Kiler yine ayak yapıyo istedikleri malı toplayamadılar sanırım.
Şirketin sadece varlıkları bile 1 milyarın üstünde. Şirketi kapatıyorum malları satıyorum deseler hisse başı kılçıksız 8 lira eder.
Printable View
Kiler yine ayak yapıyo istedikleri malı toplayamadılar sanırım.
Şirketin sadece varlıkları bile 1 milyarın üstünde. Şirketi kapatıyorum malları satıyorum deseler hisse başı kılçıksız 8 lira eder.
Sayın intermes borsa tarihi zirvesine ulaştı son dakika havadislere aramı verdiniz. takipteyiz.
Sayın intermes hastam var demiştiniz hastanızla ilgilendiğinizden sanırım bu sayfalara vakit ayıramıyorsunuz.Hastanıza acil şifalar, size de sabır ve enerji diliyoruz.
Evet arkadaşlar bu ara her şey üst üste geliyor annem bir kaza sonucu kırıklar oldu 2 aydır yatıyor durumda iken, babam kalp krizi ile baypas oldu onların bakımı cocuklar bir yandan calıştığım iş yoğunluğu bir yandan dağılmış durumdayım bunları anlatmak istemezdim ama beni anlamanız için yazıyorum.
Şimdi gelişmeleri kendi görüş açımdan değerlendirecek olursam.
Başta Abd ve batı medeniyeti dolayısıyla çöküş aşamasında olan ekonomik sistem nedeniyle... Batının toz pembe görünen yüzü bitiyor asıl hırçın ve saldırgan yüzü meydana çıkıyor.
Avrupa birliği nasıl çirkeflikle Türkiyenin AB den tamemen kopmasını istiyorsa... Şimdide aynı oyunu Nato da yürürlüğe koydular.. Türkiyenin damarına basıp Nato dan ayrılma sürecine girmesini istiyorlar Türkiyeyi yalnız kalmış bir ortamda bırakmak icin elinden geleni yapıyorlar.. Ekonomik olarakta ablukaya almak istiyorlar. Her yonden ekonomik hukuki ve askeri açıdan baskı altındayız.
Neden peki Suriye ve Irakta Türkiye ile Abd dolaylı olarak karşı karşıya savaşacak pkk eliyle.. Bu dönemde Abd ve batı ittifakı Türkiye karşı savaşırken bir yandanda müttefik olmak istemiyorlar bir nevi haçlı zihniyetiyle..
Başa dönersek batı ekonomik sistemi çöküşü sanıldığı gibi 20-30 yıl sürmeyecek maksimum 5 yıl icinde batının kağıt para üstünlüğü sona erecek.
Yeni sistem Asyada Rusya Çin Hindistan Türkiye ve İran gibi ülkelerin liderliğinde kurulacağını düşünüyorum.
Mesela Çin artık ben calışıyorum Abd kazanıyor dolarla iş yapmak istemiyorum diyor. Kendi gücünü kazanmak istiyor Rusyada ona keza düşmanı olan ülkenin parasına mecbur kalmak istemiyor.. Abd kuzey koreyle savaş çığırtkanlığı yapması aslında Rusya ve Çine gözdağı vermek.
Son yıllarda ne oluyor peki batı parasal genişleme vs süslü cümlelerle bol para basıp dunyaya yayılıyorlar bu balon patlayana kadar dünyadan olabildiğince degerli ne varsa alacaklar. Sizlerde duyuyorsunuz şirketlerimiz sürekli yabancılar tarafından satın alınıyor. Çünkü para sıkıntıları yok..
Dövizi yükseltiyorlar ama borsalar düşmüyor. Aynı petroldeki gibi bir balon oluşuyor.. Petrolü tavan yaptırdılar sonra patlattılar şimdi petrolun ciddi bir değeri kalmadı, gun gectikçe değeri düşecek..
Para balonuda patlayacak kanaatimce.. Dünyanın en borçlu ulkesi doların bitmesiyle borçlarından kurtulacak dolarlar alanın elinde kağıt çöp olarak kalacak.
Bu ortamda borsamızda görülen abuk subuk dalgalanmalar da icinde bulunduğumuz ruhsal durumu gösteriyor.. bazı değerli şirkerlerde anlamsız ani düşüşler var burada kagıt mı topluyolar yoksa dağıtıyorlatmı.. pek bi dağıtma işine benzetemedim ben. Acaba borsamız 2018 de 150 bine çıkarmı yada böyle gel gitler mi yaşayacaz ama ben olumlu düşünüyorum dövizdeki calkalanmalara bağlı olarak borsalarında akıl almaz hareketlerle yüksek fiyatları sürdüreceğini düşünüyorum.
Portföyümde yüzde 60 oranında Klgyo ve Anel var bir miktar kardan zarar ettik. Kendi haline bıraktım orta ve uzun vade olarak.
Bera takibimizdeydi ancak ilgilenmefiğimiz icin seyirci kaldık.
Algyo
Banvit
Brsan
Egser
Celha (sığ bir tahta olduğu icin dikkat)
Prkme
Orge
Egeen
Kordsa
Gibi yüksek karlı firmalar takip edilerek uygun yerlerden alım icin izlenebilir.
Geçmiş olsun.
hocam yanlis anlamayin beni ancak kombasan sahtekarligin ve gurbetci parasi ic etmenin sampiyonu degilmiydi Turkiye de
sahiplerimi degisti , adamlar tovbemi ettiler
nasil olacakda biz bu sahtekar adamlarin hissesine guvenecegiz?