Yakında temettüleri de tartarak verecekler.!!:kahkah:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı günler...
20 yıllık birikimimi 2 ayda neredeyse sifirladilar...
Hadi vatandaş olarak benim birikimimi *** etmenizi geçtim, bu ülkenin bütün varlıklarını, şirketlerini, birikimlerini elin Bulgarina bile peşkeş çekecek hale getirmenizin adi nedir???
Colugunuzdan cocugunuzdan soyunuzdan sopunuzdan çıksın inşaallah.
İktidar değiştiğinde en küçük ayrıntısına kadar araştırılıp MUTLAKA YARGILANMALILAR...
MÜdahalede etkisi olmayacağını bilerek halkın parasını neden yaktın? Bu soru sorulmalı.
(Faiz artışı gibi) Etkili önlemleri neden yapmayıp TL nin değer kaybedeceğini BİLEREK halkın TL mevduatlarını ÇÖP HALİNE GETİRDİN.
ABD de olduğu gibi canlı yayında TV lerde savcılara karşı hesap vermeliler.
Yine başta maliye ve MB olmak üzere tüm hükümet üyelerinin ve vekillerin bu dönemdeki kur değişimleri ve toplam paralarının çoğunluk olarak hangi para biriminde oldukları ilan edilmeli....
Bu koca bir MANİPÜLASYONDUR.
Birileri bilerek ve isteyerek zenginleştirilmiştir.
Bir ülke ekonomisi çökse borsası etkilenmeyip nasıl tavan yapabilir.
borsa sonra gorursunuz faizler cıktıgı zaman borsa duser.
Saat 15 te toplantı varmis
Kuzey Kore için empati yapıyorum...
Başındaki DİKTATÖR den icazet almadıkça MB ve diğer ekonomiden sorumlular kalem oynatabilir mi?
Tek adam rejimlerinin ekonomik olarak bir yere gelmesi mümkün mü?
Ki demokrasi ile yönetilirken DENGE ve DENETLEMENİN olmadığı, ADALETİN sorgulandığı rejimlere geçen DÜNYADA KAÇ ÜLKE VAR?
Böyle bir ülke (tek adamların zaaf ve açıklarından yararlanıp) bu tek adamlara üstü örtülü şantaj yaparak kapitalist ülkelerin kuklası şekilde yönetilerek ekonomileri batırılmıyor mu?
Bu cehalet dolu danışmanları aklına edeyim...
Lan, döviz bu seviyelerde iken senin seçim kazanma şansın ver mı?
84 milyonun ırzına geçiliyor, Hadi yalakalık yapmayı bir an bırakın da kendi çıkarlarınız için böyle bir sonucu nasıl göremezsiniz.
Hadi bunlar 84 milyonun ırzına geçiyorken ona koltuk değneği olanlar ne yüzde halkın önüne çıkacaklar.
Halk sizi tükürükle boğacaktır...
Son zamanlarda aklımı en fazla meşgul eden konu şu son yazilanlar...
Düşünebiliyor musunuz birileri koskoca ülkenin yerli ve milli parasını mahvediyor, birikimleri mahvediyor, varlıkları yabancıya bedava peşkeş çekecek hale getiriyor ve hic bir sorumluluğu olmuyor...Hem de bunu sadece iki ayda yapabiliyor... Adina da ekonomik kurtulus savasi diyor... Bu nasıl bir düzendir...
Bu sorumluluk muafiyeti beni çok rahatsiz ediyor...
secıme gıderkene cın modeli yok,dusuk faız yuksek kur partı programında yok.peki kımseye soylemeden haksızlık degılmı?uygulıyacagın polıtıkaları partı programına yazmak zorundasın!!
https://tr.wikipedia.org/wiki/Parti_programı
https://www.bloomberght.com/deutsche...abilir-2294116
1000 puan kesinlikle işe yaramaz.
1000 puan demek yüzde 25 faiz demek..
2018 de zaten aynı faiz verilmişti.
Kimse dolarını bozdurmadı...
Kaldı ki şimdi aynı senaryo 2. kez olursa etkisi sıfıra yakın olur...
Ekonomiyi ateşten alabilecek tek unsuru da yakmış oldular....
Orta ve uzun vadede TL nin DEĞERSİZLEŞMESİNİ durduracak tek araç kalmadı...
Orada biraz kaçak dövüş oldu. Ancak tamamen de gizlemedi. Seçimden önce meydanlarda bu kardeşinize yetkiyi verin görün faizle dövizle nasıl uğraşılıyormuş şeklinde çok açık beyanatı var. Youtube'ta direk izlenebilir.
Seçmen finansal okur-yazar olmadığı için alkışladı bu sözleri. Oyunu da verdi.Şimdi ise şikayet ediyor.
Politikacı bunu daha net anlatmalıydı.
Kataredan vs. gelecek 10 milyar para ile döviz yükümlülükleri ile batacak yüzlerce şirketi kurtarabilecek misiniz?
mb müdahale etmiş....
ha surıye ,ha ırak, ha iran ,ha turkıye hepsi ortadoguda bır ulke ozellıklerı aynı.bır sey beklemeyın.bop ta bır yer.
Bunu söyleyen TR nin EN BÜYÜK HOLDİNG in başı....
Ülkede kurdan batabilecek diğer şirketleri düşünün. Adam tutmuş utanmadan batarsak hepimiz batacağız diyor.
Ali Koç'tan döviz kuru yorumu:
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ankara'da düzenlenecek FIVB Voleybol Dünya Kulüpler Şampiyonası öncesinde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Başkan Koç, döviz kurlarındaki hareketlilikle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Koç, "Yüzde 70-80'lere varan TL'nin değer kaybı, bizlerin belimizi kırmıştır. Şu an önümüzü göremiyoruz çünkü gelirlerimizin neredeyse yüzde 100'ü TL, giderlerimizin aşağı yukarı yüzde 80'i döviz kuru cinsinden oluyor. Bugünün ortamında Egonu gibi bir oyuncuyu konuşmak gerçekçi olmazdı" dedi.
ben bunların gz olduguna ınanıyorum.kumarmı oynuyoruz.muthıs bır yonetım becerıksızlıgını goruyoruz.kıtaplarda okutulmalı bugunler.uygulamalı ekonomı....faız assagı kur yukarı giderrrrr.....
hep beraber bitilmez....
İhracatmis senin egitim seviyen yerlerde,unv 100 giremiyor,hukuk yok,guven yok samsung gibi sirketin yok ne ihracati domatesmi!
Hayat stratejidir.stratejin yanlissa ayvayi yedin.ok atmak gibi.iskalamak kaybetmek demektir.
Ben bunların hicbir şekilde hesap vereceğine inanmiyorum ondan bu kadar rahatlar
adam benim burokratima dokunamazsin sıkıysa yap diyor acik acik ....
ben sızın karsınıza guvenılır bırını cıkarıyım.5 dak sonra kur duser.ha dogru polıtıkalarla bırlıkte.mesela durmus yılmaz.eskı mb baskanı.pıyasa tanıyor cunku onu ...
o her zaman ters kose yapmıstır.roportajını dınledım.para kazandırmamalı dıyordu bir mb.sı.
Turbulans çağı kıtabını okuyun.
Toplantıdan 200 baz faiz indirimi çıktı heralde gene uçmaya başladı dolar
Dudu ya soru borsa neden boyle cıkıyor?
Aynen abi.!!
Yetmez ama evet dediler.!!
Şimdi boşuna ağlıyorlar.!!
Merkel bizi kıskandı.!!
Audi 8
BMW, Mercedes
Ne ararsan.!!!
15.000-20.000 Euroya
Kıyamet gibi.!!