Originally Posted by
selka
Memlektte bir USD furyası sürüyor gidiyor.. Belki de bir ekonomi için en tehlikeli şeyde budur. Kendi ülkesinin parasına duyulan güvensizlik. Fazla değil, 2014 yılına kadar işi olmayan USD dan uzak durur işine gücüne bakardı..
Şu an ne oldu da DOLARİZASYON memlekette %70 lere dayandı. Yani artık her 10 kişiden 7 si nin USD dikkatini çekmeye başladı. Makro ekonomik dengelerin bozulması buna en büyük etkendir.. Makro ekonomik dengeler neden bozulur.. 1 Cari açık, 2 Kamu Bütçesinin bozulması...
Hiç düşündünüz mü neden BÜYÜMEK BÜYÜMEK isteriz.. Büyümesek olmaz mı.. Sadece öyle kalsak.. Öyle yaşasak..
Büyüme yerine Yaşamayı seçsek...
Hiç düşündünüz mü neden sürekli bir SURVIVOR modu ile günlerimizi tüketmek... Trafikte, modern hayatta, yaşamda değiliz de sanki Afrika'nın SERENGETİ Düzlüklerinde yaşıyor gibiyiz..
Hiç düşündünüz mü neden bu ülkenin çalışan 33 milyonun 17 milyon ile dünyanın en fazla asgari ücret ile yaşamaya mahkum edildiğini....
Hiç düşündünüz mü neden Türkiye'de 255 adet Kamu, Özel ve VAkıf üniversiteleri varken yılda sadece bir tek evet bir tek "Uluslararası Bilimsel Makale" yayımlayamadığımızı?
Hiç düşündünüz mü neden sürekli çok katlı sosyal konutlarda alt alta üst üstte oturduğumuzu?
Hiç düşündünüz mü neden uluslar arası standardtlarda Ulaşım, Sağlık, Eğitim hizmeti alamadığımızı?
Hiç düşündünüz mü neden maaşlarımızın yetersiz olduğunu, insanca yaşamak için eksik kaldığını?
Hiç düşündünüz mü neden mutsuz olup iletişim çağı oln bu yüzyılda eş,dost, hısım, akrabalar ile en iyi iletişim şeklinin "İLETİŞİMSİZLİK" olduğunu?
Hiç düşündünüz mü neden sürekli Avrupalı, Amerikalı gibi zengin olmayıp fakir olduğumuzu?
Hiç düşündünüz mü neden hep Türk garson olup Avrupalıya hizmet etmek yerine, Avrupalının garson olup bir Türk'e hizmette edebileceğini?
Hiç düşündünüz mü neden gerçekten ekonomik bağımsızlığı alamadığımızı?
Hiç düşündünüz mü neden kendine inanan, güvenen, itibar gören kişikliler olamadığımızı?
Ben düşüdüm.. Hemde çok fazla... Hepsini ama hepsini aşabilecek güç olduğunu bu ülkede inanıyorum...
Lakin dediklerim harfiyen, satır satır yapılır ise...
Hepsi başarılır....