Sizin topiğe arada uğrayıp okumak iyi oluyor.tşkl
Printable View
Batı Roma'nın, Doğu Roma'yı parçalama faaliyeti malesef devam ediyor.
Ortadoğu'da her kasaba bir bayrak edinme peşinde.
Konfeksiyon atelyesine pazar olabilecek dahili nüfusları olmayacak.
Yeraltı kaynaklarını çıkaran şirketlerin personeli, bekçisi ve bir de koyun-keçi sürülerinin çobanlığı meslekleriyle idare edecekler.
Hepsi Batı Roma'ya pazar ve boğaz tokluğuna çalışan olacaklar.
:vk::vk::vk:
deliKAN yazmış...
Ben farklı bir tip'im..
Hiç bir hissede yukarı ya da aşağı hareket beklemem..
Sadece ve sadece beklerim.. Timsah gibi yani.. :he:
Ben farklıyım..
poorandrich..... aktarmış.:ok:
BİR KELEBEK VE ADAM HİKAYESİ
Bir gün adamın biri bir kelebek kozası buldu.
Kozada küçük delikten bir kelebek belirdi…
Adam oturup kelebeğin saatler boyunca bu delikten çıkma çabasını izledi.
Bir ara hareket durdu.
Kelebek delikten çıkmak için çaba harcamaktan vazgeçmiş gibiydi..
Sanki kelebek elinden gelen her şeyi yapmış ve artık yapabileceği bir şey kalmamıştı.
Adam, kelebeğe yardım etmeye karar verdi…
Eline küçük bir makas alıp, kozadaki deliği büyütmeye başladı…
Bu yardım üzerine kelebek kozadan kolayca dışarı çıkıverdi…
Ancak kelebeğin bedeni kuru ve küçücük, kanatları da buruşuktu…
Adam kozadan çıkan kelebeği izlemeye devam etti…
Adam kelebeğin kanatlarının açılıp genişleyeceğini ve bedenini taşıyacak kadar güçleneceğini umuyordu.
Ama adamın beklediklerinin hiç biri olmadı!
Kelebek hiçbir zaman uçamadı.
Kelebek, hayatının geri kalanını kurumuş bir beden ve buruşmuş kanatlarla yerde sürünerek geçirdi.
Adam kelebeğe iyi niyetle yardım etmek istemişti…
… Ancak, kelebeğe iyilik yapayım derken ona çok büyük bir kötülük yapmıştı.
Adamın anlayamadığı bir şey vardı.
Kozanın kısıtlayıcılığı ve buna karşılık kelebeğin daracık bir delikten çıkmak için göstermesi gereken çaba, Allah’ın kelebeğin bedenindeki sıvıyı onun kanatlarına göndermek ve böylece kozadan çıkabildiği anda uçmasını sağlamak için seçtiği bir yol olmasıydı.
Kelebek kozada kalacağı kadar kalamamıştı.
Bazen hayatta tam olarak ihtiyaç duyduğumuz şey yapmamız gereken çabalardır.
Eğer hayatta herhangi bir çaba olmadan ilerlememiz mümkün olsaydı;
O zaman bu kelebek gibi bir anlamda sakat kalırdık.
Olabileceğimiz kadar güçlü olamaz ve asla uçamazdık
Ankette Le Pen %38 bekleniyormuş.Alıntı:
https://www.forexkocu.com/doviz/fran...aign=onesignal
7 Mayıs’ta ikinci turu gerçekleşecek olan Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Opinionway’in yayınladığı son ankete göre Macron %62, Le Pen %38 oranında oy alıyor.
Le Pen'in %45 üzerinde bir oy alması halinde Fransa, Avrupa topluluğunda farklı davranışlara girmek zorunda kalabilir.
Diye düşünüyorum. :yes:
GVA ... THY için yazmış....
hizlica gorduklerimi yazayim..
hasilat artisi , kargo gelrilerinde kaynaklanma ton basina ortalama da 100 usd lik yaklasik %10 luk bir artis ve tonajin artmasi..
toplam kargo gelirlerinde bundan kaynakli %22 lik tl bazinda bir artis sozkonusu, olumlu
iChat bilet fiyatlarinda gecmis yilin ayni donemine oranla % 10 luk birartis, iChat tarafinda doluluk tarafini zaten bilyorsunuz..
dishat bilet fiyatlarinda ise usd bazinda ufak bir %1 lik daralma sozkonusu .. fiyatlama riskinden, arz kaynakli bir sorun olmadigi, yilin kalan donemlerinde en azindan 2016 ya benzer bilet fiyatlarinin yakalanacagini ifade ediyor benim acimdan ...
tarifesiz yolcu gelirlerinde ki toplam hasilat ufacik bir kismidir, %22 lik birartis sozkonusu, bu ucuslar agirlikl umre ve hac trafigidir, thyao yalnizca tarifeli uctugunu da hatirlatmis olalim... ozetle hasilat tarafinda beklentinin yaklasik 200 mio tl uzerinde gelen rakam kargo kaynakli ...
yakit giderlerinde yaklasik km bazinda %2.5 lik bir artis var usd bazinda, ana nedeni de kargo ucuslari ve ilk ceyrek yasanan bozuk hava sartlari ..
perosonel tarafinda bolumsler anlaminda isten cikarilmalar ve yeni alimlar oldguu gozukuyor, gecen yilin ayni donemine gore artis orani % 5 civarinda..
cok detay var, hepsini yazamayacagim..
kisa donem kiralamalr son ceyrek bazinda korunmus, filoya yeni dahil edilen ucaklar faaliyet kiralama giderleri tarafindan birim maliyetleri yukari cekmistir..
2016 son ceyrekte masraflar uzerinde ki basari yi bu ceyrek gormemiz mumkun olmamamistir, ilave sikilasma anlaminda soyluyorum, kontrollu gider tarafi agirlikli devam ediyor..
bakim giderlerinde 50 miio tl lik bir tasarruf varmis gibi gozuksede buyuk olasilik 2.ceyrege otelenmis halde gorecegiz..
konma ve konaklama tarafinda eski aliskanliklarin surdugu gozukuyor, ayrica ilk ceyrek dogal nedenlerden kaynaklanan rotarlarinda yansimasi sozkonusu ..
beklentimin yaklasik 200 mio tl uzerinde gelen zararin onmeli kalmelerinden biri 80 mio tl artis olan komisyon ve tesvik giderleri, pazarlam icinde olan rezervasyon ve sitem giderlerinde ise benzer bir +80 mio tl sozkonusu..ayrica amortismanlarda da +70 mio luk beklentimin ustunde bir goider fazlaligi var, bu da bazi ucaklar geri verilir, ve yerde tutulurken filoya katilimi surenler kaynakli ..
kargonun hailata olan katksini bu uc kalem goturdu, ancak sonucta 200 mio civarinda net zararda sapmam var , bununda nedeni kiralama kur farki ve turev islemler.. ben brent hedge pozisyonlarini gelir tabloma koymustum, iki ihtimal var ya kontrat suresi bitmediginden muhasebelemsiyor, yada 26 mio brent varil hedge I degisti .. onun disinda rakamlarim paraleldir.. paylasiriz bir sonraki mail de...
ikram tarafinda siki durus suruyor, enflasyon zammi anlaminda bir artis var, son ceyrek baski devam etmmis, zaten yedgin yemekten anlayabiliyorsun, surekli ucanlar ne demek istedigimi anlayacaktir... %30 luk bir tasarruf..
2016 son ceyrek giderler uzerindeki baskinini ve sonucun ileriki donemlere otelendigini, ve 2016 yi kafakafaya kaptma cabasinin sonucu oldugunu soylemek dogru olacaktir, bu kalan aylarda da hissedilecektir, ancak son ceyrek tekrar bir siki durus gozlemlenebilir...
bakiniz ozete gelelim, lakin detayli yaznca ozur falan bekleyen arkadaslar oluyor, benim tahmin en yakin oldugu icin bende tesekkur bekliyorum , saka saka !!!!
net zarara takilmayiniz, agirlikli -43 mio tl turev islemlerden gelen, ve 944 mio tl de kurdan kaynaklakli zarar var , toplamda aciklanan zararin kafadan -987 mio tl si faaliyetlerdn kaynaklanmamakta..
olumusz doneleri verelim, 2016 ilk ceyrek, net faalyiet zarari -822 mio tl idi, bu yil bu rakam -800 mio tl, usd bazinda 2016 -280.2 mio usd idi bu yil ise -217 mio usd, tl nin zayiflamasi kaynakli ..
esas faaliyet tarafi ise -630 mio tl den, -664 mio tl ye yukselmis, gectigimiz yila benzer bir tl performansi var, lakin burada ana olumuszluk personel gideri tarafinda yalnizca %1.5 luk bir artisan olmasina ragmen buralarda olusumuz ...
bir cok birim maliyteler degismis durumda, olasi sapmalari kalan donemlere uygulyarak da tabii ki bir sonuca ulasabilyirum..
once benim acimdan muhim olan iki rakam ile baslayalim, net kar zarari unutun ...
2016 ebitdasi 50 mio usd idi, bu yil 101 mio usd agelmis durumda, ebitda marji %2.3 den %5.1 e cikmis durumda, karlilik anlaminda etksisiz gozuksede, kalan donemlerin trafik performansi beklentisi hissenin buralardan trade edilmesini yine de saglayacaktir, ve fiytalar buralarda ...
ebitdar marj ise %9.8 den %13.3 e cikmis durumda ... 263 mio usd gerceklesti, 215 mio usd larda idi 2016 yili..
finansman tarafinda eger brent petrol hedginde bir yapi degsikligi yok ise, kontrat sureleri uzerinden ilk ceyrege olumlu yansima yok, oysa ki +252.4 mio tlbrent hedgi gelir tablosuna yansimamis gozukuyor, bunu ikinci ceyrek sonunda b ogunku brent fiyat kapanis uzerinden kismen gorebiliriz, ki suanda bu nisan sonu itibariyle ilave zarar yazmakta ...-145 mio tl civarinda ...
beklentimin ustunde bir kiralamadan kaynakli kur farki zarari var, bunu da henuz goremedim dosyalarda borclanma yapisinda bir degisiklik nedeniyle olabilir ...
soyle bitirelim, 2017 yili bu yeni gelen doneler ile, eger 2016 yolcu ve trafik rakamlarinin aynisi seklinde kapatirsa ulasilacak ebitda 1.1 mia usd, ebitdar rakami ise 1.6 mia usd civarinda gerceklesebilecek, ki ben yolcu sayisinda bir artis olup olamayacgi ongorusunu de ptesine dhmi datalari sonrasinda yorumlamaya calisacagim...
elimizde iki adet thyao carpani var yazmistik, 2 ebitda 2.3 ebitdar , ya da lha.de carpanlari 1.75 1.90 bandi gibi ..
ulasilan ebitda , bana cumagunuden farkli bir olumuszluk veya olumluluk ifade etmiyor, net zarara takilmayiniz..
halen 1.5 usd - 2.00 arasi bir fiyatlama normaldir, 2.00 usd I kirmasi tarfik datalarinin gelisimi ile paralellik gosterecktir... iyi bir nisan oldugunu dusnmekle mayis ve sonrasi icin bir fikrim yok... ancak nisan artisi olursa buna paralel oranda tablolarda iyilesme yaparim, ve sonuca bakariz ...
2.00 - 2.30 carpanlari karlilikta isteyecektir yaninda, bu 1.59 usd ile 2.66 usd araligini ifade eder... kar olmadigindan benim icin lha.de carpanlari anlamli, onu da son donem artan fiyat uzeirnden 1.80-1.9 bandi olarak alirim.. burasi da 1.43 usd ile 2.20 usd demektir.. bu sonuclar yolcu sayisnin sabit kalacagi beklentisi ile ortaya cikan sonuclar yani 65.3 mio yolcuyu ifade ediyor, ykurulu baskani bir hafta once 69 mio nu yakalriz dedi, varin hesabi siz yapin, tabii bu arkadaslarin ongorulerine guveniyorsaniz ...
bana kalirsa ne ucar ne kacar, nisan trafik sonuclari yon acisindan cok daha muhim olur ... oradanda performans olumsuz gelir ise artan maliyetlerinde gozanina alinmasi gerekir, ilk ceyrek frekan dususu ucurulmayan ucaklar ve bunlara bagli maliyetler unutulmamali ... yalnizca tabani 1.50 usd dan 1.43 usd lara getirir benim gozumde, nisna trafik gormeden tut bekle ban daha uygun.. atirim tavsiyesi falan degil aman haaa
sevgiler iyi haftalar ..
Bir seri yazı.
8.6.2017.Alıntı:
kentuf. 7.6.2017.....aydı23 bende akıl olup olmadığını bilebilmem için sizi tanıyor olmam lazim.
onun için yorum yapmıyacağım size yönelik.
ama size bir sorum olacak akıl ortamanızı alabilmem için
her sene 52 haftalık ortalaması altında kaldığında iki katı malı aldığın bir tahtada ( temettüler hariç) on senede örneğin bu tahtada kardamısındır ? zarardamısındır ?..
....
Bugün akinonyanın bana verdiği yetki şu oldu
kardeşim bak ben sana 0.01 ila 11 arası her yerden alım yetkini
0.01 ila 14 tl arası her yerden alabilirsin olarak değiştiriyorum.
ve tahtada bu band içinde aldığın ve akinonya ya gönderdiğin hiçbir lot için satmadığın müddetçe
ölüm cezası ile yargılanmıyacaksın diyorlar.
( akinonya çiziklerin efendisi kural 8 : zarar eden portföycü ölür )
Şimdi bu tahta benim alım kurallarım çerçevesince 6.75 altında bir yerden günlük kapanış yaparsa elimdeki malın iki katına kadar alım yapabiliyorum. Aksi halde 52 haftalığın üstündeki seyirlerde elimdekinin en fazla %10 nuna denk gelebilecek alım yapabilirim. Bu akinonya alım kuralını tahta 4.04 altına ilk al haberi gönderdiğimizde yazdım ve birkaç kere de tekrarladım.
Bu şekilde uzun vade portföyüm çok büyük kırılmalar (2008 gibi) olmadıkça temettülerle genelde karda gidiyor.
şirket patlama yaptığında da maksimum lotla vagonda yerini almış oluyorsun.
Ben bu forumda ilk defa bu topicte yazı yazmıyorum.
araya biraz vadeli işlemler ve forex girdi yoktum.
şimdi tekfen dede aynı şeyleri yaşayacağız.
çünkü borsada tarih hep tekerrür eder.
sadece analizlerine güvenmen kör sağır dilsizi oynamayı bilmeniz lazim.
arada bazı o.ç çıksada yatırım ilkelerinizi kimse değiştirememeli
biz hayatımızı bu işten kazandık
iki tane çapulcu iki lot mal alıp keyfimizi bozacak diye mal satacak değiliz.
bu tahta burdan %300 düşünce veya yükselince hayat standartımız da değişmiyor.
ve işin kötü yanı tahta yapıcı için
daha henüz alacağım malın sadece %5 ni alabildim.
tangoyu cash bozar.
vermeye başladılarmı ayarları yoktur.
alıştık.
bu arada bu iniş çıkışlarda ellerimiz armut topluyor sanıyor birileri
kardeşim akinonyanın malı akinonya ya gider o mal oynamaz
yoksa ben niye oynamıyayım ahahahahahaha
on sene hareketsiz dursam burda niye takılayım.
hayatımda zarar ederek hiçbir hisse senedinden çıkmadım ( batıp kapananlar hariç)
hayatımda zarar ettiğim hiçbir işim olmadı
hayatımın zararını bana yaşatacak olan tekfen olacaksa boynumuz kıldan incedir kesebilirler biletimizi.
0.01 de anahtarları teslim ederiz.
ee bu kadar yazdık sabah bir taban çakar heralde ahahahahaha
********....
teknikçiler parayı koyacak yer bulamıyacaklar ama ben parayı koyacağım yeri çok iyi biliyorum
bıçak gibi düşen hisselerde atalarımızın öğrettiği gibi altta yatıp bıçağın beni doğramasını bekleyeceğim ahahahaha
.....******
8.6.2017.....
tahtayı şekillendirlenler uzun vade tahtayı izleyenlere bir resim sunar
bizdeki resim ve senaryo yıllardır söylediğim gibi ortaklardan gelecek mallar
ortaktan mal gelecek ise bunu ucuza alman gerekiyor
bunun için tahtayı spekülatif bir çizgide tutman gerekir
tahtayı spekülatif çizgide tüm rasyo ve güvene dayalı resmi bozmadan nasıl yapabilirsiniz bkz şuanki tekfen nin durumu
mal bir ailede ve toplu olsa ve onunla fonla anlaşmış olsalar idi zaten bu fiyatlarda olmazdık.
tekfeni bir çok yatırım uzamanı spekülatif olarak nitelendiriyor.
nede olsa kıldan nem kapar on günde %40 geveşeyebilen bir tahta
işte analize güvenme bu soru işaretleri eşiğinde malda durup karlılık rakamları eşliğinde gerçek değeri ulaştığında bir anlam kazanır.
eee ucuz ama ben bu ucuzu daha ucuzdan alacağım diye beklersen çok beklersin.
adam bi kodumu alışı donar kalırsın ekran karşısında.
bakmışsın o tahta uv listelerinde en üst sırada.
delikanlı olan tahta yapıcı basmaya devam eder.
Alıntı:
nosfecagri.... 8.6.2017.
Bu kağıt 3.5 lirayı gördü, bir tane teknikçi gelip de al diyemedi. ( bir kişi hariç ) 10 lirayı gördü o gün de bir kişi gelip sat diyemedi.
Olaylar olduktan sonra yorum yapmak kolay. Teknikçi geçmişi eşeler durur. Öyle yapsan böyle olurdu şu gösterge bu çizgi filan yalan bunlar. Anlık saatlik hisse izleyen parayı kaptırır rahatlar.
Geleceği gören babayiğit varsa yazsın yoksa tepeden %15 düşmüş, stop koyan koymuş ( ben ) geri almaya uğraşıyor teknikçi gelmiş diyor ki düşeceği belliydi... he babam benim maliyet oldu 2.xx lira anlat heyecanlı oluyor...
......
kentuf..... yahu aşağı kırdığı yer 9.12 bugün 9.15 görse dönüp alabilirmi o teknikçiler.
bunlar boş işler
patlayana kadar alacaksın ucuz kağıdı.
Delikanlı gibi Toros tarımın piyasa değeri kaç para ?????????????????????
hadi onu geçtim size biri 900 milyon dolar verse şirketi değil Toros tarımı verirmisiniz ?????
............
Biz bu tahtadan mal alsak ciddi anlamda veya aldırsam bu tahta zaten gitmez
Veya elimdekileri satsam bir hafta tavan çeker
bunlar benim kişisel tecrübelerime göre söylüyorum.
adam iki lot alıyor teknik analiz üstadı kesiliyor
sizin teknik dediğiniz çizgiler babaların cebindeki para desteleri.
.........
legolas..
sanirim burdaki cogu kisi "Teknik Analiz" 'in ne oldugunu bilmiyor, yada ne ise yaradigini.
kisaca bilgi vereyimde belki birileri faydalanir.
TA size hissenin/fiyatin nereye gidecegini soylemez, boyle bir amacida yoktur.
TA siz yol gosterir, yardimci olmaya calisir.
fiyat uzerinde olusacak hareketlere gore sizin posizyon almaniza yardimci olur.
fiyat 9 iken , TA fiyatin 10 yada 5 olacagini bilemez!
ancak fiyat 9 iken, 9.20 olursa yada 8.80 olursa; fiyatin nereye gidebilecegi dair size yol gosterir.
TA sihirbazin herseyi gosteren kuresi degildir.
TA sadece bir tool 'dur. kullanmasini bilene!
.....
veysel karani..... son iki gün katar riyaline spekülatif fx atakları oldu 3.6412 civarı dolasan usd qar paritesi 3.655 e çıktı simdi yine yerine 3.6408 indi. Hadi Türkiye olsa tamam, Katardan uçaklarla USD gelmeyince döviz başlıyor azmaya. Yani adamların piyasadaki tüm katar riyalini toplayıp USD çalışacak kadar USD leri var 120.000usd yi geçkin adam başi milli gelirleri var. USD arıyorsak kaynağı fazlasıyla orada. Siyasi olarak yanlızlaştırma benide fazlasıyla rahatsız etti ama diğer taraftan da ağaların portföylerinin yerinde duruyor olması, Katarın mali yapısı ve alınan avans beni sakin olmaya geri adım atmaya ikna etti.
......
ofçabuk....... Teknik olmasa tahta yapıcıların tüm hareketine spekülatif degil manipülatif denirdi. O zaman tahtalarda işlem hiç kalmazdı demi ?
Alıntı:
cemal31.... Katara karşı tavır koyan bir iki ülke olsaydı durum başka olurdu ama mübarek tüm komşuları, koca koca devletler sürüyle olunca işin şekli değişiyor. Katarın onca ülkeye ve baskıya karşı durması imkansız. Ödemeler yada nakit konusunda sıkıntı çıkmaz adamlarda pere kum gibi, nereye harcayacaklarını şaşırmışlar, PSG spor klübü onların, Barcelona nın bile sponsoru olmuşlar, Türkiyede bile satın almadıkları bir tekfen kalmış...
Alıntı:
kentuf... borsada karşıt yatırım diye bir şey vardır
karşıtlarda yapılan tersini yaparlar
mesela siz teknikçisiniz usd bazlı teknik yapan bir fon yöneticisi olduğunuzu düşünün
ve size verilen emir trend desteği aşağı kırılınca alacaksınız ve trend desteği üstüne çıkana kadar alım yapmakta özgürsünüz dense
tekfende 3 usd den kırılmış ve yedi senedir üstüne çıkamamış
zamansal şuan çıksa bile trend üstüne trend çizgsini 4.5 usd de ancak yakalayacak.
grafiği müsait olunca atarım.
yani alanın ve satanın neye programlı olduğu önemlidir.
ben güçlü alıcı olsam benim düdüğüm öter
şimdi burdan tekfene alış gelse trend üstüne atınca ne olacak ???
tekrar alacakmısınız ??
tekrar düşünce satacakmsınız ??
gelmezki yapamazki diyor bazı arkadaşlar
yapmaz yapmaz bir kere yapar yaya bırakır seni anlarsın borsada mal taşımanın ne demek olduğunu
14 tl ye kadar bize tekfen nominal olunca 8.65 kelepir oldu haliyle.
biraz eğlene dursun misketlerini almaya başlayınca çıldıracak nede olsa
devre kesicilere sarılır.
Alıntı:
legolas.... batar bu fon
oyle al emri mi verilir yahu!
Alıntı:
kentuf.... VALLA satmadığın müddetçe batmazsın.
ben 22 yıldır bu şekilde oynuyorum.
tekfende teknikçilerin hesabına göre trende otursa 4.6 usd üstünde olmalı tahta
pehhh.
Alıntı:
DeliKAN... Değerlemesi TL ile oluşan bir hisseye başka bir birim ile bakmak doğru sonuçlar vermez.. (Uluslararası emtialar hariç)
Ancak, o şirketin (hissenin) USD ile ilgili bir temel değeri (özkaynağı, alacağı, borcu, satışı vb. vb.) var ise, kur artışı/azalması, TL ile olan değerlemeye yansır zaten..
Yani.. USD bazlı grafikle bakmak doğru sonuç vermez..
Alıntı:
legolas... "Nakit Akimi" probleminiz yoksa sn, kentuf, olene kadarda tutarsiniz, bu problem degil.
ancak bu "batmadaginiz" anlamina gelmez.
Alıntı:
kentuf.. nakit akışı olmayan insanlar borsada yatırım yapmamalı
allaha şükür nakit akışımız olduğundan bülbül gibi ötüyoruz
işimiz ekran değil
ben tekfene yatırım yapınca inşaat işlerini bıraktım üç sene önce
ve tezek işi yapmıyorum mesela
ben pozizyonuma güvendiğim müddetçe 0.01 e kadar beklerim hamdolsun.
allah sağlık afiyet versin.
Alıntı:
kendifikrim... Cemal Bey, herşey Katarın varlıklarını terör desteği nedeni ile dondurma kararına bakar. O nedenle katar parası birşey ifade etmiyor çünkü o para katarın falan değil.
Tabi konu sıcak ama Tekfeni Katar ile özdeşleştirir hale geldi forum. Oysaki gerçek durum öyle değil.
Hatta bana kalsa bu işleri almasa daha mutlu olurum. Bilanço orada duruyor, nereden ne para kazanmış, marjlar ne açık seçik görülüyor. Otoyolmuş... dalga geçer gibi otoyol ihalesi... sorarlar adama, sordular zaten, kar marjı nedir? cevap verebildiler mi? yok.. ne dediler, bakacağız. E yıl oldu, bakmadınız mı hala... bence bu ihaleler para aktarmanın farklı yolu idi... bana göre patladı... gitsinler adam gibi işler bulsunlar. Ulan bakkal bile risk yönetimi yapıyor, nerede bu firmanın yöneticileri, ortaklarına anlatsalar ya ne riskimiz var diye. Varsa da bilelim yoksada bilelim.
Yatırımcı başı, sana sorsak, "bilemiyoruz ki" mi diyeceksin? E ne biliyorsun sen, niye o koltuktasın? Yatırımcın citi ve doçe mi? Hayhay, çek baba firmayı borsadan. Çekmiyorsan işini yap.
Gelelim hisse fiyatına, Kentufun dediği gibi, tahta yapıcının düşüreceği varsa gözünün yaşına bakmaz.
Geçen sefer 8,13 den 5,64'e düşürdü, aynısını yapsa, %44 desek, 7 liraya denk geliyor. Zaten grafiğe bakın, normal bir düşüşü yok, hepsi çakılma modeli, çıkışlar, temkinli, ağır adımlarla.
Gel bakalım kucağımıza. Kentuf biraz miskette bize bırak, hepsini sen cebe indirme.