Migros Ticaret A.Ş. 07-10-2024 itibariyle 3.272.224 m² kapalı alana sahip, 3.274 Migros, 186 Macrocenter ve 96 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.556 mağazayla hizmet vermektedir.
Printable View
X de yok uyarmıştım yok yön aşağı yok grafik atar diplerde hep gözler. hadi bu yıl net karlar düşük gelsin tamam anladık. ama daha aşağı endeks inmedikçe ineceğini sanmıyorum. yüzde 35-40 civarı indi tepeden. bu kadar çıkış sonrası bu hareketler bence olabilir. ama yok uyarmıştım bilmem ne diyerek marak marak X de yazıyorlar o kadar biliyorsun para içinde yüzmen lazımdı. aldık tutuyoruz seneye en kötü zirvesini tekrar geçer gider benim fikrim bu.
bim geri alım açıkladı. dün iyi prim yaptı zaten endeksi de tutup oynuyorlar bimle. kağıtların çoğu yüzde 50-70 düştü. bu saatten sonra başka bir şey ile bu düşüşler çıkarılmaz. mart ayında komple çıkıp mevduata girseydim yüzde 50 fark ederdi portföy.
mgros umarım 3.çeyrek çok iyi net kar açıklar. yıl sonuna 600 üstü falan girse süper olurdu.
bir süre dinlendirecekler ghisseyi sanırım. yoksa kötü giden bir şey yok hisse ile ilgili
Migros Ticaret A.Ş. 11-10-2024 itibariyle 3.274.963 m² kapalı alana sahip, 3.276 Migros, 187 Macrocenter ve 96 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.559 mağazayla hizmet vermektedir.
macro formatında bir tane daha açmışlar. macrolar genelde alım gücü iyi kesime hitap ediyor. açtıkları yerler de öyledir sanırım. işler belli kesimde umurunda değildir alışverişlerini yaparlar. bir alana bir bedava tuvalet kağıtlarında olacakmış. sürekli yapıyorlar umarım bilançoları iyi gelir.
Migros Ticaret A.Ş. 16-10-2024 itibariyle 3.276.926 m² kapalı alana sahip, 3.278 Migros, 188 Macrocenter ve 96 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.562 mağazayla hizmet vermektedir.
endeksin şu kötü günlerinde sürekli mağaza açmaya devam ediliyor. mgrosta geri alım açıklasa en azından bir miktara kadar hisse için olumlu olurdu. bim aldığı payları yok edip sermayeyi küçültüyor. hbk artar fk sı düşer.vs..
çok güzel bir yere geldi aslında...........
alım için ideal sdeviyeler...
ayın 6 sında 9.aylık bilanço açıklanacak
sadece 2 milyar tl iştirak satışı ve buna bağlı en az 500 milyon tl ekstra kar bekliyorum...
Elimde 3 tane farklı dergi var.
teker teker bilgileri yazacağım...
ilki 2 hafta öncenin paranın yönü dergisi...
bist 30 şirketlerini mercek altına alan dergideşirketiniz Migros özsermaye büyümesinde ilk sırada yer alıyor...
özsermaye büyümesinde %679 ile bist 30 şirketleri arasında ilk sırada yer alan Migros için 774,90 tl hedef fiyat verilmiş.
hsbc geçenlerde hedef fiyat düşürmüştü o da biraz algıları bozmuş olabilir.
Borsamız tam anlamışla leş bir borsa.. 580 liralardan en parlak gelmesini beklediğimiz 3. çeyrek bilanço arifesinde 410 lara iniyor. Gelde bu borsaya para yatır. Yankesici gibi milletin parasını çalıp kaçıyorlar. koskoca migros 2 milyar dolara indi.
Her yeni yerleşim yerlerinde inşaattan önce Migros mağazası açıyorlar. Migros mağazası olan yerleşimlerin değeri artıyor. İtibarı yüksek. Hisse fiyatı bunu yansıtmıyor.
Eski göz ağrım bayağı ucuz kalmış.İşler kötüleşirse ciddi oranda alım yapmak istediğim yer.Yatırım tavsiyesi değildir.
Ek 30380
2. Dergi Ekonomist...
Şirket ile ilgili önemli bir haber var....
Tansaş'ın Gross formatında marketler açmaya başladığı yazıyor. Gross formatı mağazayı daha sade bir hale getirip çeşitli giderler kısılarak toptan fiyatına ürün veren marketlere deniyorki son dönemde iyice trend oldu. orta ve uzun vadede şirkete önemli katkı sunacaktır
son dergi geçen haftanın Para Dergisi...
Yatırım yapılabilecek hisseler arasında Migros'a da yer veren derginin hedef fiyatı tam 799 lira....marjlardaki düzelmenin ve nakit oluşturma kapasitesinin şirketin potansiyelindeki en önemli nedenler olduğu üz<erinde duruluyor
bu arada şirketin makissimum değere ulaştığındaki piyasa değeri 105 milyar tl iken
şu anki piyasa değeri sadeece 75 milyar tl civarı...
yani 40 milyar tl erimiş... aradaki fark şirketin artış potansiyeli aynı zamanda
Bu arada sanalmarketi de uzun zamandır takip ediyorum....
yılbaşından bu yana günlük 500-600 bin aralığında sipariş alıyor...
tek başına market gibi sanal tarafta
Marketlerde en önemli şey özsermaye büyümesi. Özsermaye büyümesi varsa iyi yoksa kötüdür. Şu anda migros özsermayesi büyüyor.
Migros 20-30-50 lira olduğu dönemlerse özsemayesi sürekli küçülüyordu. Zarar yazıyordu. Onlar geride kaldı. Misal olsun diye söylüyorum. Carrefour defalar özsermayesini sıfırladı. Şirket bedelli sermayeye gitmek zorunda kaldı.
Bir ara neredeyse migro da sıfırlıyordu ki, varlık satışları ile borcunu kapatıp euro borcunu kapattı.
Sonra kara geçmeye başladı.
Migros için artık karada ölüm yok
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Mağaza sayısı çok önemli değildir. Önemli olan mağazanın kapasitesi. Yani mahalle aralarında küçücük bir mağaza ile 4M, 3M, 5M mağazalar bir mi.
Bir 5M mağazası kaç tane şok marketi cebinden çıkarır.
Önemli olan ciro.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Migros fileye karşı müşteri kaybediyor. Migros içki satışı kurtarıyor. File mağazaları dolup taşıyor. Buradan migros yöneticilerine sesleniyorum biraz araştırma yapsınlar. Ben bu anlamda migrosun olağanüstü yönetildiğini düşünmüyorum. İçki satışı olmasa facia
Lokasyonunuz nerede bilmiyorum ama pek çok yerdeki mağazalarına baktığımda Migrosun oldukça profesyonel olduğunu söyleyebilirim.
mesela yeni bir konut projesi olduğunda çoğunda Migros oluyor. En güzel lokasyonları çoğu zaman Migros kapıyor.
Gross formatını öne sürdüler son zamanlarda yeni ve güzel ciro yapacak bir format bu...
ben sürekli pazar araştırması yapan biri olarak memnunum
endeks yüzde 1 düşerken 2-3 düşüyor endeks 2,28 artıda 1,50 zor yapıyor. yabancı sata sata anasını ağlattı.
değerli arkadaşlarım, her daim aynı fikri söyleyeceğim, Migros temettü konusunda koç şirketleri kadar cömert ve istikrarlı olmadıkça hep el frenli yükselişler yaşar.
kötü şirket mi? asla.
yükselir mi? evet.
koç şirketlerini geçer mi? hiç sanmam.
üç kuruş temettüyle ne olur diyenlere hiç itibar etmiyorum, o temettü politikası hisse fiyatı düştüğünde psikolojik ve ekonomik temel dayanaktır. ayrıca ben de isterem diyor ky haklı olarak.
bu arada emekli62 abim sesin çıkmıyor. sesini özledik. emekli62 abimizden haberi olan sağlığı yerindedir bilgisini verse de olur.
herkese saygılar.
takas dökümlerini inceledim...
bugün citi 1.387.000 lot satmış...
bank of america 1.385.000 lot almış...
bir yabancı satıyor diğer sattığı kadarını alıyor. ilginç geldi bana
Bende bir haftadir bi tepki bekledim geldim ama aylikta da haftaliktada yabanci mal bosaltmaya devam ediyor,globale bofa ya virmanlayip dokmekten yorulmadi
2. çeyrekte 64 milyar tl ciro yapılmıştı...
3.çeyrekte 72+ milyar tl ciro bekliyorum. 2 milyar tlsi gayrımenkul satış cirosu
kar olarakta 2 milyar tl kar makuldur bana göre.
mağaza sayısı artışı , güneş santrali projeleri , sanal tarafa yatırımlar decam ediyor. bunların her birisi ayrı ayrı markaya değer katan projeler
Migros portfoyumun amiral gemisi, uzun yillardir biriktiriyorum. Ancak gelecek adina endiselerim de mevcut, Murat Bey de bunun adini koymus.
Bana gore Migrosun varolussal en buyuk problemi File marketlerin basarisi. Beni en cok korkutan Filenin kalitesini bir turlu yakalayamamasi. Ornegin Ekmek ve unlu urunler reyonu yillardir Migros'ta bir arti uretmiyor. File ise tam tersine pahali ama cok kaliteli ekmek ve unlu mamul cikariyor ve sistemi de cok basarili surekli sicak ve taze urun bulunuyor. Sadece ekmek icin bile o markete girdiriyor insani, dogal olarak arabayi da dolduruyorsun. Sadece ekmek de degil, kendi markali peynirleri, dondurmalari, yogurtlari, organik yumurtasi vs asiri kaliteli ve fiyat olarak da kararinda. Migros ise kendi markali urunlerini cok kalitesiz yaparak ucuz marketlerle mucadele etmeye calisiyor, belki bu stratejide basarili da oluyordur pazar payini arttirdigina gore. Ancak Migros a ait olmasi gereken bir kitle, her gun File marketlere kayiyor. Macro'larda bu kalite mevcut ama o da siradan orta sinifa biraz agir kaliyor. Kari-koca calisan peugeot/citroen/vw binen para harcama kapasitesi olan orta sinif, super market piyasasinin bel kemigi ve Migros/File nin dogal musterisi. Bunlara Macro dan daha cok hitap edecek bir ara formul bulmasi gerekiyor Migrosun.
Icki satisi ve kalabalik nufuslu sahil kentlerinde yerlesmis olmasi gercekten bir kurtarici Migros icin. Ama soyle soyleyeyim, eger bir gun Bim grubu File'de alkol satisina baslarsa -olmaz da-, portfoyun agir abisiyle vedalasmak ya da azaltmak gerekebilir.
Özür dileyerek.. Bence kesinlikle ilginç değil..Yabancı Bankalardaki bu hesaplar potansiyel alıcıları Satmaya ya da Almaya davet etmek amaçlı FAKE işlemlerden ibarettir..Bu yıllardır süregelen bir kandırmacadır ve Hesapların sahipleri de Yabancı filan değil sizin,benim kadar Türktür..
43 yıllık evliliğimizde aralıksız Migros müşterisi olduk..Ama bu yaz bu duruma son verdik..Migrosun bir rezaletini alışveriş fişleri ile açıkladım..Facebookda da..Piyasada bulunabilen Doğruluk/Ezine firmasının Trakya Kaşarını-fiyat kontrolu yapma alışkanlığı olmayan-eşime 839tl/kg fiyatla sattıklarını tespit ettim..Ve akabinde Özkuruşlar Markete giderek 500tl/kg fiyatla 4 adet ambalajlı üründen satın aldım..Veee..Migros bizde bitti..Tabii yalnız bu da değildi sebep..İthal ürünleri Internetde çok daha hesaplı alabiliyorsunuz..Migros'un Sebze/Meyve kalitesi,Et kalitesi çok düşük..Alınacak gibi değil..Yalnızca fiyat avantajı ile de Kuru Bakliyat,Un ve Yağı,nerede ise yağı olmayan Migros markalı Süt de bize göre değil..Bu kafayla giderlerse Migros'un satışı ve kârlılığı giderek düşecektir..Haaa belki de 12 $ 'a aldıkları ve topladıkları Şirket Hisselerini $ bazında iyi bir fiyatla elden çıkarmaktır Anadolu Grubunun amacı..Ama o da zor..Çünkü alacak adaylar bunların etüdünü yapmadan bu alımı kesinlikle gerçekleştirmezler..Ve ben hâlâ Migros Hisselerimin satışını maalesef bitiremedim..
Migros 'un Migros markalı pl ürünlerinin bir kac tanesi hariç hepsi diğer marketlerden daha kaliteli.
Yaklaşık 10 yıldır Migros 'u takip ediyorum.
File Migros 'a rakip filan olamaz. Her şeyden önce File 'de yeterince çeşit yok. Lokasyonlari uygun değil. İçki yok ,sigara yok. Çok lüks ürünler de yok.
Migros ol ürünleri çok kaliteli. Etleri de çok iyi. Bimden kıyma aldım bir kaç kez %90 ı yağ mesela
Üst ve orta gelir grubu Migros 'u bırakıp girmez.
Kendiniz hisse sattınız diye pislik atmaya çalışmayın. Migros gerek ürün gerekse musteri memnuniyeti bakımından piyasanın en iyisidir. Capital dergisinde ,Forbes dergisinde ve musteri memnuniyetini araştıran tüm mecralarda Migros hep en üstte yer aliyor
bence migrosun en büyük avantajı, lojistik ağı ve refleksleri.
müşteri memnuniyeti kapsamındaki geri dönüşleri de oldukça iyi.
ancak pl ürünlerin kimisinde gerçekten bocalıyorlar, ki bu da tolere edilebilir ancak çok kalitesizliğe düştükleri ürünler var, hiç yapmasalar daha iyi.
file-bim eğer içki satarsa bu sefer muhafazakar müşterilerini kaybederler.
Migros un ürünlerinde file kadar başarılı değil.
ama filenin harras ürünlerinin de çok kimsenin aksine başarısız olduğunu düşünüyorum.
migrosu alkol ve sigara satışı kurtarıyor ki bu olmazsa bilanço ciddi darbe yer.
şu tezimde ısrarcıyım, temettü konusunda daha istikrarlı ve cömert olmalılar yoksa bundan sonraki yükselişler piyasa oranında kalır.
tamamen kendi düşüncelerimdir. yanılmakla meşhur olduğumu cümle alem bilir. herkese saygılar.
Yıllardır Migros tercih eden biri olarak, File marketleri gercekten çok beğendiğimi ifade etmek isterim. Başta temizlik, personel güler yüzlülüğü, ürün çeşitliliği ve özellikle unlu mamüller bölümünü çok iyi bulduğumu belirteyim. ayrıca carfeurunda başarılı kampanyalarla pastadan pay almak istediğini görüyorum.
Muhterem Paydaşım..Sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum..Ben Ataşehirde otururum 30 yıldır..Migros Genel Müdürlüğü de Ataşehir'in içindedir..Burada üç adet çok büyük,orta büyük ve büyük mağazası var..ET-TAVUK-BALIK,ŞARKÜTÖRİ,SEBZE,MEYVE tabii ki tek elden mübayaa ediliyor..Ben çocukluğundan beri öyle yetiştirildiğim için malın iyisini çok iyi bilen bir Tüketiciyim..Burada Bağdat Caddesine kadar uzanan orta çaplı bazı Zincir Marketler de var..Bunlardan biri de benim çok beğendiğim ÖZKURUŞLARDIR..Bu marketde aldığınız eti,sebzeyi,meyveyi ne Carrefoursa'dan ne de Migros'dan alamazsınız..Nedenine gelince çünkü Özkuruşlar gerek Büyük başda,gerekse küçük başda yalnızca yerli besi ve kesim et kullanır.Diğerleri ise kapkara görünümlü İthal Et..Sebze meyvede de Özkuruşlar en iyi malı alır ve taze taze satar,diğerleri en iyi ihtimalle 2.Mevki malları satarlar..Hele Migros..Ondan kötüsünü satan yok.Önemli olan da bunlardır zaten..Makarnaydı,Yoğurttu,Süt Ürünleriydi zaten hepsinde Marka dolaysiyle de Standart mallar..Gelelim fiyata,dünki yazımda söyledim..Ve Facebookda alım slipleri ve fişleriyle arkadaşlarıma anlattım..Doğruluk Trakya Kaşarını ki piyasanın en pahalı ve en nitelikli malıdır,Migros 839 tl/kg fiyatla satarken,ben Özkuruşlardan 500 tl/kg'ye aldım..Frosch,Gillette,Finish,Ariel,Duracell Pil,Nescafe gibi ithal ürünler ise İnternetdeki Marketlerde çok daha ucuz..
Sonuç olarak Migros tatminkâr kalite ve fiyatı sunan bir Market kesinlikle değil.Bunu rastgele ve duygusal olarak söylemiyorum,43 yıl Migros ve Makro müşterisi olmuş araştırıcı ve kaliteye titiz bir adam olarak söylüyorum..Siz belli ki bu sözünü ettiklerimi yeterince araştırmamışsınız..Şirketin de Fanatik bir yatırımcısı olmuşsunuz ve sonuçta böyle kabataslak savunmalarda bulunuyorsunuz..Araştırın,yanılgımı ispat edin ve benim fikirlerimi çürütün..Ben de sizden özür dileyip yanılgımı kabul edeyim..
Son söz:Dünyada insanlar için en feci şey Fanatizmdir..Adamı mahveder..
Drkunduz filenin görünümünü ve pl markalarını ben de çok beğeniyorum. Mağazaları gezmesi dahi keyifli. Sakin ve ferah hissetiriyor.
Ancak file bu kaliteyi (personel + hizmet) 3000 mağazaya ölçeklendiğinde koruyabilecek mi?
Migros için sorun budur. Hizmet ölçeklenip genele yayıldıkça kalitesi düşer.
Bu haftadaki Ekonomist dergisinde en çok tavsiye edilen 5 hisseden bir tanesi de Migros .
Tam 10 sirket alım tavsiyesi verdi Migros için. .
Pl ürünlerde açık ara en iyisi Migros. Mesela yoğurdu gibisini hiç bir zincir markette gormedim...
Biraz Biminki yakın o kadar.
Fasulye ,bezelye ,nohut tüm zincirlerden daha kaliteli. Diğerleri taze bile değil. Çoğu zaman güve çıkan haberlerine medyada rastlıyoruz diğer marketlerin.
Etleri de güzel. Diğer yerleri bilmiyorum ama Trabzon 'da genellikle güzel oluyor. Sonlara doğru yağ oranını artiriyorlar o kadar.
800-900 liralık peynir yiyemedigimiz için 😉 o konuda yorum yapamam ama Migrosun süzme peyniri oldukça güzel benim için.
File market bir tane gördüm ama musteri ilişkilerinde ekstra bir artısı yok. Taze un ürünleri var o kadar.
Ha Bim File ile üst gelir grubuna göz dikmişken Migros kampanya ve Pl ürünleri ve mağaza yayginliginin artırılması ile orta ve alt gelir grubunda da önemli söz sahibi olmuş durumda
Ben her zaman Migrostan meyveli seçerek taze taze alıyorum.
Ama onun dışında aradığım çoğu ürün yok orada. Mesela soğuk çay olarak Didi yok market markalı kutulu ürün yok . Bulamadım bir türlü
Sanal tarafı ise ayrı bir başarı hikâyesi. Diğer zincirler yarışmaya çalışsa da hiç birisi yanına dahi yaklasamadi Migros 'un
Kariyeri olmayan bilgisayarlı kasaları bilmem gördünüz mü? Sadececposet alırken muhatap oluyor 3-5 parça ürünü 1-2 dakikada alıp çıkıyorsunuz. Bu kasalarda hafta sonu kuyruk oluyor
Bazı ürünler pahalı.gorunebilir ama kampanyaları takip edince her şeyin ucuzunu bulabilirsin Migrostan
Mağaza açılışları,
Avm satışları,
Sanal taraftaki gelişmeler
Enerji projeleri ile Migros u çok beğeniyorum. ,zaten şirketlerde benim gibi düşünüyorum.
8 gün sonra bilanço açıklandığında ne demek istediğimi anlayacaksiniz
Teşekkürler sayın Delta Heavy, size sonuna kadar katılıyorum. Zaten bu sebepledir ki; BİM in bu hizmeti kendi markası ile değilde, ayrı daha kompakt bir örgütlenmeyle yaptığını görüyoruz. FAVÖK de beklediğim düzelme bu ekonomik konjonkturde gecikecekmiş gibi geliyor bana.
File'nin Migrostan müşteri kapabileceğine inanmıyorumn...
Lokasyonu iyi ise olduğu çevreden müşteri alabilir o kadar...
zaten Bimin satış artış hızı Migros'tan daha düşük...
Migrosun organize perakende sektöründen aldığı payda gitgide artıyor