Oranını bilmiyorum ama ne fark eder anlamadım... kartaldaki bir arsaya %37 oranında ortak aynı şey işte... yatırım tavsiyesi değildir..
Printable View
Aynı şey değil işte. İlaç holdinge % 37.28 ortak. Ve biz holding hakkında hiç bilgi bile alamıyoruz. Direkt sahiplik ile bu tür iştirak ilişkisi çok farklı şeylerdir. Bunca yıldır eczacı grubu hisseleri bunu öğretti bize.
Eczacıbaşı İlaç ECILC.IS hisseleri yüzde 8 yakın değer kazanarak yüksek hacimli işlemlerde dünkü keskin yükselişini sürdürürken, hissede iki günlük kazanımlar yüzde 30'u buldu.
Şirketten hisselerdeki yükselişin sebebi hakkında bir açıklama yapılmazken, analistler şirket tarafından doğrulanmayan bazı tahminlerde bulunuyorlar.
Bir aracı kurum araştırma müdürü hisselerde keskin harekete sebep olacak bir gelişme olmadığını ancak, pay sahibi olduğu bir arazinin imara açılacağı beklentisiyle hisselerin yükselmiş olabileceğini belirterek, "Eczacıbaşı'nın Kartal'da 300 dönümlük bir arazisi var. Eczacıbaşı İlaç'ın da burada payı var.
Buraya bir proje yapılması yıllardır konuşuluyordu. İmar konusunda bir gelişme olduysa bu da grup içerisinde bir beklenti yaratmış olabilir" dedi.
Eczacıbaşı İlaç hisseleri dün yüzde 20 değer kazanarak 4.51 liraya yükseldikten sonra bugün 4.96 liraya çıktıktan sonra saat 1123'te yüzde 8.2 prim ile 4.88 lirada bulunuyor.
Eski bir haber... evet bende hangı oranda pay sahibi olduğunu bilmiyorum...bu haberi paylaşmamın sebebi küçümsenecek bir payı olmadığını düşünüyorum... yatırım tavsiyesi değildir..
Hayır.! biz hasılata ortak değiliz. İlaç ana holdingin % 37.28'ine ortak ve bunca yıldır küçük temettüler dışında hiçbir faydasını görmedi. O temettülerin çoğuda ilacın holdinge ödediği temettüden geldi. Holdingin ilaca asıl tek faydası holdinhin değeri arttıkça, ilaca payı oranında öz sermaye artışı olarak dönmesidir. Her yeni hisse alana bunları anlatıyoruz. Yıllardır bu böyle.
Spekülatörün elinden mallar uçtuysa yeni maliyetlere girmek istemeyecektir. Bezgin patronu iyi tanır, spekulatorlerden hiç hoşlanmaz. Her nasılsa intema'dakilere pek dokunamadı.
Dün yapılan Kartal Belediyesi Meclis toplantısında ''İmar komisyon raporlarının'' görüşülmesine Cuma günü 15.00 birleşiminde gündeme alınması kararlaştırılmıştır. Facebook (Gökhan Yüksel) Canlı yayın kaydından izlenebilir.
...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Global alıma devam etmiş. 1.143 bin lot. İki günde 11.560 lot. Fazla zıplatmadan alım yapmaya çalışıyor. Bu dolaşımdaki hisselerin % 8.5 unun patronun kullandığı aracı kurum Global (Eski Ecazacıbaşı menkul) tarafından alınması. Bakalım altından ne çıkacak. Büyük ihtimal yan hesaplardan mal devir teslimi olmalı.
Günaydın bol kazançlar arkadaşlar..
Pazartesi Globalın aldığı 10.5m lotu bugun takaslarda göremiyorum.
bu aldığı lotları diğer kurumlara parça parça aktardı mı? Bilemedim eskisi gibi değil artık takaslar kim nerde 50 tane yerde hesabı mı var... demek ki bir kurumun o şekilde alması çokta dikkat etmemek lazım.
Global hala alıyo
bugün global yine topluyor ama tera yatırım, alternatif yatırım takası ekside açığa satış yasak diye biliyorum hissede bu yüzden de büyük ihtimal globalın kendi malı onla beraber oyak'ın sattığı mallarda globalin diye tahmin ediyorum.
Bu şekilde mal topluyor diyebilir miyiz?
bence diyebiliriz, zaten Global pazartesi aldığı 10 milyon lotu sadece dışarıdan alsa hisse 2x olur.
Bunlar hep tahminim :) bol kazançlar herkese
Deva'nın speği son hisse alımlarından sonra bizi terketmiş görünüyor. Bugün deva tavan biz hala ıkınmaya devam. Galiba spek malları kaptırdı gerçekten. Bu tahtada patrondan bağımsız iş çok zor.
Bugün Global ne kadar almış paylaşan olabilir mi?
Adamlar piyasadan resmen hortumluyor ve piyasa da sarmak için qdeta yarışıyor hayret,amaç kot dışına çıkmaksa daha epey toplaması lazım bakalım.
Hala Deva ile paralellik..!! Düşerken takip. Dün deva tavan oldu o zamanda paralel hareket etsene yok, sadece düşerken.!!!
Bakalım yarın ki imar komisyon raporunu fiyatlayacak mı?
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Karı fiyatlamadı. İşler Vitra Karo için iyi gidiyor. İlaç Vitra karonun % 25 ine ortak ve o da fiyatlanmıyor. Bakın Vitra karo Ege seramikten kat be kat büyük bir ciroya sahip. Ege seramikte biraz kar artışı oldu hemen fiyata yansıdı, yürüdü gitti. Düşünün Vitra Karo İlacın bilançosunun % 5 i bile etmez. Bunun gibi bu bilançonun içinde neler var. Hiçbişr şey fiyatlanmıyor. Mesele arsa ise Ayazağa'da arsa 76 dönüm ve doğrudan ilacın mülkiyetinde, hiç fiyatlandığını gördünüz mü? Üstelik yeni havaalanı avantajı var. Ben Holdinge ait Kartal arsasının imarının ilaç hisselerinde bir hareket yaratmasının engelleneceğini düşünüyorum.
Söylendiği gibi Patron tüm değerleri önce uyutup sonra unutalım oyunu ile fiyatlamıyor. Keşke fiyatlansa.
Ben bu işten bir şey anlamadım. Global her gün yüklü alım yapıyor. Ertesi gün o alım kendi takasından siliniyor. Ben bu dalaverelerden pek anlamam. Bu tür işlemlerden anlayan bir arkadaş açıklık getirebilir mi? En azından ne olduğuna dair olasılıklar nelerdir.
Arsadan bir haber varmi? Şu belirsiz lik ortaminin en güçlü kağıtlarindan.Bu arada İngiltere ve Yunanistan karantinaya girdi.ulkeler birbirinden ziyaretçi istemiyor.Bence boyle bir limanda olmak da yarar var.Antin Kuntin kağıtlar 15/20 TL.bu daha 8 i görmedi.Benim anlamadığım başka bir kağıdın kasasında bukadar döviz i olsa sadece onun hatırına 10 TL olurdu.Eczaci ilaç yatırımcısına ilaç gibi gelmiyor nedense.
Teşekkürler. olabilir dediğiniz. Bu neden yapılır acaba. Özellikle globalden. Globaldeki takasın çoğunluğu Yatırım holdingin piyasadan aldığı % 10. Bu kısmı tedavülden çekti Böylece % 30 sahipliğe ulaştı ilaçta. kalanda float eden kısım. Büytük ihtimal patron yan hesaplarda bir % 10 daha tutuyor diye tahmin ediyorum. Gerçek halka açıklık % 20 değil % 10 diye düşünüyorum. Yani % 90 ı bulmuş olabilir. Kottan çıkma için %95 ve ortaklıktan çıkarma için % 98 lazım. Bu çerçevede yıllardır fiyatı baskılıyor.
Neden yapılır ? ..Trade ederek.. günlükçü tokatlamak için..
Pandemi derinleşmesi,arsa işi vs gündemdeyken.. başka yerden yüksekten sat..globalden düşükten geri al...
"patron alıyor" algisi ile besle.. kısada karı cebe koy..
Amma velakin..Bu iş patrondan habersizse..patron çok kızar.
Değilse..kendi müsaade ediyordur..yapanlar da kendi adamıdır..
Fiyatı fazla zıplatmayın da..ne yaparsanız yapın demiştir.
arsa işi önemli ama yılların hikayesi bir türlü sonuçlanmadı
şuan global 2.6m lot almış durumda ve hatta hafta başından 17.6 milyon lot almış gözüküyor yav o kadar lottan 0,01 kuruş kar yazsa 175bin yapıyor ayda 1 milyon kar :) yine aynı hikaye sabahtan kurumlara virmanladığı malları yukarıdan sattırıyor aşağıdan kendi topluyor..
yok arsa yok pandemi vs bahanesi ile güzel iş çeviriyorlar..
sürpriz yaparlar mı hiç bilemem bilsem onlar gibi hareket ederim. sadece izliyoruz.
Yazdıklarım hayal ürünüdür tabi..
kağıda kimsenin inancı yok. 7,50 görüp 7,30 lara düşüyor gibi yapsa herkes dökülür. belki amaç budur. bilmiyorum.. herşeye gebe bir tahta ve tahtacı. gitse 15 olsa kimse pahalı diyemez. ama gitmiyor bi türlü.
tahta sahipleri güzel güzel kazanırken neden yükseltsinler ki..
Hoş şirketin piyasa değeri artmıyor deriz ama onların buna da ihtiyaçları yok keyifleri yerinde..
şu ana kadar global gibi al sat yapsaydım hissemin değeri 850 falandı :)
770 gör sonra 650 gör gibi...
belki bugün bizi utandırırlar :)