Dün tavan olmuş burada yorum yok, demekki çok fazla ky yok.
Printable View
Dün tavan olmuş burada yorum yok, demekki çok fazla ky yok.
Bi enayi ky ben geldim
Merhaba Bist Yatırımcıları,
Yeni Bist100 günlük kapanış tahmin başlığı açtık.
Yıl kapanış tahmin anketine buyrun lütfen.
Ayrıca Bist100 kapanışını
Günlük
Haftalık
Aylık
Yıl sonu
Şampiyonlarını izlemek ve şampiyonaya katılmaya davetlisiniz.:)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...29#post6208729
Altın çıkarma tesisi bu ay açılmayacak mıydı ? Haberi olan var mıdır ?
altını kendileri cıkaracak..kozal mı
Ne oluyoruz arkadaşlar ???
Altın
Kozal
Gubrf
Bunların birbirleri ile bir ilişkisi var ama tam anlamadım şahsen.
Birileri düşüncelerini anlatabilir mi rica etsem ?
[emoji120]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Eveeet nerde kalmıştık :
ÜRE GÜBRESİNDE YÜZDE 13 İNDİRİM YAPILIRSA TARIM KREDİ’NİN FİYATLARI PİYASA FİYATLARININ ALTINA NİHAYET DÜŞMÜŞ OLACAK!
Piyasada ortalama 13 bin ile 13500 TL/tondan satılan üre gübresi Tarım Kredi Kooperatiflerinde ise iki hafta önce yapılan indirime rağmen çiftçiye 13940 TL/tondan satılıyordu. Yapılacak yüzde 13 indirimle üre gübresinin fiyatı nihayet piyasa fiyatlarının altına inerek 12128 TL/tondan satılacak. Ancak üre gübresinde yüzde 13 indirim yapılıp yapılmayacağı ise Tarım Kredi’nin yarın açıklayacağı fiyat listesi ile belli olacak.
https://www.tarimdanhaber.com/cumhur...im-yapacak/amp
Ortada gübre fiyatına indirim yok
Tarım kredi’nin indirimi var
Asla ytd
Yeni yılda hepimize altın madeni hediye etmek isterim.
Sağlıklı ve Mutlu yıllar
Bugünlerde borsada top yekün yükseliş beklenmiyor.
Hisse ve sektör bazlı yükselişler olabilir.
Ayrıca hikayesi olan şirketlerin çoğu çok yüksek çarpanlara ulaştı.
#GUBRF yükselmiş olsa da henüz hikaye yeni başlıyor.
Ateşböceklerini kendisine çekmeye başlayacaktır
İnşallah…
Hisse ile beklentiler neler biraz açıklayabilecek olan var mı ?
Büyğk madenin rezervi çok önce açıklanmıştı zaten.
Yılbaşına kadar tamamlanacak olan çalışmalar o rezervin çıkartılması çalışmaları mıydı acaba ?
2-3 yıldır belli olan rezerin üstüne yeni bir rezerv beklentisi var mı ?
Tam durumu bilşyor olduğunu söyleyemem açıkçası.
Aydınlatabilecek birisi olursa çok memnun olurum.
Teşekkürler
Faaliyet Raporundan;
V. GÜBRETAŞ MADEN YATIRIMLARI A.Ş. FAALİYETLERİ
Maden sahasında kurulacak olan tesis çalışmaları 3 faz şeklinde planlanmış olup Faz 1 tesis,
atık depolama tesisi, elektrik hat işleri ve idari binalar ile maden sahası altı yapı ve yol
inşaatına yönelik çalışmalar planlanan iş programına göre kesintisiz şekilde devam etmekte
ve ilerlemektedir. Maden sahası içindeki cevherleşmelerin devamlılığı ve açık ocak içinde
kalan bölgelerin detaylandırılması amacıyla ihtiyaç duyulan sondaj ve kanal çalışmaları
yapılmıştır. 2022 yılı ilk 9 ayında madencilik faaliyetlerine yapılan yatırım tutarı
858.607.236₺ olmuştur. Bu tutar geçen yılın aynı döneminde 56.665.782₺ olarak
gerçekleşmiştir
30.12.2022 Tarihli KAP Duyurusu
29.06.2021 tarihli KAP açıklamamız ekinde işaret edilen 2022 yılsonu hedefine yönelik çalışmalarda son aşamaya gelinmiş olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur.
29 Haziran 2021 Tarihli KAP Bildirimi
Söğüt Altın Madeni Projesi'nde hedef 2022 yılının sonunda ilk altını
dökmek
Söğüt-Eskişehir kara yolu üzerinde bulunan Sırhoca köyündeki GÜBRETAŞ'a ait sahada
altın kaynağının Söğüt Altın Madeni Projesi kapsamında ekonomiye kazandırılmasına
yönelik çalışmalar sürüyor.
Tarım Kredi Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu
Başkanı Fahrettin Poyraz, AA muhabirine, Söğüt ilçesindeki sahaya ilave yatırımlar
gerçekleştireceklerini belirtti.
Maden sahasındaki ÇED raporu ve diğer çalışmaların devam ettiğini, bölgede üç fazlı bir
çalışma yapılacağını belirten Poyraz, "Çünkü orada tek bir maden yok. Hem oksitli hem
de sülfürlü iki farklı maden türü var. Bu farklı maden türlerine yönelik iki farklı iç içe
geçmiş kompleks bir yatırım yapacağız." ifadesini kullandı.
"450 milyon dolarlık bir yatırım öngörüyoruz"
Poyraz, madeni bir an önce işletmeye almak için çalıştıklarını vurgulayarak "Şu anda
makine ekipman ve siparişlerini verdiğimiz ilave bir yatırım yapıyoruz. Hedefimiz 2022
yılının sonunda ilk altını dökmek. Orada Türkiye ekonomisi açısından brüt yaklaşık 6
milyar dolara tekabül eden bir büyüklük var. Biz bu 6 milyar dolarlık değeri oradan
çıkartmak için bu yıl, önümüzdeki yıl ve 2023 yılı içinde toplamda 450 milyon dolarlık
bir yatırım öngörüyoruz." diye konuştu.
Poyraz, "GÜBRETAŞ maden yatırımları olarak da bundan sonraki dönemlerde Söğüt ve
dışındaki diğer sahalarda da inşallah çalışmalara gireceğiz." değerlendirmesinde bulundu
Teşekkürler sayın playmaker.
6 milyar dolarlık rezerv tabi çok ciddi bir rakam.
Çıkartmak için tesisler kurulacak ve ek olarak yıllarca sürecek çıkartma süreci başlayacak diye anlıyorum.
Gubrf piyasa değeri zaten 5.2 milyar dolar hali hazırda.
O yüzden ayrıca bir rezerv duyurulma ihtimalinden mi kaynaklanıyor acaba hissedeki beklenti ?
Yoksa bu 6 milyar dolarlık madeni çıkartma yatırımları başladığı için mi bu yükselme beklentisi oluşuyor tam anlamadım açıkçası ?
Bana sanki bu maden bu kadar ise o zaman hissede ekstra bir yükselme beklentisine girmemem gerekirmiş gibi geliyor.
Ama piyasayı biraz kokladığımda enteresan ve şu anki fiyatını katlarca aşan bir beklenti var gubrfde ????
İşte burasını tam anlayamıyorum.
Teşekkürler
Asla ytd
Yine de hisseye giriş yaptım tabi belirtmem lazımsa
Şirket piyasa değeri nerdeyse çıkarılacak altın piyasa değerine yaklaşmış.
Bu şekilde bakınca beklentinin çoğu fiyata girmiş de diyebiliriz.
Ancak şirket bu işe girdi ise sadece mevcut rezervi çıkarma amacı yoktur. Muhakkak daha fazlası olmalıdır.
Rezervler kanıtlanmış olanlar.
Yeni rezervler ortaya çıkabilir. Bölgede yeni arama lisansları da ihtimal dahilinde olacaktır. Sonuçta yapılmış bir üretim tesisi varken aksini düşünmek saflık olur.
rezervle piyasa değeri arasında daha 17 milyar TL fark var benim hesabıma göre, şu anki piyasa fiyatına göre rezerle arasında %17.7 fark var o da mevcut dolar ve altın fiyatları ile kabaca ve altın ile dolar açısından verimli bir 2023 bekleniyor bunları da düşünmek lazım..
e bu şirkette gübre ayağı da var hem kara altın hem sarı altın ikisi de yükselen değerler
Dünya tarım diyor, gübre fiyatları uçtu Ekim dikim yok mu diyorsunuz :)
Şirkette hem kara altın hem sarı altın var bence doğru yerdesiniz geleceğin EGEENi olursa hiç saşırmam daima portföyümde olacak.
%30 -daha artarsa
Pd kocholdingi geciyor
Boktan bir bok yapamadi ama altindan yapacak
Ikinci sasa olacak buda yakin da
Belki seneye pd en buyuk olur bistin ..
bok ve altin ureten sirket olarak olarak
Borsa da yabanci olsaydi
Bu kagitlar bu ralamlari asla goremezdi
Bu kagiti buraya cikaranlar
Msci endeksine de aldirirlar kagidi
Yabanci ya yukardan mal vermek icin
Fiyat seytan derdi bir buyugumuz
deger melek..
Ama burda seytan melegi yenmis
Bizim borsamiz da temel analizcilerin para yapmasi impossible
Ne kadar cahilsen o kadae kazanma sansin artiyor
Giden trene atla baska bie sey bilmene gerek yok
GorunuyorSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
6 milyar dolarlık rezerv var
Tabi bunun çıkarma maliyeti,işçilik,taşıma maliyeti gibi maliyetleri çıkarsan ele kalır 3 milyar dolar
Hissenin değeri şu anda 5.7 milyar dolar
İşi altın çıkarmak olan Kozalın değeri 4,5 milyar dolar
İşin özü uzun vadede çok kişinin elinde patlar
Tarım car gübre var diyen de olacak
Az sürünmedik 5 tl lerde, o zaman da vardı gübre, tarım, ilaç
3 yıl önce 80 bin lot sattım...10 yıl tuttuk 4 tl den sattık...Yalan dolan herşey var bu şirkette... satma sebebim bu oldu çünki...kimseye para kazandırmadılar ibretlik bir süreç oldu dümen oldu hakkımı helal etmiyorum dümencilere...21 milyona sattıkları negmarı biz hisseyi sattıktan sonra 70 milyon dolara sattılar dümenlerden biriydi daha niceleri haram zıkkım olsun...dersaneci olayıda soruşturulması gereken bir olay normal bir olay değil...mahkeme kararından önce ne güzel topladı hisseleri kılçıksız..sonra birden yıllardır bitmeyen mahkeme sonuçlandı ama hissede kimse kalmamıştı ne ilginç değil mi....hisse 1 tl yükselse kap haberi atan yönetim hisse 2 tl den 15 tl ye soluksuz çıkarken kol gibi zarar varken bir tane kap haberi atmadı oda çok ilginçti..10 yıldır hiç rezerv miktarı revize edilmeyen ruhsat hisse 2-30 tl yapınca birden 3 kat artırıldı buda çok ilginç oldu...
Ohoo 10 yıl 15 yıl gerilere gidip perde arkasında yakınmalar dövünmeler , ön planda kötülemeler başlamışsa hisse daha yolun başında üzerine binebilmiş ky yok demektir , egeene, sasaya benzetiyorum, daha bu yakınmalar çok olacaktır ileride
yaşanmıs gercek hikaye bu senin ne düşündüğünün bir önemi yok...şirket böyle bir şirket istersen ömür boyu tut hisseni....benim gibi burada çok madur olan var forum arka sayfalarını kurcalarsan görürsün...bol sans sana..borsa gubrf den ibaret değil yine para kazanıyoruz ama geçmişe dönük yasadıklarımızıda yazmamız lazım..
Yazın tabi canım ben yazmayın demedim, geçmişe takılırsanız geçmişte kalırsınız, borsa canlı bir varlık 10 yıl önceki 15 yıl önceki halimizden bizde eser var mı da şirkette olsun, cevabi zaten tavan olarak verdi hisse bugün
109 tonluk altın rezervi gün yüzüne çıkıyor! İlk külçe Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan
https://www.gazetevatan.com/galeri/1...ndan-2079248/1
Reiz arkanda bir kere arkana yaslan keyfine bak
Belki ek rezerv de bulmuşlardır
2 yıldır oraları tarıyor olmalılar.
Bu yükselişler başka şeylerin işareti sanki
Yol daha yeni başlıyor çıkmasın arkadaşta ?
Asla ytd
YAw bu SPK da değişik bir kafa var, manüplatif olarak bankalara günlerce tavan çektirildi, tek bir soru sorulmadığı gibi suçlular tespit edilip ceza almadılar bile, bir şirket 2 yıllık büyük bir yatırımın ve sabrın ilk meyvesini cumhur reis ile bir açılış yaparak yiyecek olmanın heyecanı ile bir tane tavan yapıyor. Çok görüyor soru soruyor. Senin soru sorman anlamsız zaten ben şirketin yerinde olsam hiçbir şey göndermem. Geçmiş KAP haberinde sonuncuda var zaten gelişmeyi haber etmiş bin kere mi edecek.
Bugün maden açılışıyla birlikte çıkış yaptı, yaptı. Daha da düşmeye başlarsa elimden çıkarırım, arkamı dönüp bakmam bile. Zaten şirketin f/k Allahu Ekber dağlarına çıkmış. Satar elimdeki Astor'a destek atarım ama siz bunu yatırım tavsiyesi olarak almayın, darılırım..
Aynen katılıyorum.
FK da altın hesap kitapları yok borsa geleceği fiyatlar , gübre işinden de güzel kar beklentisi var, hikayesi olan nadir şirketlerden birine ortağız bu şirketi birkaç yıl elinde tutan için yeni bir egeen ve sasa olacağı fikrindeyim. Tabiki yatırım tavsiyesi değildir.
Vatana millete hayırlı olsun:
https://www.sabah.com.tr/galeri/yasa...gun-aciliyor/5
Reis açılışta konuşurken devre kesti be ya , son gülen iyi güler diyelim ne diyelim
Geleceğin Sasa'sı olacaksa kalsın, üstümüze yıkılır altından kalkamayız. Yakılan ilk yeşilde by by (ytd)
2.5 ton = 2.500 kilo = 2.500.000 gram demek
1 gram altın Yaklaşık 50 usd
Yani yıllık 125 Milyon USD ciro...sadece bir hesap yapayım dedim
YTD
2.5 tonun çıkarma maliyetini düştünüzmü 50 dolardan..yoksa masraflar çıktıktan sonra net kalacak miktarmı.
oğuzhan şahinkayadan 23.501 hisse eksilmiş .cuma verisi varmı içinde .pzrtesi salı anlarız
Oğuzhan hisse sattıysa 1 dakika durmam, yeşili beklemem saat 11de satarım ytd..
Sektörün vergi sonrası net kar marjı %50 nin üzerinde... 6,5 ton üretimle yıllık kar 5 milyar TL ye baliğ olabilir. Ayrıca bu kar muntazaman en az 15-20 yıl arası garanti , açıklanan rezerv muvacehesinde. Ayrıca umulur ki ülkemizde başkaca yatırımları da olabilir ve en önemlisi yurtdışı altın sahaları ile ilgili çalışmalar gündeme gelebilir. Unutmamak lazım bazı Afrika ülkeleri ile Venezüella gibi büyük maden sahalarına sahip ülkelerin birlikte çıkaralım talebleri haberlere yansıyor. Bu arada altının gram fiati 50 usd degil +%20 si var... Bilgi içindir asla YTD