Satış amacı taşımamaktadır diyor kap açıklamasında.
yt.tv.degildir
Printable View
Borsanın iyi gitmesi onların da iştahlarını kabartmıştır. Aileden en büyük SAHOL hissesine sahip olanlar Serra, Suzan ve Çiğdem Sabancı ya ait, onlara ait tipe dönüşüm hissesi haber içinde yok.
Söz konusu, Akbank ve Çimsa ya ait satılacak tipe dönüşüm hisseleri Dilek ve Sevil Sabancı ya ait. Onların da hissedarlık oranlarının artık çok azalmış olması lazım. Önemli bir haber değil.
Teşekkürler sıkıntı yok Sahol yükselen trend devam ediyor günlük düşüşler olacaktır kar satışlarıdır ayrıca küçük hisse olsa daha farklı olurdu fakat büyük hisse sabır gerektiriyor.Düşüncem önümüzdeki yıllarda banka endeksi ve holding endeksinin yüksek prim yapacağı yönünde sanayi hisseleri geride kalacak borsa yeni rekorlara banka ve holding hisseleriyle gidecek.
hisseleri özel fonuna koyuyor. temettüde vergi avantajı sağlamak amaçlı yapıldığını düşünüyorum.
Bu gün sabah itibari ile gerçekte kimlerin sattığını çok merak ediyorum.?
Yapı Kredi ve BOFA robotları satıyor. Sahipsiz olarak düşündükleri hisseyi panik satışlarla aşağı sürükleyip sonra sattıklarını yerine koyuyorlar. Araya alabildiklerini soyuyorlar.
Bunun adı Borsa yönetimi ve SPK nezdinde "hisseye derinlik kazandırmak" oluyor.
Deveye sormuşlar...
Sorun benim dün alım yapmamda.
İlla meletecekler…
ARKADAŞLAR BORSA İYİ FİLAN GİTMİYOR , çok ucuzladık sürünüyoruz , HALA DİPLERDE BORSA 4 AYDIR AYNI YERDE KANIRTILIYOR .
8000-9000 PUAN BANDINA DOĞRU SEÇİM RALLİSİ DE mümkün.
6300-7500 üstüne atak ve ralli de olasılıktır malınıza sahip çıkın algıcılara ve kötümserlere kapılmayın. çok sert hareketlerin arefesindeyiz .
7500-6000 ordan ver elini 8800-9500 ve gerİ çekilmelerle 10.000 puan 1 senelik hedefte görünmektedir. YTD
Beni şaşırtan şey, abuk subuk veya fiyatı değerine göre ayyuka çıkmış hisseleri hala satmayıp bu tür ucuz ve mali yapısı sağlam hisselere yönelmeyenlere. Bu tür yatırımcılara saplantılı yatırımcılar gözü ile bakıyorum. Kandırılmış olmaları da üzücü.
VIOP oyunları ile fiyatlarla oynanması da ayrı konu.
Açıkçası SAHOL gibi hisselerde adet arttırmak hedef olmalı.
BUGÜN 5600 TEST EDERSEK PAZARTESİ 5750 TESTİ OLACAKTIR .
BUGÜN ÖĞLEN 5300 ( silkeleme amaçlı ) DÜŞÜP 5450 ÜSTÜ KAPARSAK YİNE HAFTAYA BU SENARYO GÜNDEME GELİR YAKIN VADE ihtiamlleri tartışalım arkadaşlar borsa ucuz ama bankalar ve holdingler yüzünden 2000-3000 puan en az ucuzdur .
Anlaşılan o ki bu hisseden bir cacık olmayacak.bekle babam bekle moduna devam.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Banka endeksi daha yolun başında sıra holding endeksine gelecek sabırlı olmak gerekir
22 mayıs 2013 hisse fiyatına baktım Sahol da feci sınıfta kalır okuldan atılır hissede karını bırakan yatırımcı 10 yıl sonra şuan hisse fiyatına baksa çok kötü derdi gerçekler.Doğru zaman doğru hissede olmak önemli olan sazan gibi bunlar büyük deyip uzun vadeli düşünmemek gerekir en mantıklı olanıdır daha doğrusu karlılık önemlidir bilanço takibi.Benim Sahol da hoşuma giden borcunu azaltmış olmasıdır ilk ona bakmıştım zaten patronlar düzgün sıkıntı yok alım yapması olumlu hisse için beklemeye devam.
Seçim belirsizliktir zaten belirsizlik olduğunu yazdınız sürünmenin sebebi kısaca eğer muhalefet kazanırsa genel seçimi borsada bankalar ve holdingler de ralli beklentim devam edecektir ve ralli olacaktır piyasa anlar ne olacağını hele dişimizi sıkalım 2 ay var zaten en kötü zamanda malda bekliyoruz.
Son olarak Sahol da Covid başlangıcı yabancı oranı % 68,33 17 mart 2020 tarihi şuan 2023 9 mart tarihi %45,98 oranında ağırlık azaltmış yabancılar fakat yanlış yapmışlar böylede bir durum var.O dönemde borsada ciddi düşüş olduğu için her teknikçi covid 19 başlangıcı yada 2021 mart Naci Ağbal düşüşüne bakar grafikte yabancı alıyor doğruyu yapar diye düşünmek yanlış yada yabancı satıyor doğruyu yapıyor diye düşünmek son derece yanlıştır.Ast olan temel analiz yerli yada yabancı her neyse Sahol bu fiyatlar kalamaz gerçek olan budur en kötü zaman kaybı yaşatır para kaybettirmez.
Ben dolar bazlı bakıyorum kazandırmış para Sahol zaten grafiklerde dolar bazlı bakmak gerekir yabancı ağırlık azaltarak yanlış yapmış sadece durum tespiti yaptım ayrıca 2013 mayıs ile ilgili düşüncemi yazdım ve okudunuz yazdıklarımı hedefim açık net Sahol 3 haneli rakamlardır zamanını en kral spekülatör bilemez eşşek gibi beklemek zorundayız zaten bekleyenler para kazanır al,sat yapanlar değil.
Arkadsim,
Burada bunlari yazdigin icin sorduk.
Yok cakalmis, yok aklimi alirmis, yok bende hangi hisseler varmis.
Once adam gibi yaz, adam gibi sor.
Klavye arkasindan dedem de adamin aklini alir.
Bom bos yaziyorsun, hem de surekli bos yaziyorsun.
Enflasyon olmayan ekonomilerin laf'i o, zaman kaybettirir, para kaybettirmez lafi.
ENAG'a gore %200 enflasyon var.
Yabancılar sürü zihniyeti ile hareket ederler.
Aracı kurumların araştırma raporlarını esas alırlar ve ona göre al sat yaparlar.
Üç yıl önce siyasi ve ekonomik etkilerle yabancı kurumların Türkiye şirketleri hakkında rapor yazmaları bile yasaklandı.
Kurumsal yatırımcılar hariç tüm yabancılar çıktılar. Çünkü Türkiye’nin fişini çekmeye karar verdiler.
Bütün bu olumsuzluğa rağmen borsamız çok güzel direndi ve satışları karşıladı. Hatta dolar bazında olmasa da çok iyi bir yükseliş yaşadı.
Şimdi yabancı çakallar pusuda sürü halinde saldıracakları anı bekliyorlar. İnşallah beleşe mal kaptırmayız.
Sayın Tinaz 'ın sorusundan nasıl bu kadar kötü niyet çıkarıp konu kişisel bir saldırı gibi alındı hayret ettim doğrusu.
Onun dışında durup dururken Türkiye İşçi partisine oy vereceğim diye hiç de gereği yok iken beyan edip, sonrasında da gerçekten bu partili olanın bu sorudan bu noktaya da gelebileceğini de zannetmiyorum, olsa olsa o partinin kötülenmesi için özel gayret olduğunu düşünüyorum. Ben işçi partili değilim, ama Erkan Baş 'ı severim ve kaliteli ve yurtsever bir insan olduğunu düşünürüm.
Biraz içsel sorgulama yapılması ve nasıl bir görüntü çizildiğinin gözden geçirilmesi faydalı olur diye düşünüyorum.
Ortak değerleri ve paydası olmayan bir toplum örneğiyiz.
Benim düşündüğümden farklı düşünen herkes yanlıştır haindir kafasındayız.
Hiç değilse, vatan haini ve bölücü olmamak kaydıyla bütün arkadaşlara saygılıyım diyemiyoruz.
Yatırım finansman borsada manipülasyon yapıyor yabancıya kağıtları peşkeş çekiyor dediğinde bile ana avrat küfretmiş gibi ayağa kalkanlar var.
Herşeyi bildiğini sanan ve tek doğrunun kendisi olduğuna inanan bu millet her kötü şeye layıktır.
Bizler çoğunlukla iyi insanlarızdır🙂 Ufak tefek tartışmaları dert etmeyin derim ben...Birilerinin canı bir şeylere sıkılmıştır, alınır filan ama neticede neredeyse eminim ki burada olan herkes zamanı geldiğinde birilerinin kahramanı olmuştur. Bizim toplum iyidir bence. Sadece işte bazen kolay alınır ve bazen de gereksiz yere birilerine gereğinden fazla yükleniriz.
İş büyük meseleye geldiğinde ise ufak hesapları bırakıp iyilik için birleşiriz. Üç günlük dünyada tartışma filan iyidir ve geliştiricidir esasında ama bence uzatmak gerekmez.
Ortak paydamız Sahol' ü tercih etmek. Hatta ihtimal başka ortak paydalarımız da var. Memlekete yatırım yapmak mesela... Umalım ki bazen az para kazansak da memleket çocuklarına güzel ve yasanabilir bir gelecek sunsun.
Çok yazıp boş yazanlar var maalesef.
Bir kap haberini bile tam okumadan anlamadan yazıp,bunu açıklayana laf edeni ciddiye almamak lazım.
Borsa ciddi bir iştir akıllı ve bilgili sabırlı kişilerin kazandığı mecradir.
Sagliklar
Temel analiz yapan varsa paylaşabilir mi arkadaşlar?
Bol kazançlar.
beyler, özel mesajla tartışmanıza devam edebilirsiniz. seyircilerden kimsenin ilgisini çektiğini sanmıyorum atışmanızın. kalabalık etmeyin lütfen.
Benim gördügüm açıdan kisacık bir özet de ben geçmek isterim🙂
Bilançolara enflasyonu da dahil ederek bakarsanız üç dört seneden sonra ilk defa 2022 senesinde bir miktar kar etmiş bir Sahol görürsünüz. Böyle bakınca karlılık durum pek de iç açıcı görünmez.
İşın biraz daha detayına bakarsanız bilancolarda sirketin hem piyasa ve hem de defter degerlerini katlayabilecek bilancoda pek de görünmeyen yatirimlar görürsünüz. Bu dev yatırımların borçları hızlı bir şekilde erimektedir ve şu anda neredeyse hesaba alınmayacak düzeye gelmiştir.
İlginctir yani bizim memleketin işleri...
Kisaca bir bilgi olarak orta düzeyde bir hidroelektrik santral 500 Milyon USD civarındadır. Tufanbeyli Termik santrali bunun daha da üzerindedir... EnerjiSa üretimin yaklasık değerini buradan hesaplayabilirsiniz ve bu değerin yarısı Sahol' e aittir....Cimsa uç beş santralini (hesapta görünen) defter değerinin ücte birine satmıştı. Sadece Akbank, banka olduğu için görünen değerinde kabul edilebilir ama diğerleri kocaman bir soru işareti.
Son bir kısmen olumsuz not olarak da, bizim Sahol biraz maceracı... Sürekli büyuk yatırımlar peşinde. Ancak iyi haber bunları kendi icinde büyük bir rahatlık ile karşilayabiliyor ancak kötü haber bu yatırımlar bir türlü kar hanesinde hak ettiği ölçüde görünemiyor...
Arkadaşlar her ne kadar sanal ortamda haberleşsek te bir birimizi kırmaya değmez.
SAHOL de teknik analize göre oynayan büyük bir grup var, amaçları maliyet düşürerek zamanı lehlerine çevirmek. Hiç te aceleleri yok. Ancak bunu piyasa değiştirir.
Şahsen ben Temel Analizciyim bu nedenle, bazılarımızın burada yazdıklarımızla zaman zaman çakışması normal dır. Hisse senetlerinde, Temel Analiz 3 senede bir de olsa mutlaka değer olarak doğruyu buldurtur. Saatin günde iki defa doğruyu göstermesi gibi. :)) SAHOL de 13 sene oldu fiyatı doğruyu göstermedi sonunda doğruyu bulacağız inşallah. Bu da hissenin fiyatının enflasyonla yıpranmış olması ve değerinin altında kalması nedeniyle çok kelepir olduğunu bize gösteriyor.
Kapanış eşleşmesinde 4 milyon adet üzerinde işlem oldu. 44,70 TL den.
Sn Tinaz, :) enerjileri gereksiz konulara harcamamak ve motivasyonu düşürmemek lazım. Görmezden gelin artık.
Patron veya patronlardan bazıları devreye girdi belki de?
Kesin yükselecek demek isterim ama aklım da temettüden sonra yükselsin diyor. Hayırlısı bakalım.
Tartışan arkadaşlara da kısaca yetmez mi artık demek istiyorum. Deprem yaşadık, ekonomi zorda, memleketin ve hatta dünyanın geleceği en azından yakın zamanda parlak görünmüyor. Eninde sonunda 'gariban' (ölümlü) insanlar olarak birbirimizle uğraşmak neden? Tartışma iyidir ama kalplerin kırılması iyi değildir.
Burada yazdıklarım yatırım veya hayat tavsiyesi içermez🙂 Başkalarına yatırım tavsiyesi vermek bilgi düzeyimi aşar ve hayat tavsiyesi vermek haddim değildir. Sadece dostça dilekler diyelim...
Kendime Not: Borsa ile ilgilenmek insanları acımasız kapitalist durumuna getirmek zorunda değildir. Para önemli olsa da her şey para değildir.
...
Sadece kendi adıma, bu platformda yazılan bütün yazılar ve arkadaşların görüşleri için teşekkürler...
Bu platformun özelliği sanırım bilgi alış verişi, başka arkadaşların bakış açısını anlamak ve hem de belli ölçüde dayanışmadır (insan olarak sanırım çoğumuz kazanmanın sevincini ve kaybetmenin hüznünü paylaşmaya meyillilliyiz(en azından bende böyle bir durum var🙂)).
Borsada mutlak doğru olamayacağı da tecrübe ile sabittir. Dünyanın en bilgili insanları bile hisse konusunda en azından kısa vadede fazla iddialı olamıyorlar ancak uygulanan taktiklerin uzun vadede netice vermesi son derece mümkün (ama eğer hedef yüksek ise hedefe ulaşmak garanti değil).
Kisacası yeniden kendim adına bütün arkadaşlara yazıları ve gorüşlerini paylaştıkları için teşekkürler. Herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim (kazanç cepte keklik sonuçta Sahol' deyiz (şaka tabii🙂 )
Himmm...Geri alım topu topu 300 000 Adet... Böyle bir kapanış için az... Demek hisse ile başka ilgilenen büyükler de olabilir?
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler... Görünüşe göre bu alım ne yaptığını bildiğini düşünen birilerinden gelmiştir diye düşünüyorum. Şu hissenin de artık kararlı yatırımcıları olursa iyi olacak. SAHOL ve Sabancı ailesine düşen ise uzun vadeli kararlılıklarını göstermektir (ama ne hikmetse onlar bu konuda hep tereddütlü gibi davranıyorlar, iyi bir şeyler yapıyormuş gibi görünüp hiç beklenmeyen bir zamanda ters köşe yapabiliyorlar ve ne yazık ki bu konuda biraz kötü bır şöhretleri var. Bu durum kendi adıma 'temettü hissesi' fiyatlarından işlem gören bir holding için hiç sorun değil ama mesele hissenin hakettiği değere yaklaşması).