Dolar duserse eksik para alir.
Cok net yaziyor.
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek, faiz hakkı ortadan kalkacak. Hesabın açıldığı tarihteki Merkez Bankası kuru ile de güncellenecek.
diyor yani hesabın açıldığı tarihteki kur dolayısıyla birebir aynı tl yi alacak
kur %20 artmışsa 100.000 tl si ile cari kurdan dolar alır yani 80.000 tl lik doalr
sen hesabı erken kapadığında hesabı açtığın tarihte 100.000 tl ile 10.000 dolar alıyordunsa
vadesinden önce kapattığında dolar %20 artmışsa ben hesaı açtığım tarihte 10.000 doalr alıyordum verin 10.000 doları mıı diyemiyorsun banka sana al100.000 tl ya da 8.000 dolar diyor
Anlamdigim bı şey var Yukarıdaki hesapların hepsinde faiz şöyle olursa faiz böyle olursa , yani bu faiz için Nas yok mudur , bu Nas sadece MB haftalık repo politika faizi için mi var , diyanete sormak istiyorum e devletten sorabiliyoruz diye biliyorum .
Vadesinden önce bozanlara ödeme düşük kurdan hesaplanıyor. Siz 10 bin dolar karşılığı 13tl kurdan 130bin tl yatırdınız.
Dolar 11 TL'ye düştü.
Vadesinden önce hesabı kapatırsanız 110bin tl alırsınız.
"Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek, faiz hakkı ortadan kalkacaktır. Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecektir."
Diğer türlü dolar düştükçe boz vadeyi, git döviz al sonra döviz çıkınca yine tl ye dön sonra yine mevduat yap, köşeyi dönen çok olur.