Daha çok lot almak varken neden daha az alınsin :)
Printable View
Onun yerine şöyle düşünürüm önümüzdeki 6 ay %50 getiri alabilirim faizden döner %50 daha fazla kağıt alabilirim faiz borsa arasında ters korelasyon vardır para garanti ve yüksek getiriyor gider yani borsadan çıkan para önce dövize gitti ardından faize gidecek 50 olan Ereğli 30 lira
Hepimiz risk aliyoruz zaten dogru ata oynamak gerekiyor en azindan favoriye oynayalim yada cift ata oynayalim. 2001 krizine bakiyorum dolarin sert yukari hareketi sonrasi bist 0.50 usdye gerileyip usd bazli 2 sene yerinde saymış ustelik enflasyon da azimsanacak kadar degilken. Şimdi 2001 i aratacak birseyler gelirse borsa yukari gitmek zorunda olur ama yatay yukari olur diyorum. Bu donemde sanirim dillere dolanan " cash is king" donemi olabilir. En azindan yarisini faizde tutup yarısını da borcsuz kasasi dolu olan yatırımı olan sirketlerde tutmak daha mantıklı olabilir. 4-5 yil icinde zaten yine secim yine alım firsati gelir temettu hisseleri için. Bunlar şahsi dusuncem tabi benim temettu yatirimim şu an için 3-4 yıl otelendi. 20 li yaşlarda olsam dediginiz gibi bakabilirdim.
Haklısınız valla daha da aşağı gelebilir MB nin kartlara hesaplara yaptığıni dış güçler yapmaz
Ben bu konuda zamanlama ve strateji hatası görüyorum. Bankalar muslukların ağzını açarken bazen şuursuz davraniyor. Buda piyasada özellikle enflasyonun tavan yaptiğı dönemde dengesizlikleri beraberinde getiriyor. Dengeli bir ekonomi için alınan kararlar daha yerinde olmalı .
Bugün acselleri sattim 49 da bekliyorum
51.5 tan 3001 lot acsel alındı
112.5 tan 1750 lot Göltas alindi
Alcar 396
Vbt 35.5 tan
Algyo 54 den satildi
Portföy
3001 lot acsel *51.5
2000 lot Göltas* 112.7
1000 lot sodasan 25.1
Algyo alcar cmbtn goodyer alacağım
Tüpraş Ford brisa temettü için toplayacağım
Acsel Göltas alcar cimbeton sermaye düşük hisse az tepeye göre neredeyse yarı fiyattalar o yüzden alıyorum bu sene borsanın yılı değil ama bunlar kumar kağıdı
Algyo döviz fazlası var ve kirayi döviz üzerinden alıyor
Goodyear ve Göltas 3 aylıkları çok iyi
Tüpraş Ford ve brisa düştükçe ekleme yapacağım
Ev satıyorum satılırsa alicagim
Sahibinden ilan no 1097422472
Evet ben öyle düşünüyorum
2000 lot Algyo 53 ten
1500 lot goodt 17.50 alındı
Diğerleri ile haftaya satarım
Allah bereket versin daha kolay nerde para kazanılır
Göltas sattım 129
Algyo 56.30
Goodyear harici kalanlari satacağım godi grafik kirarasa ekleme yaparim
Elimde Acsel ve Goodyear kaldı
Göltas algyo psdtc alış için seans sonunu bekliyorum
goody ekledim 2250 lot oldu
algyo 1500 lot aldım bölünme haberi geldi. kalan nakit
endeks 2 yol var ya 5230 denenip geri gelecek
ya da direk 4600 a kadar geri gelecek tabii bence
acsel alcar cmbtn snica isi göltaş alım için bekliyrum
Portföy son durum nedir ?
acsel 4369 lot 60.20 maliyet
algyo 1500 lot 60.1 son maliyet 52 aldım 56.30 sattım
goodyr 2250 lot 18.25
goltas 1000 lot 143.5 son alım 113 aldım 129 sattım
alcar 150 lot 468
snicaısı 2000 lot 24.95
cmbtn 101 lot 498
plastik kart 2000 lot 22.40
konan 754.188 tl ek 250000 tl akbank 32 günlük %40 faizde
dalaman da 1+1 ev sattım bir ay önce hayırlısı bakalım.
ACEMİ BORSACININ ANILARI-2
- Ögrenme sürecinde okumak dışında sohbet odalarına girmeye başladım..Dinledim..Not aldım..Konusulanlardan zerre bir şey anlamıyordum..Terimleri not etmeye başladım.
Aldığım notları/ terimleri araştırmaya başladım.. Twitter hocalarını takibe aldım..
Çok bilen vardı ya da öyle olduğunu zannettiklerim..Hepsini takibe aldım kalabalik oldu..söyledikleri/yazdıkları ile ilgili notlar aldım..Sonra bu notların tutup tutmadığını gelişmelerden izledim...Uzunnnn bir takip edilecek hocalar listesi oluştu..
O hocalardan birini yakın takibe başladım ve hatalar sinsilesi burda hızla devam etti .Aldığım hisseler inanılmaz zarar yazdı...Kazandiklarımı bir bir geri verdim..Cebimde sandıkarım bir bir uçup gitti..Ve birilerinin peşinden giderek kendini geliştirmeyerek,
tanımadığın birilerine inanarak bu işler olmazmış..
Anladım 👍
Hocalar listemi tekrar gözden gecirdim..Ve o uzun listem oldukca sadelesti..
Evet burdan çok şey öğrendim ama gerçekten bilgiye önem veren hocalardan oldu bu , hisse pazarlayanlardan değil..
Ve anladım ki bu iş kendin öğrenerek, kendin yaşayarak kendin tecrübe ederek yapılabiliyormuş, kimsenin arkasına takılarak degilmiş doğru olan..Emek gerekiyormuş, çalışmak gerekiyormuş.
Anladım ✌️
Borsada bildiklerinden değil, uygulayabildiklerinden para kazanırsın.🎯
Hepsine yüzde yüz katılıyorum rosense
Burada beni bilen bilir 2019 dan beri sürekli olmazsa da buradayım
Aldığım kağıtlarda öncelik semayesi 20 m altında olacak diğerleri temelleri iyi
Goddy snica ve algyo
Bobet te takipteyim
Bir de böyle bir dönem yasamistim ilk ise girdiğim yıllarda 1994
Yüksek faiz yüksek kur düşük maaş
Borsa bu dönemde testere şeklinde ama yukarı gitti bu arada götürmesi kolay sermayesi düşük kağıtlar hep daha hızlı gider
grafik haftalık
kısada düşen kırılmış sonda W mevcut 112 den geliyor biraz konsolide olması lazım 18 M sermaye 3 aylık karı iyi hisse toplu
ichomoko üsünte 21 günlük üstünde trend yukarı altta rıza maviye geçince yürür.ayrıva macd kesmesi lazım
Sayın Nilkiz pkart hakkında düşünceleriniz neler? Saygılar...
Sayın nilkiz iyi niyetli bir arkadaştır İzcan, tek eksiği unutkandır biraz hal hatır sormayı unutur bazen. :kahkah:
Valla Dandakan abi EYT li bile olamadık kızın universitesi bitene kadar da emekli olamayız memur maaşıyla 15 takla ata ata buralara kadar geldik 4 yılımız kaldı bu sene bizim fransiz lisesine baslayandan 400 bin istiyorlar biz okutamazdik herhalde
Gördüğün gibi başka hayat gayemiz kalmadı sihhatimiz iyi şükür umarım sizlerde iyisinizdir keyfinizde yerindedir.
Allah razı olsun teşekkürler izci kardeş bir yerden aldığını fiyatı yazmazsan bana herşey flu geliyor o yüzden yazıyorum
Rahatsızlık verdiysem affola 2019 dan beri aynı kagitlardayim zaten yeni gelen goody ve snica var zaten bu hafta zarara gececez anlaşıldı
Evi satmasam borsaya giremezdim ayda 150 200 avro anca biriktiriyorum.
https://www.tradingview.com/x/AV6viQNU/
GOLTS Önceki gördüğü zirve ile son trend olan gri çizgiye kadar yükselmiş, şuan kırmızı trend 149 civarı buranın üzeri haftalık kapanışlarda önceki zirve takip edilir. Geçerse başka bir boyut olur.
Yalnız 1 yılda 30 lu fiyatlardan buralara geldiği göz önünde bulundurulmalı.