Tahmin ettiğim gibi devretmek zorundaydılar.
Bankalar yarım bardak su içti..
Kredinin yarısı haraç olarak verildi..
Şimdi yeni kocasını bekliyor ttkom
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tahmin ettiğim gibi devretmek zorundaydılar.
Bankalar yarım bardak su içti..
Kredinin yarısı haraç olarak verildi..
Şimdi yeni kocasını bekliyor ttkom
Yaklaşık 13. TL yapıyor. Temettü hariç. Temettüler ayrıca ödenecek.
Çağrı olması gerekiyor.
12,78 tl birim fiyat ile anlaşma sağlanmış.inşallah çağrı yaparlarda bizde faydalanırız.ancak temettü verilecekmiş.lyy ye temettü ödemesi yapılacakmış bizde alırız inşallah.
Şu anki piyasa değerinden fazla bir rakam galiba.
Hayırlı olsun, sadeleşti yönetim, asıl niyet ne bundan sonra beli olacak.
önce temettü verilse sonrada 12,78 tlden çağruı yapılsa işte ozaman CUMHURBAŞKANI ÜZERİNDEKİ BİTÜN KARA BULUTLARI dağıtır. BÖYLE OLURSA BU ALIŞVERİŞİ HERKES ALKIŞLAR.
Temettüyü yüksek dağıtma ihtimali var bence..
Kamu bankalarından edindiğim tecrübeye göre hayır..
Ama çok yüksek fiyata başkasına satış işi varsa ucuzdan alırlar...
Niye kızdın ki abi
Çok yüksek fiyata başkasına satacaksa 13 liradan çağrı yaparSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankalar temettü ile birlikte satış fiyatını 2 milyar dolara bağlamış olsalar hiç şaşırtıcı olmaz sanki. Rakkamı yuvarlamışlardır. Bu satış işin yarısı gibi, bakalım kim satın alacak son sahibi olacak. Umarım bir Türk firması satın alır. Oyak güzel bir aday olurdu. Kendi öz şirketlerinden temettü kanalıyla bayağı nakit topluyor.
Saygılarımla
Vaybe , ekrani kapattim actim imza atilmis ,
ne bir eksik ne bir fazla kismetimizde ne varsa oymus,
hayirli olsun
Ne garip bir ülke olduk, zerre devlet ciddiyeti kalmadı. Özel banka hisselerin tamamını alacağını resmi yollar ile kimseye sızdirmadan ilan ediyor.
Devlet 3aydir aldım alıyorum şu para olur bu para çok diye haber kanalına bilgi sızdırıyor.
Daha ilginci, kimse inanmıyor. Dün sızan habere rağmen bugün 9.80 den kimse yüzüne bakmıyordu.
Neyse hersey yakında netleşir, ben temettü mu alıp, satış fiyatına gelse dahi satmayı düşünmüyorum. Yeni sahiplerine kaça gider Allah bilir ama bu fiyatın en az %50 fazlası olur. Daha bu pilav çok su kaldırır, benim için ideal fiyatı şu an 20tl, tabiki bu beni bağlar. Herkes al da satmayı özgürdür.
SM-G780F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Az önce bloomberg' te Tuncay bey ve Toygar bey çağrı olmasını beklemediklerini söylediler. Nedeni ise, kamu (varlık fonu) ile yapılan
bir satınalma olduğuymuş.
Bugün yuksek acıp ordan gelene satıs yaptılar, haber olumlu olsa neden satıs yapıldı..
(tursg)güneş sigortayıda varlık fonu almıstı onada cagrı yapılmadı ve hisenin hali ortada..
Zaten halka açık kısmı sadece %13.32, onun için çağrıyı yapsa bile pek fazla bir mal değil ki o malın büyük kısmını da paketlemiştir belki.
%55 paya 1.650 milyar veren dışarıdaki %13.32'nin tümünü de rahat alamaz mı. Hatta hesabını yapınca kaç para yapar ki.
https://imgyukle.com/f/2022/03/10/EBCUpt.png
17 Aralık 2021 tarihinde yapılan ilgili açıklamada, LYY Telekomünikasyon A.Ş. 'nin (LYY) sahip olduğu %55 Türk Telekomünikasyon A.Ş. (Türk Telekom) hissesinin Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) satışına ilişkin görüşmelerin, taraflar (TVF ve LYY) arasında başladığı duyurulmuştu.
Konuya ilişkin TVF ve LYY hissedarlarından, Akbank T.A.Ş., Türkiye Garanti Bankası A.Ş ve Türkiye İş Bankası A.Ş. tarafından 10 Mart 2022 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamalarda; LYY'nin sahibi olduğu Türk Telekom sermayesinin %55'ine denk gelen 192.500.000.000 adet A grubu nama yazılı payların tamamının TVF'ye 1.650.000.000 ABD Doları bedel karşılığı satışı için taraflar arasında 10 Mart 2022 tarihinde bir Hisse Devir Sözleşmesinin LYY ve TVF arasında imzalandığı duyurulmuştur.
Ayrıca Türk Telekom'un bağımsız denetimden geçmiş 2021 yılı konsolide mali tabloları esas alınarak Şirket Genel Kurulu tarafından dağıtımına karar verilecek kar payından satışa konu hisselere ait tutarın da LYY'ye ödenmesi konusunda taraflar mutabık kalmışlardır.
Açıklamalarda, hisse devir işlemlerinin gerekli yasal izinlerin alınması ve sözleşmede sayılan ön koşulların tamamlanmasını müteakiben gerçekleşeceği belirtilmiştir.
Türkiye Varlık Fonu yaptığı açıklamasında; "Bu satın alma; Türk Telekom'un sektördeki güçlü pozisyonunun, marka değerinin, üstün varlık ve insan kalitesinin ve çeşitlendirilmiş iş modelinin yanı sıra sağlam finansal ve operasyonel performansının sürdürülebilirliğine ve Türkiye telekomünikasyon sektörünün uzun vadeli cazip görünümüne olan inancımızı yansıtmaktadır." dedi.
Konuya ilişkin Türkiye Varlık Fonu tarafından bugün yapılan açıklama aşağıdaki linkte yer almaktadır.
https://www.tvf.com.tr/iletisim/duyurular/2022/turk-telekomun-cogunluk-paylarinin-satin-alinmasina-yonelik-pay-satin-alim-sozlesmesi-imzalandi
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1009132
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1009265
tabiki çağrı yapması lazım çağrı yapmaz ise bizi madur ederse cumhurbaşkanına hakkımı haram ederim.eğer halk bank ve vakıfbanktaki gibi hisseyi kar yönüyle kısırlaştırır ise ALLAH VARLIK FONU YETKİLERİNİ DÜNYANIN EN BÜYÜK DERTLERİYLE başlarına bela yağdırsın.inşallah faizden kaçalım derken cumhurbaşkanının gazabiyla imtihan edilmeyiz.inşallah TTKOM DAHA YÜKSEKLERE ÇIKARDA emeği gecenlere dua ederiz. aksi taktirde beddualarımız varlık fonu yetkilileriyle birlikte olacaktır buda biline.!
Bildiğim kadarı ile TVF nunun çağrı yapma zorunluluğu yok. Ancak yarın bu anlaşmanın TT olumlu yansıyacağını düşünüyorum.
Ben bankaların yerinde olsam 12.75'ten satar, 9.75'ten alırım. [emoji23][emoji23][emoji23]
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nede olsa piyasa fiyatı satış fiyatının %30 altında. [emoji33][emoji35][emoji848]
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn bozoklu ben arasitrma bölümüne sordurmustum aylar önce böyle birsey gerceklesirse ne olur diye
cagri olmaz diye düsünüyoruz demisti,
Bloomberg cikmislar bid bid ediyor hisse 8 den 10 gelmis de çok primlenmiste
sanki uzayda yasiyor yada kendilerinden baska herkesi aptal saniyorlar,
hisse 11 den 8 indi ne konusuyorsun bos bos...
Varlik fonuna devir edilmesi ttkom icin hayirli oldugunu düsünüyorum demoklasin kilici gibi sallanan
lisans anlasmasini cözümlerler, birde gayrimenkul satislari v.s.
Hayirlisi ,
çağrı fiyatı kimseyi kurtarmaz.vatandaşa 4 dolara kitlemişler borsaya açarken.bizdeki hissenin ederi 4 dolar.bankalar yanlış kredi vermenin cezasını ödedi.şimdi önümüze bakacağız.kısa sürede 15 leri görecektir normal olarak.şirketin önündeki en büyük engel kalktı.
şimdi 5 g lisansı verilecek.
sonra fiber altyapıyla - mobil telekom ayrılıp 2 farklı şirkete dönüştürülecek.
faturalar zamlandırılıp hakettiği karları yapması sağlanacak.(satınca yabancı aldı faturalar yükseldi demesinler diye:kmk:)
en son yabancıya kalllavi bir fiyata çakılması gelecek.
işte yabancıya çakılınca çağrı zorunluluğu olacak :bravo:
İNŞALLAH CUMHURBAŞKANI HALKBANKTAKİ VAKIFBANKTAKİ KÜÇÜK YATIRIMCININ AHINI TTKOMDA ALMAZ.ALLAHIN GAZABI ÇOK BÜYÜKTÜR.ÇOK ŞİDDETLİDİR.BU GÜN YİNE YÜKLÜ MAL ALDIM.KORKUYORUM SAYIN TEMELCİ.cumhurbaşkanının adaletsizliğinden korkuyorum.hayatta haram yemedim alın terimi halkbankta yediği gibi burdada yerse diye korkuyorum vallahi.günsonu haberi duyunca dizlerimin bağı çözüldü.bu sefer tayyip erdoğan beni mezara gömecek diye korkuyorum.çünkü adam nereye el atsa kurutuyor.inşallah yiğit bulutbey burada üçün birini vermez elimize....
Bankalar 6,5 milyar dolar kredi vermişti sanırım. Onca yıl geçti üstüne üslük bide 1.65 milyar dolara hisseleri bankalardan alıyorlar. Hesap ortada Bankalara iyi kitlemişler. özellikle Akbank en büyük paya sahip olduğu için acı fatura Akbank a kesilmiş gibi. yanılıyorumdur inşallah.
varlık fonunun çağrı yapma zorunluluğu yok.zaten çağrıya gerekte yok.13-14 ler sizleri kurtarıyorsa o fiyatları 2 haftada görebilir.
ilerisi için dediğim senaryolar düşünülüyordu.
- eğer satacaklarsa karlılık yükseltilecektir.
- satılmayacaksa karlılık yine yükseltilecektir. çünkü kasa tam takır kuru bakır.para lazım kasaya.:kmk:
05.06.2018 tarihli ve 30442 sayılı Resmi Gazete‘de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan “Pay Alım Teklifi Tebliği (II-26.1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (II-26.1.b)†ile bankadan kullanılan kredinin teminatı olarak verilmiş halka açık şirket hisselerinin, şirketin kredilerinin geri ödenmemesi durumunda bankaya devri veya banka tarafından teminatın paraya çevrilmesi suretiyle üçüncü taraflara devri neticesinde doğacak pay devirlerinde ortaya çıkan pay alım teklifi yükümlülüğüne muafiyet imkanı tanınmıştır.
Bu muafiyet tebliği TTKOM hisseleri için özel olarak yürürlüğe girmişti...
Çağrı yapılsa dahi bu fiyata bu hisseyi vermem, beklerim arkadaş..
satış şirket için çok iyi oldu. sürekli yatırım yapılması gereken yeniliklere ve gelişmelere açık bir şirkete hangi kiracı gelirde yatırım yapar.bundan sonra bir satış yapılırsa çok daha net ifadelerle yatırımlar yapılacak karlar belirtilir.satış kredisiz keş parayla olur.alanda satanda madur olmaz...devlettede kalırsa karlılık arttırılır hazineye büyük kaynak sağlanır.şuan yaptığımız kar şirketin en geberik karı.hisse başı 1,65 bürüt kar var.bu zamsız faturalarla en kötü karımız.bide bılımbirk li ökönomistler pahalı buluyormuş 10 lira fiyatı.hay ben sizin ekonomistliğinize.....:rtfm:
SAYIN TEMELCİ UMARIM BU SEFER DEDİĞİN İSABET KAYDEDER.inşallah tayyip erdoğanın zulmüne maruz kalmayız. halkbank ve vakıftaki gibi olursa hisse 4-5 tllere düşer.4-5 tldende israile satar cumhurbaşkanımız.
para konusunda öz kardeşime bile güvenmem.hayatım kazık yemekle geçmiştir.bu hisse kökten satılmaz.ancak 20 yıllık geliri peşin parayla yarı fiyatına satılabilir.buda bizim için iyi olur.
söz bankalara gelince yıllık ortalama yüzde 50 enflasyon olan ülkede yüzde 20 ile kredi dağıtan bankalar sabun köpüğü gibi eridiler.yangın oldu , sel oldu , deprem oldu, salgın oldu hep bankalar 2 yıl ödemesiz neredeyse faizsiz paraları dağıttılar.tabikide batarlar.gayet normal.bankalar yıllardır arpalık gibi kullanılıyor..tabikide kimse gelip banka hissesi almaz...
bizimkiler sadece öngörü ... içiniz rahat etmiyorsa 13 leri görürse vedalaşabilirsiniz...hepimiz için hayırlı olsun...
inşallah sayın temelci ilk kez bu sefer cumhurnaşkanı bizi yakmaz.
Bayram değil seyran değil, TVF durduk yere niye satın alsın ki Ttkomu. Üstelik 3 sene beklese, zaten bedavaya kamu malı haline gelecek.
Amaç elbette, TVF vasıtasıyla, kuvvetli muhtemel bir yabancı şirkete satışı. Bu satış bir Türk şirkete de olabilir, keşke öyle olsa. Ama TVF bünyesinde satılabilecek en göz önü şirket Türk Telekom'dur. Varlık fonu web sitesini inceleyen bunu görecektir.
Satışın 3 milyar dolardan gerçekleştiğini düşünmektense, bundan sonra TVFnin kaça satış yapacağının, fiyatta yönü belirleyeceğini düşünüyorum. Hatta, o satışın çoktan yapıldığı ve sadece açıklamasının geriye kaldığı kanaatindeyim.
O yüzden, sığ piyasada, günlük dalgalanmalara, manipülasyonlara aldanmamak gerektiğini düşünüyorum.
Böyle yazıyorum ama, sonra aklıma bugünkü düşüş geliyor. Sanki bugün satanlar bilmiyor muydu tüm bu ihtimaller serisini. Neyse...
Ya ben kendimi avutuyorum, yada bugün satanların benden çok daha fazla bildiği bilgiler mevcut.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün hisseye basiyor devre kestiriyordu sero...
Hisse % 5 le acildi
alista 898 bin lot var,
toptan alis 12. tl
spottan prekande alisi 9,98
:oleyo:
Çoğunluk hisseleri Türk telekom gibi Vakıf bank ta varlık fonunda.
İkisi de satışa çıkabilir
https://i.hizliresim.com/b642b4z.png
Ölçü verir mi?
Dolarda da enflasyon var mutlaka... :whistling:
DOLAR BAZLI AYLIK BAŞLANGIÇTAN BU YANA GRAFİK....
Bakalım bundan sonra neler olacak...?:notr: