üstad galiba elindeki malı kaptırmış gibi yazıyorsun:)) wowwo ya git sor. kaç araba satmışlar... sonra matematiğin biraz varsa faaliyet kârı var mı yok mu hesaplarsın..
Printable View
üstad galiba elindeki malı kaptırmış gibi yazıyorsun:)) wowwo ya git sor. kaç araba satmışlar... sonra matematiğin biraz varsa faaliyet kârı var mı yok mu hesaplarsın..
boşverin mal var mı yok mu yu :)
İyi araba satmış olabilirler, ben sadece bu 11 milyon faaliyet kârı değil diyorum. Wowwo tek çeyrekte 11 milyon kar edebiliyor olsaydı daha yeni 8.5m sermaye artırımı yapmazdı. Zaten gördüğünüz üzere şirketin bilançosunda herhangi bir gelir-gider kalemi de yok. Wowwo'nun ne kadar kar ettiğini bu bilançodan anlayamayız.
Bu arada niyetim yanlış anlaşılmasın, herhangi bir kötüleme yapmıyorum. Evet, neticede iyi bir bilanço ama "Tek çeyrekte 11m kâr etmiş" gibi yorumlanırsa, evdeki hesap çarşıya uymaz.
faaliyet kâr ı değil demek çok yanlış bilgi olur. tek başına faaliyet kârı değil diyorsanız orada hak veririm. faaliyet kârı artı değerleme artışı. bilançoya yansır. bu durumda geçen senenin değerlemesi olan 70 milyon tl nin her bir kuruş fazlası değerleme artışı olur. sonuçta burası gayrımenkul şirketi değil. Bir faaliyeti yani bir döngüsü cirosu olacak ki değerleme çıkartabilsin.. yoksa esas faaliyeti araba satışı olan. bir şirkete kimse geçen senenin 70 milyon tl değerlemisini çıkartmazlar. yatırımcı ilişkileri arayın sorun. daha net bilgi verirler.
kaldı ki sermaye artırımını kârlardan yani bedelsiz olarak yapdıkları aşıkar değil mi? bedelsiz olsa mutlaka yeşil yatırımın bilançosunda görünürdü
Sermayesine %50 oranında iştirak etmiş olduğumuz Wowwo E Ticaret Telekomünikasyon Ve Teknoloji A.Ş.'nin 500.000 TL olan sermayesinin ortaklar cari hesabından karşılanmak koşuluyla 9.000.000 TL'na artırılmasına ilişkin almış olduğu 04.05.2017 Tarih ve 04 sayılı Yönetim Kurulu Kararı'na istinaden, Şirketimizin iştirakinin yapacağı sermaye artırımına payı oranında 4.250.000 TL tutarında katılmasına,
Bu sözlerden bedelsiz anlamı çıkarıyorsanız daha bir şey demiyorum.
Faaliyet karı konusunda da, tabii ki değerleme bu kara bağlı olarak değişir ancak bunun hesaplaması farklı yapılır. Mesela şirketin 3 ayda ettiği 1 milyon liralık esas faaliyet kârı, şirkette 10 milyon liralık değerleme artışı olarak yansıyabilir.
4250 bin tl nasıl katılacağına hep birlikte şahit olacağız... 70 milyon değerleme gelmişti. 7 milyon faaliyet kâr ı olabilir diyorsun. biraz önce 11 milyon faaliyet kârı değildir diyordun. ben diyorum ki 2 sinden de vardır. herkes kendi pozisyona göre konuşuyor. sende mal yok bende var. herkes kendi araştırsın wowwo bence çok değerli bir iştirak. kaldı ki diğer iştirak de var.. şirketin borsa değeri 27 milyon. şirkerin bir tane iştirakinin ilk değerlemesi. en az bu şirket kadar değeri var. 10 milyon faaliyeti karı yazsın. 10 çarpanla 100 milyon eder. şuan ki fiyatın 3 katı. bence ucuz bir şirket. ama bence kelimesini altını çiziyorum. yatırım tavsiyesi değildir...
hadi üstad söyledikleri geri al hemen bütün yeşil yatırımcısından özür dile. değerleme raporunda ne yazıyor. 126 milyon la 90 milyon aralığındadır. 126 yı bilançoya yansıtsalar. 30 milyon kar gelecekti. 90m baz almışlar. 90m yeni değerleme eksi 70m eski değerleme eşittir 20m değerleme artışı. yarısı yeşil yatırım holdingin=eşittir 10m değerleme artışı. demekki 5m esas faaliyet kârı varki vergi öncesi 15m tl kâr açıkladılar..şirket 6 ay da 5 milyon EBİT yapmış... diğer 6 ay da yine 5 yapsın. ki bu durumda daha fazla yapcak. alsana gerçek faaliyet kârı 10 milyon tl.
asıl konu, bu hisse acilen b ve veyahut c grubu olması lzm...