Bulamazlarsa bir gun trafikte cevirirler ve aracinizi baglarlar.
Tatilde iseniz tatiliniz rezil olur.
Tecrube ile sabittir. :)
Syg,
Printable View
Her durumu dusunerek cok uzun vade 20+ yil yatirim yapacak olan su yaziyi bir okumali bence..
https://www.suredividend.com/permanent-portfolio/
Bu is icin ozel olarak dizayn edilmis etf bile vardi yanlis hatirlamiyorsam.
Syg,
Teknik olarak bir seyi ucuza almalısınız.warren Buffet çorabı bile ucuza alırım demişti[emoji39]
Dengeli bir portföy. Ben altına bir türlü sıcak bakamadım.Nakit akışı yaratmayan ürünleri çok sevmiyorum.
Kısa vadeli enstrumanlara ise başka türlü çözümler buluyorum.
Hisse ve uzun vadeli bond ile devam ediyorum şu an.
Bu yıl çok kritik. Eğer FED $ enflasyonunun burnunu en geç sene sonu veya ufak bir marj ile 2023'ün ilk çeyreğine kadar aşağı çeviremez ise tüm hesaplar değişmek zorunda kalacak.
Ben 2024'te enflasyonu eski seviyelere kadar olmasa da %3 bandına veya biraz altına yaklaştırabileceklerini düşünerek pozisyon aldım. Risk var mı evet var. Ama risk almadan da kar yok.
Bence anayasa mahkemesine faiz haram ortada nas var diye dava açılırsa ceza faizleri geri alınabilir. Denemek lazım.
ytd
10% altın, 5% gümüş, 30% dolar (vadeli) , 15% eurobond, 40% hisseyim (yerli + yabancı tamamına yakını temettü hissesi) şu an.
Sağlam bir crash yersek 30% doları 10% civarına çekeceğim.
ytd
Herkese selam. Eurobond ve temettü amaclı yabancı hisse yatırımlarım var yalnız eurobond-hisse dağılımında kafamda soru işaretleri var. Şöyle ki şayet seçim sonucunda ülkede bir seyler değişirse dolar kuru ne olur düşerse ne kadar düşer?Eurobond olunca dolar dusse bile tahvilin dolar cinsinden degeri artar diye biliyorum ama hissede sonucta boyle birsey yok. Bu konuda benim gibi dusunceleri olan var mi varsa nasil dusunmek lazim.Simdiden tesekkurler
Kur artışı enflasyon ve maaşlara yansıdıktan sonra fiyatların kolay kolay değişeceğini düşünmüyorum.
Ha olduda çılgın para girişi oldu. Bu durumda ben merkez bankası olsam gelen parayı rezerve akıtırım. Bu durumda kurdaki gerileme sınırlı olur.
Sonuç olarak konu merkez bankasının hangi seviyede kendini rahat hissedeceği ile ilgili.
Siyasi/ekonomik büyük olaylar neticesinde finansal piyasalar hızlı oynayacaksa, bu genelde kurda daha sert etki yaratır. Eurobond fiyatlarındaki hareket kur değişimini yumuşatır ama terse geçiremez. Her zaman değil ama çoğunlukla böyledir. Yani mutlaka birinden birini öne alacaksanız; kur değişimine dair senaryolar üzerinden hareket edin.
150 euro üstünde alışveriş yapanlar biraz beklemeye geçebilir, zira halen yürürlükte olan kanuna göre 1500 euroyu geçen ürünler için bir kaç kez gümrük müşaviri tutmak zorunda kalmıştım ve hatırı sayılır masraflar ödemiştim, şimdi bu sınır 150 euro:
https://www.youtube.com/watch?v=TyRteah-6iw
Bu tür kısıtlamalar ve önlemler Eurobond ayağında, yabancı yatırımcılar tarafından olumlu değerlendiriliyor. Mesela 1300cc üzerindeki hususi kullanıma özgü otomobillerde ÖTV'nin katlı şekilde yükseltilmesi dahi borç verenler açısından olumlu gelişme. Daha az döviz yurtdışına çıkacak olarak algılanıyor.
Son 2 haftadır TR eurobondları benzer ülkelere göre çok daha az değer kaybetti.
M3 para arzı 5,9 trilyon TL
150 milyar TL bu büyüklük karşısında ne kadar etkili olur bilinmez, bunu 2020 yılında da yapmışlardı hafızam beni yanıltmıyorsa kgf ve ucuz konut kredileri ile 250 milyar TL kredi desteği verilmişti.
m3 para arzının %10'una denk geliyordu.
Şimdi %2,5.
Günaydın herkese,
Ben Eurobond almak istiyorum, ama çok fazla seçenek var. Hangi ISIN kodlu EB’ları incelememi önerebilirsiniz acaba? Muhtemelen hiç ihtiyacım olmayacak bir tutarı ayırdım bu alım için, yani özel bir vade kısıtım yok. Amacım getiriyi maksimize etmek. Teşekkürler.
bugün bir tweet cds 635 diyordu. doğru mudur?
teşekkürler. bugün 639 olmuş.
oh maşallah..
Bu seferki şahsi fikrime göre 3-7 mart arası oluşan 690lık CDS sıçramasından daha farklı.
O kısmen Ukrayna savaşı kaynaklıydı. Sönümlenmesi kısa sürdü.
Bu seferki FED ve Tcmb kaynaklı. Sönümlenmesi kısa vadede mümkün olamayabilir.
Sorun şu ki 20 senedir Türkiye 3-4 aydan uzun bir süre boyunca 500 hatta 600 üzeri CDSlerle ilerlemedi.
Bu çok farklı bir durum. Epey yıpratır.
benim anlamadığım. cds 700 lere yaklaşıyor. fiyatlar hergün düşüyor. görünürde bir ışık olmadığı gibi daha da kötüye gitme potansiyeli yüksek. ama..
hala bir bazı kağıtları bulmak mümkün değil. mesela 2030/01, 2034, 2038.
almak değil de bakıyorum bir süredir.. iş, ziraat, garanti, hsbc, deniz'e. teb yok bende ama burada o kadar yazıldı ki deneme amaçlı bir hesap açsam mı diye düşünür oldum şimdi siz de yazınca..
fiyat konusunda denizbank çok dikkatimi çekiyor bu arada bir süredir. bariz avantajlı görünüyor, bendeki diğerlerine göre. ama hiç alım yapmadım. pratikte nasıl bilmiyorum.
teb'in fiyatlamalarını başkalarıyla karşılaştırabildiniz mi son zamanlarda merak ettim.
Türkiye 5 yıllık CDS 686,3
2027 USM 8.8%. (vakıf)
ytd
Türkiye 5 yıllık CDS 697.248 !!!!!!!