Acaba Arjantin'de beklenen enflasyon ne kadardır? Yoksa onlar da beklenen enflasyona göre reel faiz vermeye başlamasınlar!
Ykb size özel faiz oranını 38 e düşürmüş
https://twitter.com/turc35/status/17...PCXmzHbTw&s=19
Benim yukarıda dediğime güzel bir örnek parasal genişleme durmadan faiz artışı hikaye
6. dakikadan sonra izlemenizi tavsiye ederim.. https://www.youtube.com/watch?v=9B98M1ioqQU
Bu adamım borsa değerlendirmeleri çok başarılı.. Ancak altın, Gümüş tahminleri tam bi fiyasko.. Bunu ilk takibe aldığımda 2 bin takipçisi filan vardı.. Şansına altın, gümüş de yükseliyordu ve yükselecek diyordu daha da.. 4 yıl oldu altının onsu 2237 dolar olacak diyeli hala göremedik...
Sizdeki oranlar nedir?
Yoksa sadece oran bakmayamı geldiniz
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mevduat faiz oranlarında artış olmamış, Halk Bankası 1.5 üzerine 32 günlük de %41 oran verdi, geçen ay %40 oran vermişti,
benim 12 yıl önce izlediğim podcastler var altın 3000, 5000, 15.000 dolar tahmini sırayla gidiyordu
bu adamlar yerlisi yabancısı hala hedef veriyorlar, ulan 2011!'den bu yana kıçınıza girmiş
dolar bazında faiz zararınız %50'ye yaklaşmış hala altın uçacak bizim mürid te yakalayacak naraları..!!
TÜİK gibi arjantinde aynı 3 kagıtçılıgı yapmış.!!
Anlayacağın TÜİK yıllardır aynı taktiği uyguluyor.!!
Arjantin halkı daha eğitimli.!!
Çabuk uyanmış.!!!
Bizimkiler hala kış uykusunda.!!
Bak ingiliz Mehmet borç döviz bulma.!!
Turları yaptı.!!
ABD, Londra,Arap ülkeleri.!!!
Sonuç hüsran.!!!
Şeffaf olmayan ülkeye.!!
Kimse gelmez.!!!
Yatırım yapmaz.!!
Borç vermez.!!
Arjantinde enflasyonu halk kendi ölçüyor.!!
Imf bile enflasyonu durduramıyor.!!
Arjantin.!!!
Ülkesi dolarizasyon olmuş.!!!
Dolar pezo makası serbest piyasada.!!
%100 geçmiş.!!
Dolar/Pezo resmî kur: 347.5
Dolar/Pezo 960 serbest piyasa.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://bluedollar.net/informal-rate/
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Altın 1810$ dip yaptı ve ben seçimden önceki hafta aldığım bizim eurobondları satıp ful dibine kadar kökledim oradan. Gelirse tekrar oralara daha çok köklerim.
Altının üretim maliyetini takip edin. Gerisi boş iş. Üretim maliyetine gelince al. bekle %50 kar edince sat dolar bazında. Sistem basit.
Altın kadar kolay trade edilen bir metal yok. Ama sistemi var. Onu çok detaylı anlattım dolar başlığında.
Herbokolog pensilvanya ananasçısı bosporos ortalığı mesajları ile spamledi. Şimdi araki bulasın eski mesajlarımdan. Neyse.
Barrick ve Newmont un bilançolarında açıkladıkları net kemiksiz her şey dahil üretim maliyetine yaklaşında alın kökleyin, fark çok açılınca da satın.
Piyasade ekonomistim diyenler sistemi anlamadan yorum yapıyorlar. Her pazarın piyasa yapıcısı vardır. Misal bir hissede bile böyledir. Altında piyasayı Barrick ve Newmont belirler.
Her 3 ayda bir mi bakıcaz yani?
Şimdi alma kararına göre maliyetler atıyorum 1750 dolara filan mı gelmişti de aldın. 1810 da aldığına göre %50 kar ile 2500-2600 dolar gibi bir yere gelmesini mi bekleyeceksin vs vs.. (Severim altın konusunu)
https://www.akbank.com/vadeli-mevduat-hesabi
akbank ın geçen ay yüzde 40 olan faizi şimdi yüzde 15-16 ya düşmüş.
artık para getirmeyin diyor anlaşılan.
Ddkkm yapmayan dolarcilar nerede degerlendiriyor parayi?
(eurobond hariç)
Sizde sosyal medyada sürekli yazın lütfen beyler , memurlara %10 dan fazla zam yapılmasın , emeklilerle arada çok büyük maaş dengesizlikleri oluştu yazık bu insanlara ,ülke bizim hepimiz aynı gemideyiz , karı koca memur maaşı 80 bin lira olmamalı...
Bence kimsenin umrunda olmaz! insan denilen canlı "bencil" dir. kendisini ilgilendirmeyen konuda bana göre asla aksiyon almaz. alsa da bu ancak çıkar amaçlı olabilir buda zaten yine bencilliği ifade eder. yani fayda sağlamak için değil kendi çıkarı için "yanında" olur.zaten böyle olmasa bu kadar eşitsizliğin ayyuka çıktığı insanlar arası yaşam kalitesi farkı göremeyiz..
zihinsel insan bu farkı istiyor, gençlerin oyun oynarken başka bir insanı öldürmekten keyf aldığı gibi kötü yaşamlar insanlara "keyf" veriyor. parası olanların onları konuşması bile ayrı bir yaşam motivasyonudur yani "onda yok bende var kafası" ortalama bir insan "eşit" olmayı asla istemez. o yüzden adaletsizlik eşitsizlik var. en iyi insan "eşitsizliğe göz yumandır" sessiz kalır .. eşitsizliğin karşısında duran söyledğim gibi çıkar için bunu yapar. (bilen herşeyi biliyor zaten)
https://www.hangikredi.com/kredi/ihtiyac-kredisi/akbank
Sebep ve Sonuç: Kredi kullanımının çok düşmesi.!!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Ben burada dolar 11 12 13 tl lerde iken fışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşkırıyor kuduruyoruz derken "millet aç aççççç" özel okullar turizm tesisleri battıııı..neee batttıııııııııııııııı....konkordato iflas dalgası işsizlik kapıdaaaa bankalar sallanıyor falan filan yazarak bizi trol olmakla suçlayanlar şimdilerde karı koca memur 80K alıyor yuh olmaz bu kadar yaaawww...
Demeye başlamış..:oleyo:
Nee ahahahahahah
Bazı şeylerin farkına mı varılllldıııı..Yoksa nedir bilinmez artık.
70K TL - Vakıfbank, KKM sonuydu. Düz vadeli %30 önerdiler. Yapmadık. KKM'yi de yenilemek %5 olmuş. Kabul etmedik.
rahmetli babam kamudan genel müdür yardımcılığından emekli hayatta olsaydı 24000 tl maaş alacaktı makamı olduğu için makam tazminatı da dahil bu maaşa düşünün artık emeklilerin ne hale geldiğini kapıcı ile aynı maaşı alıyor çalışan ise 70 bine yakın alıyor müthiş bir fark oluştu zaten ocakta yine asgari ücrete ve memurlara yüksek zam gelirse elimde az kalan tl leri de full dövize çevireceğim bu gidişat iyi değil
Biz 1.8tl de söyledik dolara gömdük ve tavsiye ettik! kim inandı kimse.. tabi bu duruma ben memnun oldum açıkcası. paragöz arkadaş esasen paragöz değilmiş ve bir şekilde doğruyu bulmuş net olarak söyledği akla ve vicdana uygun "7500tl emekli maaşı alar varken memurların evine 80k para girmesini yadırgıyor" nedenin ne olduğu önemli değil sadece olması gerekeni ve doğruyu söylüyor.. son nefesine kadar bunu söyleyemeyip ahahahahahah yapan çoğunluk olarak malesef kalacak.
Kardeş
Seni takdir ediyorum.
1 sene önce, asgari ücret 8000 TL olacak demiştin.
Asgari ücret 400 USD mi olur, saçmalama demiştim.
İtiraz etmiştim.
Şu an zam öncesi asgari ücret 410 USD.
Ve %40 zam konuşuluyor.
Çok farklı şeyler yaşanıyor.
Nitelikli personel (elektrikçi, tornacı, vs.) ile niteliksiz personel arasında maaş farkı kalmadı.
Yorumların inanılmaz net ve isabetli.
caddede ev bodrumda yazlık altta araba.. bakınca 15 milyon eder.. zamanında ucuzken alınmış..
gelir sadece emekli maaşı.. açlık sınırında.. çok var böyle..
1 ev 1 araba olsun ama yanında kuvvetli pasif gelir de şart..
Sayın Dalton son 4 yıldır bunu hep anlattım sizin söylediğiniz ülkenin %10 u zar zor yaşıyor. Evinin tadilatını yapacak birikmiş parası bile yok. Birde en üst %10 var İsviçre standartların da yaşıyor. Geriye kalan %80 sürünüyor ve burada acı olan daha uzunca bir süre böyle devam edecek en az 3 sene