bugün itibarıla 3 günlük ağırlık ortalama :84.24 .5 günlük :84.60 .8 günlük 86.22 tür .
bugün itibarıla 3 günlük ağırlık ortalama :84.24 .5 günlük :84.60 .8 günlük 86.22 tür .
iki gundür iyi tokatladı bizi kerata...
genel kurul ayın 6 sında bi aksilik cıkmazsa gidip dinleyelim bakalım neler anlatacaklar il dışından gelicez ama deger ...
Kafamda sunjour ve bir kaç soru daha var onları sormak istiyorum...
evet kazan daymış fabrikada internetten baktım...
Europower Enerji için Borsa İstanbul'da Gong Töreni düzenlendi
Borsa İstanbul açıklaması aşağıda bulunuyor:
Girişim Elektrik A.Ş.'nin bağlı ortaklığı olan, beş kıtada 70'e yakın ülkeye ürün ve hizmet ihracatı gerçekleştiren Europower Enerji için Borsa İstanbul'da Gong Töreni düzenlendi. 20 Nisan'da EUPWR koduyla borsada işlem görmeye başlayan Europower Enerji, rekor taleple karşılaşmış ve Borsa İstanbul'un en çok ilgi gören halka arzı olmuştu.
Borsa İstanbul'da gong bu kez dünya devlerinin rakip ve partneri olarak Türkiye'den çıkan ve global bir oyuncu haline gelen Europower Enerji için çaldı. Girişim Elektrik A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren, 12-14 Nisan tarihlerinde halka arz olan ve 20 Nisan'da EUPWR koduyla Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Europower hisselerinin halka arz büyüklüğü 2,4 milyon olurken; şirketin halka arzına 4,83 kat talep gelmiş ve 60 milyon adet pay satılırken, talepte bulunan ve dağıtıma hak kazanan yatırımcı sayısı rekorları kırılmıştı. AK Yatırım liderliğinde gerçekleşen halka arz, Borsa İstanbul'un en çok ilgi çeken arzlarından biri olmuştu.
Borsa İstanbul'da düzenlenen Europower Enerji Halka Arz Gong Töreni Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Girişim Elektrik A.Ş. ve Europower Enerji Yönetim Kurulu Başkanı M. Behiç Harmanlı, Başkan Yardımcıları Ali Gökhan Öztürk, Ramin Malek, Mesut Baz, Operasyon Başkanı Ayşe Beril Harmanlı ve davetlilerin katılımı ile gerçekleşti.
Törendeki konuşmasında Europower'ı başarılı halka arz sürecinden dolayı tebrik eden Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Borsamızda 20 Nisan'da işlem görmeye başlayan Europower Enerji, sektöründe çok geniş bir yelpazede ürün ve hizmetler sunmakta, farklı ihtiyaçlara göre çözümler geliştirmektedir. Yüksek mühendislik kapasitesiyle dünyanın her bir yanına ihracat yapmaktadır. Europower Enerji'nin bu başarısı, halka arzda yatırımcıların yüksek ilgisiyle karşılık bulmuştur. Gelen yüksek taleple, halka arzda 2 milyon 118 bin yatırımcı pay almıştır. Rekor seviyedeki bu ilgi, Europower Enerji'nin hem değerini, hem de sorumluluğunu arttırmaktadır. Halka arzlarla gelen yeni yatırımcı sayısının giderek artması nedeniyle, finansal okur yazarlık konusunda sermaye piyasamızın tüm paydaşları, başta Borsamız olmak üzere, daha fazla gayret göstermektedir. Bu başarılı halka arz sürecinde, emeği geçen herkese, şirkete, aracı kuruma ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Europower'a Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum. Sermaye piyasalarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Europower Enerji Yönetim Kurulu Başkanı M. Behiç Harmanlı da yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"2008 yılında sektördeki tecrübemize dayanarak girişimci ve heyecanlı ruhumuzla başladığımız başarılı sanayicilik yolunda, zaman içinde teknik deneyim, takım çalışması, oluşturduğumuz Ar-ge merkezimizin gücü ve pozitif farklılık fırsatları yakalayarak bugüne geldik. Şu an beş kıtada yetmişten fazla ülkeye ticaret yapmaktayız. Bize güvenen bireysel ve kurumsal yatırımcılarının güçlü talepleri, başarı öykümüzde doğru yolda ve doğru sektörde olduğumuzu kanıtlamıştır. Mevcut insan kaynaklarımız, teknik donanımımız ve mühendislik, üretim, lojistik ve test imkânlarımız ile, elektrik ve enerjinin her noktasına hitap eden ürün ve sistemlerimiz ile, müşterilerimizin taleplerini uluslararası kalite anlayışıyla sağlamaktayız. Teknolojiyi yakalayan, akıllı, izlenebilir, kontrol edilebilir ürün ve sistemlerle dünyanın her yerinden yoğun talep gelmektedir. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek yeni tesisler ve sektördeki gelişmeleri izleyerek üretmeye başlayacağımız yeni ürünlerimiz ile Türkiye'den çıkmış, global anlamda önemli bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Enerjinin üretimi, iletimi ve dağıtımına hitap eden her gerilim seviyesinde ürünler üretmemiz nedeni ile Dünyadaki enerji ihtiyacına, artan kapasite ile cevap vereceğiz. Dünya'da artan enerji ihtiyacının yanında, karbon emisyonunu azaltmaya ilişkin global eğilimler ve enerji üretimindeki değişimler, Şirketimize sınırsız bir iş ve sınırsız bir müşteri potansiyeli oluşturmaktadır. Bize güvenin, enerjimize ve gücümüze ortak olun..."
Harmanlı'nın verdiği bilgiye göre hem borsa yatırımcısının hem de sektörün büyük ilgisi ve dikkatini çeken Europower Enerji 9 fabrikası ile elektrik ekipmanları ve sistemlerini 420kV'a kadar her gerilim seviyesinde üreten, bunun yanında dünya çapında proje tasarımı, proje yönetimi, otomasyon & SCADA, işletmeye alma, denetim, saha testleri ve eğitim hizmetleri gibi geniş bir yelpazede mühendislik hizmetleri sunan global oyuncu olarak aralıksız yeni işbirlikleri ve yeni yatırımlarını da hızlandırmayı hedefliyor.
Hep aynı nakarat
Aynı gruptan halka arzlar işi moka sardırmaz umarım....
Para bu tadı tatlıdır... Pudra şekeri gibi bulaştınmı devamı gelir....
bakalım bugunü artı kapatabilecekmiyiz...
sene sonuna dogru farkındalıgı daha da ortaya cıkacaktır ama bazıları için tren kalkmış olacak ....
şu 90 nı bi gecemedik gitti...:cool:
sene sonu 2,5 gw olacak yeni fabrikanın bitmesiyle panel üretimi yuzde 60 kazancın bizim bilançoda gözügecek...
Enerji şirketleri özsermaye karlılık sırası...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a7d33cc8f0.jpg
Bayramda biraz youtube ye baktim borsa ile ilgili ne kadar üstad türemiş hepsi elde olan verilerle fk dır nakit oranı yok cari oran falan filan anlatan videolar patlamış tabiki bunlar önemsiz demek istemiyorum ama borsa görülmeyeni önceden görmek demekdir o yuzden burda bekliyoruz...:cool:
O rasyolar önemlidir. Ama büyüme şirketlerinde bakılacak rasyolar fk, pddd değildir.
Sasa ya da bu kafada baktılar. Sonuç ortada..
Biz büyüme şirketiyiz ve yatırımlara , alınan işlere odaklanacağız....
Sonra bunu seneye ne kadar kat edebiliriz diye yorumlayıp prospektif FK ya odaklanacağız...
Ülke olarak enerji ve doğalgaz petrol olarak ne kadar dışa bağımlılıktan kurtulursak o kadar bu konuda iyi duruma geliriz ülke ekonomisi olarak bakıyorum memleketimin bir çok noktalarında rüzgar gülü ve güneş enerjisi panelleri kurulmakta zamanla dahada yaygınlaşacak düşüncesindeyim enerji doğalgaz petrol çok önemli gördüğüm manzara bu konuya ne kadar önem verildiğini göstermekte hayırlısı olsun ülkem için
Ne oldu bu hissenin mudavimlerine ses yok?
Hissede hareket olmayınca normal.. :)
https://www.enerjigunlugu.net/erdemi...cak-54722h.htm
Enerji Günlüğü - Erdemir, elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamak amacıyla 4 milyar 890 milyon lira yatırımla Tuncelide güneş enerji santrali kuracak.**Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. tarafından Tunceli İli, Çemişgezek İlçesi sınırları içinde 274 hektarlık tarım vasıflı arazi üzerinde 235,4 MW kurulu gücünde Erdemir Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor.*4 milyar 890 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak santralde monokristal half-cut fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviriciler yardımıyla alternatif enerjiye çevrilecek. Santralde 550 W panel gücüne sahip 563 bin 652 adet panel kurulacak. Santralde yılda yaklaşık 388 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen elektrik Erdemir in elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.* Kaynak: Erdemir Tuncelide güneş santrali kuracak.
Acaba diyorum????
İnceledim Europower üretiyor monokristal *modül.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1165994
Yüksek gerilim güç trafo yatırımı hayırlı olsun.
Y.T.D
Bugün TL bazlı tarihi kapanışı yaptı. Bu olumlu. 94 lira üstünde kaldıkça güçlenmesi gerekli..
İsteseler 100 lirayı da gösterirler ama çok ilgnç ısrarla değdirmiyorlar oraya
Genel kurula bugün katıldım, ilk olarak gerçekten çok doyurucu geçtiğini söyleyebilirim zira sorulan bütün sorulara içtenlikle cevap verildi diyebilirim. Bu konuda hem behiç bey, hem beril hanım gerçekten hem samimiyet noktasında hemde işlerine olan hakimiyet noktasında çok başka seviyedeler. Çok fazlagelişme olduğu için maddeler halinde özetlemeye çalışacağım. Birde tahmin edersinizki gelişmelerin büyük kısmı europower tarafında.
-Yatırımcı sunumu konusunda bir komite kurduklarını ve yeni gelişmeleri faaliyet raporlarında daha detaylı yapacakları bilgisini verdiler.
-Sunjunior için 3 farklı prototip seri üretime hazır durumda, ürün görselleri ile ilgili mini bir sunum yaptılar ve ağustos sonuna kadar türkiye ve kıbrıs için büyük bir beyaz eşya firması ile dağıtıcı firmanın kim olacağını açıklayacaklarını söylediler.
-Panel fabrikasının 1 GW kısmının tam kapasite ile çalıştığını, 2 faz ile yıl sonunda 2,5 GW çıkacağını söylediler.
-Almanya da panel yatırımı noktasında fizibilite tamamlanmış durumda, süper teşvik ve normal teşvik olarak 2 ihtimal olduğunu, mevcutta süper teşvik alan firmalardan biri olmak için başvurumuzu yaptığımızı söylediler. Süper teşvik olmaz ise normal teşvik ile fabrika kurulacağını söylediler.
-Hücre yatırımı konusunda negatif den nötr duruma geldiklerini fakat mevcutta fizibıl bir yatırım olarak görmediklerini belirttiler zira çin in hücre üreten firmaları yüksek kapasitelere varan üretimler yaptıkları için ve hücre üretim teknolojileri çok hızlı geliştiği için şimdilik izle gör durumda olduklarını söylediler.
-Önümüzdeki 5 yıl boyunca ürettiğimiz bütün ürün gruplarımızda kademeli olarak üretim kapasitelerini artıracak şekilde planlama yapıldığını söylediler.
-Yurtdışında üretim noktasında her fırsatı değerlendirdiklerini örneğin cezayirde bir fabrika ile anlaşıp burada ürettikleri ürünleri demonte olarak gönderdiklerini son üretim cezayirde olacak şekilde üretimin yapıldıgını ve böylelikle bazı ürün gruplarında yüksek pazar payı elde ettiklerini söylediler.
-Trafo noktasında tek eksik noktamız olan Güç Trafoları fabrikasının temeli bugun atıldığını ve 2025 yılında son teknoloji olarak faaliyete geçeceğini belirttiler.
-Rekabet noktasında ise hiçbir çekincelerinin olmadığını ve seçerek iş aldıklarını söylediler. Daha çok yurtdışı işlee odaklandıklarını ve Alınan düşük MW işlerin ise daha çok kıramadıkları müşteriler olduğunu söylediler. Ayrıca 20 MW üzeri kurulumu yapabilecek 2-3 firmanın olduğunu ve bunlar arasındada Girişimin rakipsiz olduğunu söylediler.
-Yurtdışı işlerde eğer bir anti damping yoksa panellerin çin menşeili olduğunu söylediler.
DEPOLAMA
Burada gerçekten çok ilginç konuşmalar oldu zira firma yöneticileri batarya noktasında lityum fosfat değil hidrojen depolamaya daha önem verdiklerini, bu işlerin büyük riskler barındırdığı için ince eleyip sık dokunarak hareket edilmesi gerektiğini söylediler, hızlı teknoloji gelişimi ve değişimi olduğu için çok çok dikkatli olunması gerektiğini ve bu konuda işbirliği görüşmeleri yaptıklarını ve gelişme olması durumunda açıklama yapacaklarını söylediler.
Unuttuklarım elbette vardır fakat temel olarak böyleydi diyebilirim. Yazmadıklarımdan merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz, biliyorsam cevaplarım.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler sn.ikasemre.
Uzun süredir iş kapı atılmadığı ve hisse fiyatının baskılandığı konusunda bir soru veya açıklamaları oldu mu acaba?
Bir de sunjunior konusında ağustos ayını işaret etmeleri güzel bir gelişme. Epeydir bekleniyordu.
Bu sunjunior gesanın mı yoksa eupowerin ürünü mü olacak?
Bir önceki zirveyi geçti şöyle bir tavan yap neşemiz gelsin 😃
Hayırlı olsun şimdiden darısı cvenerji ye
İnşallah. Cwene den de umutluyum
sn.ikaserme bende genel kuruldaydım haberim olsaydı tanışırdık orda...
patron şuan müthiş bi trafo açıgı oldugunu söyledi ...