalışırsın dedi
Alıntı:
Ben de dedim ki ben yasal olmayan bir şey yapmıyorum size rüşvet vermem. Ama aracı sosyal sorumluluk projelerinde kullanabilirsiniz dedim. Her sabah belli saatte sahile gider spor yapanlara ücretsiz kahve de veririm insanları teşvik ederiz dedim. Onlar da bana kısaca ****** dedi
Alıntı:
İşe girdik bi kere araç tasarlandı mecbur çalışcaz deli de para bağlamışız dururmuyum hiç, gittim başka bir ile orada millet vekili tanıdığımız var gelene geçene adını veriyorum kimse dokunamıyor bi süre öyle çalıştım.
Alıntı:
Ama taktım tabi düzgün bir iş yapıyorum yaptırmıyorlar bana, bimer dir cimer dir yardırıyorum her gün şikayet yazıyorum. Bimer de cimer de sürekli bunu il valiliğine il valiliği de bizim elimizde değil diye il zabıtaya onlar da bizim elimizde değil diye dönüş yapıyor bana
Alıntı:
Bu sefer bimere cimere yazıyorum diyorum ki il valiliğine atmayın böyle böyle oluyor onlar gene il valiliğine atıyor
Alıntı:
Bi ara tubitak a attılar dedim tubitak ne alaka, tubitak da zaten arayıp beni biz ne alaka dedi dedim bilmiyorum valla
Alıntı:
Bu döngü hep böyle devam etti. topun altına girmemek için tüm kurumlar iyi kurgulanmış cevaplar attılar hep
Alıntı:
Ben başlar da çok değerli akademisyen hocalarımı dinlemedim. Yaparım dedim ama yapamadım yedirmediler gerçekten bana bi süre sonra zaten yazılı da değil kanıt olmasın diye telefonla arayarak dönüş yaptılar hep
Alıntı:
Ben de zaten yenilikçi olmaktan vazgeçtim, şu an x bir mekan da müdürlük yapıyorum. Anladım ki bu ülke yeniliğe değil sadece cebine girecek paraya açık. Çok uzattım ama içime dert etmiştim. Görüşürüz
Türkiye vatandaşı olan iş adamı Reşit Tavan(40) İran ambargolarını delmek ve İran deniz kuvvetleri için motor ve jeneratör ihraç ettiği iddiasıyla dün Milwaukee’de hakim karşısına çıkmış. Hakkındaki uluslararası yakalama kararıyla geçtiğimiz Haziran’da Romanya’da yakalanmış
Nick gzl on numara
Yani sert uyardiysam sorry forumdas
Ama şimdi biri başlıyo Önünü alamiyoz
Ama icin rht olsun
Eskidende sorduydun gene diyim ben kuzu değilim onu tanımam dahi
Tarzlarimiz belki benzese de ben icecegi anca gripken alırım dolayısıyla olculuyumdur
Millet e nick begendiremiyom abi eski nick bende alikemal di ama o nick eski osmanli tarihceye göre vukuatli biri imiş onu da burdan öğrendim ve o dönem değişemedik o nick i. O yüzden güzide bi nick olan moruk nick ini aldık işte bunlan idare ediverin . Yoksa sözüm size değil sizin iyi niyetten yaklaşım malum sanalda anlasilamayip toplu civimalar başlıyor. Ona
Saygılar
ayva tatlısı huberler ne alemde?