bilançolar süprizlere gebe görünüyor...bakalım neler olacak ?? sabırla bekliyoruz...
Printable View
53 lira maliyetle aranıza katılmış bulunmaktayım, aylık düzenli aralıklarla eklemeyi planlıyorum. Umarım geleceğin sektöründe iş yapan firmamız büyümeye devam ederek bizlere ve nitelikli insanlarımıza kazandırarak ülkemize faydalı işler yapmaya devam eder.
Bugün bisttin azizliğine uğradık sanki, yinede iyi direndi.
Yeni KAP hayırlı olsun.Insan kaynaklarını güçlendirmeye yönelik adım atılmış.
Escom bilgisayarı hatırlatıyor bu ortaklıklar :) işi bilen adam tabiki nakitte para bekletmesin , bol ortaklık iyidir,hele ki birgün bir tanesi aşırı değerlendirse herkes mutlu olur :) 4. Çeyrek inşallah yeni bir çığır açar vbt de, Birol Başaran a güveniyoruz bakalım,İstanbul da yaşasaydım genel kurula da katılıp kendisini görmek isterdim.
Bist kimseye paylaşım yapmaya derman bırakmamış anlaşılan, 1 haftadır sessiz buralar.:)
Lotlar daha elimizde ama değeri şimdilik düşük :)
biraz önce geçen yıl endeks 16 şubatta acaba ne kadar diye merak edip baktım...endeks tam olarak bir yıl önce 2000 imiş..bu gün ise endeks 5000 olmuş...yani %150 lik bir prim yapmış...tabi bu süreçte bir çok hisse endeks kadar değil 3-5 kat çıktılar...
yine geçen yıl yazılım sektörlerinden ardyz tam da bu vakitlerde 5,00 tl imiş..bu gün ise 7,72 de ve yaklaşık olarak sadece %50 çıkış yapmıştır....yine vbtyz ise 24 imiş...bu gün ise 46 tl de...vbtyz ise sadece %90 lık bir çıkış yapmıştır..
görüldüğü üzere bu sektör gerçekten de çok geri kaldı...son bir yılda bir çok hisse kat be kat gitmişken bunlar hala endeks kadar bile gidememişler...patronları da biraz vicdanlı olsa ve sahip çıksa ?? vede çeşitli dümenler çevirmezler ise ?? bu sektörün artık çıkışlar yapması gerekiyor...bunu fazlası ile de hakediyorlar...sabır sabır sabır...
Ne olacak keko bu Teknosanın an itibariyle 16 TL Vbtyz 42 TL , gesan 212 TL an itibariyle gıdalar enerji teknoloji aut, Demir, Çimento İn, ne düşmüyorsun neden böyle oldu tüm hisseler demir çimento hariç aldığını verdi geriye
M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilanço bari gelse de önümüz biraz daha netleşse...
hisseler temel anlamda köpüklerini atıyor....artık temel olarak rasyoları ucuz kalan talep görecek ,rasyoları pahalı olan da düşmeye devam edecek...ama ilk etapta bu seçim belirsizliği ortadan kalkması lazım..
Çok pis verdiler ele, Allah'tan çok az bir miktarla denemelik almıştım. Burada sürekli hisseyi pohpohlayanların yatacak yeri yok !
:) şirket yaşıyor çok şükür. Bugün 100 bin dolarlık Amerika'daki iştirak işi tamamlanmış sanırım...haftaya da bilanço gelirse karnemizi göreceğiz inşallah...bu fiyatlarda durması üzücü tabiki ama,yatırım işi bu ne yapacağı belli olmuyor kısa vadede malesef...
vbtyz düşük sermayesi ve düşük halka açıklık oranı nedeniyle çok sığ..satışlara da aşırı tepki veriyor ,yine alışlara da aynı şekilde agresif tepkiler verebiliyor...sığ olması tahta yapıcıların tam kontrolü sağlamasına neden olabiliyor..yani istedikleri gibi yönlendirebiliyorlar...eğer bilançolarda kötü niyetli oynamalar yapılmaz ise ?? vede kasti baskılar kurulmaz ise ?? vbtyz nin ederine gideceğine inanıyorum...bu ederin de güzel yerle olacağını düşünüyorum..bakalım nasipte neler olacak ?? sabır sabır sabır....
tahtada tek alıcı benim galiba:))..bu ne sahipsızlık vbtyz ..bır köşeye atılmış gıbı..bılançoya kadar tutalım bakalım:))umarım üzmezsın..hacım yerlerde tahtada kımse yok..hayra yoralım..acaba herhangı bır faalıyetı varmıdır bu şirketın yoksa kottan falan mı atılacak:kahkah:
keko sen böyle düşmezdın ama senıde kötü yola düşürmüşler:kahkah:
bu endekste mınımum olman gereken fıyat 54-55 tl ,,elbet farkedıleceksın..akşam birde şık bir bilanço patlatırsan oldu kaymaklı ekmek gadayıfı:)))
bu hısseye cıddı manada para bağlayıp yatırımcı olan arkaşlara Allah sabırlar versın:)..ben bugun vaarım yarın yoğumm..ama harbı malın bırı var bu hıssede,, yada bırılerı tukanı neyı sattı gıttı..:)
Sanki rekor bilancoyu açıklayacak şirket vbt değilmiş gibi davranıyor... :)
çeyreklikte yapmış olduğu iş mıktarı pıyasa değerıne neredeyse eşit...dolaşımdakı pay oldukça az 8.896 bin, sermaye 26 mılyon,,ne yapmaya çalışıyor acaba..???
Öncelikle bilancoyu görelim...son çeyrekte aldığı iş tutarı 1 milyarı bulmuş..bu bile anlayan için güzel işaret..
dragon dostum sen belki numunelik aldın ama biz sermayemizin önemli bir kısmını buna bağladık..yani elimizi değil kolumuzu taşın altına koyduk...hisse konusunda şüphem yok...sektörü konusunda da şüphem yok..tek risk benim için patrondur...eğer patron dürüst olursa ?? hissenin ederinin çok yukarılar olduğuna inanıyorum...kul hakkı önemli...patronun bunu gözetmesini temenni ediyorum...ortaklarına kazandıran patronlara ALLAH daha fazlasını verir..sasa patronu ve gesan patronlarını örnek almaları lazım...ama ne zaman ki ortaklarından çalıntı oldu mu şirket de kazanmıyor patron da...dağına göre kar yağıyor...:yes:
Keko dostum hadi gözün aydın, güzel bilanço gelmiş :)
Bana öyle pek te iyi bir bir bilanço gibi gelmedi 9 aylığın üzerine fazla da birşey koyamamış gibi
Bende beğenmedim kötü bilanço ,,,hisse o yüzden zayıf kaldı sanırım ,, fk 16.10 olmuş ,,bu haliyle buda yeterli bir oran bu sektör için !!
Benim de beklentilerimin altındadır ama geçen yıl ile karşılaştırıldığında çok iyi görünüyor..sermayesi düşük ,halka açıklığı düşük buna rağmen yaptığı kar iyi görünüyor..bu tür hisseler istendiğinde çok güzel yerlere götürülebilir ...tahta yapicinin ne düşündüğü önemli..tek bildiğim bu tür hisseler çok değerli..gerektiğinde çok uzun tutabileceğim hisselerde pozisyon alıyorum..gerisi de nasiptir..tahta yapıcılar ve patronlar teknik tuzaklar kurabildigi gibi temel tuzaklar da kurabiliyorlar.. dökmek istediklerinde kötü bilanço ,çıkarmak istediklerinde de iyi bilanço yollayabiliyorlar..
Son çeyrekte alınan işlerin parası kasaya gelmemiş gibi bir sonuç var ortada ...biz en az 100 milyon bekliyorduk.
Hissedeki günlükcü ve bilanço primcisi kişiler bugün sabah sert çıkış yapmış gibi :) kâr marjı yüzde 12 olmuş...bakalım ilk ceyrekte kasaya son işlerin parasi gelecek mi :)