yabancılar gelirse gelir buna inanırım çünkü bu şirket agresif büyüyor...yabancı bu tür hisseleri seviyor..
Printable View
çok sert hareketler görülüyor...bir anda 7,51 den 7,47 lere ....ordan da hızlıca 7,55 lere çıkıyor...boğalar çok iştahlı...:kahkah:
koptu gidiyor...:kahkah: :kahkah:
bu gözler 7,65 i gördü....:kahkah:
7,50 direnci aşıldığı anda işlem hacmi çok yükseldi...yani bu direnç güçlü bir şekilde aşıldı...ağırlıklı ortalama 7,48 oldu kapanış ise 7,57...alıcılar çok iştahlıydı...aylardır süren ve dar bir aralığı hapsedilen aksigorta bu baskıdan kurtuldu..sürekli hisseyi 7,45-50 aralığından güçlü satışlar yaparak döndüren güçler artık alış seline karşı duramadılar ve ellerindeki lotların önemli bir kısmını kayıp ettiler...
aylarca süren baskı hissenin daha da toplanmasını sağladı...buda olası çıkışının çok güçlü olacağını işaret ediyor...bir kaç seferdir de dediğim gibi aksigorta bu yıl rekor kar açıklayacak bu yüzden de temel ederi çok yukarılardır ...ilk etapta 10,00-13,00 aralıkları olası gelecek iyi bilançolar için makul olacaktır....
aksigortanın çıkış trendine girmesi onu olası kötü endeksten de pozitif ayrıştıracaktır...benim bilgi ve tecrübelerim bunları bana söyletiyor....bu günkü kapanış ve hareketler hissenin yeni bir çıkış dalgasına girdiğini ve bu çıkışlarının devam edeceğini gösteriyor...
Size katılıyorum sayın keko. Geçen sene %55 vererek 66 kuruş brüt temettü verdi ilk 6 ayda %54 civarıydı sanırım kar artışı yani %80 civarı dağıtım yapar ve kar yıl sonu bu artış hızıyla devam ederse 1.5 tlye kadar çıkabilir. Bu sene bistte temettü verimi en yüksek olan hisseler den olma ihtimali herşey güzel giderse bencede yüksek.Bu kadar uzun süre yatay ve ucuz kaldı ilk kıpırdamayı yaptı inşallah devamı gelir. Ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merill linch 788 bin sattı durumu bu. Alıcılar kapış kapıs aldı. Birazını çıkartıp vesbe alacaktım, düşündüm taşımdım gerek yok. Neki elim gitmemiş, sonraki hsreketleri görünce doğru yaptığımı anladım. Ben türkiye sigorta sayesinde artık 1 tane sigorta var, pazar payını srtıracağını düşünüyorum. Neki birleştiler. Böyle bir günde kapı gibiydi, maşallah. Tüm sigortalarımı ak sigorta ysptırıcam, allianzdaydık, hissemiz kazansın.kazık atsanız bile mutlu olacağım çünkü öünkü akgrt sigortalarımı ödeyecek:) o bu derken 2 3 bin tllik tüm sigortaların akgrtye.priminiz artsın.:)
Seanslık periyot dibi yapmış ; ufak ufak götürmüş kağıdı eleman :)
https://i.hizliresim.com/o87cpq.png
demek ki hisseye sürekli baskı yapan meri teyzeymiş....:kahkah: 7,50 yi geçirtmemeye and içmiş gibiydi...dün takasları görmeden bu baskıyı yapanın çok hisse kayıp ettiğini söylemiştim...tahminlerim gerçekmiş....artık meride ne kadar kaldı bilmiyorum...ama dünkü selde kayıp ettiği lotlardan ders çıkarmış olması lazım...
türkiyenin en iyi temettü veren ve neredeyse en agresif büyüyen bir şirketin hissesine aylarca baskı kuramazsınız....kuracak olursanız bir gün gelir elinizdeki anahtarları alıverirler...:)
meri teyze al bastonunu git kendine kırlarda dolaş ,bu güzel havalarda güneşlen ,eski hatıralarını torunlarına anlat...bu işler sana göre değil...
meri teyze artık satıklarının peşinden koş koşabilirsen...:kahkah:
bu işler sana göre değil dedik ama dinletemedik...artık bilanço beklentileri satın alınmaya başlanacak...bir kaç hafta sonra ormandaki aslanlar da ky ları kovalayınca buraya akacak sel daha da güçlenecek..bu selin önüne hangi çılgın set kuracak şaşarım...:kahkah:
Takaslarda merilln elinde lot yok, birilerinin ya malını boşalttı yada birileri adına baskı yaptı ama baskı yaptı ise pahalıya patladı, eğerki mal boşalttı ise kapış kapış gitti. Her halükarda iyi oldu . Bugünde gün içi agresif yükselişler anında düşüşler bekliyorum
aksigorta yeni yeni düzeltmeden çıkıyor...zaman geçtikçe bu çıkışın güçlenmesini bekliyorum...bu güne kadar bir çok hisse inceledim zarar eden hisselerin bile kat be kat değerlendiğini gördüm...açıkçası değerinin altında hisselerin kalmadığını düşünüyordum...ama aksigortayı incelediğimde garip bir şekilde ucuz kaldığını gördüm...
galiba yapılan baskılardan dolayı kimse bu hisseye yanaşamamış diğer hisselerde tavan kovalamış...ama artık devran değişiyor...temeli güçlü hisselere ciddi bir talep oluşacaktır...
bu yılın sonunda 586 milyon kar oluşması halinde (ki ben en fazla + - 25 milyon luk bir sapma bekliyorum ) verilecek temetüyü de göz önüne aldığımızda olması gereken değeri 10,00-13,00 olarak hesaplıyorum..önümüzdeki süreçte oraları göreceğini düşünüyorum....olası bu çıkışlar dahi sadece temel ederi olacak...her hangi bir köpük olmayacak...
Hissede satış yapanlar Citybank ve Deutche.dir ve satışlarını Merill aracılıgıyla yapmışlardı.
Akgrt.benim için al/unut zamanı geldiğinde temettünü al hissesidir. Almıştım bekliyorum.
Hayırdır sen DEVA.dan ümidini mi kesmeye başladın. Malum orada da nöbetçiyim.Ama forumlarda pek olmam. Slm./ytd..
meri teyze hala satıyor mu dostlar :kahkah:
https://t.co/sFQxn30XtP?amp=1..Merill dün 787.658.k.satış yapmıştı.
https://t.co/mfEBSnhE0O?amp=1....Bugun yabancılardan Phlilip capital ve BGC patners satıyor.
https://t.co/1bYWTMrwka?amp=1....İki satıcı kurumun da takaslarda malı görünmüyor./ytd..
anadolu sigortaya da alışlar gelmiş...sigorta sektörü bu aralar çok atak olacaklar...endeks düşse dahi düzeltmelerini tamamladıkları için çıkışlarına devam edip üçüncü çeyrek bilançolarını satın almaya başlayacaklar...o yüzden de önümüzdeki günlerde sigortalar güvenli liman hüvviyetine girecek...özelikle aksigorta çok güzel...artacak karı ve temettüsü ile ağızları sulandıracak...:)
Alarkodada kısmi pozisyonum var, onada 4 senelik perspektifle bakıyorum. Allah can sağlığı versin az çok 3 5 üstüne atarız. Ama temettü potansiyeli önemli. Neden akgrt? İnsanlar artık mal sahibi olmaktan çok malı koruma güdüsüne girdiler. Bu akgrt ye yansıyacaktır.
Akgrt en az 9 hatta 10 taban olmalıdır. Temettü hissesi 5 fk da olur mu?
tavan diyeceğine taban demişsin...:kahkah: ama önemli değil biz anlayacağımız anladık...:)
bende bu hisseye ilk baktığımda gördüğüm karları ve hissenin durduğu fiyata baktığımda gözlerime inanamadım..bir kaç kanaldan baktıktan sonra daha yeni bu ucuzluğa inandım...millet şu anda tavan tavan giden hisselere alışmış o yüzden de 3-5 ayda %70 belki de %100 lük çıkışlara burun kıvırıyor...yok efendim ben bir ayda o kadar kazanayım diyor..
ama açığa satışlar başlayınca ve ordan burdan sopalar yiyince belki de aylarca kar yüzü görmeyince koşarak buraya gelecek ama o vakit de geç olacak...
eskiden bist-30 ve bist-50 hisselerinde sopa yiyen orta çaplı spekler dönüp küçük hisselerdeki ky bir güzel döverek hıncını çıkarır daha sonra tekrardan eski mekanına giderdi...açığa satışların gelmesi ile ilk etapta yan hisselerden kaliteli hisselere kaymalar görülecektir...speklerin büyük bir çoğunluğu iyi hisselere geçmeye başlayacaklardır...iyi hisseler doyuma ulaştıktan sonra da tekrardan diğerlerine göz atıp orada haşlayacakları ky ları arayacaklardır...
o yüzden de önümüzdeki dönemde temel çok önemli olmaya başlayacak...artık her hissenin sorgulanması devri başlayacak..bir yatırımcı olarak bunlara dikat etmemiz gerekiyor..
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı ağustosta %165 arttı.Olumlu
Kaynak:BloombergHT
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ne oldu buna şimdi...neden bu kadar çok düştü ??
Ansgr ye jeopolitik risk yok, bize var.
https://t.co/02a5ONoGjl?amp=1
Bugun de hissede yabancı satışları vardı.
Takaslar incelenirse BGC.patnersin ve Piramit menkulun takasta hiç malı yok.
Globalın takası da bugunku satışa müsait degil. Sanırım onun da buyuk bir kısmı yabancınındır../ytd
Bu hissenin aynı zamanda defansif olduğuna inanıyorum. .yani düşen endeksten de koruyabilecektir. .kendi dinamiklerine göre çıkış da yapacaktır. .
Sigorta sektörü artık çıkışa geçti dedik.dün anadolu Sigorta bunu ispat etti.Son 3 gündür bizde güzel şeyler yapıyoruz. .
o hisseleri tanımıyorum o yüzden de şimdi düşünmüyorum...efes hissesini ise hiç düşünmem...bist -30 hisseleri çok hantaldırlar yalnız önümüzdeki aylarda gittikçe talep artacaktır onlara...çünkü iki milyona yakın yeni yatırımcı hepsi yan hisselere doluştular...açığa satış ile birlikte o yatırımcılar yavaş yavaş temeli iyi ve ucuz kalmış bist 30 ve diğer hisselere geçiş yapacaklardır...
kabaca bir karşılaştırma yaptım...2020 yılı ayları ile 2019 yılı ayları arasındaki oransal farkı merak ettim...
nisan ayında 2020 yılında otomobil satışları 2019 yılının aynı ayına göre %-14,6 azalmış..
mayıs............................................. ................................................%-7,6 azalmış..
haziran........................................... ................................................%5 8 + artmış
temmuz............................................ ..............................................%+35 0 artmış
ağustos........................................... .................................................% +106 artmış
görüldüğü üzere ikinci çeyreğin aylarından çok çok iyi bir üçüncü çeyrek veriler oluşmuş....malum aksigorta araç sigortasında pazar payı ile en büyük şirket...
2019 yılı ikinci çeyrekte 90 milyon ,üçüncü çeyrekte ise 91 milyon kar yapmış idi....2020 yılında ise ikinci çeyrekte 158 milyon kar yapmış idi..o halde üçüncü çeyrekler ikinci çeyreklerden daha iyi olabilme ihtimali yüksektir...finans kısımda yine ikinci çeyrek ile benzer karlar gelir..diğer sektör sigorta kollarında da ikinci çeyrekten kötü olacağını sanmıyorum..
yani otomobil satışlarına baktığımızda ve aksigortanın da otobilde ağırlıklı olduğuna göre ikinci çeyrek karından daha iyi bir kar gelme olasılığı yüksektir..
aksigorta üçüncü çeyrekte çok güzel süpriz bir bilanço da yollayabilir..bu potansiyel var..benim ilk hesap ettiğim yıllık 586 milyon tl lik kar aşılabilir..bu hisseyi temel olarak çok beğendim..yalnız benim faiz hasasiyetim var....ben ekseri geliri faiz olan veya içki kumar işleri ile uğraşan şirketleri almayı istemiyorum...ilk alırken bu konularda hasasiyeti olan bir arkadaşa sorduğumda sigorta şirketleri helaldir demişti..ama tanıdığımda ne yazık ki faiz ile çok haşir neşir olduklarını görüyorum..zaten şirket yetkilileri geçen yıl gelirlerinin %70 nin finansal gelirden oluştuğunu söylemiş....:(