Originally Posted by
marsares
Kesinlikle katılıyorum. Aralığın son günlerindeki iletimde de benzer şeyler söylemiştim. Hiçbir varlık, bu enflasyonist ortamda, sadece TR özelinde değil, Dünya genelinde de uzun süre ucuz kalmaz.
BIMAS özelinde de, neredeyse iki yıldır yatay trend var, ben bu süreci akümulasyon/ toplama evresi olarak değerlendiriyorum. Yani, ağlayıp sızlanmadan çok burada büyük bir potansiyel görüyorum. 2015 Ağustos Diesel skandalı sonrası DOAS, uzun süre süründüren SISE, ARCLK, TOASO, daha geçen Ağustos'ta 90TL civarı işlem gören TUPRS gibi örnekler önümüzde oldukça çok da umutsuzluğa kapılmaya gerek yok.
Bir bakkalın içindeki ürünlerin hemen hepsinin fiyatı son 6 ayda min %100 artıp da, o bakkalın kendisinin fiyatının artış öncesi değerlerde uzun süre kalacağını beklemek pek de gerçekçi olmayacaktır. Zaten bakkalın sahibi de, bu gerçeği bildiği için, kendi şirketinin paylarını alıyor diğer hissedarlardan.
Tabii, şöyle bir durum da var, elbet bu tren bu duraktan kalkacak. Ancak, durağa saatler önce gelip bekleyenler için beklemek elbette daha sancılı geçecek/geçiyor. Trenin sesini duyup 10 dk önce gelenler de aynı trene binecek, ama bekleme sürecinde başka biryerlerde dolanıp kar etme şansları da olacak.