akþama içinde döndürme ihtimali yüksek
Printable View
Everything under control kalemi[emoji39]
Biz Türkiye ye giriþ yönünde sýnýr kapýlarýmýzý verimli bir þekilde çalýþtýrabilsek TIR larýmýz sýnýr kapýlarýnda 10 gün beklemek zorunda kalmayacak diyen Özer, Sýnýr kapýlarýmýzý hýzlý çalýþtýramadýðýmýz için ülke olarak çok þey kaybediyoruz. Sýnýr kapýlarýmýzda þýk binalar inþa etmek yerine hýzlý geçiþleri mümkün kýlacak modeller geliþtirmeliyiz ifadelerine yer verdi.
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...krizi-7141935/
Bu milletin kafasi calismiyor dedigimizde kiziyor.
Bunu da yapin artik.
Doviz bufelerinde alýþ 16'yi çoktan geçti. http://serbestdoviz.com/
Everything it's ok[emoji39]
deðdirmeden çekti mi deðdirdi de mi çekti ne oldu kaçýrdým ben :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
16 dan sonra 3 ten 2 ye Alican debriyaj dan yavaþça Aragaz verip kokliycen.rampa yukarý kaptirman lazým[emoji39]
Ibrahim M. Turhan
@ibrahimmturhan2
·
4s
Enflasyona endeksli TL cinsi tasarruf ürününün (tahvil, süper bono, mevduat); mevcut TL mevduatlar, dolayýsýyla bankalardaki likidite ve kredi faizleri üzerinde yaratacaðý etki, çok kýsa zamanda büyük bir finansal çöküþe yol açabilir.
Bundan çekinilmiþ olabilir.
Yüksek faizli bono çýkarsa emlak satýlmaz nokta.
Aynen öyle. Parasal sýkýlaþma yapmanýn birden fazla yolu var. Birisi oransal (faiz oranlarýný arttýrmak) diðeri ise miktarsal (piyasadaki TL miktarýný azaltmak)
Devlet %70 faizli bono çýkartýrsa bankalarýn elindeki TL bu bonoya kayar. Daha sonrasýnda ise bankalarda devasa bir TL açýðý oluþur.
Bu aþamada Tcmb bankalar o likiditeyi geri verse çýkardýðý bononun anlamý kalmaz. Hatta zararý olur.
Vermese bankalar faaliyetlerine devam edemez.
satsýnlar... net tutar olmadan eksinin anlamý yok... rakkam görece komik/küçük..
-625 usd adam baþý...
yunanlýlar abnin içinde yaptýlar.. bizimkiler fazlasýný yapmazsa ayýp olur.
bence,
sektör uzmanlarý liyakat liyakat diye dolanýrken,
tuik göstere göstere içimizden geçerken,
þikayet edilenlerin, liyakata uygun davranýp,
eksi 50/60 ýn doðru açýklandýðýný kabul etmek, ehh mehh dedirtiyor..
tuhaf bir anomali..
iyi sitem ettim :he: :he:
coinleri gömerken sarý gýza yumuldular
Yuh be. Kapanýþta doviz bufelerine bile müdahale etmiþler. Nasili mevduat topiginde yazýyor.
Kafayý duvara vuracak bir durum yok zira kanunen bu hakka sahip. (Tcmb brüt rezervin tamamýný da açýða satabilir. Hatta üzerine ek borç alýp onu da tekrar satabilir.)
Bu hakký da kullananlar yetkiyi seçimler ile halktan aldýðý için yetkisiz ve kanunsuz bir durum yok ortada. Sonuçlarýný da bu hakký kullananlara yetkiyi veren halk öder.
Denk bir sistem.
Bugün Ýspanyol turist denk geldim çok üzgündü dolar karþýsýnda %15 deðer kaybettik yýlbaþýna göre çok büyük deval dedi bu olmamalýydý diye sitemkardý
Ýyi ki tr de yaþamýyorsun dedim görürdün Anyayý Konya’yý bunu Türkçe söyledim anlamadý
Dayak kulübünde tadilat var galiba
Abd endeksleri -4
Kabqrqn bisey geliyor gibi
Hiç bir þey iyiye gitmez mi yahu? piyasadan uzak kaldýk,bugün öylesine 0 araç sorayým dedim;yok! çip krizi devam ediyormuþ,uygun fiyatlý 0,otomatik araç yok....:whistling:
US-Notenbank Fed: Warum der Zinsschritt um 75 Basispunkte kommen wird
Fed-Chef Powell schloss einen Zinsschritt von 0,75 Prozentpunkten aus, andere Notenbanker rudern zurück – aus gutem Grund.
Fed yakacak gemileri eli mahkum.!!!
Nebati kaçacak delik arayacak.!!!:kahkah:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!!
merkez büfe vur pastýrmayý, elini korkak alýþtýrma... sýð piyasa :he:
Avrupa’da gündem maymun çiçeði virüsü burada konusu geçmemiþ paylaþmak istedim
kiralik arabalarda gunluk rayicler ucuyor
Kurban bayraminda Izmire bakiyorum 1500 lira otomatik fiat egea
fiat egea bildigin tenekenin bi tik ustu
bu arada artist Ayhan Isik neden benim yazilari siliyor?
Ýnsan nüfusunu nasýl azaltacaklarýný þaþýrdýlar.
Önce domuzun Covidi, þimdi maymunun þeysi.
Sýrada ne var?
Eþþeðin þeyi, sadrazamýn sol þeyi….