Bilgi için teşekkürler bayramdan sonra bankalara yoklama çekeyim bari,tebin yanına fibayıda ekliyorum bir gün önceden haber verememe rağmen para çekme konusunda beni bu kadar uğraştıran banka olmadı.İşin kötüsü yine en iyi oranı verenlerden biri o
Printable View
Zorla değil.
Özetle
Hesabına gelirse olayı.
% 43 ile ancak ödeyemek üzere kredi çekilir. YTD
Mevlam muhtac etmesin.
Şöyle bir geriye gittim de gördüğüm kadarıyla daha detayli bir sekilde konusulmamis. Bu gosterge tahvildeki cuma günkü 28'den 24'lere düşüşü nasıl yorumluyorsunuz? Dikkate alinan tahvilin değiştiği konuşuldu ancak her istendiğinde boyle bir şey yapılabiliyor mu, bunun mantıklı bir açıklaması var mi?
Biraz zoraki sanki:
Alıntı:
Söz konusu talimatta, kredili mevduat hesaplarının faiz üst sınırının yasal olarak yüzde 24,24 olması nedeniyle bunların acil kapatılmasını istiyor. Mevcut risklerin ise yıllık yüzde 42 faizle kredi kullandırmak suretiyle kapatılması talimatı veriliyor.
Tanım gereği gösterge tahvilin sürekli değişmesi gerekiyor zaten:
Alıntı:
Gösterge tahvil faizi T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilen, ikincil piyasada en çok işlem gören, likiditesi yüksek, vadesine yaklaşık 2 yıl kalmış olan ve 3 veya 6 ayda bir kupon (faiz) ödemesi yapan devlet tahvilinin faizidir.
Enpara.com tüketici kredisini %48 yapmış
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Daha içler acısı olan durumu söyleyim. Hesap yapmayı da bilmiyorlar. Aylık 2.77 kredi faizi üstüne %20 vergi binince bile senelik %48 faiz olmaz. Kredi faizi bileşik olarak hesaplanmaz çünkü.
Hesabı şu şekilde yapmışlar tahminimce:
2.77*1.2=3.324 (yüzde 20 vergi ekleyince aylık faiz oranı)
1.03324^12=1.4805
hesabın doğru şekli 3.324*12=39.89% olmalı.
Ben kredi faizinin bu şekilde olduğunu sanıyorum. Tecrübeli arkadaşlar teyit ederse sevinirim. Kredi faizi basit faiz hesabıyla yapılmalı.
USD 6.20.
Bu hizla bayram sonu 7’yi bulacak.
Hicbirsey yapmadan izliyor.
48 doğrudur.bilesik hesaplamak gerekir.
Burada faiz bono hesabi yapmanin bir anlami kaldi mi sizce? Turkun lirasi da kendisi gibi tecavuz aleti olmus; istedikleri gibi caliyorlar.
Cocuklari, torunlari sakat kalsin.
Nurol u 2010 yılında borsadan tanıdım oda sağlam şirket ama hiç yatırım yapmadım.5.6 sene önce biraz arastrdm ama son zamanlar da bkmadm
Paranın bir kısmını borsaya yatırma zamanı geldi. Fiyatlar kelepir ve dolar çıkışını surdurdukçe daha da kelepir olacak..
Bankalar çok düşük ve halkbank 15 ten 5.5 ile diplerde şuanda 5.8 ve kısa zamanda ceza VS.. Zaten fytlndı 8 üzerine atabilir...
dolar saçma sapan bir yükselişle tekniği bozmuştu,
şimdi teknik çalışmaya başladı...
5.70 ile 7.20 arasında yükselen kanal çalışıyor şu an....
üfe geçen ay %25 verdi...
daha da yukarı verecek gibi.....
üfe de ki oran 3-5 ay içersinde tüfe ye yansıyacaktır....
tüfe nin yükselişi devam ederken faizler mecburi yukarı gelecektir,
isteselerde gelecek istemeselerde SS çalışşacak.....
faizlerin %40 üstü rakamlara yolculuğu devam ederken,
kimin gözü borsayı görür ki,
kur da tepeyi,
faiz ve enflasyonda zirve yi görmedikçe
borsa,bono, tahvil zarar yazar.
40-50 arası faiz gören piyasa da
tahribat yıkıcı olacaktır
hele bu süre uzarsa yıkım katsayısı artacaktır.
bu şartlarda borsa ucuz diyerek
girenlere gireceklere mangal gibi yürek var derim....
"Hep birlikte bu sorunun üstesinden gelicez" nidaları arttımı
bişeyin bişeye kitlenme süreci başlamıştır.
Once faiz ve doviz arasindaki didisme bitecek.
Sonra sira borsaya gelecek.
Syg,
https://www.nurol.com.tr
Arastırısan öğrenirsin
Sn. Selka'nin dedigini hatirlayalim.
"Faiz toplumda bireylerin biribirlerine attiklari kaziklarin bir bileskesidir."
Syg,
Arzu edilen degisim en alttan bireyden baslamalidir.
"Herkes vergisini oderse ben de oderim" yaklasimi ile olmaz bu isler.
Syg,
mavi yükseleni izle,
altına gelirse satarsın
siyahtan toplarsın
teknik her zaman vardır....
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...60d770a3f2.png
Bist haftalık çok uzun vade,
5 li elliott dalga nın düzeltmesi 4. dalga seviyesindedir....
4 .cü dalga 60k civarında...
2009 dan gelen yükselen mavi trend desteği kırılırsa
bu 60k seviyesinde beklenebilir....
peki 60k olur mu ?
yuh daha neler falan filan....vs...
40 üstü faizi görürsen 60k yı görürsün...
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...1ab25e42bd.png
Her sey olabulu.
Ayi da cikabulu.
Das da dusebulu.
Syg,
Bastır KastaMoni
Tüketici kredileri %48, diğer bir banka da 24 lük faizleri sözleşme şartları sonucu kapatıp %43 yapmış.
Ürünlerde artış doların artışından daha fazla olur diye tahmin ediyorum.
Bu durumda ürün tüketimi zaruri olanlara dönecek, ürün çeşitliliği azalacak, bazı mallar iflas eden fabrika ve ticarethaneler sonucu bulunamaz hale gelecek.
Daha cuma ve bugün büyük bankaların genel müdürleri bloomberght tv'de her şey yolunda sorun yok diyorlardı. Yazıklar olsun. %48 faiz ney? benim para bürüt %19,5 la bağlıyken? İlla %100 döviz yapın demekten başka bir şey değil bu.
Hata tamamen merkezden kaynaklanıyor. Eğer yabancı paraların yerel bir paraya karşı 3-4 ay içinde %90 artmasına izin verirsen (3.70-7.20 hareketi) bankalar da yıllık kredileri %40'a çekebilir. Balık baştan kokar. İlk önce merkez bankası paranın itibarını ve itimadını koruyacak, ondan sonra bankalardan insaf bekleyeceğiz.
İyi bayramlar