Grafik flama yaptı ve 1630'dan destek bulup yukarı döndü.
Armutun sapı ,üzümün çöpü derken endeksteki yükselişe rağmen boşa geçen bu günleri aramayız inşallah.
Hepimiz biliyoruz ki zamanlamayı bilançoya saklıyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
Grafik flama yaptı ve 1630'dan destek bulup yukarı döndü.
Armutun sapı ,üzümün çöpü derken endeksteki yükselişe rağmen boşa geçen bu günleri aramayız inşallah.
Hepimiz biliyoruz ki zamanlamayı bilançoya saklıyor.
Altı çizili cümle haricinde tüm görüşlerinize katılmaktayım. Maliyetlerinizi bilemediğim için çok fazla üstelemek istemiyorum. Prim arttıkça risk de artar. İşin özünde anlatmak istediğim sadece budur. 1,80'den alanların, gerçekten buralardan maliyetlenenlerin sayısı arttıkça yukarı gidiş zorlanacaktır. Herkesin (her kademeden alanın da) kazanması mümkün olmayacağına göre? İnşallah haksız çıkarım. Dedim ya sadece eski bir pozisyonumu kapattığım için sadece meraktan izlemekteyim.
Hiç mi olumlu yönü yok? Var tabiki, 4-5 yıllık yükseğini yapıyor. Sadece yeni oluşturduğu dirençlerini geçerse tutulamaz olduğu konusunda hemfikir oluruz.
Sn BJK Coccinella
Sizce bilici özelinde piyasa fiyatını yatırımcılar mı belirliyor?
Endeksteki ve piyasadaki gelişmeleri takmayan bir hisseyi şirket ancak geri alımla 1100 TL'den bu banda getirdi ve hisse burada adına ister düzeltme deyin ister mola deyin burada tutuyor.
İşte endeks uçtu gitti bilici de tık yok. Neden? Ky ile ya da şirketten destek gelmedikçe zor.
Mali verilerini,gayrımenkullerini esas faaliyet karını incelediğinizde bu bilanço başka bir elde olsa en az iki katı fazla piyasa değeri olurdu.
Aynı arsan gibi bir senet olmuş.
Eel ele operasyon yapmışlar çakılmış , SPK yasak koymuş , halka açıklık düşmüş, hakim hissedarın piyasa fiyatı ile de bir sorunu yok zira piyasa değeri ile işe yapan bir şirket değil. Aile zengin, siyasi köklü bir aile ama gel gör ki borsada işler buna göre fiyatlanmıyor. Emin olun yıllarca bu fiyatta kalsa umurlarında olmaz.
Hissede bence serseri 1-1.5 milyon lot var. Konsolidasyon olursa etkisini çabuk gösterir.
Bence kafalarında bir hareket planı var ve sadece bilançoyu ve zamanını bekliyor.
Benim yazdıklarım da tamamen sirketin gidişatı ile ilgilidir. Eger bilancoda bozulma olursa bu fiyatlar pahalı bile kalabilir.
Uzun suredir 1.50-80 arasında gidip geliyor. Yazılacak kar rakamı ile birlikte yönünü belli edecektir. Su an 6 ayligi bekliyor. Hem aşağı hem yukarı sert hareketlere hazırlıklı olmak gerekiyor. Saygılar.
ASUS_Z010D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço için iyimserim.
Öncelikle kur düşüşünden (gerek kendi gerekse iştirakleri açısından) ve hisse geri alımından toplamda 2-2.5 milyona yakın kar yazması lazım.
İkinci çeyrekte piyasa şartlarında bir olumsuzluk olmadığı için ilk çeyrekteki karın aynı oranda devam ettiğini düşünürsek 6 aylıkta 10 milyon yakın kar yazması gerekir diye düşünüyorum.
Bu halde piyasa değeri düşük kalacak olup artı değer yaratacaktır. Bu minvalde görüşü olan arkadaş paylaşırsa sevinirim.
Grafiklerin, içinde her şeyi barındırdığına inanan ve bu inançla analiz yapmaya çalışan birisiyim. Bilanço açıklansın açıklanmasın 1,83'ün önemi çok büyük. Geçilmeden risk var. Yolunuz açık olsun arkadaşlar.
Sabah sabah bu ne ?
Yatırımcılar olarak 104.000 endekste sizi alkışlıyoruz.
İş yatırımdan 19 Haziran 2017'de virman olan 1 milyon lottan kalan yaklaşık 500.000 lotluk mal satılıyor herhalde.
Gömlekçi,değnekçi,yancı her kimseler ve tüm bu olanları geri alım kararı uyarınca opsiyonu olduğu halde olağan dışı hareketleri izleyen şirket yönetimi.
Yine uyuz uyuz hareketler. Sabır sınıyorsa bizde sabır çok. Uyuz blcyt...
Geçen hafta 1.60 larda olan Dagi bir hareket yaptı 2.10 larda şuanda.
Yine 1.50 lerde olan Brmen de bugünkü hareketi ile 1.88 oldu.
Ağırlıklı olarak tekstilden para kazanan Blcyt ı sektörün çok daha kötü durumdaki hisseleri bile fiyat olarak bir bir geçiyor.
Borsanın en uyuz hisselerinde Arsan bile 1.61 lerde. Blcyt ın 2 katı fazla sermayesine daha az kar ürettiği halde nerdeyse o bile fiyat olarak geçecek.
Birbirinden dandik hisseler gittikçe inadına bekleyesim geliyor. Hatta hergün 1.61 e alışta yazıyorum. Gelirse kademeli alımlarıma devam edicem. Filmin sonuna kadar burdayım.
Ama hakkaten çok salak bir grupla karşı karşıyayız.
Son 2 haftada bile sırf 3 aylık iyi bilanço açıkladı ve 6 aylıkta iyi kar bekleniyor diye Karel, Uluun uçtu gitti. Farklı sektör olsa da mali olarak bir eksiği yok bilicinin. Ya bizim bilmediğimiz birşey var yada en beceriksiz gruplardan birine denk düştük.
Ben 2.si olduğunu düşünüyorum ve bekliyorum.
Tabi bunlar benim şahsi görüşlerimdir.
Ytd
Bence 1100-1700 bandında malı alan taşıyan kişiler malı veriyor ve bu işlemlerin belirli bir elden yönetildiğine inanıyorum.
Böyle bir hissede sabah sabah 45 dakikada iki kademeye 200.000 lot mal vereceksin. Geç bunları...
Hissede bunlar olurken daha önce buralardan hisse alan şirketin kayıtsız kalışını da ayrıca değerlendirmek gerekir. Ve tüm yatırımcılar şirketi arayıp bu ne hal geri alım neden uygulanmıyor demeli.
Ben yeni bir trend için son hazırlıklar olduğunu düşünüyorum. YTD
Garanti yatırım iş bankasından virman gelen kalan 300.000 lotu da yazsın kademeye olsun bitsin. Sen de rahat et biz de....
Endeks 104.000 olmuşken ve 6 aylık bilançoya 1 ay kalmışken hayırdır diye sormak lazım...
Diğer taraftan kısa zamanda %50 prim yaptı söyleminin de doğru olmadığını düşünüyorum.
Çünkü hisse 2 haftada %50 prim yaptığı gün 12 mayıstı ve üzerinden 2 ay geçti. Ve bu süreçte %15 düzeltme ve sindirme yaptı. Yani şuanda ilk hareket başladığı dönemden 2.5 ay geçti ve sadece %35 primli durumda.
İşin komik yanı, aynı süreçte %200 prim yapan kront ve sasa, %100 prim yapan alka, cemts sapasağlam aynı fiyatlarda duruyor.
Ve bu hisselerdeki f/k oranı 10 ları geçerken blcyt ilk çeyrekteki karı 3 çeyrekte açıklarsa f/k oranı 5 olacak.
Tüm bu bilgiler ışınğında hissenin primli yada ucuz olup olmadığını karlılığın devamına bağlı. Karlılık devam edecekse buralar ucuz etmeyecekse pahalı denebilir.
Ama yine de ilk çeyrekte gelen rekor ciro ve faliyet karına karşılık 2 li fiyatları görmesini beklerdim.
Aklı başında gruplara sahip tüm hisselerde durum böyle oluyor.
Ytd
Haftalık kapanış hiç iyi olmadı , anlaşılan buralarda oyakanmaya devam edecektir
Buralarda oyalanma süresi önemli tabii , patron kağıdı olunca her türlü harekete alışkın olmak gerekir . Ytd
Tahta bugün nispeten daha sakindi.
İşlem hacmi düştü.
Dün alanlar trade etmedi.
Garanti'de 200-250 bin mal kaldı.
Citi sıfırladı.
Bana göre desteğinde kapadı.
Altta 1.550 desteği daha güçlü.
Yukarıda 1.780- 1.830 dirençleri var.
Bilançoya kabaca 1 ay var.
Endekste yükselişe ayak uydurmamış, mali verileri düzgün yan hisse arayanların ilgisini çeker mi?
merhaba arkadaşlar, bilicinin geçmiş bilançolarını inceledim. son dönemdeki gibi güzel bilanço açıkladığı geçmiş dönemleride var. ama hisse yinede gitmemiş. merak ettiğim husus "Kontrol Gücü Olmayan Paylar" bu kısım her daim değişiklik göstermiş. safi kara baktığımız zaman hissenin fiyatının çok yukarılarda olması gerekiyor. ama bu "Kontrol Gücü Olmayan Paylar" mesela atıyorum bi dönem 10 milyon kar edildiyse 7 milyonu Kontrol Gücü Olmayan Paylara yazılmış. başka dönem 10 milyon karın 2 milyonu. şimdi gelecek bilançoda karın ne kadarı Ana Ortaklık Paylarının olacak kritik soru bu. ve bunu bilançoya bakınca nasıl ayrıştırırız. bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim..
Bu borclarin me kadari kontrol gucu olmayan paylara ait
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin konsolide karını öğrenmek için gelir tablosunda hangi rakama bakmalıyız?
Gelir tablosunda şirketin karına ilişkin ilk bakışta görülen “Dönem Karı†rakamı, şirketin mali tablolarına konsolide ettiği bağlı ortaklıklarıyla birlikte ürettikleri toplam grup karını gösterir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken konu, bağlı ortaklığın sermayesinin tamamına sahip olunmadığı durumda, söz konusu dönem karı rakamının şirketin konsolide karını göstermediğidir. Bu konuyu muhasebe açısından konsolidasyon süreci ve eliminasyon gibi detaylara girmeden basit bir örnekle açıklamaya çalışayım; finansal tablolarını konsolide ilan eden A şirketi, bağlı ortaklığı B şirketinin sermayesinde ` paya sahip olsun. A şirketinin 9 aylık konsolide olmayan (solo) net karı 100 milyon TL, B şirketinin 9 aylık karının ise 50 milyon TL olduğunu varsayalım. Bu durumda, kamuya açıklanan gelir tablosunda yer alan “Dönem Karı†alanında 150 milyon TL yazacaktır ve A şirketinin bazı küçük yatırımcıları, şirketin 9 aylık konsolide karı olarak bu 150 milyon TL’yi dikkate alarak hataya düşeceklerdir.
Konsolide şirketler için dikkate alınması gereken kar rakamı dönem karı değil, “Dönem Karının Dağılımı†başlığı altında yer alan “Ana Ortaklık Paylarıâ€dır. Ana ortaklık paylarında gözüken kar rakamı, sanıldığının aksine A şirketinin solo karı değil, gerçek konsolide karıdır. Yani A şirketinin solo karı ile, konsolide ettiği B şirketinin karından sermayesinde sahip olduğu hisseye düşen karın toplamıdır. Böylece bizim örneğimizde, dönem karının dağılımı başlığı altında yer alan ana ortaklık payında gözüken kar rakamı 150 milyon TL değil, 130 milyon TL [100 milyon TL (50 milyon TL x `)] olacaktır.
Şirketin mali tablolarına konsolide edilen birden fazla bağlı ortaklık ve her bir bağlı ortaklığın sermayesinde de farklı oranlarda pay sahibi olunması, sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Yatırım kararının doğru alınabilmesi için, finansal performansa ilişkin rakamların doğru okunması gereklidir.
Blcyt yapılan 3 tl karın 2 tl ye yakını ana ortaklık paylarında yani dönem karında gözükmesi gerekir. Zaten özsermayedeki oranlama da bu şekildedir.
2014 ilk çeyreğinde azınlık payı diye bir kavram yoktu. Burdan sonra başladı.
2015 ve 2016 da dönem karının biyük çoğunluğu ertelenmiş vergi geliri kaleminden geldiği için bir şekilde azınlık payına çekilmişti.
Bu sene yapılan kar hakiki faliyet karı olduğu için dönem karı da yaklaşık 2/3 ü ana ortaklık paylarına ait oldu.
Her çeyrek ilk çeyrekteki gibi hakiki bir faliyet karı oluşursa ana ortaklık payları karı tıpkı özsermayede olduğu gibi daha fazla olacaktır.
Ayrıca şirket daha önce böyle bir kar açıklamamıştı. Genelde 20 milyon tl civarı ciro ve 5 milyon tl civarı faliyet karı açıklayan bir şirketti.
Bu çeyrek 32 milyon tl ciro ve 9.6 milyon tl faliyet karı var. Ciro da %50 faliyet karında %100 civarı bir iyileşme var.
Bence burada görülmek istenen tek veri kar istikrarıdır. Bu veri olumlu gelirse hisse yol alır. Değilse sürünmeye devam eder.
Tabi bunlar benim şahsi görüşlerimdir.
Ytd
Endeks çıkarken çıkmaz düşerken umursamaz bir ruh hali içinde daha ne kadar duracak?
Garanti iş yatırımdan virman gelen yaklaşık 1 milyon hisseyi satmaya devam ediyor. 250.000 lot civarı kaldığını düşünüyorum.
Bu mal bitene kadar güçlü bir alıcı , hisse geri alımı ya da haber trafiği olmadıkça bu kısır döngü devam eder. Çelik gibi sinir lazım. Bu haliyle şirketin halka açıklığından bile söz etmek çok zor.
Bu arada cevaplamamız gereken iş ve citi bu kadar blok malı neden sattı? Hadi citi makineler olabilir de iş yatırım ve partneri garanti neyin nesi? Hele hele iyi bilanço beklerken. Bu işlemlerin ardında kim var?
Bu satış bittiğinde 6 aylığa yönelik yeni alımlar bekliyorum. Zira halka açıklığı çok az olan bir şirkette 1 ayda tepeden yaklaşık 2 milyon mal satıldı ve fiyat stabil kaldı...
Garanti blok maldan bir 40.000 lot daha sattı tahminen 200.000 kaldı.
Şimdi kademede alıcı varken bile vermiyor. 106.000 endekste zulmediyor
Hadi ver onu da sende kurtul biz de.
Saman alevi bir hareket oldu.
Bu saatten sonra garantinin sattığı malları alan ykb, gedik, marbaş, piramit menkulün hareket tarzı önemli olacak.
Kademeye oynayanların bilançoya kadar konsolide olması da önemli.En azından garanti kadar toplu ve yıkıcı bir satış olmaz diye düşünüyorum.
İş monoloğa dönünce bu da son yazım olsun. Herkese hayırlı kazançlar.
Sn. Hak;
Monolog değil de tek kişilik resital gibi düşünün konumunuzu lütfen.
Kimin alıp-sattığından çok bilançoyu bekliyoruz.
Bilançoda bozulma olmaz ise, isterse herkes satsın fark etmez.
Ben beklemeye devam ederim. Nihayetinde, mutlaka fark edileceğini ümit ederim.
Oh ne güzel Adana..
Günlerdir işaret ettiğim üzere tek bir kurumdan gelen satış furyası bugün 350.000 lotla rekor kırdı.
Aybaşından bu yana 415.000 lot satmıştı.
Ne oldu bilici yatırım yandı mı? Böyle bir baskı ve satış furyası normal mi?
İsteyen istediği kadar alır satar lakin burada malum kurum hisse gitmesin diye uğraşıyor. Hisse gitse daha iyi fiyattan satabileceği halde hiç oralı değil. Baskıladıkça baskılıyor ve malın iş yatırımdan virmanla gelmesi işi daha ilginç hale koyuyor.
Kanımca malum eller İstiyorlar ki 1.550 güçlü desteğine kadar çekilsin ve oradan yeniden alalım. Likidite sorunu var galiba?
106.000 endekste şirket ne yapıyor? Geri alım hakkı olduğu halde hissedeki bu baskıyı izliyor.
Anadolu'da bir söz vardır karamanın koyunu sonra çıkar oyunu.
satışın nedeni sanırım işgyo-tskgyo birleşesinin iptal olması ...
İş GYO (ISGYO, Öneri "AL", Nötr): İş GYO, TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (TSGYO, Nötr) ile birleşmesi işleminden vazgeçildiğini duyurmuştur.
http://borsaajans.com/Haber/o-sirket...i-iptal-etti--
TSGYO bu haberi olumlu algıladı. Bizim için değişiklik olmazdı,olmadı da.
Bu arada her ne hikmetse sabah sabah birileri erkenden koşup satış kademelerine satışı yığmış.
Buralar sel kıyamet Adana'da hava sıcak galiba. Eee yersen kebabı içersen şalgamı olacağı buydu.
İki aydır olmayan satıcı bugün 5 kademede baskı kurup sat diyor? Neden?
Yönetim uyuma! Gözaltı pazarına, sermayesinin 2/3'ünü kaybedenlere bile nur yağdı.
Şu garanti yatırımdaki beceriksiz satışlarını bitirmeden bize rahat yok. Az kaldı inş haftaya rahatlar tahta.
Adama beceriksiz deme sebebimde, madem bilanço öncesi satacaktı geçen ay hisse daha hareketli iken daha yüksek fiyattan satmayıp şimdi talebin düşük olduğu ölü bir zamanda ısrarla satmaya uğraşmasından.
106 bin endekste gitmeyen çok az kaliteli hisse kaldı. bende burda ve yarı nakitte beklemeye devam ediyorum.
Ytd