Bu grafikler borfinden sanırım hocam. Yıllık ücreti ne kadar bu programın?
Printable View
Erhan bey ornek olarak bu resimdeki aselsani ayni zamaninda banvt afyon yorumladiginiz gibi yorumlayabilirmisiniz?
Ben baktigimda normal bir ilerleyis goruyorum. Ama senin bakis acin nasil?
Simdiden cok tesekkur ederim.
Tosunpasa hocam aselsi koymamissin portfoyune :)
HTC_2Q4D100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
benim yorumlarım yeni bilanco gelinceye kadar geçerlidir.
yeni bilancoda geldiğinde programa işlenir eğer bu grafiklerin yukarı trendı kendını bükmüşse aşağıya dogru.
orada benim hikayem biter.
ne zman tekrar yukarı bükülür ozman tekrar bakarıs.
şu andada benim gördüğüm kadarıyla aselsan karlılıkları cok ıyı lakın zaten fıyatların ıcınde
pd/dd değerine baktıgımda bir sonrakı gelecek bılancoyu fıyatların ıcıne sokmuşlar olarak görmekteyim.
dolayısıyla bır sonrakı bılancoda benzer bır artışla gelsede hissede yukarı yonde pek fazla atak görecegımızı sanmıyorum.
yani 2019/12 bilancosu iyi gelecekse bunu satın almışlar zaten kötü gelirse düşer. kötüden kastım yukarıdakı resımdekı ivmenin yataya sarması veya düşmesi anlamında.
dolayısıyla 2019/03 gelinceye kadar ben yukarı potansıyel çok fazla görmemekteyim.
2019/03 bilancosunda tekrar değerlendirebiliriz.
[QUOTE=erhanacikgoz1;2919602]yanlız çimentoda sektorunde bır sıkıntı var genel anlamda.
vakıt baya daraldı ve uzun soluklu bır gorusme oldugu ıcın cok fazla hısse ınceleyemedık.
zaten amaç hisse incelemekten ziyade, nasıl yapılır ne yapılır neye gore alınır vesaire gibi konularda bılgılendırmektı.
hem tsounpasaya hemde diğer arkadaşlara bir bilgi olması açısından anlatılan seyın genel kısa ve öz asıl olayı aşağıdakı atacgım resımle alakalı diyebiliriz.
bazı hisseleri ıncelemedık vaktımız kalmadı ama tosunpasa hocam ne anlatmak ıstedıgımı resıme bakınca anlamıstır dıye düşünüyorum.
pd/dd olayına girmeyeyım dedım sımdı bır suru resım cıkartmak gerekecek.
genel manada hangi karakterdeki hisseleri begendıgımızın resmını aşağıdakı resımden kontrol edıp bırseylerı kafanızda olustarabılırsınız.
https://i.hizliresim.com/Wq4pGm.png[/QUOT
Merhaba Erhan bey,
dokuz aylıklara göre bu karakterdeki hisseler hangileridir?çıkartma imkanınız varmıdır?
Erhan hocam kendince bir yol çizmiş. Sanırım günlük al-sat değil de 3 ayda bir tabloya göre yapıyor. Saygı duyarım, her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Para kazanabiliyorsan sorun yok zaten.
Benim izlediğim yol ise; ortak olacağım şirketin son 5-10 yıllık verilerine bakarım, daha sonra sene başındaki bilançosuna ve faaliyet raporuna bakarım. (Özellikle sene başı faaliyet raporu çok önemli, şirketin gelecek planları yani hikayesi burada olur.) Daha sonra şirkete ortak olmaya karar vermişsem her ay düzenli bir şekilde hisseyi toplarım. Şirket ile ilgili haberleri takip etmeye başlarım. her bilanço dönemimde faaliyet raporunu ve bilançosunu en ince ayrıntısına kadar incelerim. Şirketin temel göstergeleri bozulmadığı sürece ortaklığımı bozmam. Şirketin vermiş olduğu temettüyü de yine hisseye çeviririm. Böylece ortaklığımı büyütmüş olurum.
Al unut stratejisini zaten yanlış. Ortak olduğun şirketi her zaman takip edeceksin. Ortak olduğun şirket karını artırırsa senin kazancında artacak, o yüzden takip önemli. Baktın 2-3 çeyrek karlılığı, satışları, yönetim yapısı bozulmaya başladı işte ozaman ortaklığını bitireceksin. O yüzden köklü, yıllardır iyi yönetilen, dürüst şirketleri seçmek önemli.
Ben ve benim gibi beyaz yakalılar için günlük, haftalık, aylık al-sat işi çok mantıklı değil. Benim amacım tasarruf ettiğim parayı akarı olan bir işe kanalize ederek artırmak. Yani benim asıl işim borsa değil. Benim zaten bir işim var. Ben biriktirdiğim paranın hem değer kaybetmemesini hem de büyümesini istiyorum. Birikimimi faiz ve türevleriyle değerlendirmek istemiyorum. Benim için en mantıklı yatırım temeli sağlam, satışları ve karı büyüyen ve bunu yatırımcısıyla paylaşan şirketlere ortak olmak. Tabi şirketin faaliyet gösterdiği alan da çok önemli. Bankacılık, alkollü içecekler vb. sektörleri tercih etmiyorum.
Erhan bey tesekkur ederim. Ulkenin durumu iyiye giderse buralari iyi bir alim firsati olarak goruyorum. Mumkun oldugunca aylik bireysel emeklilik gibi topluyorum.
HTC_2Q4D100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.