Tokat havası...
Printable View
Tokat havası...
Bu millet kimlerin kimin dönmeleri olduğu iyi bilir,..
nerden alacaz peki işci74 ucuz market var mı söyle de bilelim...bakkaldan mı alacaz oradaki fiyatlardan haberin var mı...ocak ta asgari ücret 7500-8 bin olunca kimse zam yapmayacak mı komiksin valla ...ya da ocakta neden bu kadar asgari ücrete zam yapılıyor...
"
Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı ve BİM Marketleri İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, İstanbul Kurtköy’de düzenlenen ve perakende gıda sektöründen temsilcilerin katıldığı '7.Private Label Zirvesi'nde konuştu. Aykaç, zincir marketlere yönelik söylemlere sert sözlerle yanıt verdi.
DHA’nın aktardığına göre konuşmasında iktidara yakın medyaya eleştirilerde bulunan Galip Aykaç, "Tüketici fiyat endeksi, TÜİK açıkladı bunu; yüzde 80.21, üretici fiyat endeksi yüzde 143.75, dokuzuncu ay, yüzde 83.45 tüketici, yüzde 151.50 üretici. Onuncu ay yüzde 85.51 tüketici yüzde 157.69 üretici fiyatı, soruyorum buradan. Acaba bu aradaki rakamlarımı biz mi yanlış okuyoruz? Bunun doğrusunu söyleyecek olan var mı?” dedi.
“Gıda perakende sektörünün kâr edenlerinin en yükseğinin ettiği kâr yüzde 4'tür” ifadelerini kullanan Aykaç, bu yüzde 4'ün tamamı da verilse enflasyonun aşağıya inmeyeceğini söyledi. Aykaç sözlerine şöyle devam etti:
“İşte söylediğiniz yüzde 85, yüzde 80'e gelir. Bunu bile bile bire alıp üçe satıyorlar, bire alıp, dörde satıyorlar diyecek kadar alçalan gazetecilere, oda başkanlarına diyorum ki bu algı operasyonunuzun vatandaşta karşılığı yoktur. Hala halka açık olan bizim gibi şirketlerin (BİM), bizim bir farkımız var. Bu farkımız masraf yapımızı başkalarından çok daha iyi kontrol etmemizden gelen bir farktır. Brüt kâr marjımız 17.5. Yani 100'e aldığımız bir malı 117.5'e satıyoruz. Yahu nerede burada bire alıp üçe, üç kata satılan fiyat? Nerede öyle bir ürün?”
“BİZİM ÜLKEYİ YÖNETENLERLE BİR SORUNUMUZ YOK”
Konuşmasının devamında Aykaç, televizyondaki açıklamalarında “Halktan alıyorlar 100'e, satıyorlar 400'e” diyen Tüketici Hakları Derneği Başkanı’na mail attığını ancak cevap alamadığını söyledi. “Dedim ki, 'bizi ikiyle üçle uğraştırma, öyle büyük kar marjlı yerler varsa söyle de biz de oralara yatırım yapalım' dedik” ifadelerini kullanan Aykaç şunları kaydetti:
“Bu gazetecileri himaye edenlere, onlara bu şekilde işlem yapın diyen, perde gerisinde bizi hedef gösterenlere, aslında sizi hedef gösterenlere diyorum ki: Bizim ülkeyi yönetenlerle bir sorunumuz yok. Bir sorunumuzun olmasına müsaade de etmeyeceğiz. Bunu buradan çok açık söylüyorum. Biz bu ülkenin temel taşlarıyız. Bu temel taşını yerinden oynatmaya da bunların güçleri yetmez. Bu kriz bize bakarak ya bir tuğla da ben koyayım bu memlekete, bir binanın temel taşına bir kürekle harç, ben koyayım demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmaları yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzla cevap vereceğim bunu bilesiniz.”
SERT İFADELER KULLANDI
Eleştirilerini sürdüren Aykaç, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“Perakende işletmelerinin enflasyondan arındırılmış ve sadece nominal kâr rakamlarına bakarak olumsuz yorum yapan maaşlı televizyon yorumcularına, bizleri terörist ilan edenlere bizlere vicdansız hatta kansız diyenlere ve bunları gazetede yayınlayarak ahlaksızca bizi çete ilan edenlere ve tabirimi maruz görün ama müsaadenizle, gazeteci müsveddelerine söyleyeceklerimiz var. Eğer doğruysa diyerek ülkenin değerlerine saldıranlara, ilan vermiyoruz diye gazete sayfasını boş bırakanlara televizyonda, ağızlarından, salyalarını akıtarak küfredenlere, bilmedikleri konularda biliyormuş gibi yorum yapanlara, peyniri, yumurtayı sadece sofrasında görüp peynirle yumurtayla ilgili yorum yapanlara, bu dünyayı size yaşanmaz kılarım diyecek kadar meselelerden bir haber olan depoyu basıp günlük tüketim kadar bile olmayan yağları, halka dağıtırım diyecek kadar iş bilmez yöneticilere… Mağaza çalışanlarımıza, söyleyin yöneticilerinize bu işin sonu kötü olacak, size burada ekmek yedirtmeyiz diyen kanun, nizamı tanımayan yerel yöneticilere… Ziraattan haberi olmayan ve özellikle İstanbul Ziraat Odası Başkanı'na… FETÖ örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler. Bu süreçte o bahsedilen zincir marketleri diye altını çizerek söylenen üç harfliler diye bizleri farklı yere koyan ve bunları koymaya çalışan ve Müslüman olduğunu iddia eden bu insanlara söyleyeceklerimiz var. Lütfen aynaya baksınlar. Kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde bir art niyet vardır. Bir algı yönetimi vardır. Bunlara tüketicimiz hiçbir zaman karşılık vermemiştir.
"
Galip Bey, enflasyonun sebebi olarak marketleri gösteren cahillere tokat gibi çatır çatır cevap vermiş.
Net kar marjımız %4, biz bunu %0 yapsak hiç kar etmesek fiyatlar %4 düşer demiş..
Bu cahillere kendi ağızlarıyla cevap vermiş:wave:
Bu ülkenin en büyük sorunu cehalet.
Millet kar marjı nedir bilmediği için sanıyor ki pahalılığın sebebi marketler. Bunlara inanan milyonlar var.
Cehalet bitmeden sefalet bitmez.
Hadi diyelim halkın büyük kısmı brüt kar marjı net kar marjı nedir bilmiyor. Bunu bilen devlet görevlilerinin bile bile yalan söyleyerek borsada işlem gören marketleri hedef göstermesi kul hakkıdır. Onbinlerce BIMAS yatırımcısının hakkını çalıyorlar. Müslüman geçinen bu adamların, İslam'daki en büyük ikinci günahı işlemesi akılla izanla açıklanacak bir durum değildir.
Devlet ayrı, hükümet ayrıdır.
Galip Bey, görevini kötüye kullananları hedef almıştır.
Marketlerin %3-%4 kar marjıyla iş yaptığını bile bile marketleri günah keçisi ilan edip milleti kandıran görevliler derhal görevlerinden alınmalıdır.
Başımıza ne geldiyse liyakatsizlikten geldi ve geliyor.
rACE çok haklısın valla cehalet bitmeden bu ülkenin gelişmesi çok zor...
En kötü tarafı da şu; Hadi adam 3 yıldır köyünden dışarı adım atmamış, kar marjı vs. nedir bilmiyor haliyle, o adamı kandırırsın marketlere suç atarak.
E peki burada işlem yapan adamlar nasıl bu kadar cahil kalmış?
Aklımı yitireceğim yeminle.
124.10 Altı çoklu gün kapanışı olursa, "Yeni ve Nurtopu" gibi olan aşağı trendimiz, "Şelale" ye dönüşebilir (2-3 hafta içinde)
Dün işlerim sebebiyle hep dışardaydım, malda yakalandım. Kötü oldu :thumbdown:
Haksız yere buna sebep olanlara, bilsinler ki ASLA hakkımı helal etmiyorum :28:
Cahillik bilmemekle olsa idi neyse her kişi kendinden bilirmiş..
Senin yazını alıntilamayip muhatap almayan bu cahile cevap babında yok ampulcu yok gerici diye yancilarınla
Sidik yarıştırma diye yazdım. Ortaya koymam lqfi bir daha...
Yazdıktan sonra açın bi okuyun. "Olmuş mu", "anlaşılıyor mu" diye..
Yemin ediyorum gözlerim kanadı.
Ama seni buldum, öyle kolay bırakmam..
Madem bilgilisin, cevap ver bakalım arkadaşım:
Bu marketlerin kar oranları %4 civarı mı değil mi?
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...hQzYvQhSA&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sığır sürüsüne laf anlatmak yerine muhattap almayın. Hayat konforunuz çok artacaktır.
Hic bim hissesi almadim
Alisverisleri son 1 yilda %80 ustu bim den yaptim artik bu oran %100 olacak
O ceo daki .. da..saga beton yetmez ..
O 6 li masa dakilerin tusiad in musaid in soyleyemediklerini adam bilale anlatir gibi bu takiyyeci muanfiklarin yuzune karsi ne guzel de soyledi..
O adama helal olsun
Simdi gelelim asil konusa
Bay recep in abi dedigi topbas la kanli bicakli olacak neler oldu acaba
17 25 aralik da feto cu itnelerin yayinladigi ama gercek olan tapelerde
Ugruna kanunlari cignedigi bay recep
Topbas abisi ile nasil bu noktaya geldi
Ne istedi ise bay recep topbas abisine yapti urla da ki villar icin
Ama geldigimiz nokta ..
Akp icin din min hepsi hikaye
****yi bile ramazan da bestepe iftara cagiran ziyniyet icin tek gercek biat
Bundan sonra ne olur
1 bay recep bu isi uzatmaz
2 bim in icinden gecer
Ne geliyorsa elinden yapsin bay recep
Olene kadar bim den alisverise devam
O ceo o koltuk da kaldikca
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bim in sahiplerinin isimlerini bilen varmı
Alışverişlerimin % 90 nını evime uzak olmasına rağmen , METRO marketten yaparım .
NEDEN
1) covid döneminde diğer marketlerden açık ara güvenli ortam sağladı
2) ürün çeşitliliği diğer marketlere göre fazladır
3)Dondurulmuş çözülmüş değil , taze balık satar
4) oto parkının eşi benzeri yoktur çok düzenlidir
Ancak tüm bunlara rağmen diğer marketlere göre ucuz değil aksine bazı ürünlerde biraz fiyat farkı bile vardır
Siz hiç METRO marketlere ceza verildiğini görüp/duydunuz mu ?
Haksız yere ceza veremezler veya siyasete malzeme yapamazlar çünkü sahibi yabancı anında Ülkeden çıkış yapar diye düşünüyorum
Bazı markalardan feragat ederek, tüm market alışverişimi BİM den yapacağım. Çarpık düzene en kaliteli şekilde ilk kez biri direnerek, cesur şekilde doğruyu söyledi.
BİM kendi parası olan bir kurum, bu hafta çok sert yukarı dönüş olacak. Halk BİM’e destek verecek.
Toplumlar genelleme olarak,
Haklı olana değil,
Güçlü olana destek verir [emoji845]
Dünyanın hiçbir zaman kaos tan kurtulamamasınım ana sebebi budur zaten...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Marketlerin zerre kdr suçu yok. Ülke ekonomisini yönetmek yerine uyuyan ekonomi bakanı(ki ekonomiden zerre kdr bilgisi yok) aynı şekilde damatda aynıydı 2 aylık ders alma ile adam bir ülkenin sözümona ekonomisini yönetti!.
Bu ülkeye, potansiyeline yazık tek kelime ile YAZIK.
İlginç bir başka olay ise, 3 sene önce fakiran marketi görülen 3 harflilerin sosyete marketi muamelesi görmesi. Tarım krediler 3 harflilerden en az %15 daha pahalı gidin bi bakın fiyatlara
Adam yerine koydum, soru sordum sana.
Basit bir soru.
"%4 marjla çalışan marketi enflasyonun sebebi olarak göstermek cehalet değil de nedir" dedim.
1 gündür cevap yok.
Kul hakkı yiyen bu çakma müslümanları desteklediğiniz için ahirette fitil fitil hesap vereceğinizden habersiz bu dünyadaki sefil hayatınızı yaşayın bakalım.
İşte size cehaletin bedeli:
Bu dünyada sefalet + ahirette fitil.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Adam tepeden %6 çakmış hala gak guk:he:
Zaman geçiyor..
Cevap yok..
Utanma, arlanma hiç yok..
Adını doğru düzgün yazamayacak adamlar gelmiş işini yapan patrona terörist yaftası yapıştırıyor.
Yatacak yeriniz yok.
Devam edin kul hakkı yemeye çakma müslümanlar..
Fitil fitil..
Geride sığır sürüsü diye millete hakaret eden mal biri var.
Boşuna bık bık etme ,senin muhatabın o cobandir.
Sanal biti...
Sığır sürülerinin ortak özelliği okuduklarını anlayamazlar ve işine gelmeyen hiç bir soruya cevap vermezler. Dediğim gibi muhattap almayın gerçekten manevi refah seviyeniz yükselir.
Hayvan severim ben,bahçemde köpek beslerim,derdi oldugundada havlar anlarım lakin sizin gibi genelleme yaparak hala Halkına hakaret eden Malları anlamak gerçekten zor..
Kime ne anlatıyosam yaww..atalarımız boşuna dememiş it ürür kervan yürür diye..
Halkına niye hakaret etsin?
Basit bir soruya cevap veremediği halde işini yapan patronu hainlikle suçlayan cahillere hakaret ediyor.
Sayamadım, ama bu sana 4 veya 5'inci soruşum:
%4 kar marjıyla çalışan marketleri enflasyonun sorumlusu olarak göstermek akıl işi midir?
Ben sormaktan, sense cevap verememekten bıkmayacağız.
Cevap veremedikçe sadece senin değil, senin gibi düşünen milyonların da ideolojilerinin içinden geçiyorum.
O yüzden cevap verememeye devam..
Ayrıca fitil fitil[emoji847]
Sanırım ortalık dahada karışacak.
https://www.mynet.com/bahceli-nin-zi...i-110107076215
Migros ortagiyim ama sırf bunlara inat bugün bim'e gidip alış veriş yapacağım.
CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi